Nerde açıkladıUzun zamandan beri vaka sayısı ile hasta sayısı tartışması sürerken sağlık bakanı Fahrettin Koca yeni koronavirüs rakamlarını açıkladı.
:: Gidişat fena. Ne düşünüyorsunuz?
- Vaka sayısı: 28.351
- Hasta sayısı: 6.814
- Vefat sayısı: 168
DeğilsinizYalnız sağlık bakanlığının covid bilgilendirme sitesindeki tabloda vaka sayısı gösterilmemiş.
Yoksa ben mi körüm?
O hasta sayısıydı, bu vaka.Şimdi ben anlamadım:
Sağlık Bakanlığı tarafından dün açıklanan vaka 7000 değil miydi?
Gerçek vaka sayısı 28000 miymiş?
Vaka sayısı değil,hasta sayısıydı o. Yani kesinlikle covid kapmış olanlar.Şimdi ben anlamadım:
Sağlık Bakanlığı tarafından dün açıklanan vaka 7000 değil miydi?
Gerçek vaka sayısı 28000 miymiş?
Tamamen kabullendiler ve temize çıktılar sanmıştım ama meğer durum aynı (en azından şimdilik). Umarım tabloyu güncelleyip vaka sayısını da eklerler.DeğilsinizTabloda hala yer almıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
O hasta sayısıydı, bu vaka.
Geçmişe dönük olan rakamları da önümüzdeki günler zaten tabloda toplu olarak göstermiş olacağız. Bugüne kadar bu şekilde verilmiş olması bizim aleyhimize olan durumdu. Ölüm oranımızı ki başarıda en büyük parametrelerden birisi, payda küçüldüğü için yükseliyordu, ağır hasta sayımız da oran olarak yükseliyordu. Bu anlamda *başarıyı gölgeleyen bir durumdu.
Gerçek rakamların açıklanması size yanlış mı? Birileri yalan demesiydi acaba açıklanır mıydı?Yalan yalan diyenler kına yaktı mı acaba tek merak ettiğim bu?Sonumuz hayrolsun.Özellikle çoğalsın diye bekleyen uğraşanlara da Allah akıl fikir versin.Tüm hastalara şifa versin.Uzaktan konuşmak, dalga geçmek kolay geliyor ama başına gelmeden anlamak lazım.
Tamam iktidar gizliyordu bunu bilmeyen mi vardı?? Ahanda öğrendik ne oldu??
millet daha mı dikkat edicek.. sanmıyorum.. korkarlar ama yine bildiğini okurlar.... ben en azından ekonomiyi etkilemesin diye gizlenmeli.. esnaflara daha fazla vermemesi icin..