General Mobile 5 Plus Kullanıcıları Kulübü

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,416
Birde benim bi sorum olacak yetkili abiler bakarsa iyi olur tabi. SDN'in incelemesine baktığımda telefonun arka kapağının alt taraflarında Android One yazısının altında 'Signed by General Mobile' ve kod gibi bir şeyler yazıyor. Başka bir teknoloji kanalının incelemesini izledim sadece Android One yazıyor başka bir şey yazmıyor. Bu telefonun satışa sürümüyle mi alakalı ? Sürüm derken de hani telefon ilk olarak çıkartılır sonra 2. posta çıkartılır onu nadı gelmedi aklıma. Mesela SDN'deki video 7 Mayıs'ta yüklenmiş öteki kanaldaki video 17 Mayıs'ta yüklenmiş.

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
ilk parti cihazların incelemesinde yoktu ama sonra kilerde yazmaya başladı
dikkat ettiysen ilkpartide sadece siyah renk bulunuyodu
şimdi diğer renkler de yayıldı

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Beyler telefonu almak istiyorsunuz anlıyoruz ama burası gm 5 plus kullanıcılar kulübü. 5 sayfadır sizin elinizde telefon olmamasına rağmen telefonun kötü yanlarını saymanızı dinliyoruz. 50 kere soruları cevapladık. Tekrar tekrar aynı soruları soruyorsunuz. Ayıptır cidden şuraya muhabbet eder gibi hangi telefonu alacağınızı yazmayın artık. Sorularınızı sorun ve ona göre karar verin. Yok vibe p1 alıcam yok beni bırakma burda kal. Çocuk eğlence parkı mı arkadaşlar burası. Biraz ciddiyet lütfen. Tadını kaçırmayın

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
@Graveworm bana batarya lazım bıktım iphone bataryasından , gm5 plusta herkes farklı bişey diyo hiç değilse bunddan sonra rahat edeyim

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
burada fikir sahibi olmak isteyen bi çok insan var konuşup tartışıp karar veremezsek ne anlamı kaldı klubün
adı gm5 plus klübü diye diğer chazlarla farkını detaylarını konuşmazsak ne yapıcaz

Lifetekno

Asistan
Reaksiyon puanı
20
burada fikir sahibi olmak isteyen bi çok insan var konuşup tartışıp karar veremezsek ne anlamı kaldı klubün
adı gm5 plus klübü diye diğer chazlarla farkını detaylarını konuşmazsak ne yapıcaz
Kardeşim siz cevabo verilmiş soruları tekrar tekrar sorarak burda şamata gır gır yapıyorsunuz. Sorularını sormadın mı kardeşim sen. Cevaplarını da aldın. E daha ne burda 1 ton muhabbet ediyorsunuz. Whatsapp mı burası dünyanın bildirimini alıyoruz. Her türlü soruya cevap verildi 5 farklı kullanıcıdan eminim. Hala aynı şeyleri soruyorsun. İnanmıyorsan da alma hergün sana aynı soruların cevabını mı vericek insanlar.

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Neyin tatavasını yapıyosun bilader , çocukmu azarlıyosun sen
ayıp şu yaptıgın, bildirim istemiyosan çıkış yap değiştir ayarlarını
ilk defa forum sitesinde senın gibi birini görüyorum
ne yapayım yanı sen bildirim almak istemıyosan gerekirse 50 sayfa konuşurum sayfa yönetimi engellemediği sürece hakkımdır istediğmm kadar konuşurum
boş muhabbet değil bu konu neyse o
biraz daha seviyeli konuşalımm rica ediyorum

Halduj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
beyler 1000 tl lik telefon değerlendiriyoruz fiyatına oranla gayet güzel ve şık bir telefon.almadan önce benimde şüphelerim vardı hatta bende vibe p1 düsündüm ama 2 yıl google tarafından güncelleme garantisi beni etkiledi pişmanda değilim 1000 tl nin hakkını fazlasıyla veriyor

ismalil29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
nedense hiç inanasım gelmedi.
Dostum videosunu çektim, eğer paylaşırsam soket arızası verdiğini görürsün, burada yalan konuşacak halim yok, bir çok youtube incelemede cihazı öven biriyim, inceleme altındaki yorumları okursan görürsün ama soket arızası verdi işte.

ismalil29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ben türkcellde bimekste teknosa da bulamadım ama vatanda vardı orda camın içine koyuyolar iatiyorum incelemek için kadın gözümün içine bakıyo pek rahat edemedim yzeysel çok hoş duruyodum ama kamera hiç hoşnut etmedi sanki bulanık gibiydi , ama arayüz fena hızlı
Dostum inceleme için en iyi yer Mecidiyeköyde Profilo AVM'de General Mobile servisi her renkten inceleme için telefon var.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Gencler 2 kelime de musadenizle ben edeyim.
-Telefonda otg desteği mevcut daha once bazi sitelerin incelemelerinde bahsedildi. Ancak type c usb donusturen kablo lazim kutudaki olmaz.
-Kullanmadiginiz gm google uygulamalarini serbest devre dışı birakin pile katki saglar ayraca rami temizleme uygulamasi kesinlikle kullanmayin.
-Görüyorum ki bazilari saf android'in ne oldugunu bilmiyor. Saf Android Google'in referans arayüzüne sadece google uygulamalarin olduğu Android dir. Bu da size donaniminizla maksimum performans saglar.
-Telefonda kullanacaginiz swiftkey, nova launcher, es dosya yönetici vs gibi alternatif uygulamalar kullanabilirsiniz.

Son olarak telefon 999 tl hatta pesin intden 900 e alanlar bile oluyor. 300 daha ekle sunu al, o zaman ona da 300 ekle sunu al ile olmaz. Ayni fiyat segmentinde 1000 tl alti diger cihazlara bakin. En iyi fiyat/performans cihazi bu olmakta.Kullanmayanlarin cihazi elestirmesinin de alacak arkadaslari yanlis yonlendirdigini düşünüyorum.
Saygılarımla

Son düzenleme:

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
saf androidin böyle saçma olduğunu bilmiyordum açıkçası. sen saf android yapıyorsun diye galeri, dosya yöneticisi koyma, telefon hızlı olsun diye boşalt her şeyi, sonra insanları marketteki reklamlı, sorunlu uygulamalara mahkum et.. üstüne bir de kendi gereksiz uygulamalarını sisteme göm.. şimdiye kadar kullanmadıydım, bundan sonra da kullanmam saf android.. marketten yüklenebilen google uygulamalarını gömeceğine, arayüzün demirbaşlarını göm. demirbaşları kaldırıp saf android ayağına yatıyor.. başka bir şey değil..

ismalil29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
saf androidin böyle saçma olduğunu bilmiyordum açıkçası. sen saf android yapıyorsun diye galeri, dosya yöneticisi koyma, telefon hızlı olsun diye boşalt her şeyi, sonra insanları marketteki reklamlı, sorunlu uygulamalara mahkum et.. üstüne bir de kendi gereksiz uygulamalarını sisteme göm.. şimdiye kadar kullanmadıydım, bundan sonra da kullanmam saf android.. marketten yüklenebilen google uygulamalarını gömeceğine, arayüzün demirbaşlarını göm. demirbaşları kaldırıp saf android ayağına yatıyor.. başka bir şey değil..
Kimseye zorla telefonu satmıyorlar, safAndroidin özelliği bu zaten, senin inanmadığın bendeki cihazda soket arızası dışında telefon çok iyi, kullanmadan bu kadar kötülüyorsun sana reklamsız galeri uygulaması önereyim mesela QuickPic gayet başarılı bunun gibi kendine GooglePlayden bir sürü uygulama bulabilirsin. Bu telefon kurcalamayı sevenler için.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,416
Ama şimdi @Bloother da haklı. Sen telefon yapıyorsun tamam saf Android ama galerin yok. Yani ben galeri için neden uygulama indireyim ki ? Galeri koyunca o telefona saf Android olmuyor mu yani ?

ismalil29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ama şimdi @Bloother da haklı. Sen telefon yapıyorsun tamam saf Android ama galerin yok. Yani ben galeri için neden uygulama indireyim ki ? Galeri koyunca o telefona saf Android olmuyor mu yani ?
Yok değil Google'un Fotoğraflar uygulaması var müzik içinde play müzik var, he beğenmezsin o ayrı,

ismalil29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hem uygulamada reklama abartılı, rahatsız edici olmadıktan sonra, bundan rahatsız olmamalıyız sonuçta o uygulamayı yapan biri var ve geçimini bu uygulamadan sağlıyor olabilir. Android Geliştiricisi olarak biraz kendi açımdan düşündüm de :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Kimseye zorla telefonu satmıyorlar, safAndroidin özelliği bu zaten, senin inanmadığın bendeki cihazda soket arızası dışında telefon çok iyi, kullanmadan bu kadar kötülüyorsun sana reklamsız galeri uygulaması önereyim mesela QuickPic gayet başarılı bunun gibi kendine GooglePlayden bir sürü uygulama bulabilirsin. Bu telefon kurcalamayı sevenler için.
Ben cihazı değil google'ın politikasını kötülüyorum. siz kabullenebilirsiniz ancak ben kabullenmem. tercih meselesidir. evet, ben de bu politikadan ötürü tercih etmeyeceğimi söylüyorum zaten. saf android adı altında insanları saf yerine koyuyorlar bana göre.. galeri yerine fotoğraflar var diyorsun, ben fotoğraflarımı google ile paylaşmak zorunda değilim. marketten galeri uygulaması yüklemek zorunda bırakan sistem masum değildir. anlatmak istediğim bu. sadece örnek veriyorum, kalkıp bana galeri uygulaması önermene gerek yok. galeri sadece bir örnek. "reklamlar rahatsız etmiyor ki" gibi komik savunmalar da yapmayın lütfen.. işin özünü idrak etmeden de mesajımı alıntılamayınız..

ismalil29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Cihaz ile olan yorumları, Her şeyi geçtim Benim asıl tavrım, cihazda şarj soketi arızası çıktı diyorum inanmıyorum diyorsunuz, tanımadığınız birini durduk yere yalancılık ile suçluyorsunuz alın bu resim size kanıt olsun. sizinle daha fazla polemiğe girmek istemiyorum, müsait olduğum bir an cihaz ile ilgili olumlu olumsuz yorumlarımı almak isteyenler için paylaşacağım.

Ekli dosyalar

• IMAG0008-1.jpg
    IMAG0008-1.jpg
    819.3 KB · Görüntüleme: 432

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,416
Cihaz ile olan yorumları, Her şeyi geçtim Benim asıl tavrım, cihazda şarj soketi arızası çıktı diyorum inanmıyorum diyorsunuz, tanımadığınız birini durduk yere yalancılık ile suçluyorsunuz alın bu resim size kanıt olsun. sizinle daha fazla polemiğe girmek istemiyorum, müsait olduğum bir an cihaz ile ilgili olumlu olumsuz yorumlarımı almak isteyenler için paylaşacağım.

Ben o tarz yorumları isterim açıkçası. Hatta bir an önce müsait olursan da çok güzel olur =)

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
@ismalil29 Bende beklemedeyim müsait oldugunuzzda yorumarınız ve mümkünse bir gün içinde mobil veri açık şekilde normal kullanımda ne kadar şarj gidiyor ne kadar ekran açık kalma süresi alıyosunuz bilmek isterim zahmet olmazsa

ahmtbrr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar. GM 5 Plus alalı 2 hafta oldu. Bu aralar günde 1-2 kez dokunmatik kendi kendine çalışıyor. Heryere basıyor. Ancak telefonu kapatıp açınca düzeliyor. Benim gibi aynı sorunla karşılaanlar oldumu? Çözümünü bilen varmı? Direk Garantiyemi versem acaba...

burak656

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 aydır telefonu kullanıyorum 2 kez donma sorunu yaşadım kilidi acicam hiçbir hareket yok bu konudan çok rahatsız oldum

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
ben neyden bahsediyorum, sen hâlâ ne diyorsun. anladık soketin bozulmuş. konuyu kapatalı üzerinden kaç konu geçti hâlâ orda takıldın kaldın. farkettiysen o konuda ısrar etmedim. ayrıca ben sadece inanasım gelmedi dedim. yalan söylüyorsun demedim. daha önce bu vakalarla çok karşılaştım. şüpheyle yaklaşmam oldukça normal. her olumsuz yorum atana da direkt inanırsak telefon alamayız...

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,416
@Bloother Üstad öyle diyorsunda öyle böyle yorumlar yapılıyor ki telefondan direk soğuyorsun. Ama son zamanda pek şikayet almıyor burası öyle eskisi gibi. O yüzden radarlarım tekrardan döndü bu yöne :D

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
Çoğu kullanıcı eminin objektif değil cihazı birabir incelemek lazım. Ayrıca bu saf android olayını bende cm12, 13 den beri sevmedim..

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,416
Çoğu kullanıcı eminin objektif değil cihazı birabir incelemek lazım. Ayrıca bu saf android olayını bende cm12, 13 den beri sevmedim..

İllaki öyledir de abi ölü pixel şikayeti alanlar duydum ya ? Bu arada birşey soracağım size. Ben geçen gece youtube kanalında bir GM5 P'nin inceleme videosunu izledim. Orada inceleme yapan adam GM'nin ya müdürünü ya da müdür yardımcısını tanıdığını söyledi. Ve şu tarz bir cümle kullandı; ' Bu ölü pixel gibi ultra arızalar büyük ihtimalle telefon net olarak satışa çıkmadan ufak tefek yerlerde satılmaya başlandı. Büyük ihtimalle arızlar buralardan kaynaklanıyor' yani demek istediğim test telefonu tarzında bir ürün dağıtmış olabilirler mi ?

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
İllaki öyledir de abi ölü pixel şikayeti alanlar duydum ya ? Bu arada birşey soracağım size. Ben geçen gece youtube kanalında bir GM5 P'nin inceleme videosunu izledim. Orada inceleme yapan adam GM'nin ya müdürünü ya da müdür yardımcısını tanıdığını söyledi. Ve şu tarz bir cümle kullandı; ' Bu ölü pixel gibi ultra arızalar büyük ihtimalle telefon net olarak satışa çıkmadan ufak tefek yerlerde satılmaya başlandı. Büyük ihtimalle arızlar buralardan kaynaklanıyor' yani demek istediğim test telefonu tarzında bir ürün dağıtmış olabilirler mi ?
Öyle bişey olamaz test telefonu dağıtılırmı kutulanıp

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,416
Adamın dediğinden onu anladım vallahi. Oraya getirmeye çalıştı. Abi telefonu bir kere satışa koyduğun zaman onun 10 larca hatası olmaz. Samsung'un herhangi bir telefonunda yada Iphone'da bu tarz hatalar ben mi görmüyorum yoksa oluyor mu ? Yani ne bileyim ölü pixel, cızırtı, sarj soketinin hemen bozulması, telefonda takılma, dokunmatik ekranın kendi kendine çalışması vs vs