craftingMaterial
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 189
http://forum.shiftdelete.net/android/212503-iphoneda-olmayan-10-harika-android-islevi.html
bi de bu konuya bakta biraz aydınlan![]()
Ya pff işim güçüm var
http://forum.shiftdelete.net/android/212503-iphoneda-olmayan-10-harika-android-islevi.html
bi de bu konuya bakta biraz aydınlan![]()
savunacak haklı bir tarafın kalmayınca hemen kaç zaten![]()
iphone 4 2800 TL mi sen nerden alıyorsun bu telefonu 1850 tl kredi kartına da taksit yaparlarşuana kadar gördüğüm en yüksek fiyat 1900
iphone 4 te herhangi bi wodafone bayisinde avea turkcell bayisinde bak sor
(tabi bu durum dolar, euro, kücük büyük şehir durumlarına göre fiyatlar değişir değişmez o konuda birşey diyemem )
Arayüz seri çalışmıyor ve takılmalar yaşanabiliyor. Bazen de grafik atlamaları yaşanabiliyor. Bu da kullanırken tutuk çalışıyormuş havası yaratıyor. iOS bu konuda çok seri ve akıcı çalışıyor. Zaten Mac OS X'in aqua arayüzünü bilenler masaüstü yöneticisinin ne kadar sağlam ve sorunsuz olduğunu bilirler. iOS'un Springboard'ı da çok iyi bu konuda. Ha android bu versiyonlarda böyle belki ama bir sonraki versiyonda mükemmel olacak belki bilmiyorum. iPhone 5'den ben pek umutlu değilim açıkçası çünkü aceleye getiriyorlar gibi geldi bana. iPhone 4 de zaten şu an piyasadaki özellik olarak en geri smartphone denilebilir çünkü üzerine bir sürü ürün çıktı ama ona rağmen hala çok çok iyi...
---------- Post added at 16:38 ---------- Previous post was at 16:38 ----------
Seninkinin geldiği yerden![]()
dostum sen o video yu izlememişsin. alet akıyor ya. adam bas bas bağırıyor alette neye tıklarsam anında açılıyor diyor. bende
test ettim alet uçuyor. androidde bazı takılmalar var diyorsun resmen ya yalan söylüyorsun ya video yu izlemedin yada sen cihazı karıştırdın. hele browser ı falsh lı sayfalarda bile iphone dan. eski bir cihazı nasıl olurda översin. akam mantığa sığar şeyler değil senin söylediklerin.
Öncelikle foruma İphone nin bir cep telefonu olarak üretildigi degil bir cep bilgisayari olarak üretildigini aciklamak icin kayit oldum ve bir iphone 4 kullanicisiyim.
İphone 4:
Retina display 800:1 kontrast 960x640 pixel yüksek cözünürlüklü ekrani
1 Ghz islemci 512mb ram
5 megapixel camera 720p saniyede 30 kare hd video kaydi-Samsung galaxy s 2 720p saniyede 25 kare video kaydi yapiyor.
Yazilim Özellikleri:
Dünyanin zirvede tek basian olan ve olmaya devam edecek olan İOS adli isletim sistemini kullanmakta.Eylul ayinda cikacak olan İOS 5 ile gelen özellikleri anlatan bir video:
[video=youtube;LLJIef-e-7g]http://www.youtube.com/watch?v=LLJIef-e-7g[/video]
Gelelim İOS ta sorun oldunu idda eden arkadaslara:
İos ta flash player yok cünkü Apple ve Microsoft farkli bir platform ve Adobe İos icin flash player üretmiyor ve iphone da tarayiciya girdiginiz andan itibaren flash destegi olmasina gereklilik duymuyosunuz.
İphone sadece İtunes ile baglidir cünkü apple ilk basta dedigim gibi İphone yi bir cep bilgisayari olarak üretiyor ve Apple cihazdan degil appstore dan para kazanıyor ve İphone ya 3.parti kişiler tarafindan bir baska uygulama vs atilip telefonun sistemiyle oynanmasina izin vermiyor.
İphone da bluetooth ile muzik resim vs transfer edemiyorsunuz yukardada dedigim gibi 3.parti kişiler tarafindan uygulama vs yuklenip sistemin bozulmasini istemiyor.
İphoneda bulunan bluetooth ile karsilikli oyun oynama ve wifi hot spot dagilimi gibi seyler yapabiliyosunuz.
İphone 4 ün her iki yanindaki cami plastik ve kristal karisimi esnek bir maddeden yapilmistir.
Appstore da kucuklu buyuklu yerli ve yabanci tum firmalar en once apple icin uygulama gelistirirler ve suana kadar appstoreda bulunan uygulama sayisi hic bir yazilimda bulunmamaktadir.Arkadasimin samsung wave telefonu var ben iphone 4 üme asphalt 6 yi indirip oynarken diger telefonlar icin daha asphalt 6 cikmamisti bile.
Apple suan ürettigi tek telefon modeli İphone dir ve her sene farkli bir modeli cikar samsung ve diger markalar gibi her ay 3-4 model cikartmaz bakalim bunlardan hangisinden daha iyi para kirariz dusuncesiyle calismas.
İphone da asla donma kapanma gibi vakalarla karsilasamassiniz.İphone bilmem kac Ghz islemcisi olmasa bile menü gecislerinde vs hizindan odun vermez.
Apple face time i cikardi yani wifiuzerinden bir baska iphonesi olan kisi ile ucretsiz bi sekilde goruntulu gorusebiliyosunuz.
İphoneda radyo vs gibi sacma ozellikler neden yok diyenler icin apple urunlerin kalitesinden odun vermek istemiyor ve steve jobs iphone ya asla radyo koymucam dedi.
Samsung yada baska bir cihaz alirsiniz 3 ay sonra samsung 10 tane model daha cikarir ve 1 sene sonunda telefona eski gozuyle bakilir oysaki iphone nin ustunden 5 sene gecse bile iphone iphone dir hala iphone 2g kullananlar var.
Bencede ikiside karsilastirilmamali galaxy s2 iphoneden aylar sonra cikmasina ragmen 8 megapixellik kamerasina ragmen720p saniyede 25 kare hd video kaydederken iphone 4 ise 5 megapixellik kamera ile 720p saniyede 30 kare hd video kaydede biliyor yani burda samsungun plastic lense sahip 8 megapixel adı altinda bilgisayardan cözünürlügü artirilmis bir camera ile karsimiza ciktigini gorebiliyoruz.
Samsung galaxsy s2 kullanmadim ve yorum yapamam ancak arkadasimin babasi turkcell de calistigi icin samsung wave hediye etmis ve samsung wave yi kullanma sansim oldu samsungun övüne övüne bitiremedigi o amoled ekran i su gibi sarj iciyor ve samsungdan resmi bir aciklama gelmemesine ragmen turkcell tamamen samsung wave satisini durdurdu ve telefonun bada isletim sisteminde sorun oldugunu belirtti bunun ustune samsung wave 2 yi cikartti ve wave ile hic bir farki yok tamamen ayni.
Arkadasinda dedigi gibi İphone ile hic bir telefon kiyaslanmamalı zaten kiyaslanacak bir telefon degil.
Gene arkadasin dedigi gibi Apple tamamen business kismina hitap eden bir firma ve tek sorun o herkese eden firmalar kendilerini smartphone dunyasina atip İphone yi gecme cabasina girdikleri icin kendilerini business kisminada hitap ediyoruz diyerek kendi kendilerini asagilamaktan baska bisey yapmiyolar.
Ben telefona plastic demedim telefonun plastik olmasi gayet normal bisey ben cameranin lensinin plastic oldugunu dedim.
Bigun arkadaslarla bulustuk herkes telefonunu masaya koydu ben iphone 4 ü cikartip koydugum da kizlar dan "ohaaa lan iphone 4 almissin kanka" diye sesler yükseldi.Demek istedigim class meselesi bu iste.
Ayrica hangi telefon simdiye kadar:
Apple kadar yüksek cozunurluklu ekran yapmis
Kristal den telefonuna kapak yapmis
Bir nokia blogunda okumustum gectigimiz aylarda nokia nin ceosu aciklama yapti:
İlk akilli telefonu cikarmamiza ragmen Apple nin piyasaya hakim olmasindan sonra symbian degeri kalmadive tüm paramizi donanim yönünde gelismek icin harcadik.
Bunun ustune nokia nin ceosu windows ile anlasma yaparak bundan sonraki nokia larin windows phone yuklu olarak gelecegini soyledi.
Aslinda isi yokusa surmeye gerek yok parasi olan basar 2000tl babalar gibi alir iphone sini.
Apple samsungu amerikada ki teknoloji enstitüsüne sikayet etti ve dava acti bunun icinde samsung galaxy s2 adli telefonda var ve apple mahkemede samsungun amerikaya ihracat etmemelerini istedi.Mahkeme bunun ustunde teknoloji enstitüsünü samsungun cihazlarini inceletmek uzere gorevlendirdi.
samsung un amerikaya sokulmamasıda başka işlerden dolayıdır. kafayı kullan. kim daha iyisini daha ucuza sokmana izin verir.
adamlar bundan ülke olarak para kazanıyor. o iş başka.
ha o kızlarda kafa olsa. neyse ben birşey demiyorum. sana hayırlı işler.
Peki madem oyle 2010 apple fuarinda steve jobs İphone 4 u tanitirken kopan alkislar yada telefonun ilk ciktiginda 2 milyon satmasidami bi hikaye.
Yani soyle dusunun samsung nokia vs bunlar yillardir olan markalar ama apple sonradan cikti ve tam cikti ozellikle fiyatıyla odak noktasi oldu yani cevrede aaa samsung galaxy s2 almissin ver biraz oyun oynayim gozuyle bakilirken ohaaa iphone 4 almissin gozuyle bakiliyo yani yada bilmiyorum insanlarin gozunde fiyatindan dolayi ulasilmaz gibi bakilmasi beni heycanlandiriyo.
Yani cem yilmazin business sakasini bilirsiniz business da bisey olmuyoki aynen perde kapaniyo bi portakal suyu veriyolar iki kati fiyat oduyosun ucaktan inince noldu business la geldim diye havan oluyo iste İphone 4 de insanlarin gozunde boyle.
Ya derindarbe kafan mı iyi ? Galaxy S2 1080 P HD Video kaydediyor hemde 30 kare ne diyorsun ? Htc sensationun ekran çözünürlüğü iphone 4 ile aynı hani kim ip4 kadar yüksek çözünürlük yapıyordu ?Bir iphonenun var diye fazla abartıyorsun.Cgrzsone arkadaşımızı örnek al adam telefonum var dedi artistlik falan yapmadı şöyle böyle güzel bana yetiyor dedi sen diyorsun benim ip4üm var adam olun olmuyoruz kardeşim sanane sinirlendirmeyin adamı sana inat alıcam gs2 yi bulacam seni ip4ünü gs2imle parçalayacam böyle parça pirçik edecem telefonunu abartmayın birşeyide. İphone 4ün işlemci 1 ghz değil bak buna eminim.Şimdi kesin demiyimde öyle olması lazım öyle biliyorum.GS 2 çift çekirdek 1.2 ghz dondur o telefonu sana alacam.İP5'e 3D gelmeyince beklersiniz öyle samsung, nokia falan 3d çıkarır iphonecular bakar ki lg ve htc çıkardı bile 3D telefonlarını.HTC Sensation ve Galaxy S2 her türlü İphone 4'ü ağlatır emin ol.
Bencede ikiside karsilastirilmamali galaxy s2 iphoneden aylar sonra cikmasina ragmen 8 megapixellik kamerasina ragmen720p saniyede 25 kare hd video kaydederken iphone 4 ise 5 megapixellik kamera ile 720p saniyede 30 kare hd video kaydede biliyor yani burda samsungun plastic lense sahip 8 megapixel adı altinda bilgisayardan cözünürlügü artirilmis bir camera ile karsimiza ciktigini gorebiliyoruz.
Samsung galaxsy s2 kullanmadim ve yorum yapamam ancak arkadasimin babasi turkcell de calistigi icin samsung wave hediye etmis ve samsung wave yi kullanma sansim oldu samsungun övüne övüne bitiremedigi o amoled ekran i su gibi sarj iciyor ve samsungdan resmi bir aciklama gelmemesine ragmen turkcell tamamen samsung wave satisini durdurdu ve telefonun bada isletim sisteminde sorun oldugunu belirtti bunun ustune samsung wave 2 yi cikartti ve wave ile hic bir farki yok tamamen ayni.
Arkadasinda dedigi gibi İphone ile hic bir telefon kiyaslanmamalı zaten kiyaslanacak bir telefon degil.
Gene arkadasin dedigi gibi Apple tamamen business kismina hitap eden bir firma ve tek sorun o herkese eden firmalar kendilerini smartphone dunyasina atip İphone yi gecme cabasina girdikleri icin kendilerini business kisminada hitap ediyoruz diyerek kendi kendilerini asagilamaktan baska bisey yapmiyolar.
derindarbe hala kullanmadığın cihaz hakkında yorum yapıyorsun asphalt 6 dahil gameloft oyunlarının hepsi yer almaktadır 10 dk nasıl market inceledin entresan neyse zaten seninle sidik yarıştırma niyetinde değilimama senden ricam sallama bari birader eminimki ios u bile adam gibi kavrayamamışsındır
senelerdir şu forumdayım bir çok fanboy gördüm ama kusura bakma senin gibi cahilini görmedim
![]()
Cihazdan girmedim netten baktim sadece ama samsung bolumunde konum var android i denemek icin samsung gio alcam yani deneme amacli alcagim icin fazla bi para yatirmakta istemiyorum dj setup falan yeniledim su siralar onun 8 binlira gibi bi borcu var onu oduyorum evet iphone 4 te bass denen bisey kalmamis durumda farkindayim senin bahsettigin su ekolayzer olayi bi ara su samsung e250 zamaninda patlama yapan ses sifresi gibi biseymi.
Yazilim olarak dj mixer pro adli yazilim var iphone icin cikti sadece yazilim iphone yi mixer e bagladigimisda iphoneda calan sarki gecisini sagliyo sadece okadar.