Galaxy S2 mı IP4 mu?

celalim93

Doçent
Reaksiyon puanı
2
savunacak haklı bir tarafın kalmayınca hemen kaç zaten :P

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Niye tartışıyorsunuz ? Zevkler ve renkler tartışılmaz.Benim de param olsaydı GS2 alırdım ama tercih meselesi bu.İphone 4'ün dediğiniz gibi adı var ama bu isim bir karizma.Birine iphone 4 kullanıyorum dediniz mi işler değişir.İphone 4 telefon dünyasında ulaşılabilecek en üst sınıflardan biri.GS2 de öyle.Android istiyorsanız GS2 alın İos istiyorsanız İP4.Tartışmaya gerek yok.Biri diğerini şu özellikte eziyorsa o diğeri de bunu başka bir özellikte ezer.

Siz GS2'nizden memnun musunuz değilseniz bilemem memnunsanız tartışmaya gerek yok yeter.Gördüğüm kadarıyla cgrzsonede fazlasıyla memnun İP4'ünden.Tamam çözdüm işte sorun kalmadı :D

Her ne kadar bende İphone kullanmadığımdan diyorumki androidde kullanmadım ama alacağım tel android olacağı için şuan android taraftarıyım ve de o 10 işlevin pek harika bir tarafı yok normal yani.

metebyr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iphone 4 2800 TL mi sen nerden alıyorsun bu telefonu 1850 tl kredi kartına da taksit yaparlar :) şuana kadar gördüğüm en yüksek fiyat 1900 :) iphone 4 te herhangi bi wodafone bayisinde avea turkcell bayisinde bak sor

(tabi bu durum dolar, euro, kücük büyük şehir durumlarına göre fiyatlar değişir değişmez o konuda birşey diyemem )

http://www.hepsiburada.com/Liste/ap...aspx?productId=telcepiph432&categoryId=371946

2500 e inmiş en son baktığımda 2800 dü. 32 gb olandan bahsediyordum :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Araba alıyoruz sanki fiyata bak ben 1700 Tl'ye Htc alırım daha iyi hemde 800 tl cepte kalır.:D

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
dostum sen o video yu izlememişsin. alet akıyor ya. adam bas bas bağırıyor alette neye tıklarsam anında açılıyor diyor. bende
test ettim alet uçuyor. androidde bazı takılmalar var diyorsun resmen ya yalan söylüyorsun ya video yu izlemedin yada sen cihazı karıştırdın. hele browser ı falsh lı sayfalarda bile iphone dan. eski bir cihazı nasıl olurda översin. akam mantığa sığar şeyler değil senin söylediklerin.

Arayüz seri çalışmıyor ve takılmalar yaşanabiliyor. Bazen de grafik atlamaları yaşanabiliyor. Bu da kullanırken tutuk çalışıyormuş havası yaratıyor. iOS bu konuda çok seri ve akıcı çalışıyor. Zaten Mac OS X'in aqua arayüzünü bilenler masaüstü yöneticisinin ne kadar sağlam ve sorunsuz olduğunu bilirler. iOS'un Springboard'ı da çok iyi bu konuda. Ha android bu versiyonlarda böyle belki ama bir sonraki versiyonda mükemmel olacak belki bilmiyorum. iPhone 5'den ben pek umutlu değilim açıkçası çünkü aceleye getiriyorlar gibi geldi bana. iPhone 4 de zaten şu an piyasadaki özellik olarak en geri smartphone denilebilir çünkü üzerine bir sürü ürün çıktı ama ona rağmen hala çok çok iyi...

---------- Post added at 16:38 ---------- Previous post was at 16:38 ----------

Seninkinin geldiği yerden :D

Reaksiyon puanı
189
dostum sen o video yu izlememişsin. alet akıyor ya. adam bas bas bağırıyor alette neye tıklarsam anında açılıyor diyor. bende
test ettim alet uçuyor. androidde bazı takılmalar var diyorsun resmen ya yalan söylüyorsun ya video yu izlemedin yada sen cihazı karıştırdın. hele browser ı falsh lı sayfalarda bile iphone dan. eski bir cihazı nasıl olurda översin. akam mantığa sığar şeyler değil senin söylediklerin.

Ben tüm android cihazlarda kullanıp gördüğümü söyledim...

derindarbe200

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle foruma İphone nin bir cep telefonu olarak üretildigi degil bir cep bilgisayari olarak üretildigini aciklamak icin kayit oldum ve bir iphone 4 kullanicisiyim.

İphone 4:

Retina display 800:1 kontrast 960x640 pixel yüksek cözünürlüklü ekrani

1 Ghz islemci 512mb ram

5 megapixel camera 720p saniyede 30 kare hd video kaydi-Samsung galaxy s 2 720p saniyede 25 kare video kaydi yapiyor.

Yazilim Özellikleri:

Dünyanin zirvede tek basian olan ve olmaya devam edecek olan İOS adli isletim sistemini kullanmakta.Eylul ayinda cikacak olan İOS 5 ile gelen özellikleri anlatan bir video:

[video=youtube;LLJIef-e-7g]http://www.youtube.com/watch?v=LLJIef-e-7g[/video]

Gelelim İOS ta sorun oldunu idda eden arkadaslara:

İos ta flash player yok cünkü Apple ve Microsoft farkli bir platform ve Adobe İos icin flash player üretmiyor ve iphone da tarayiciya girdiginiz andan itibaren flash destegi olmasina gereklilik duymuyosunuz.

İphone sadece İtunes ile baglidir cünkü apple ilk basta dedigim gibi İphone yi bir cep bilgisayari olarak üretiyor ve Apple cihazdan degil appstore dan para kazanıyor ve İphone ya 3.parti kişiler tarafindan bir baska uygulama vs atilip telefonun sistemiyle oynanmasina izin vermiyor.

İphone da bluetooth ile muzik resim vs transfer edemiyorsunuz yukardada dedigim gibi 3.parti kişiler tarafindan uygulama vs yuklenip sistemin bozulmasini istemiyor.

İphoneda bulunan bluetooth ile karsilikli oyun oynama ve wifi hot spot dagilimi gibi seyler yapabiliyosunuz.

İphone 4 ün her iki yanindaki cami plastik ve kristal karisimi esnek bir maddeden yapilmistir.

Appstore da kucuklu buyuklu yerli ve yabanci tum firmalar en once apple icin uygulama gelistirirler ve suana kadar appstoreda bulunan uygulama sayisi hic bir yazilimda bulunmamaktadir.Arkadasimin samsung wave telefonu var ben iphone 4 üme asphalt 6 yi indirip oynarken diger telefonlar icin daha asphalt 6 cikmamisti bile.

Apple suan ürettigi tek telefon modeli İphone dir ve her sene farkli bir modeli cikar samsung ve diger markalar gibi her ay 3-4 model cikartmaz bakalim bunlardan hangisinden daha iyi para kirariz dusuncesiyle calismas.

İphone da asla donma kapanma gibi vakalarla karsilasamassiniz.İphone bilmem kac Ghz islemcisi olmasa bile menü gecislerinde vs hizindan odun vermez.

Apple face time i cikardi yani wifiuzerinden bir baska iphonesi olan kisi ile ucretsiz bi sekilde goruntulu gorusebiliyosunuz.

İphoneda radyo vs gibi sacma ozellikler neden yok diyenler icin apple urunlerin kalitesinden odun vermek istemiyor ve steve jobs iphone ya asla radyo koymucam dedi.

Samsung yada baska bir cihaz alirsiniz 3 ay sonra samsung 10 tane model daha cikarir ve 1 sene sonunda telefona eski gozuyle bakilir oysaki iphone nin ustunden 5 sene gecse bile iphone iphone dir hala iphone 2g kullananlar var.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Hala şu donanımları yazıp şöyle böyle güzel demeler, öteki cep telefonu iphone bilgisayar falan geçin bunları. Donanım olarak Galaxy S2'den daha iyisi şu anda yok. Hem de hiçbir şekilde, hiçbir parçasında. Araştırın öyle konuşun. iPhone için cep bilgisayarı diyen Android kullanan Galaxy S2 için ne der bilmiyorum. Size Android'i öğrenin derim. Android kadar kişiselleştirilebilen, bünyesinde masaüstü bilgisayarlarda kullanılan linux çekirdeğini içeren bu sistemi bilmeden konuşmayın lütfen. Telefona kurulan Android'i adamlar laptoplara kurup kullanıyorlar. Ve hayır Samsung Galaxy S serisini 10 günde ya da 3 ayda değiştirmiyor. Her sene bir model çıkarıyor. Bunu yapan bir firma daha var. Belki hatırlarsınız? Daha önce de yazdım yine yazayım. Apple kaymak tabakaya üretim yapar ve aşağısını umursamaz. Bunu kitle üretimi yapan yani en aşağısından en tepesine kadar ürün satmaya çabalayan bir firmadan bekleyemezsiniz. Samsung 500 TL'ye de satılacak cihaz yapar 1700'e de. O Android donan diyen kişilerle de yüzyüze görüşüp Galaxy S2'yi inceleme fırsatı vermek isterdim. Donmuyor arkadaşım. Hatta donmaması o kadar kötü ki arkada bir uygulama açık olsa ve işlemciye %100 binse hissetmiyorsunuz. Bu da kötü özelliği elbette Android'in. İşini bilen adam yine de bunlarla karşılaşmaz. Galaxy S2'yi şu anda dondurabilecek biri varsa buyursun gelsin daha ne diyelim.
Ha şimdi bu kadar Galaxy'yi savunduk da iPhone'un güzel özellikleri yok mu var elbette. Ama artık bu kıyastan da vazgeçin. iPhone zaten Galaxy S2'den aylar önce çıktı piyasaya. Üstelik donanım kıstası yapmak da MAC OS kullanan cihazlarda uygun düşmez. Kullananlar anlar ne demek istediğimi. Sonra iPhone'un bir App Store'u vardır en iyisidir. Bunları gözardı etmemek gerek. Ama bu cihazlar kıyaslanmamalı benim kanaatimce. iPhone ciddi anlamda basit kullanıma sahip 4 yaşındaki bir çocuğun bile anlayıp kullanabildiği bir cihaz, multimedya cihazı. Galaxy S2 ise daha çok orta seviye bilgisayar kullanımını bilen ve hatta gerektiren bunun yanında da cebinde gerçek bir bilgisayar taşımak isteyen kişiler için. Hangisini önerirsin diyen kişiye ben şunu öneririm demem. Aksine kim için soruyorsun derim. Bence çok da tartışmaya gerek yok bu meseleyi.

derindarbe200

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bencede ikiside karsilastirilmamali galaxy s2 iphoneden aylar sonra cikmasina ragmen 8 megapixellik kamerasina ragmen720p saniyede 25 kare hd video kaydederken iphone 4 ise 5 megapixellik kamera ile 720p saniyede 30 kare hd video kaydede biliyor yani burda samsungun plastic lense sahip 8 megapixel adı altinda bilgisayardan cözünürlügü artirilmis bir camera ile karsimiza ciktigini gorebiliyoruz.

Samsung galaxsy s2 kullanmadim ve yorum yapamam ancak arkadasimin babasi turkcell de calistigi icin samsung wave hediye etmis ve samsung wave yi kullanma sansim oldu samsungun övüne övüne bitiremedigi o amoled ekran i su gibi sarj iciyor ve samsungdan resmi bir aciklama gelmemesine ragmen turkcell tamamen samsung wave satisini durdurdu ve telefonun bada isletim sisteminde sorun oldugunu belirtti bunun ustune samsung wave 2 yi cikartti ve wave ile hic bir farki yok tamamen ayni.

Arkadasinda dedigi gibi İphone ile hic bir telefon kiyaslanmamalı zaten kiyaslanacak bir telefon degil.

Gene arkadasin dedigi gibi Apple tamamen business kismina hitap eden bir firma ve tek sorun o herkese eden firmalar kendilerini smartphone dunyasina atip İphone yi gecme cabasina girdikleri icin kendilerini business kisminada hitap ediyoruz diyerek kendi kendilerini asagilamaktan baska bisey yapmiyolar.

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
dostum ben radyomu dinlerim. ister netten dinlerim ister havadan. buna steve karar veremez.
ben itunes a bağlı kalmam. istediğim müziği bluetoothla alırım kendim sıralar folderlara koyarım. bağımsıızım.
flash dersen ister izlerim ister izlemem browserımda ayar var. steve sevdirsin gitsin. okadar para verdim o karışamaz.
kendisi bunları sağlamıyorsa başka telefondan yana tercih kullanırsam hele hiç kimse karışamaz. plastik denmiş. nasıl dersin bunu hafif olduğu için kullnımı daha kolay. yere düştüğü zaman iphone gibi kırılma riski yok.
şimdi iphone 4 kullananlar yenisi çıkar çıkmaz 5 e terfi edecek. nerde kaldı malzeme kalitesi. gözğn gibi baktığın alet.
istediğim hafıza kartımı şeçerim. steve gene karışamaz. birini çıkarır öbürünü takarım sanane steve. pilimi değiştirebilmek isterim. yedek pil taşırım. belki elimden düşmüyor alet. sanane steve.
facetime varmış mış. andriddee ister google talk ister viber ister skype ile konuş ister gsm şebekesiyle. sanane steve senmi karar vereceksin nasıl görüşme yapacağıma.

ios 5 te androidden esintiler görmeye başlıyoruz. androidden feyz almaya başladı. bu olumlu bir gelişme farkındalıktan habersin iphone kullanıcıları için. hotspot u yeni ekledi. aşağı çekme menusunu yeni kullanamaya başladı.

androidi t10 da görmüş adam gelmiş burda tafra atıyor androdi şöyşe saçma böyle yavaş.
androdiin tadını 1000 ila 1700 lira aralığındaki telefonlardan alırsın. bunu unutma.
neyse sonkez bunları da okuyunda androidi rahat bırakın.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=24091210
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=23920033
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=23913998
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=23918216

Öncelikle foruma İphone nin bir cep telefonu olarak üretildigi degil bir cep bilgisayari olarak üretildigini aciklamak icin kayit oldum ve bir iphone 4 kullanicisiyim.

İphone 4:

Retina display 800:1 kontrast 960x640 pixel yüksek cözünürlüklü ekrani

1 Ghz islemci 512mb ram

5 megapixel camera 720p saniyede 30 kare hd video kaydi-Samsung galaxy s 2 720p saniyede 25 kare video kaydi yapiyor.

Yazilim Özellikleri:

Dünyanin zirvede tek basian olan ve olmaya devam edecek olan İOS adli isletim sistemini kullanmakta.Eylul ayinda cikacak olan İOS 5 ile gelen özellikleri anlatan bir video:

[video=youtube;LLJIef-e-7g]http://www.youtube.com/watch?v=LLJIef-e-7g[/video]

Gelelim İOS ta sorun oldunu idda eden arkadaslara:

İos ta flash player yok cünkü Apple ve Microsoft farkli bir platform ve Adobe İos icin flash player üretmiyor ve iphone da tarayiciya girdiginiz andan itibaren flash destegi olmasina gereklilik duymuyosunuz.

İphone sadece İtunes ile baglidir cünkü apple ilk basta dedigim gibi İphone yi bir cep bilgisayari olarak üretiyor ve Apple cihazdan degil appstore dan para kazanıyor ve İphone ya 3.parti kişiler tarafindan bir baska uygulama vs atilip telefonun sistemiyle oynanmasina izin vermiyor.

İphone da bluetooth ile muzik resim vs transfer edemiyorsunuz yukardada dedigim gibi 3.parti kişiler tarafindan uygulama vs yuklenip sistemin bozulmasini istemiyor.

İphoneda bulunan bluetooth ile karsilikli oyun oynama ve wifi hot spot dagilimi gibi seyler yapabiliyosunuz.

İphone 4 ün her iki yanindaki cami plastik ve kristal karisimi esnek bir maddeden yapilmistir.

Appstore da kucuklu buyuklu yerli ve yabanci tum firmalar en once apple icin uygulama gelistirirler ve suana kadar appstoreda bulunan uygulama sayisi hic bir yazilimda bulunmamaktadir.Arkadasimin samsung wave telefonu var ben iphone 4 üme asphalt 6 yi indirip oynarken diger telefonlar icin daha asphalt 6 cikmamisti bile.

Apple suan ürettigi tek telefon modeli İphone dir ve her sene farkli bir modeli cikar samsung ve diger markalar gibi her ay 3-4 model cikartmaz bakalim bunlardan hangisinden daha iyi para kirariz dusuncesiyle calismas.

İphone da asla donma kapanma gibi vakalarla karsilasamassiniz.İphone bilmem kac Ghz islemcisi olmasa bile menü gecislerinde vs hizindan odun vermez.

Apple face time i cikardi yani wifiuzerinden bir baska iphonesi olan kisi ile ucretsiz bi sekilde goruntulu gorusebiliyosunuz.

İphoneda radyo vs gibi sacma ozellikler neden yok diyenler icin apple urunlerin kalitesinden odun vermek istemiyor ve steve jobs iphone ya asla radyo koymucam dedi.

Samsung yada baska bir cihaz alirsiniz 3 ay sonra samsung 10 tane model daha cikarir ve 1 sene sonunda telefona eski gozuyle bakilir oysaki iphone nin ustunden 5 sene gecse bile iphone iphone dir hala iphone 2g kullananlar var.

---------- Post added at 22:56 ---------- Previous post was at 22:32 ----------

wave i androidle kıyaslamanız saçma. ekran değil sadece tüketim etmeni. ayriyetten eğlence telefonudur iphone
business değil business alacaksan blackberry alacaksın. sen onu karıştırıyorsun. samsung s1 de 720p video çeker.
yani onu s1 ile kıyaslamak daha mantıklı. sonuç itibariyle iphone u s2 ile kıyaslamassınız. s1 bile tokatlar.

Bencede ikiside karsilastirilmamali galaxy s2 iphoneden aylar sonra cikmasina ragmen 8 megapixellik kamerasina ragmen720p saniyede 25 kare hd video kaydederken iphone 4 ise 5 megapixellik kamera ile 720p saniyede 30 kare hd video kaydede biliyor yani burda samsungun plastic lense sahip 8 megapixel adı altinda bilgisayardan cözünürlügü artirilmis bir camera ile karsimiza ciktigini gorebiliyoruz.

Samsung galaxsy s2 kullanmadim ve yorum yapamam ancak arkadasimin babasi turkcell de calistigi icin samsung wave hediye etmis ve samsung wave yi kullanma sansim oldu samsungun övüne övüne bitiremedigi o amoled ekran i su gibi sarj iciyor ve samsungdan resmi bir aciklama gelmemesine ragmen turkcell tamamen samsung wave satisini durdurdu ve telefonun bada isletim sisteminde sorun oldugunu belirtti bunun ustune samsung wave 2 yi cikartti ve wave ile hic bir farki yok tamamen ayni.

Arkadasinda dedigi gibi İphone ile hic bir telefon kiyaslanmamalı zaten kiyaslanacak bir telefon degil.

Gene arkadasin dedigi gibi Apple tamamen business kismina hitap eden bir firma ve tek sorun o herkese eden firmalar kendilerini smartphone dunyasina atip İphone yi gecme cabasina girdikleri icin kendilerini business kisminada hitap ediyoruz diyerek kendi kendilerini asagilamaktan baska bisey yapmiyolar.

derindarbe200

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben telefona plastic demedim telefonun plastik olmasi gayet normal bisey ben cameranin lensinin plastic oldugunu dedim.

Bigun arkadaslarla bulustuk herkes telefonunu masaya koydu ben iphone 4 ü cikartip koydugum da kizlar dan "ohaaa lan iphone 4 almissin kanka" diye sesler yükseldi.Demek istedigim class meselesi bu iste.

Ayrica hangi telefon simdiye kadar:

Apple kadar yüksek cozunurluklu ekran yapmis

Kristal den telefonuna kapak yapmis

Bir nokia blogunda okumustum gectigimiz aylarda nokia nin ceosu aciklama yapti:

İlk akilli telefonu cikarmamiza ragmen Apple nin piyasaya hakim olmasindan sonra symbian degeri kalmadive tüm paramizi donanim yönünde gelismek icin harcadik.

Bunun ustune nokia nin ceosu windows ile anlasma yaparak bundan sonraki nokia larin windows phone yuklu olarak gelecegini soyledi.

Aslinda isi yokusa surmeye gerek yok parasi olan basar 2000tl babalar gibi alir iphone sini.

Apple samsungu amerikada ki teknoloji enstitüsüne sikayet etti ve dava acti bunun icinde samsung galaxy s2 adli telefonda var ve apple mahkemede samsungun amerikaya ihracat etmemelerini istedi.Mahkeme bunun ustunde teknoloji enstitüsünü samsungun cihazlarini inceletmek uzere gorevlendirdi.

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
samsung un amerikaya sokulmamasıda başka işlerden dolayıdır. kafayı kullan. kim daha iyisini daha ucuza sokmana izin verir.
adamlar bundan ülke olarak para kazanıyor. o iş başka.

ha o kızlarda kafa olsa. neyse ben birşey demiyorum. sana hayırlı işler.

Ben telefona plastic demedim telefonun plastik olmasi gayet normal bisey ben cameranin lensinin plastic oldugunu dedim.

Bigun arkadaslarla bulustuk herkes telefonunu masaya koydu ben iphone 4 ü cikartip koydugum da kizlar dan "ohaaa lan iphone 4 almissin kanka" diye sesler yükseldi.Demek istedigim class meselesi bu iste.

Ayrica hangi telefon simdiye kadar:

Apple kadar yüksek cozunurluklu ekran yapmis

Kristal den telefonuna kapak yapmis

Bir nokia blogunda okumustum gectigimiz aylarda nokia nin ceosu aciklama yapti:

İlk akilli telefonu cikarmamiza ragmen Apple nin piyasaya hakim olmasindan sonra symbian degeri kalmadive tüm paramizi donanim yönünde gelismek icin harcadik.

Bunun ustune nokia nin ceosu windows ile anlasma yaparak bundan sonraki nokia larin windows phone yuklu olarak gelecegini soyledi.

Aslinda isi yokusa surmeye gerek yok parasi olan basar 2000tl babalar gibi alir iphone sini.

Apple samsungu amerikada ki teknoloji enstitüsüne sikayet etti ve dava acti bunun icinde samsung galaxy s2 adli telefonda var ve apple mahkemede samsungun amerikaya ihracat etmemelerini istedi.Mahkeme bunun ustunde teknoloji enstitüsünü samsungun cihazlarini inceletmek uzere gorevlendirdi.

derindarbe200

Asistan
Reaksiyon puanı
0
samsung un amerikaya sokulmamasıda başka işlerden dolayıdır. kafayı kullan. kim daha iyisini daha ucuza sokmana izin verir.
adamlar bundan ülke olarak para kazanıyor. o iş başka.

ha o kızlarda kafa olsa. neyse ben birşey demiyorum. sana hayırlı işler.

Peki madem oyle 2010 apple fuarinda steve jobs İphone 4 u tanitirken kopan alkislar yada telefonun ilk ciktiginda 2 milyon satmasidami bi hikaye.

Yani soyle dusunun samsung nokia vs bunlar yillardir olan markalar ama apple sonradan cikti ve tam cikti ozellikle fiyatıyla odak noktasi oldu yani cevrede aaa samsung galaxy s2 almissin ver biraz oyun oynayim gozuyle bakilirken ohaaa iphone 4 almissin gozuyle bakiliyo yani yada bilmiyorum insanlarin gozunde fiyatindan dolayi ulasilmaz gibi bakilmasi beni heycanlandiriyo.

Yani cem yilmazin business sakasini bilirsiniz business da bisey olmuyoki aynen perde kapaniyo bi portakal suyu veriyolar iki kati fiyat oduyosun ucaktan inince noldu business la geldim diye havan oluyo iste İphone 4 de insanlarin gozunde boyle.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Peki madem oyle 2010 apple fuarinda steve jobs İphone 4 u tanitirken kopan alkislar yada telefonun ilk ciktiginda 2 milyon satmasidami bi hikaye.

Yani soyle dusunun samsung nokia vs bunlar yillardir olan markalar ama apple sonradan cikti ve tam cikti ozellikle fiyatıyla odak noktasi oldu yani cevrede aaa samsung galaxy s2 almissin ver biraz oyun oynayim gozuyle bakilirken ohaaa iphone 4 almissin gozuyle bakiliyo yani yada bilmiyorum insanlarin gozunde fiyatindan dolayi ulasilmaz gibi bakilmasi beni heycanlandiriyo.

Yani cem yilmazin business sakasini bilirsiniz business da bisey olmuyoki aynen perde kapaniyo bi portakal suyu veriyolar iki kati fiyat oduyosun ucaktan inince noldu business la geldim diye havan oluyo iste İphone 4 de insanlarin gozunde boyle.

Ya derindarbe kafan mı iyi ? Galaxy S2 1080 P HD Video kaydediyor hemde 30 kare ne diyorsun ? Htc sensationun ekran çözünürlüğü iphone 4 ile aynı hani kim ip4 kadar yüksek çözünürlük yapıyordu ?Bir iphonenun var diye fazla abartıyorsun.Cgrzsone arkadaşımızı örnek al adam telefonum var dedi artistlik falan yapmadı şöyle böyle güzel bana yetiyor dedi sen diyorsun benim ip4üm var adam olun olmuyoruz kardeşim sanane sinirlendirmeyin adamı sana inat alıcam gs2 yi bulacam seni ip4ünü gs2imle parçalayacam böyle parça pirçik edecem telefonunu abartmayın birşeyide. İphone 4ün işlemci 1 ghz değil bak buna eminim.Şimdi kesin demiyimde öyle olması lazım öyle biliyorum.GS 2 çift çekirdek 1.2 ghz dondur o telefonu sana alacam.İP5'e 3D gelmeyince beklersiniz öyle samsung, nokia falan 3d çıkarır iphonecular bakar ki lg ve htc çıkardı bile 3D telefonlarını.HTC Sensation ve Galaxy S2 her türlü İphone 4'ü ağlatır emin ol.

derindarbe200

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya derindarbe kafan mı iyi ? Galaxy S2 1080 P HD Video kaydediyor hemde 30 kare ne diyorsun ? Htc sensationun ekran çözünürlüğü iphone 4 ile aynı hani kim ip4 kadar yüksek çözünürlük yapıyordu ?Bir iphonenun var diye fazla abartıyorsun.Cgrzsone arkadaşımızı örnek al adam telefonum var dedi artistlik falan yapmadı şöyle böyle güzel bana yetiyor dedi sen diyorsun benim ip4üm var adam olun olmuyoruz kardeşim sanane sinirlendirmeyin adamı sana inat alıcam gs2 yi bulacam seni ip4ünü gs2imle parçalayacam böyle parça pirçik edecem telefonunu abartmayın birşeyide. İphone 4ün işlemci 1 ghz değil bak buna eminim.Şimdi kesin demiyimde öyle olması lazım öyle biliyorum.GS 2 çift çekirdek 1.2 ghz dondur o telefonu sana alacam.İP5'e 3D gelmeyince beklersiniz öyle samsung, nokia falan 3d çıkarır iphonecular bakar ki lg ve htc çıkardı bile 3D telefonlarını.HTC Sensation ve Galaxy S2 her türlü İphone 4'ü ağlatır emin ol.

Ben nerde iphone 4 um var soyle yaparim boyle ederim demisim kardesim sadece arkadas cevresinde iphone 4 un etkisini soyledim ama asil sen alacam ezecem tarzi seyler soyluyosun.Aliyosan al kardesim beni ilgilendirmez zevkler ve renkler tartisilmaz.Ben camerasi ile ilgili netten gordugum bi haberi yazdim okadar yani telefonu kullansam suan iphone 4 e yasdigim gibi onada ozellikleri hakkinda bilgi yazardim veya onu kotulerdim ama yapmadim sadece iphone 4 un ozelliklerinden bahsettim.

Kim ne derse desin iphone.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bilmeden neden konuşuyorsun araştırmadan o zaman ? İP4'ün 1 mp kamerası var yazıyorsa bir yerde ben direk lan kanka ip4ün kamera 1mp mi diyecem.Bizim millet böyle önce bir araştır sonra böyle kalırsın.Kim ne derse desin iphone sadece adı var sadece.Tamam çok güzel telefon bende de olmasını isterdim ama abartmayın.Telefon işte ki param olsaydı iphone 4 almazdım.

derindarbe200

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İste yukarda aciklamasini yaptim ipone cogu kisi icin hava atmak icin kullanilan bi alet,cogu kisi icin osellikle bir bilgisayar kullanicisi icin vaz gecilmes bi alet hangi ilde oturuyosun bilmiyorum herhangi bi vatan computer yada media markt a gidip İphone 4 u eline al bastan sona incele appstore daki cesitlilige bak.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Benim galaxy s2 de iphone 4te elime alıp kullanmışlığım yok.Ama araştırdım iki telefonuda sokaktaki normal arkadaşım ip4 alsa ondan daha iyi kullanırım ilk kez elime aldığım halde o derece araştırdım ben telefonları sadece bunlar da değil ben herşeyi araştırırım.Sende gs2yi ordan burdan duyduğun okuduğun yazılarla eleştiriyorsun onu diyorum.Mesela ben htc wildfire s alacağım.Sitenin tekinde 720 p video kaydı yapıyor diye okumuştum bu kullanıcı yorumu.Ama yok öyle bir şey.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61

samsung galaxy s 2 1080p 30 fps video kaydı yapıyor ve bunu sn de 20 mbit bir veri akışıyla yapıyor ki video bir çok kameraya kök söktürüyor bilgin olsun :) malzeme kalitesi çok başarılı zaten super amoledin kontrast özelliğinin dışında esnek olması ve ips ekrana göre daha az enerji harcaması dışarıdan gelecek darbelere karşı daha dayanıklı olduğunun kanıtıdır. plastik bölüm her ne kadar ucuz malzeme hissi versene misal arka kapağı kırmanız imkansız gibi bir şey ayrıca plastik malzeme hem ürünün hafif olması hem esnek olması hemde sar değerinin düşmesini etkileyen önemli faktörlerden biri. sar demişken iphone de sar değeri 1 i bulurken sgs2 de bu değer 0.25 dir. dlna hakkında konuşmaya gerek yok zaten yani kablosuz görüntü ses aktarma teknolojisi ps3 te bile iş görüyor :D ben hdmi kablosu aldım bluetooth klavye mouse bağlayıp tv yi pc haline getirebiliyorum ya da otg kablo sayesinde hdd bağlayabiliyorum ya da flash disk. yazılım konusunda her 2 platforum oldukça başarılı eski bir iphone 3gs kullanıcı olarak şunu söyleyebilirim ki ios eğlenceye daha yatkınken android mobil cihaz da pc eksikliği oluşturmamak için ofis ve internet araçları üzerine daha başarılı. özellikle şu aralar androidin şu aralar yükselişte olması yazılımcıları bu alana da yönelttiği için hemen hemen ios ta bir çok uygulamayı android platforumda bulabiliyorsunuz. multitasking kesinlikle android de daha başarılı ios kötü demiyorum ama eskiklikleri var. lafın özü her 2 platforumda başarısını görmemezden gelmek fanlık yapmaktan başka bir şey değildir. hatta ios a böyle bir alternatifin gelmesi son kullanıcının işine gelecektir çünkü eksiklikleri tamamlamakta rekabet önemli bir unsurdur :D ve isteyen işine gelen platforumu seçer her 2 side oldukça başarılı fakat tavsiye de bulunurken en azından kulaktan dolma bilgiler yerine yani cihazı incelememiş olduğu halde cihazı eline alıp kullanmış gibi yorumlar yapmaktan kaçınırsak daha iyi olacağı kanaatindeyim şahsen :)

derindarbe200

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bugun android marketi girip biraz inceledim buyuk oyun firmalari android i adam yerine koymamis olacakki appstore da bulunan oyunların 3/1 i yok sadece 9 sayfalik hem uygulama hem oyun iceren bir icerige sahip oysaki diger yanda tam 1 milyon uzeri yerli ve yabanci kucuklu buyuklu tum oyun ve uygulama firmalarinin yaptigi oyun ve programlar var ve bunlar free/ucretli/lite sekilde bulunurken android markette cogu program haric hemen hemen tum oyunlar lite versiyon dogrusu angry birds un ucretsiz olmasina sasirdim.

Sunuda belirtmek isterim Asphalt 6 adli oyun henuz hic bir sisteme cikmamistir suan sadece İphone platformunda yer almaktadir.

Android de bulunmayan baya zevkli oyunlara ornek vermek gerekirsek:

Asphalt 6

Shift 2

Gangstar miami

Gta china towns.

Sunuda belirtmek isterim Nvidia tablet isine girecegini belirtti ve Apple hemen atladi eger Apple ve Nvidia anlasirsa gelecek nesil İphonelerde Nvidia marka grafik kartlarini gorebiliriz.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
derindarbe hala kullanmadığın cihaz hakkında yorum yapıyorsun asphalt 6 dahil gameloft oyunlarının hepsi yer almaktadır 10 dk nasıl market inceledin entresan neyse zaten seninle sidik yarıştırma niyetinde değilim :D ama senden ricam sallama bari birader eminimki ios u bile adam gibi kavrayamamışsındır :D senelerdir şu forumdayım bir çok fanboy gördüm ama kusura bakma senin gibi cahilini görmedim :D

derindarbe200

Asistan
Reaksiyon puanı
0
derindarbe hala kullanmadığın cihaz hakkında yorum yapıyorsun asphalt 6 dahil gameloft oyunlarının hepsi yer almaktadır 10 dk nasıl market inceledin entresan neyse zaten seninle sidik yarıştırma niyetinde değilim :D ama senden ricam sallama bari birader eminimki ios u bile adam gibi kavrayamamışsındır :D senelerdir şu forumdayım bir çok fanboy gördüm ama kusura bakma senin gibi cahilini görmedim :D

Android marketin internet sitesinde sadece ucretsiz kisminda tüm oyunlar lite versiyonda ve sadece 9 sayfa var o yusden bakmaya tenezul etmedim baktigim kadarini soylememde gayet dogal.

Eger bir elektronik cihaz hakkinda bilgi sahibi degil isem ve bu cahil oldugumu gosteriyosa evet ben bir cahilim bi soz vardir bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip diye madem bilmiyorum ogret bilgilendir bende biliyim.

Bu arada bir dj olarak soyluyorum İphone gercekten dj ler icin bulunmaz bir telefon diye bilirim.Yani 4 cikisli bir mikserde iphone yi miksere baglayarak 4 parcayi birden karistira biliyosunuz ve bu canli performanslarda gercekten ise yariyo ve dj uygulamalari yonunden de zengin.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
anlaşamıyoruz seninle :D diyorum ki ben sana markete girip çıkmakla bu iş olmaz bahsetmiş olduğun yazılımın benzeri dj studio olması lazım var zaten bende iyi kötü hobi olarak müzikle uğraştığım için arada sırada kullanıyorum :D ayrıca büyük ekrana sahip bir cihaza sahipsen çok rahat kullanılıyor.sen büyük bir ihtimal marketi kapalı olan bir cihaz da bağlanmışsındır az önce sadece resim düzenleme için program aradım 600 sayfa sonuç çıktı :D lite olanlar uygulamalar ios da olduğu gibi deneme sürümleri. ayrıca iphone kablosuz ses aktarımında çok vasat ve senkron sorunu var 1 sn kadar misal bende nokia bh 503 var kulaklığın fonksiyon komutlarını bile tanımıyor bu yüzden her müzik değiştirmek istediğimde cihazı cebimden çıkarmam gerekiyordu sinir bozucu bir durumdu tabi ios 4 ten sonra bu sorun bi ölçüde aşılmış ama hala vasat sgs2 de bangır bangır bağıran kulaklık iphone 4 te dağılıyor resmen baslar özellikle dağılmış biçimde çıkıyor. ses demişken android de direk cihazın ses çipine müdehale edebiliyorsun yani yazılımın kendi ekolayzırı dışında sistemin içindeki ekolayzıra müdehale edebiliyorsun bu da istediğin tonlara ulaşabilmeni sağlıyor :)

derindarbe200

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cihazdan girmedim netten baktim sadece ama samsung bolumunde konum var android i denemek icin samsung gio alcam yani deneme amacli alcagim icin fazla bi para yatirmakta istemiyorum dj setup falan yeniledim su siralar onun 8 binlira gibi bi borcu var onu oduyorum evet iphone 4 te bass denen bisey kalmamis durumda farkindayim senin bahsettigin su ekolayzer olayi bi ara su samsung e250 zamaninda patlama yapan ses sifresi gibi biseymi.

Yazilim olarak dj mixer pro adli yazilim var iphone icin cikti sadece yazilim iphone yi mixer e bagladigimisda iphoneda calan sarki gecisini sagliyo sadece okadar.

samedsymn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence s2 daha ii bir seçim olacaktır iphone 4 ii bir smartphone ama galaxy s2 çok daha üstün şuan galaxy s kullanıorum 1-2 hafta içinde bende alıcam bir s2

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Cihazdan girmedim netten baktim sadece ama samsung bolumunde konum var android i denemek icin samsung gio alcam yani deneme amacli alcagim icin fazla bi para yatirmakta istemiyorum dj setup falan yeniledim su siralar onun 8 binlira gibi bi borcu var onu oduyorum evet iphone 4 te bass denen bisey kalmamis durumda farkindayim senin bahsettigin su ekolayzer olayi bi ara su samsung e250 zamaninda patlama yapan ses sifresi gibi biseymi.

Yazilim olarak dj mixer pro adli yazilim var iphone icin cikti sadece yazilim iphone yi mixer e bagladigimisda iphoneda calan sarki gecisini sagliyo sadece okadar.

yok öyle ses şifresi gibi bir şey değil istediğin ses frekansına müdehale edebiliyorsun :) gio yerine wildflare s tavsiye ederim şimdi kurcukluyorum cihaz çok tatlı bi şi :D

eoktay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
kesinlikle ip 4 ben sgs 2 kullanıyorum ama keşke ip 4 alsaydım diyorum