Galaxy S2 mı IP4 mu?

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
kesinlikle ip 4 ben sgs 2 kullanıyorum ama keşke ip 4 alsaydım diyorum

Ben de iphone 4'ü sattım ve Galaxy S2 aldım. İyiki de yapmışım diyorum. Sebep belirtmeden böyle şeyler yazmayın lütfen. Tamam belki kullanımı zor gelmiştir ya da sadece size özel bir problem bile olabilir. Ama mutlaka bir yerlerde bir çözümü vardır. iPhone da öyle al kullan güzel bir cihaz değil ki. Bir iphone alıp jailbreak yapmadan kullanmak o parayı verdiğin cihaza hakaret etmektir. Galaxy S2 için de bir root yapmadan kullanmak, sonra güzel bir ROM kurmadan kötü demek hoş değil.

eoktay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
blacksoul dostum başka bir başlıkta sorunları belirtmiştim bu 3. android telefonum kullanımıyla ya da root gibi işlemlerle ilgili problemim yok sorunum galaxy s 2 nin wi fi sinin nerdeyse hiç çekmeyecek kadar başarısız olması ve çoğu kişide olduğu gibi kamerasındaki pembelik sorunu

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Pembelik sorunu root tan sonra düzelmiyormu ? yada wifi sorunu .... gerçi düzelse gio kullananlarda aynı şeyi yapardı sorun kalmazdı , demekki ortada ciddi anlamda büyük bir sorun var .

İlgisizlik...

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
turkcell'de garantili ve 12 ay taksitli fiyatı 1900 tl iphone4'ün. galaxy s2'de yine turkcell'de 12 ay taksitle 1.960 tl civarına geliyor. yani evet iphone'a rakip bir smartphone yaptı samsung ama her zaman dediğim gibi fiyatı konusunda daha büyük rakip..

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
s2'nin wi-fi ve kamera sorununu ilk kez duydum... ama şaşırmadım :) benim başıma böyle birşey gelse yani o kadar para verip böyle sorunlarla karşılaşsam o samsung'u ayağa kaldırırdım....

eoktay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
s2'nin wi-fi ve kamera sorununu ilk kez duydum... ama şaşırmadım :) benim başıma böyle birşey gelse yani o kadar para verip böyle sorunlarla karşılaşsam o samsung'u ayağa kaldırırdım....

bir tek bende problem olsa ayağa kaldırırım da forumlara ve incelemelere bakarsanız çoğu kişide aynı problem var.bildiğim kadarıyla türkiye dışında yani made in china by samsung yazan partide sadece problem varmış

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Siz kamera ve Wi-Fi problemi yaşamışsınız. Benim de iPhone'umda sinyal sorunu ve yakınlık sensörü sorunu vardı. Ekran konuşma sırasında açılıyordu. Malum noktaya dokununca da hat gidiyordu. Bu sebepten kaç kere konuşmam yarıda kesildi hatırlamıyorum. Yazılımını güncelleseydiniz demeyin çünkü zaten 4.3.3 vardı içinde sattığımda. Sonra ne çıktı bilmiyorum.Şahsen çok çektirdi bana iPhone. Galaxy S2 şimdilik iyi.

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Siz kamera ve Wi-Fi problemi yaşamışsınız. Benim de iPhone'umda sinyal sorunu ve yakınlık sensörü sorunu vardı. Ekran konuşma sırasında açılıyordu. Malum noktaya dokununca da hat gidiyordu. Bu sebepten kaç kere konuşmam yarıda kesildi hatırlamıyorum. Yazılımını güncelleseydiniz demeyin çünkü zaten 4.3.3 vardı içinde sattığımda. Sonra ne çıktı bilmiyorum.Şahsen çok çektirdi bana iPhone. Galaxy S2 şimdilik iyi.

iphone sağlıklı bir cihaz değil ki zaten. biraz kurcalansa sorun yığını. masrafı da çok fazla. o yüzden diyorum ya s2 iphone4 kopyası bir smartphone'dur diye. iphone4'ün yüksek fiyatını da almış, sorunlarını da :)

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
lg optimus black alınd erim telefona o kadar para verilir mi gerçi o da çok ama samsunga apple e göre baya ucuz ve kaliteli

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
lg optimus black alınd erim telefona o kadar para verilir mi gerçi o da çok ama samsunga apple e göre baya ucuz ve kaliteli

kesinlikle katılıyorum. pahalı değil bile özellikleri ile fiyatı kıyaslandığında. aynı özellikteki smartphone modelleri 1000 tl'den satılıyor. optimus black 900 tl civarında. ve iphone ve galaxy s2'de yapılabilecek bir çok şeyi kolaylıkla yapar. he onlara göre hızı biraz düşük kalır, biraz yavaş yapar belki fakat nerdeyse fark edilmeyecek bir yavaşlıktır bu.

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İkiside pahalı cihazlar.. Ama ben olsam iphone4'ü seçerdim.

samedsymn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben olsam galaxy s2 i seçerdim demiyecm çünkü seçtim bile ve hiç pişman değilim süper alet.....

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
iphone sağlıklı bir cihaz değil ki zaten. biraz kurcalansa sorun yığını. masrafı da çok fazla. o yüzden diyorum ya s2 iphone4 kopyası bir smartphone'dur diye. iphone4'ün yüksek fiyatını da almış, sorunlarını da :)

Konu içerisinde daha önce de yazdım. iPhone 4 ve Galaxy S2 kıyaslanmaması gereken cihazlar. Şimdi siz özellik ve donanım olarak kıyaslayacak olursanız Galaxy S2 kazanır bu yarışı. Fiyat derseniz S2 daha ucuz. Operatörünüzün verdiği fiyatla kıyaslamayın lütfen. O kullandığınız operatörün müşterisine saygısıdır bana göre. Ankara'da telefoncuya gittim S2'yi almak için. Adam bana 1400 fiyat verdi S2 için ardından kayıt işlemi dahil 1300'e anlaştık. Garantili almadım çünkü hem bir anlam ifade etmiyor benim için hem de root yaptıktan sonra Android cihazlarını zaten anlayabiliyorlar. Türkiye garantili satış fiyatı ise şu anda 1600-1650 civarı. Bu fiyata garantili iPhone 4 bulan şu anda seviniyor. Fiyat olarak kıyaslamanız haksızlıktır demek istediğim.

Ayrıca telefonda benim için herhangi bir sorun da yok. Elektronik şans işidir olabilir dersiniz ama iPhone 4 öyle olmadı ne yazık ki. Daha önceki serilerde yan metal bandın açılması, ekrana toz girmesi, ses kapama tuşunun ordan/şarj soket girişinin ordan kasanın çatlaması sorunları vardı ve bunlar şans olabilir. Ama 4 serisindeki yakınlık sensörü ve anten problemi donanımsal sorunlardır. Yazılım güncellemesi ile düzelmezler. S2'de şu an bilinen tek sorun kameradaki pembelik ve bu yazılımsal bir problem. Elbette bu problem hala giderilmedi ise bu Samsung'un suçudur, biraz da Android'in yapısından kaynaklı güncelleme gecikmesidir. En azından millete bozuk cihaz üretip, satıp sonra da öyle tutma demediler. Yakın zamanda çıkacak olan 2.3.4 güncellemesi ile bu problemin giderileceğini düşünüyorum.

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Konu içerisinde daha önce de yazdım. iPhone 4 ve Galaxy S2 kıyaslanmaması gereken cihazlar. Şimdi siz özellik ve donanım olarak kıyaslayacak olursanız Galaxy S2 kazanır bu yarışı. Fiyat derseniz S2 daha ucuz. Operatörünüzün verdiği fiyatla kıyaslamayın lütfen. O kullandığınız operatörün müşterisine saygısıdır bana göre. Ankara'da telefoncuya gittim S2'yi almak için. Adam bana 1400 fiyat verdi S2 için ardından kayıt işlemi dahil 1300'e anlaştık. Garantili almadım çünkü hem bir anlam ifade etmiyor benim için hem de root yaptıktan sonra Android cihazlarını zaten anlayabiliyorlar. Türkiye garantili satış fiyatı ise şu anda 1600-1650 civarı. Bu fiyata garantili iPhone 4 bulan şu anda seviniyor. Fiyat olarak kıyaslamanız haksızlıktır demek istediğim.

1300 tl verip galaxy s2 alabiliyorsam eğer sevinirim evet. fakat garantisizse bu cihaz uzun uzun düşünürüm. pamuğa sarar öyle taşırım. üzerine bir de nazar boncuğu koyarım ki sıkıntı çıkartmasın. çünkü masrafı inanılmaz pahalıya çıkabilecek bir smartphone. bu cihazların servis bedeli öyle 20-30 değil. 200-300 den başlıyor neredeyse. o yüzden eğer paraya kıyıp yüksek fiyatı olan bir cihaz alıyorsam eğer bi süre daha dişimi sıkar gider garantilisini alırım içim rahat eder. ayrıca istanbul'da bakmadığım teknomarket kalmadı s2'nin garantili fiyatı 1700 tl'den aşağıya yok.

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Galaxy s2 ile optimus 2x'te karşılaştırılıyor su an, buna ne diyeceksiniz ?

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
1300 tl verip galaxy s2 alabiliyorsam eğer sevinirim evet. fakat garantisizse bu cihaz uzun uzun düşünürüm. pamuğa sarar öyle taşırım. üzerine bir de nazar boncuğu koyarım ki sıkıntı çıkartmasın. çünkü masrafı inanılmaz pahalıya çıkabilecek bir smartphone. bu cihazların servis bedeli öyle 20-30 değil. 200-300 den başlıyor neredeyse. o yüzden eğer paraya kıyıp yüksek fiyatı olan bir cihaz alıyorsam eğer bi süre daha dişimi sıkar gider garantilisini alırım içim rahat eder. ayrıca istanbul'da bakmadığım teknomarket kalmadı s2'nin garantili fiyatı 1700 tl'den aşağıya yok.

İki sene iPhone ve şu an da Galaxy S2. Tamamı yurtdışı ürünü ve garantisizdi. Ben şahsi olarak bu ülkedeki garanti sistemine güvenmiyorum. iPhone hakkında yazılan genpa şikayetlerini açıp okuyun. Aynısı Samsung'un garantisini veren Telpa için de geçerli. Eğer ürün zaten üretimden bozuk çıkmamışsa kullanımla bozulması oldukça zor. Özellikle tuşsuz yapıda olan bu aletler için. Garantisiz alırım derseniz 1430'a grey var.

http://androidtelefonlari.com/catalog/samsung-galaxy-s2-i9100/

G
arantili olarak da söylediğim fiyata mevcut:

http://www.hepsiburada.com/Liste/samsung-i9100-galaxy-s-ii-12-ghz-dual-core-16-gb-8-gb-hafiza-karti-ve-1-yillik-navigasyon-paketi-hediye-/ProductDetails.aspx?productId=telcepsami9100&categoryId=371946&SKU=TELCEPSAMI9100

[URL]http://www.istanbulbilisim.com.tr/i9100-galaxy-s-ii--8-gb-hafiza-karti-samsung-en-ucuz-fiyatlari-kampanyalar,25414.html?refid=cimri#

Ö[/URL]yle dediğiniz gibi değil.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
[video=youtube;9LIZmgDA4qk]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9LIZmgDA4qk[/video]

Telefon budur..:D

Rgctr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Iphone 4'ün 5MP kamerası var
Samsung Galaxy S2'nin 8MP kamerası var

Bence bu ayrıntıyı da dikkate almak lazım.

demasu_2000

Asistan
Reaksiyon puanı
1
henüz izlemediginiz varsayarak su iki videoyu izlemenizi öneriyorum.. Karar sizin tabi ki, isletim sistemi olarak ikisi de iyi, hangisine alisiksaniz onu kullanirsiniz, kavga etmenin bir anlami yok.. Ben tercihimi Galaxy S2'den yana kullandim, (sebepler bilinen seyler: bagimsizlik, flash destegi, degistirilebilir pil ve hafiza karti..vs) pisman degilim..

Ayrica kücük bir dipnot: Retina display cözünürlük acisindan daha ileri, fakat iki telefonu yanyana koyup baktiginizda bir fark göremiyorsunuz, hatta Galaxy S2 ekrani daha parlak ve canli duruyor bana göre.. önemli olan da bu degil mi zaten ? hickimse menülerde gezinirken yada normal kullanimda 100% zoomlayip pixelleri incelemiyor ;)

Bir de Galaxy ekraninda sararti var diyenler icin: ayarlar menüsünde ekranin renk modunu Dinamik, Standart ve Video olarak degistirebiliyorsunuz..

Son olarak Iphone'da Air Mouse var diyenler icin: Android icin Gremote Pro uygulamasi telefonu air mouse, touch pad, klavye, oyun ve müzik oynaticisi kontrolleri icin kullanabilmenize izin veriyor..

Chainfire3D uygulamasi ile telefona Nvidia, PowerVR ve Qualcomm grafik sürücüsü yazilimlari ekleyip örnegin Tegra telefonlar icin üretilmis süper görüntü kaliteli 3D oyunlari oynayabiliyorsunuz. (örn: Samurai 2, Riptide, T-Racer..vs)

Ve bunlarin disinda benim icin en önemli özellik: Galaxy S2'ye USB adaptör kablosuyla Mouse, Klavye, USB flash disk ve hatta Harici Harddisk takip calistirabiliyorsunuz.. Harici Disk, Terabyte'larla ölcülen harici hafiza ;)

[video=youtube;SCf0-MQswCo]http://www.youtube.com/watch?v=SCf0-MQswCo[/video]

[video=youtube;q2oZkKYtTYM]http://www.youtube.com/watch?v=q2oZkKYtTYM[/video]

sinekvale

Asistan
Reaksiyon puanı
8
son kararım ıpohone 4oldu..3gs+500 verdım SIMFREE acılmamıs sıfır ambalajında aldım..cokda memnunum

Mehmet81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu an piyasadaki bir çok telefon çift çekirdeğin gücünü tam anlamıyla kullanamıyor o yüzden çift çekirdek meselesine fazla takılmamak lazım. Ama ilerde gerekli yazılım updateleri ile çift çekirdek farkını ortaya koyabilir. Iphone galaxy s2 meselesinde ise, Iphone kalitesine hiçbir telefon yetişemez ama özellik olarak ise galaxy s2 şuan için rakipsiz.

Linki incelediğinizde hak vereceksiniz zaten.

http://kiyas.la/cep-telefonu/karsilastir/Samsung-I9100-Galaxy-S-II-vs-Apple-iPhone-4

---------- Post added at 12:58 ---------- Previous post was at 12:50 ----------

optimus 2x'in içinde nvidia grafik çipi var ve grafik ile ilgili her şeyde s2'ye fark atıyor :) internette videolu testler var, izleyin ve görün :)

Söylediğin gibi optimus 2x her şeyde fark atmıyor :) Sadece ekran ppi olarak yüksek çıkmış. Onun sebebi ise optimusun ekranın daha küçük boyutta olması yoksa iki telefonunda çözünürlükleri aynı :)

http://kiyas.la/cep-telefonu/karsilastir/Samsung-I9100-Galaxy-S-II-vs-LG-Optimus-2X

Reaksiyon puanı
189

conqerant

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
e olmuş

--- Mesaj Güncellendi ---

Galaksy S2 ile Iphone 4 u birgun boyunca test ettim.Yanyana koydum evirdim cevirdim.

Galaksy s2
Buyuk ekran
Cok hizli islemci
Kamerasi idare eder
Hafif
Bunlarin yaninda
Ekran cozunurlugu dusuk
Ekran isigi sari gibi
Sarji inanilmaz hizli bitiyor
Telefonun hertarafi plastik
Android cok karisik
Donma sorunlari var stabil degil
Felaket isiniyor

Iphone 4
Dunyanin en kaliteli ekrani
Dunyanin en tercih edilen telefonu
En karizmatik telefonu
Dizayn harikasi
Ios cok stabil
Uygulamalari cok zengin
Sarji cok iyi gidiyor
donma cokme gibi bir sorunu yok
Kamerasi cok iyi
Bunlarin yaninda
Tek kotu ozelligi pahali olusu

ya ıphone 4 var sende yada alacaksın yada ıphone sana para vermiş sansungu o kadar yerlemişsin ki çok basit bir inceleme olmuş