G2'nin Güzellikleri ve İnce Detayları

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Kardeş sanırım sen de beni anlamıyorsun. Bu konuyu G2 sahipleri için açtım zaten. Keşfetmelerine yardımcı olmak için.. Anlayabiliyor musun?

Konu sadece ilk mesajdan ibaret değil. Sayfalarca bilgi var konuda.

ss1984

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeş sanırım sen de beni anlamıyorsun. Bu konuyu G2 sahipleri için açtım zaten. Keşfetmelerine yardımcı olmak için.. Anlayabiliyor musun?

Konu sadece ilk mesajdan ibaret değil. Sayfalarca bilgi var konuda.

Hocam emeğine ve ellerine sağlık öncelikle. G2 nin gerçekten iyi bir telefon olduğunu kabul etmeyen bir adamın gelip ben akıllı telefon işinden anlıyorum demesi kadar garip bir durum yok. Yalnız bir konuda sana ufak bir eleştirim olacak. Öncelikle bu bahsettiğin pek çok özellik belkide 1-2 si hariç Samsung Note 3 te var. Nerede ise tüm mesajları okuduğum için içim rahat bir şekilde bunu söyleyebiliyorum . Ayrıca aşağıda bir iki resim ekledim . Sadece bir kaç özelliğin Note3 versiyonlarını :) Kalan kısımlarıda ekleyebilirim :)
Screenshots_2014-01-13-16-41-27.png

Screenshots_2014-01-13-16-43-42.png

Screenshots_2014-01-13-16-45-37.png

Screenshots_2014-01-13-16-48-08.png

Söylediğin sözlerin çoğuna katılıyorum. Özelikle S4 ile olan kısımlarının altına imzamı atarım. S4 kadar Samsung a yakışmayan tamamen hatalarla dolu bir telefon daha görmedim. Ayrıca kişisel görüşüm olarak samsung firmasını hiç sevmem . Sadece telefon alanında değil . Aldığım ilk samsung Note 3 tür. Ama İlk iphone dan beri sürekli üst düzey telefon kullanan birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki ; Android telefonların veya tablet - telefon kırmalarının en tepe noktası Note 3 tür. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Adamlar ellerinde ne varsa aletin içine koymuşlar. ( LTE versiyonundan bahsediyorum . Bana göre Octa lı versiyon Yine hatalarla dolu ) . Eğer Note 3 LTE li versiyon almasaydım şimdiki telefonum kesinlikle siyah 32 Gb lık bir LG G2 olurdu . Ama ekstra 1 Gb ve veriyolu daha hızlı ram ve daha güncel snapdragon 800 + değiştirilebilir batarya ve artırılabilir hafıza bu kararı vermemde etkili oldu. Herkese iyi forumlar dilerim .

Not : Resimleri dropbox dan ekledim . Niye gözükmediği konusunda yardım edebilecek arkadaşlar varmı acaba ? :)))

mucho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Not : Resimleri dropbox dan ekledim . Niye gözükmediği konusunda yardım edebilecek arkadaşlar varmı acaba ? :)))

Dropbox'da resimleri depoladığın alan sadece sana özgü ise göremeyiz. Onu public olarak değiştirmen gerekiyor ki başka insanlar da resimlere erişebilsin.

SuperMod

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Resimleri Tapatalk programindan yuklerseniz sorun cikmaz rahat rahat goruruz :)

ss1984

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dropbox'da resimleri depoladığın alan sadece sana özgü ise göremeyiz. Onu public olarak değiştirmen gerekiyor ki başka insanlar da resimlere erişebilsin.

Tamam hocam. O ayara bir bakayım . Teşekkür ederim.

ss1984

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tamam resimleri tapatalk tan ekledim. Resimler ayrı mesaj ayrı olduğu için kusura bakmayın. ) iyi forumlar .

e7utahu7.jpg
ge4usa9e.jpg
3ada7u4a.jpg
be9y6uru.jpg

SuperMod

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tamam resimleri tapatalk tan ekledim. Resimler ayrı mesaj ayrı olduğu için kusura bakmayın. ) iyi forumlar .
Artık ben samsungun arayüzünden ve herkesin samsungu delirmiş bi vaziyette alıp kullanmasından sıkıldığım için G2 yi ilk gördüğümde arayüzünü beğenmiştim. Ardından 2 ay sonra aldım :D Aslında Note3 ün de arayüzü farklı olsaydı ki Samsung olduğu için olmayacaktı, belki almayı düşünürdüm. Yine de güzel özellikler varmış :)

ss1984

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Doğru note 3 benim ilk samsung telefonum. Daha önce iphone ve HTC marka telefonlar kullandım. Bence en iyi arayüz sense 5 tir . Tabii bu kişiden kişiye değişir . Note 3 s pen ile birlikte çok güzel özelleştirmeler sunuyor. Ve burda önemli olan telefonu kullanabilme ve özelliklerinden yararlanmak. Bu konuyu açan arkadaşın yaptığı gibi. G2 yi tüm özellikleriyle kullanıp hakkını vermek gerekiyor. Yoksa akıllı telefonların 3310 dan bir farkı kalmaz ki 3310 un batarya süresi tüm akıllı telefonları döver )

SuperMod

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bana farklı gelen her an süprizle karşılaşacakmışım gibi bana kullanıcı rahatlığı sunan her telefon ya da arayüz aslında güzel geliyor. Samsung da bu yok mesela. Neleri yapabileceğimi bildiğim için galiba. Sense 5 gerçekten güzel ve farklı. En büyük avantajı bu olsa gerek.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
[MENTION=350367]ss1984[/MENTION]
Paylaşımların için teşekkürler. Note 3'ün bu özellikleri sanırım 4.3 ile gelmiş. Ben de sonradan farkettim. Mesela Note 3'ün pop-up olayı daha gelişmiş. sanırım 5.7 inç ekranın vermiş olduğu rahatlıktan dolayı böyle yapmışlar. Ancak Note 3'te de çok sınırlı uygulama var yine. Gerçi whatsapp ve youtube'un bu listenin içinde olması da ayrı güzel. G2'nin bunu 2 pencereyle sınırlayıp kısıtlı uygulama koymasını ben de eleştiriyorum. Sonuçta S800 işlemci 4 pencereyi hatta 6 pencereyi bile aynı anda çalıştırabilecek güçte.

Mesela G2'nin video çekimi yaparken yaptığı ses yakınlaştırması Note 3'te de var. Onu da 3-4 gün önce farkettim.
Note 3 zaten kalemiyle 1-0 önde başlıyor. Çoğu özelliği de kaleme dayandırılmış. Ancak phablet sınıfı büyük bir cihaz. Kişisel tercihlere saygımız sonsuz. =)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Hocam OSP'yi wifi üzerinden kullanmamakta fayda var. Bluetooth ya da usb üzerinden kullanın mümkünse. Gece 2-3 saat kullandım ve 4,5GB internet kullandığını farkettim. OSP çalışırken cihazdan görüntüyü bilgisayara indiriyor. Wifi üzerinden bunu kullanmak akk'yı çabuk aşmanıza neden olur.
Bunu da kullandığım internet speed meter uygulamasıyla farkettim.
yjudu5yj.jpg

Kota Sorunum Yok Lakin Kotalı Arkadaşların Bilgilenmesi İyi Olmuş.!

Gerçi neden Bu Kadar Veri Trafiği Kullanmış Bir Kontrol Etmek İstiyorum.!

ss1984

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Doğru bende cihazı ilk alırken en büyük sorum " ekran " idi . Ama insanoğlu çok kolay alışabiliyor değişikliklere . Özelliklede güzel değişikliklere . İlk ıphone 4 ten HTC One X e geçerken ekran aklımdaki tek soru idi. Ama dediğim gibi bu sadece 24 saatlik bir alışma süresi istiyor :) Eminim bu pop-up olayındaki pencere kısıtlaması root ile kaldırılabilir . Çünkü Note 3 te root yaptıktan sonra hem pencere sınırı hem de uygulamaların sayısı ve çeşitliliği arttırılabiliyor. Android özgürlük ama rootsuz android kesinlikle tam özgürlük değil.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Doğru bende cihazı ilk alırken en büyük sorum " ekran " idi . Ama insanoğlu çok kolay alışabiliyor değişikliklere . Özelliklede güzel değişikliklere . İlk ıphone 4 ten HTC One X e geçerken ekran aklımdaki tek soru idi. Ama dediğim gibi bu sadece 24 saatlik bir alışma süresi istiyor :) Eminim bu pop-up olayındaki pencere kısıtlaması root ile kaldırılabilir . Çünkü Note 3 te root yaptıktan sonra hem pencere sınırı hem de uygulamaların sayısı ve çeşitliliği arttırılabiliyor. Android özgürlük ama rootsuz android kesinlikle tam özgürlük değil.

Ben hayatım boyunca hiçbir telefonuma root veya jailbreak yapmadım telefonu aldıktan garanti bitmediğü sürece yapmakta istemiyorum zaten 2 yıl garanti olsa süre bitmeden değiştiriyorum o yüzden root olaylarına hiç girmiyorum ve mutluyum.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben hayatım boyunca hiçbir telefonuma root veya jailbreak yapmadım telefonu aldıktan garanti bitmediğü sürece yapmakta istemiyorum zaten 2 yıl garanti olsa süre bitmeden değiştiriyorum o yüzden root olaylarına hiç girmiyorum ve mutluyum.

Telefonu aldıktan sonra fikrin değişir:)

karatuncay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim G2 de şöyle bir sorun var. Alarm çaldığında uyarı led ışığı yanmaya başlıyor fakat alarmı kapatmama rağmen led ışık yanmaya devam ediyor. led göstergeleri devre dışı bırakınca sönüyor, aktif edince yanmaya devam ediyor. Tekrar bir alarm kuruyorum ve alarm çalınca iptal ediyorum sadece o zaman sönüyor.

Bu sorunu yaşayayanınız oldu mu acaba, çözüm bilen var mı... yoksa yazılımsal mı

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Arkadaşlar benim G2 de şöyle bir sorun var. Alarm çaldığında uyarı led ışığı yanmaya başlıyor fakat alarmı kapatmama rağmen led ışık yanmaya devam ediyor. led göstergeleri devre dışı bırakınca sönüyor, aktif edince yanmaya devam ediyor. Tekrar bir alarm kuruyorum ve alarm çalınca iptal ediyorum sadece o zaman sönüyor.

Bu sorunu yaşayayanınız oldu mu acaba, çözüm bilen var mı... yoksa yazılımsal mı

Ayarlar'dan alarm led ışığını kapatın. Alarm çalarken led ışığın yanması zaten gereksiz.

karatuncay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekür ederim. Peki sizde de aynı durum var mı acaba

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben onu ilk aldığımda kapattığım için bilemiyorum.

by_slmz

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sizi kablolara bağlı kalmaktan kurtaran bir özellik: Wifi Depolama

Bunun için bilgisayarınızın ve telefonunuzun aynı wifi ağına bağlı olması gerekiyor. Gelelim yapacaklarımıza.

1. Öncelikle telefonumuzdan Wifi Depolama özelliğini aktif ediyoruz.

v8shy.jpg

2. Sonra bilgisayara dönüp bir "windows gezgini" açıyoruz, yani herhangi bir klasörü açıyoruz ve en üstteki adres satırını temizleyip telefonda bize verilen ip adresini aynen resimdeki şekilde adres satırına yazıp "enter"a basıyoruz.

v8sn4.jpg

3. Daha sonra karşımıza bir güvenlik penceresi çıkacak. Burada kullanıcı adı ve şifre'yi telefondaki bilgilere göre dolduruyoruz.

v8sr2.jpg

4. Bağlantı kuruldu. Artık cihazınız bilgisayara sanki bir kabloyla bağlıymış gibi tüm klasörlerinize erişebilirsiniz.

v8ssc.jpg

Normalde bu işlemi, marketten Airdroid uygulamasını kurarak yapıyorsunuz. Tabi airdroid daha kapsamlı bir program. Ancak sadece veri aktarımı için telefon size bu imkanı sunuyor. Böylelikle cihazınızı ekstra programlar kurarak yormamış oluyorsunuz. =)
bu bende çalışmıyor açıyorum ip yi giriyorum ama erişmiyorum yani kullanıcı adı şifre ekranı gelmiyor nedendir bilen varmı?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
İnternet tarayıcı kullanmayın. Ve başında \\ olmasına dikkat edin. Ve enter'a bastıktan sonra biraz bekleyin.

GoByMe

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Lg g2 kullanicisiyim ve vay bea muthis bi tip olmus tesekkurler 😎😎 [MENTION=374275]Bloother[/MENTION]

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bu konu sabitlense mi acaba [MENTION=130683]android3[/MENTION] =))

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar,lg g2 de takvimle facebook senkronizasyonu yapabilen oldu mu acaba?

Abdüsselam FCB

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Lg G2'yi kullanmış gibi oldum Lg G2 sahipleri için çok yararlı bir konu elinize sağlık:)