Foxconn anakart PWM değerleri ayarlama

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Öncelikle merhabalar.Foxconn anakartıma yeni bir fan takmıştım fakat bu fanı kaç gündür bir türlü ayarlayamadım bazen çok sessiz bazen traktör gibi titriyor.Bu SpeedFan gibi uygulamalar önermeyin onları denedim kurcaladım hiç bir şekilde işe yaramadı.Tek çözüm biosdan yapmak kaldı galiba.PC Health kısmına giriyorum karşıma CPU Smart Fan Control ve System Smart Fan Control seçenekleri çıkıyor.

CPU Smart Fan Control kısmını Enabled yaptığımda altta
PWM Start Offset
Start PWM Value
Slope PWM Value
Delta Temperature seçenekleri çıkıyor.Kafama göre oynadım o kadar kurcaladım sesi hala aynı her şeyi denedim düzelmiyor.Bu değerlerin ne olması gerekiyor acaba? Örnek işlemcim 70 derece olduğu zaman fanın hızlı çalışmasını ama 70 aşağısında sessiz çalışmasını istiyorum hangi değerleri uygulamalıyım?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Hangi fanı taktın. PWM desteği yoksa ,bu ayarlar bi işe yaramaz.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
PWM ayarı var o fanda.Biosdan ayarlanması lazım.Fakat buradan seçenekleri tam göremeden çok zor. Bi de foxcoon anakartının sitesine bi bak. Yardımcı programlar olabiliyor bazen. Neydi anakartın tam modeli.

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
PWM ayarı var o fanda.Biosdan ayarlanması lazım.Fakat buradan seçenekleri tam göremeden çok zor. Bi de foxcoon anakartının sitesine bi bak. Yardımcı programlar olabiliyor bazen. Neydi anakartın tam modeli.
Foxconn G31MXP biosdayken ekran görüntüsü alamıyorum ama benim biosumun aynısını googledan bulup görsel olarak atsam yardımcı olabilir misiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

1.png

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
pwm start temp i 50 start pwm valueyi 65,
slope pwm valueyi bi 2 ile bi de 15 yaparak dene.

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Ses azaldı ama 2711 RPM olarak gözüküyor.Bu arada tam olarak fotoğrafı şu şekilde;

Dediğinizi yaptım şuan ses az ama yine de rpm olarak fazla gözüküyor.

@met 35,

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
ses azaldıysa devir düşmüştür. Demekki eskiden belki 4000 devirlerde idi. START PVM valueyi bi de 55 yaparak dene. Devir daha da artrsa 75 olarak dene.