Soru Forumdan neden herkes ayrılıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alioth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
istanbul sözleşmesi yorumum editlendi
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani müdahale edildi akp ayağına sıktı demiştim
Siyaset kategorisi dışında siyaset yapmak yasak. Bu yüzden düzenlenmiş olmasın?

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Eskisi kadar aktif olmama nedenimi söyleyeyim. Forumda bilgi seviyesi yüksek olan fazla arkadaş yok. Bu durum gayet normal. Herkes her şeyi bilecek diye bir kaide yok. Ancak sıkıntı burada başlıyor. Aktif kullanıcıların çoğu lise-ortaokul öğrencisi. Bu sebeple genç kardeşlerimiz her şeyi bildiğini sanıyor. Haliyle insanlara bir şeyler anlatmaya çalışmak ve karşındaki kişinin bunu ısrarla anlamak istememesi canımı sıkıyor. Ek olarak yardımcı olmaya çalıştığım insanlara aynı şeyi 50 defa anlatmaktan ben yoruldum, soran kişiler sormaktan bıkmıyor. Genel olarak baktığımda yaşı daha büyük olan kişilere yardımcı olurken daha az yorulduğumu fark ettim. Baktığımız zaman bunun direkt forumla alakası da yok. Sadece insanlarla uğraşmaktan yoruldum...
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma. 13 yaşında çocuk daha kullanmayı bırak AVM'de bile eline almadığı cihazı sanki 3 4 yıldır kullanıyormuş gibi anlatıyor , gerçek bilgiyi söyleyenlere senin dediğin yanlış diyorlar. Sadece telefon değil bilgisayar konusunda da akıllı saat konularında da her konuda bu tarz gençler var ve gerçekten tabiri caizse "toxic" davranışları var.

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Iyi de konu zaten siyasiydi siz siyasete taşımadınız ama biliyordunuz siyasi oldunu... neyse boş verin...
Sakin ol ve sus.O bir moderatör ve yönetici.Ona karşı tek kelime edilmez ve kullanılmaz.Kalbi kırılırsa çakar banı.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma. 13 yaşında çocuk daha kullanmayı bırak AVM'de bile eline almadığı cihazı sanki 3 4 yıldır kullanıyormuş gibi anlatıyor , gerçek bilgiyi söyleyenlere senin dediğin yanlış diyorlar. Sadece telefon değil bilgisayar konusunda da akıllı saat konularında da her konuda bu tarz gençler var ve gerçekten tabiri caizse "toxic" davranışları var.
@Görkem Say hocama bende kesinlike katılıyorum. Bir markanın fanboyluğunu yapıp daha AVM de eline almadığı diğer markanın cihazları hakkında karalama yapıyor. Gerçeği anlattığınızda ise üste çıkmaya çalışıyorlar...

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Uzun uzun yazmicam.Katılıyorum.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Sakin ol ve sus.O bir moderatör ve yönetici.Ona karşı tek kelime edilmez ve kullanılmaz.Kalbi kırılırsa çakar banı.
Öyle keyfimize göre ban vermiyoruz. Kurallara uyulduğu sürece üyeler istediğini yazabilir.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Aslında burada en insaflı modlar @Fakehero ve @met 35 tir. Fazla üstlerine gidip de haklı iken haksız duruma düşmememiz gerekir. Fakehero son derece efendi ve saygılı, adil olmaya çalışan bir arkadaşımızdır yine met 35 siyasete hiç bulaşmayan bilgisinden emin olduğumuz bir modumuzdur. :)

Bu iki modumuzu fazla üzmek bence adil olmaz. Ama diğer bazılarında bende sinirsel alerji bile oluştu. :mad:

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,591
Ahha cidden daha bişey demicem.Şu ciddiyete bayılıyorum.Keşke para alsanız.
Ciddiyetiyle dalga geçmenizi anlamadım. Moderatör birinin "ya knk keyfimize göre ban atmıyoruz bea" demesini mi bekliyorsunuz? Tabiiki böyle konuşur.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Ahha cidden daha bişey demicem.Şu ciddiyete bayılıyorum.Keşke para alsanız.
Neden dalga geçiyorsunuz? Bende sizinle dalga geçsem hiç mutlu olmayacaksınız, bunun garantisini verebilirim.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,844
Bence siyaset kısmı kapatılmalı çünkü fanatik çok hangi parti olursa olsun. Ek olarak mesela hackintosh bölümü gibi olabilir. Buna benzer fazladan bölümler açılmalı yapay zeka gibi farklı ilgi çekici şeyler olmalı. O zaman daha çok kişi gelecektir.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Öyle keyfimize göre ban vermiyoruz. Kurallara uyulduğu sürece üyeler istediğini yazabilir.

Ayıp olmazsa ben bu söze katılmayacam.

Üyeler istediğini yazabilir konusunda şüphelerim var. Çünkü yazdığın moderatör tarafından beğenilmezse silinmesi çok basit bir iş denetimi yok veya çok zor veya Yanlış bilgi denilip 1-2 hafta ban almak kolay şeyler.

Yazdığım kime göre neye göre yanlış veya doğrusu ney bilmeden ceza aldığım oldu. Hakkını aradığında mesaklar yayılanmıyor cevap verilmiyor üstüne IP ban bile yiyebiliyo hatta...

Not: Mesela bana 1 hafta verdiğin ban bence keyfidi senin Nerede çokluk ile yazdığım noktalı cümleden dolayı. ( O gün ki admin bile bence saçma bir ban olmuş ben olsan mesajı düzenler geçerdim ceza vermezdim ama artık verilmiş sana torpil yapıyoz sanarlar deyip geri almamıştı. ) tarafsızlık ilkesi dolayısıylaymış :)

Son düzenleme:

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Ayıp olmazsa ben bu söze katılmayacam.

Üyeler istediğini yazabilir konusunda şüphelerim var. Çünkü yazdığın moderatör tarafından beğenilmezse silinmesi çok basit bir iş denetimi yok veya çok zor veya Yanlış bilgi denilip 1-2 hafta ban almak kolay şeyler.

Yazdığım kime göre neye göre yanlış veya doğrusu ney bilmeden ceza aldığım oldu. Hakkını aradığında mesaklar yayılanmıyor cevap verilmiyor üstüne IP ban bile yiyebiliyo hatta...

Not: Mesela bana 1 hafta verdiğin ban bence keyfidi senin Nerede çokluk ile yazdığım noktalı cümleden dolayı. ( O gün ki admin bile bence saçma bir ban olmuş ben olsan mesajı düzenler geçerdim ceza vermezdim ama artık verilmiş sana torpil yapıyoz sanarlar deyip geri almamıştı. ) tarafsızlık ilkesi dolayısıylaymış :)
Bakın önceki zamanlarda ceza oldukça az veriliyor üyeler çoğu zaman uyarılıyordu. Normalde uygulanması gereken kurallar insiyatif kullanarak uygulanmıyordu. Değişen yönetim kadrosu ile bunun işe yaramadığını ve üyelerin uyarıları dikkate almamaya başladıklarını gördüğümüz için kuralları uygulamaya ve insiyatif kullanmamaya karar verdik. Bu yüzden siz değil başka üyeler bile otosansürlü kelimeler kullandığı fark edildiğinde aynı cezayı uyarmadan vermeye başladık.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Değişen yönetim kadrosu ile bunun işe yaramadığını ve üyelerin uyarıları dikkate almamaya başladıklarını gördüğümüz için kuralları uygulamaya ve insiyatif kullanmamaya karar verdik.

Güzel itiraf :)

Konu başlığının cevabı tamda bu işte ...

Yeni yönetim ile üyelere saçma ve bence gereksiz ağır cezalar verilmesi. ( Cezanın çok kolay verilip üyelerin forumdan soğutulması. )

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Güzel itiraf :)

Konu başlığının cevabı tamda bu işte ...

Yeni yönetim ile üyelere saçma ve bence gereksiz ağır cezalar verilmesi. ( Cezanın çok kolay verilip üyelerin forumdan soğutulması. )
Size göre itiraf bana göre durumu açıklama. Size göre saçma ve gereksiz cezaların verilmesi bize göre insiyatif kullanarak bugüne kadar uygulanmamış kuralların uygulanması. Aksine bu kuralları uygulamamız sayesinde forumdaki trol üye ve konu sayısı azaldı. Aktiflik istatistiği de yükseliyor. Bir anda bu toparlanamayacak ama bu gidişle bir süre sonra toparlamış olacağız.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Size göre itiraf bana göre durumu açıklama

Teşekkürler konuyu çok güzel özetlediniz. Forumdan neden herkes ayrılıyorun cevabı tamda bu işte. Bunu biliyor olmanız sevindirici.

Neyse konuyu uzatmayacam. ( Alakasız bir ceza almak istemiyorum. Her an bir mesajıma yanlış bilgi denilip ceza verilmeyeceğinin garantisi yok çünkü. )

Yeni yönetimin insanları ağır cezalar ile terbiye etmeye çalıştığı ilk günden belliydi zaten ama bence doğru bir yol veya yöntem değil bu...

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Teşekkürler konuyu çok güzel özetlediniz. Forumdan neden herkes ayrılıyorun cevabı tamda bu işte. Bunu biliyor olmanız sevindirici.

Neyse konuyu uzatmayacam. ( Alakasız bir ceza almak istemiyorum. Her an bir mesajıma yanlış bilgi denilip ceza verilmeyeceğinin garantisi yok çünkü. )

Yeni yönetimin insanları ağır cezalar ile terbiye etmeye çalıştığı ilk günden belliydi zaten ama bence doğru bir yol veya yöntem değil bu...
Yanlış bir yorumlama yapıyorsunuz. Forumdan herkes ayrılmıyor. Ayrılanların büyük bir çoğunluğu foruma katkısı olmayan, trol mesaj yazan, konu açan üyelerden oluşuyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrılanların listesini yapsak ve sonrasında her bir üyenin açtığı konuları, yazdığı mesajları kontrol etsek, bu üyelerin trol üye olduğunu görürsünüz.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,534
Bence siyaset kısmı kapatılmalı çünkü fanatik çok hangi parti olursa olsun. Ek olarak mesela hackintosh bölümü gibi olabilir. Buna benzer fazladan bölümler açılmalı yapay zeka gibi farklı ilgi çekici şeyler olmalı. O zaman daha çok kişi gelecektir.
Siyaset kısmının kapanması imkansız.

Livia sas Junius

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,561
Evden dolayı vakit bulamıyorum artık.

Vakit bulabilirken de varlıklarının forumda ne işe yaradığını hala anlayamadığım bölümler yüzünden daha az girer olmuştum.

crna

Asistan
Reaksiyon puanı
191
Ban yiyince siteye giriş imkansız oluyor. Bence sadece o hesaba giriş kisitlansin. Bir defa ban yedim birine aptal oğlu aptal yazdığım için. Cihaz banu atmışlardi. Ne ayıp. :D Ayrıca adminler özel mesajları görüyor. Bence bu da yanlış pek kuralları incelemedim ama özel mesaj almama seçeneği ya da kişi engelleme seçeneği olsa daha iyi olur. Artı forumda yaşamıyoruz ki ayrılalım. Arada soru sorar gideriz bence. Benim için bu şekilde şu an

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Ban yiyince siteye giriş imkansız oluyor. Bence sadece o hesaba giriş kisitlansin. Bir defa ban yedim birine aptal oğlu aptal yazdığım için. Cihaz banu atmışlardi. Ne ayıp. :D Ayrıca adminler özel mesajları görüyor. Bence bu da yanlış pek kuralları incelemedim ama özel mesaj almama seçeneği ya da kişi engelleme seçeneği olsa daha iyi olur. Artı forumda yaşamıyoruz ki ayrılalım. Arada soru sorar gideriz bence. Benim için bu şekilde şu an
Özel mesajları raporlanmadıktan sonra göremiyoruz.

crna

Asistan
Reaksiyon puanı
191
ne ispitci herifmiş o zaman yazık. hayatta en sevmediğim şeydir

Tebaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Dekanlar profesörler vs kimse konularla ilgilenmiyor ki. Her girdiğimde 3-5 konuya girip cevap yazıyorum daha yeni açılan bir konuda üst rütbeli birisini göremedim.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,591
Dekanlar profesörler vs kimse konularla ilgilenmiyor ki. Her girdiğimde 3-5 konuya girip cevap yazıyorum daha yeni açılan bir konuda üst rütbeli birisini göremedim.
Profesör olmak, dekan olmak, her şeyi bileceğin anlamına maalesef gelmiyor. Çünkü profesör, dekan gibi ünvanlar yazdığın mesaj sayısıyla belirleniyor. Biz sadece bildiğimiz konularda yardımcı olabiliyoruz.

Tebaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Peki ama,
Profesör olmak, dekan olmak, her şeyi bileceğin anlamına maalesef gelmiyor. Çünkü profesör, dekan gibi ünvanlar yazdığın mesaj sayısıyla belirleniyor. Biz sadece bildiğimiz konularda yardımcı olabiliyoruz.
eskisi kadar aktif olmadıkları aşikar