Soru Forumdan neden herkes ayrılıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alioth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Gönüllü yapılan moderatörlükde sanki Özel Çalışan gibi davranan moderatörlerden sıkıldık.Eski hesabımı hatırlıyomusunuz bilmem ama o hesapda hiç uyarım vs. yoktu.Çok gereksiz banlar vs. atılıyor.Madem ban atıyosunuz nedeninide söyleyin yani.Çoğu arkadaşım ve ben bu nedenlerden forumdan ayrıldık.
Atılan banların sebebi uçuşan üyelerde yazıyor. Ayrıca aldığınız cezayı özel mesajla da belirtiyoruz. Ayrıca gönüllü olarak yapan moderatörler tek bir kuruş ücret almıyor ve özel çalışan gibi davranmıyoruz. Durduk yere kimseye ceza vermiyoruz ve ban atmıyoruz. Lütfen forum kurallarını okumuş olsaydınız, gereksiz banlar atılıyor demezdiniz.

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Atılan banların sebebi uçuşan üyelerde yazıyor. Ayrıca aldığınız cezayı özel mesajla da belirtiyoruz. Ayrıca gönüllü olarak yapan moderatörler tek bir kuruş ücret almıyor ve özel çalışan gibi davranmıyoruz. Durduk yere kimseye ceza vermiyoruz ve ban atmıyoruz. Lütfen forum kurallarını okumuş olsaydınız, gereksiz banlar atılıyor demezdiniz.
Sayenizde gereksiz yere 20 veya 21 kere okudum kurallarınızı.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Sayenizde gereksiz yere 20 veya 21 kere okudum kurallarınızı.
Kurallar düzeni sağlamak içindir. Gereksiz bile görseniz bu kuralları kabul etmek durumundasınız. Eğer kuralları beğenmiyorsanız, kurallarını beğendiğiniz başka forumlarda gezinebilirsiniz. Kimseyi bu forumda zorla tutmaya hakkımız yok.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Kurallar düzeni sağlamak içindir. Gereksiz bile görseniz bu kuralları kabul etmek durumundasınız. Eğer kuralları beğenmiyorsanız, kurallarını beğendiğiniz başka forumlarda gezinebilirsiniz. Kimseyi bu forumda zorla tutmaya hakkımız yok.
Dayatılmış ama yönetimce adil ve hakkaniyet ölçülerince uygulanmayan kuralların dünyanın hiç bir yerinde geçerliliği olmaz, modlar bu kurallarda yönetimin tutum ve davranışları doğrultusunda yazılı olmadığı şekliyle kendilerine iltimas geçmeyi ve dokunulmazlık zırhına bürünüp "ben yaptım oldu" demeyi de bırakmalı. Biraz eğri oturup doğru konuşmalı sonra DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ FORUMDAN KOVARIZ anlayışı da haksızlıktan başka bi şey değildir.

Bu foruma belki modlardan daha çok katkısı olan saygın ve sevilen üyeler hizmet etmiş veya forumda hizmet edinmiştir. Bu forum kültüründe yakışık bulunmaz bir ifadedir. Forumdan kovmanın süslü halidir...

CoderF Sapiens

Asistan
Reaksiyon puanı
116
Bu forumun düşünce özgürlüğüne önem verdiğini sanmıyorum. Özgür bir platform olmadığı için ayrılıklar oluyor olabilir. Burada yeniyim fakat saçma sapan nedenlerle mesajlar siliniyor ve tam teşekküllü bir dikta rejimi gibi çalışıyor adminler. Keyfi uygulamalar kabul edilemez.
katılıyorum

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Dayatılmış ama yönetimce adil ve hakkaniyet ölçülerince uygulanmayan kuralların dünyanın hiç bir yerinde geçerliliği olmaz, modlar bu kurallarda yönetimin tutum ve davranışları doğrultusunda yazılı olmadığı şekliyle kendilerine iltimas geçmeyi ve dokunulmazlık zırhına bürünüp "ben yaptım oldu" demeyi de bırakmalı. Biraz eğri oturup doğru konuşmalı sonra DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ FORUMDAN KOVARIZ anlayışı da haksızlıktan başka bi şey değildir.

Bu foruma belki modlardan daha çok katkısı olan saygın ve sevilen üyeler hizmet etmiş veya forumda hizmet edinmiştir. Bu forum kültüründe yakışık bulunmaz bir ifadedir. Forumdan kovmanın süslü halidir...
@Fakehero Bunada ne diyecek merak ediyorum.Konuyu tartışmadan çıkarıp boş muhabbete sürüklüyor @Fakehero

Reaksiyon puanı
6,381
Bence şu an için ayrılmalar çoğunlukla kullanıcılar yüzünden. Artık o kadar her şey hakkında konuşuyor herkes ki, insanlar çok bilgili olduğu konuda bilmeyen bir kullanıcı tarafından cahil konumuna düşürülüyor. Ve tabii bu tarz şeyler kullanıcıların canını sıkıyor. En basitinden ben artık neredeyse hiç teknoloji önerilerine girmiyorum. Araştırmam ve takibimi artırmama rağmen teknoloji konusunda. Çünkü deneyimsiz eskiden siyaset yapan random bir kullanıcı şimdi karşıma çıkıp bana orta-üst segment bir Samsung'a karşı orta-üst segment bir Xiaomi'yi savunuyor. Ve Xiaomi'yi beğenmeyen insanlar yalancı, bilmiyorlar, hiç ellerine bile almamışlar tarzı şeyler söylüyor.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Ben gitmiyorum bir yere açıkçası.
Ne kadar zor bir yıl geçireceğim bir ben, birde yüce yaratıcı bilir.
Ona rağmen burada daha aktif olup belli başlı konularda insanlara yardımcı olacağım.
Forum kurallarının moderatörlerin kişisel oyuncağı haline geldiğini ve bu kuralların çok katı olduğunu söyleyen arkadaşlar var.
Emin olun diğer forumlarda olan kurallar acayip katı.
Ne söylediğine ne dediğine dikkat etmezsen uçarsın.Orada çoğunluğun dışında bir şey söylersen linç yersin.O yüzden bazıları gerçek düşüncelerini açıklayamıyor.Linç yemekten korkuyorlar.
Ben forum hayatıma tam olarak burada başladım.
Belki diğer forumlar gibi gevşek kuralları yok.
Belki aktfilik yüzlerce kişi de değil.
Lakin burada bulunan insanlarla küçükte olsa insanların hayatına dokunabilmek, küçük ama sıcak yuvada hep beraber olmak burada bulunmak için yeterli benim için.
Gidenlerin yolu açık olsun.Umarım gittikleri forumlarda sorularına cevap bulabilirler ve bazı insanlara sorunları konusunda yardım edebilirler.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,534
Eskisi kadar aktif olmama nedenimi söyleyeyim. Forumda bilgi seviyesi yüksek olan fazla arkadaş yok. Bu durum gayet normal. Herkes her şeyi bilecek diye bir kaide yok. Ancak sıkıntı burada başlıyor. Aktif kullanıcıların çoğu lise-ortaokul öğrencisi. Bu sebeple genç kardeşlerimiz her şeyi bildiğini sanıyor. Haliyle insanlara bir şeyler anlatmaya çalışmak ve karşındaki kişinin bunu ısrarla anlamak istememesi canımı sıkıyor. Ek olarak yardımcı olmaya çalıştığım insanlara aynı şeyi 50 defa anlatmaktan ben yoruldum, soran kişiler sormaktan bıkmıyor. Genel olarak baktığımda yaşı daha büyük olan kişilere yardımcı olurken daha az yorulduğumu fark ettim. Baktığımız zaman bunun direkt forumla alakası da yok. Sadece insanlarla uğraşmaktan yoruldum...

ahmetuykun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
yani bence bir konu başlatıktan sonra 200 kişini konuyu okuyorsa en fazla 5-6 kişi cevap veriyor olması bence ayrıca bu cevaplarda kesin değil varsayım oluyor

bu yazıyla bende varsayım yaptım :D

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,591
yani bence bir konu başlatıktan sonra 200 kişini konuyu okuyorsa en fazla 5-6 kişi cevap veriyor olması bence ayrıca bu cevaplarda kesin değil varsayım oluyor

bu yazıyla bende varsayım yaptım :D
Çok fazla kişi okuyup ta çok az kişinin cevap vermesinin sebebi sadece çözümünü bilenin cevap vermesi.

Pain_

Doçent
Reaksiyon puanı
654
Sanırım forumdan ayrılmak moda oldu,hani ayrılıklar olur bu normaldir fakat neden herkes aynı anda ayrılıyorum yazdı benim fark etmediğim bi olay mı yaşandı? (son 1 haftada olan ayrılık sayısı dehşet verici) forumdan sıkılmış olabilirler normaldir de, ama sanırım biri ayrılınca diğerleride ondan güç alıp onlarda ayrılıyoruz yazdı,siz ne diyorsunuz?
Forum'da kalmak için bir sebep yok.

.Dost.

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
9
Forumun sorunu yönetim değil, baştakilerin yönetim stratejisi :). Beleş işçiler bir yere kadar.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640

Sizin yaptığınız çıkarım sadece bir zorlamadan ibarettir. Yönetim asla kendine iltimas geçmemektedir. Farkındaysanız işini yapmayan bir moderatör var ise görevinden yönetim kararıyla alınıyor. Geçenlerde uyarmamıza rağmen eski bir editörümüzü, editörlük görevini yaptığı zaman ban cezası vermiştik. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovan yok. Forum kurallarının gereksiz olduğunu söylemek doğru oluyor fakat kuralları kabul etmek durumundasınız demek yanlış mı oluyor? Farkındaysanız foruma katkısı olan üyelerin ceza aldığını bile görmemişsinizdir.

Kimseyi kovmuyorum, sadece buranın kurallarından memnun olmayanlar başka forumlarda istedikleri gibi gezinebilirler. Biz buna asla karışamayız ve asla kimseyi burada zorla tutamayız, buna asla hakkımız yok diyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Fakehero Bunada ne diyecek merak ediyorum.Konuyu tartışmadan çıkarıp boş muhabbete sürüklüyor @Fakehero
Kim konuyu tartışmadan çıkarıp boş muhabbete yöneltiyor söyler misiniz?

ahmetcim

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
3
Forumlardan ayrılma sebebi Facebook gruplarının forum gibi olması olabilir. Artık gruplarda rütbe vs verilmeye başlandı facebookta.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Sizin yaptığınız çıkarım sadece bir zorlamadan ibarettir. Yönetim asla kendine iltimas geçmemektedir. Farkındaysanız işini yapmayan bir moderatör var ise görevinden yönetim kararıyla alınıyor. Geçenlerde uyarmamıza rağmen eski bir editörümüzü, editörlük görevini yaptığı zaman ban cezası vermiştik. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovan yok. Forum kurallarının gereksiz olduğunu söylemek doğru oluyor fakat kuralları kabul etmek durumundasınız demek yanlış mı oluyor? Farkındaysanız foruma katkısı olan üyelerin ceza aldığını bile görmemişsinizdir.

Kimseyi kovmuyorum, sadece buranın kurallarından memnun olmayanlar başka forumlarda istedikleri gibi gezinebilirler. Biz buna asla karışamayız ve asla kimseyi burada zorla tutamayız, buna asla hakkımız yok diyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kim konuyu tartışmadan çıkarıp boş muhabbete yöneltiyor söyler misiniz?
Şu BOŞ VE GEREKSİZ ciddiyete bayılıyorum.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Samimileşme sorunu da var. Ülkemizde teknolojik ürünlere ulaşması her geçen gün zorlaşıyor. Haliyle bilgilerde çoğu zaman teoriden öteye geçemiyor. Konu dışına çıkmak serbest olsun da rahat rahat kaynaşalım. ?

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Şu BOŞ VE GEREKSİZ ciddiyete bayılıyorum.
Lütfen ithamlarınızda kullandığınız kelimelere dikkat ediniz. Yönetimdeki hiçkimse boş ve gereksiz bir ciddiyet sergilememektedir. Bu kullandığınız cümleyi diğer forumlarda yazsaydınız, takma adınız gibi emin olun sizi banlarlardı. Bu kadar rahat davranıp bu cümleyi kullandığınızda ceza yemeyeceğiniz bir forum bulamazsınız.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Bu forumun düşünce özgürlüğüne önem verdiğini sanmıyorum. Özgür bir platform olmadığı için ayrılıklar oluyor olabilir. Burada yeniyim fakat saçma sapan nedenlerle mesajlar siliniyor ve tam teşekküllü bir dikta rejimi gibi çalışıyor adminler. Keyfi uygulamalar kabul edilemez.
Bakıyorum 15 Mayıs'ta foruma katılım sağlamışsınız ve 40 küsür mesajınız var. Bu sürede bu forumun özgürlüğe önem vermediği sonucuna nasıl vardınız. Hangi mesajınız saçma sebeple silinmiş söyler misiniz?

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,869
Forumdan ayrılan kişiler bir hevesle gitti. Yönetimin sıkı olduğunu düşünenler de bizden önceki yönetimin salmış olduğunu unutmaması gerekli. Elbette biz de insanız hata yapabiliriz, bu durumda bizimle iletişime geçmeniz yeterli.

Ama bu sebeple iletişime geçenlerin çoğu mesajında küfür kısaltması yazıp ben neden ban/ceza yedim diyor. Ne demek istediğimi anlatabiliyorumdur umarım.

Ridvansener

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
21
Sanırım forumdan ayrılmak moda oldu,hani ayrılıklar olur bu normaldir fakat neden herkes aynı anda ayrılıyorum yazdı benim fark etmediğim bi olay mı yaşandı? (son 1 haftada olan ayrılık sayısı dehşet verici) forumdan sıkılmış olabilirler normaldir de, ama sanırım biri ayrılınca diğerleride ondan güç alıp onlarda ayrılıyoruz yazdı,siz ne diyorsunuz?
aynen bende görüyorum millet teker teker ayrılıyor bi sorun var

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Kurallara eyvallah ama çift başlılık var örneğin siyaset konularında küfür ve argo yokken de müdahale ediliyor bazen iktidarı övdüğüm zaman yazılarımın bir kismi silinip yenisi ekleniyor yada karaladığım zamanlarda da müdahale ediliyor.. edenler farklı görüşü de farklı olduğu için. Bazıları da okul bazıları keyfi gidiyor gidene de dur denmez...

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Kurallara eyvallah ama çift başlılık var örneğin siyaset konularında küfür ve argo yokken de müdahale ediliyor bazen iktidarı övdüğüm zaman yazılarımın bir kismi silinip yenisi ekleniyor yada karaladığım zamanlarda da müdahale ediliyor.. edenler farklı görüşü de farklı olduğu için. Bazıları da okul bazıları keyfi gidiyor gidene de dur denmez...
Bir tane örnek paylaşır mısınız?

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Lütfen ithamlarınızda kullandığınız kelimelere dikkat ediniz. Yönetimdeki hiçkimse boş ve gereksiz bir ciddiyet sergilememektedir. Bu kullandığınız cümleyi diğer forumlarda yazsaydınız, takma adınız gibi emin olun sizi banlarlardı. Bu kadar rahat davranıp bu cümleyi kullandığınızda ceza yemeyeceğiniz bir forum bulamazsınız.
:tearsofjoy::tearsofjoy::tearsofjoy::tearsofjoy: