Soru Forumdan neden herkes ayrılıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alioth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alioth

Asistan
Reaksiyon puanı
402
Sanırım forumdan ayrılmak moda oldu,hani ayrılıklar olur bu normaldir fakat neden herkes aynı anda ayrılıyorum yazdı benim fark etmediğim bi olay mı yaşandı? (son 1 haftada olan ayrılık sayısı dehşet verici) forumdan sıkılmış olabilirler normaldir de, ama sanırım biri ayrılınca diğerleride ondan güç alıp onlarda ayrılıyoruz yazdı,siz ne diyorsunuz?

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,712
Allah Allah

Ekli dosyalar

• IMG_20210905_002953.jpg
    IMG_20210905_002953.jpg
    111.3 KB · Görüntüleme: 261

humanlander

Öğrenci
Reaksiyon puanı
46
Bu forumun düşünce özgürlüğüne önem verdiğini sanmıyorum. Özgür bir platform olmadığı için ayrılıklar oluyor olabilir. Burada yeniyim fakat saçma sapan nedenlerle mesajlar siliniyor ve tam teşekküllü bir dikta rejimi gibi çalışıyor adminler. Keyfi uygulamalar kabul edilemez.

Reaksiyon puanı
3,028
Sağda solda "başka foruma geçeceğim, forumu bırakıyorum, bırakırsam üzülür müsün" gibi konuşan arkadaşların burada yaptıkları hatalardan ağız alışkanlığıyla yeni yönetimi suçlaması bizim için çekilmez bir hal almaya devam ediyor. Forumu bırakıp daha sonra ceza alan arkadaşlar neden ban yedim diye yaygara koparmaya çalışıyor.

Bu forumun düşünce özgürlüğüne önem verdiğini sanmıyorum. Özgür bir platform olmadığı için ayrılıklar oluyor olabilir. Burada yeniyim fakat saçma sapan nedenlerle mesajlar siliniyor ve tam teşekküllü bir dikta rejimi gibi çalışıyor adminler. Keyfi uygulamalar kabul edilemez.
Bu dediğine katılmıyorum, düşünce özgürlüğüyle ilgili bir olayın olduğunu ya da itiraz gördüğümü hatırlamıyorum. Tabii düşünce özgürlüğünden bahsettiğiniz saçma yerde bir markayı övüp durmaksa doğal olarak düşüncenizden dolayı ceza alabiliyorsunuz. Ama siyaset kategorisinde bile düşüncesinden dolayı kimse ceza almadı.

humanlander

Öğrenci
Reaksiyon puanı
46
Sağda solda "başka foruma geçeceğim, forumu bırakıyorum, bırakırsam üzülür müsün" gibi konuşan arkadaşların burada yaptıkları hatalardan ağız alışkanlığıyla yeni yönetimi suçlaması bizim için çekilmez bir hal almaya devam ediyor. Forumu bırakıp daha sonra ceza alan arkadaşlar neden ban yedim diye yaygara koparmaya çalışıyor.

Bu dediğine katılmıyorum, düşünce özgürlüğüyle ilgili bir olayın olduğunu ya da itiraz gördüğümü hatırlamıyorum. Tabii düşünce özgürlüğünden bahsettiğiniz saçma yerde bir markayı övüp durmaksa doğal olarak düşüncenizden dolayı ceza alabiliyorsunuz. Ama siyaset kategorisinde bile düşüncesinden dolayı kimse ceza almadı.
Düşünce özgürlüğünden kastım reklam amaçlı mesajlar yazmak değildi. Politikacılar gibi olayı farklı yerlere taşıyorsunuz. Burada benim itirazımı destekleyen kişileri göremezsiniz. Nedenini de kendinize sormanız gerekiyor en başında.

Realhas the Great

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,986
İsteyen istediği yere gider kimse burda durmak zorunda değil ama gitmelerinin sebebi aktifliğin düşük olması,forumda fazla reklam olmasından kaynaklı ayrılanların çoğu Donanım arşivi foruma gidiyor oradaki kurallar burdakinden daha gevşek.

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Benim gözümde shiftdelete Avrupa, rakipleri Ortadoğu.. Rakip forumlar karmakarışık, yönetici işini yapamıyor, argoyu geçtim küfürler havada uçuşuyor. Arada bir dalgınlıkla giriyorum, çöplük gibi her yer.

Son düzenleyen moderatör:

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,931
Benim gözümde shiftdelete Avrupa, rakipleri Ortadoğu.. Karmakarışık, yönetici işini yapamıyor, argoyu geçtim küfürler havada uçuşuyor. Arada bir dalgınlıkla giriyorum, çöplük gibi her yer.
Raporlama sistemini kullanabilirsiniz. Ortada küfür falan da yok.

Abartmayı ne de çok seviyorsunuz.

Son düzenleme:

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,591
Benim gözümde shiftdelete Avrupa, rakipleri Ortadoğu.. Karmakarışık, yönetici işini yapamıyor, argoyu geçtim küfürler havada uçuşuyor. Arada bir dalgınlıkla giriyorum, çöplük gibi her yer.
Yazdığında haklısın fakat çok yanlış anlaşılmaya açık yazmışsın. "Yönetici işini yapamıyor" falan derken bu forumun rakiplerinden bahsediyor.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Eski yönetimde birkaç yetkisinin gücüne yenik düşmüş kişiler vardı onlar yüzünden bir sürü kişi bıraktı. Fakat şu an toplu bir ayrılma göremedim.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
ben daha yeni sayılırım buralarda ve shiftdelete foruma katılmadan önce çok fazla foruma göz attım. ve şu zamana kadar gerek yöneticilerden gerek de forum büyüklerinden bir saygısızlık veyahut düşünce kısıtlama gibi bir şeyle karşılaşmadım. ayrılan bir çok kişi de sudan sebepleri kendine bahane edip gidiyor sonuçta burası sanal alem 1 kişi gider 10 kişi gelir.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Kaliteli forum için iyi yürekli ve güzel düşünceli, forumu zıtlıklar üzerinden değil, ortak ve paylaşımcı güzel yönlerden değerlendirebilen mod ve yöneticiler yönetmeli. Hepsi için demiyorum ama bir süreçten bahsediyorum, geçmişten beri forumda yönetici bazında hep bir muhalefet rüzgarı hakim...

Bu eleştirimi yazmadan edemem.

Son düzenleyen moderatör:

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Gönüllü yapılan moderatörlükde sanki Özel Çalışan gibi davranan moderatörlerden sıkıldık.Eski hesabımı hatırlıyomusunuz bilmem ama o hesapda hiç uyarım vs. yoktu.Çok gereksiz banlar vs. atılıyor.Madem ban atıyosunuz nedeninide söyleyin yani.Çoğu arkadaşım ve ben bu nedenlerden forumdan ayrıldık.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İsteyen istediği yere gider kimse burda durmak zorunda değil ama gitmelerinin sebebi aktifliğin düşük olması,forumda fazla reklam olmasından kaynaklı ayrılanların çoğu Donanım arşivi foruma gidiyor oradaki kurallar burdakinden daha gevşek.
Benden Adolf Hitler profil fotoğrafı için kaldırmam istendi.Bu arkadaş kaç gündür kullanıyor bilmiyorum ama bi yaptığınız öbürünü tutumuyor.Yazık...