Duyuru Forum Üzerinde Alınan Hatalar Hakkında

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
Bununla ilgili hali hazırda zaten daha önce açıklama yaptım tekrar yapmakta yarar var.

Yakın bir zaman içerisinde Xenforo sistemi güncelleme aldı, söz konu güncelleme yapıldıktan sonra kullanmış olduğumuz eklentiler ile sıkıntılar yarattı. Çünkü kullanılan eklentiler bir önceki Xenforo sürümüne ait yapılan eklentiler olduğu için hataların olması doğal olarak karşılamak gerekiyor.

Konu hataların güncellemeden sonra eklentilerinde bir şekilde güncelleme alması gerekiyor ki yeni sürüme adapte olabilsinler.

Şuan arka planda çalışmalarımız devam etmekte.

Sizlerde almış olduğunuz hataları ekran görüntüsü ile açıklarsanız ona göre aksiyon alırız.
Hocam böyle sunucu hatası falan oluyor bazen. İlk yaşadığımda atarım...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynen bende çok yaşıyorum.
Onun kaynağı karanlık mod. Açık modda problem olmuyor.

NuLdERGAMER

Profesör
Reaksiyon puanı
637
Bu hatayı çok veriyor.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    9.3 KB · Görüntüleme: 136

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Sağ üstteki arama kısmı çalışmıyor, sunucu hatası veriyor ve bildirim gelmiyor bazen.

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Ara ara düzenli alıyorum;
Forumdaki geliştirici arkadaşlar foruma konu açarlarsa ben ve diğer yazılımcı arkadaşlar fikir veririz belki :P :)
1608189632728.png

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,399
Bu söz konusu hataların tek bir açıklaması var arkadaşlar; vBulletin alt yapısından Xenforo alt yapısına geçiş sırasında o günkü işlemi yapan arkadaşlarımızın yapmış olduğu yanlış işlemler tarafından kaynaklanmaktadır. Geçiş sırasında alınan hatalar gözden kaçmış olabilir sonrasında bu hatalar sürekli olarak sistem üzerinde dönmekte.

Bununla ilgili çalışma yapacağımızı daha önce zaten açıklamıştık, tekrar alt yapının entegre edilmesi gerekiyor. Asıl işte film burada kopuyor, şuan mesela sizin gördüğünüz 5m küsür mesaj 635b küsür konu gözüküyor. Ancak bunlara silinenler ve arka planda gözüken konuları eklediğimizde 2 katını aşıyor, bunları taşımak ve yeni kurulacak olan sisteme entegre etmek büyük sancı yaratacak.

Onun içindir ki sürekli olarak bu sistemi nasıl oturturuz tartışması arasında sizler için elimizden gelen tüm özveriyi yapmaya çalışıyoruz.

Sizlerden tek istediğimiz biraz sabır, gerisini zaten bir şekilde halledeceğiz.

Saygılarımla.

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Benim tek sıkıntım bildirim problemi. Örneğin bildirimlerde 10 yazıyor, 2 saniye geçince normalde 10 değil, 1, 2 vb olduğu anlaşılıyor.

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,466
En nefret ettiğim 2 hata.

Sayfa tam yüklenmeden önce yüksek bildirim sayısı gösterip yûklendikten sonra asıl sayi göstermesi.

Bazı sorunlarla karşılaştık hatası sayfayı yenilemeden düzelmiyor.

Bu sorun değil ama yinede sinir bozucu.

Robotun gelip beni sen robot musun diye kontrol etmesi ve nasıl oluyorsa hep acelem varken denk geliyor.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Eskiden kurcalardım sağı solu da, şimdi pek yapmıyorum.
Tek diyebileceğim; kuruluşundan itibaren yer aldığım bir topluluk adına, şu bildirim alanındaki renk tonlarında değişiklik. Renk körlüğü yaşayan bireyler için biraz daha koyu olmalı okunmayan bildirimler veya mesajlar. Ben bile karanlık temada ayrıştıramıyorum hangisinin okunmadığını.

Teknoloji forumlarını rakip olanları özellikle backlink sebepli olarak herhalde linkleyemiyoruz. Tamam güzel ama en azından tasarımımız biraz farklı olsun onlardan.

Başlıkların altına font büyütme ve küçültme eklenmeli.

Bunlar biraz tavsiye gibi oldu. Arıza olarak şunu diyebilirim;
Bot kontrolü gelince takılıyor. Yorum göndermiyor, butonlar işlevini yitiriyor. İlla kapat aç, yeniden başlat yapmak gerekiyor tüm açık sekmeleri.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
Bunu Ufuk abime sormuştum. Kısa ve öz bir şekilde açıklayayım.
Forum üzerinde yapılan güncellemeler sonucunda hatalar almaya başladık. Özellikle sunucu hatası vb. görüyorsanız buna benzer hataları. Kısa sürede çözülmeye çalışılıyor.

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
İyi günler.
Yazı tipi mi değişti? Nasıl anlatacağım bilmiyorum ama önceden daha farklıydı. Telefonun yazı tipi aynı. Farklı tarayıcıdan da denedim.
Sadece bende mi bu şekilde?
Screenshot_2020-12-18-18-56-49-28.jpg

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Resmini paylaştığım şey (yavaşlık)
bir hata değil ama değinilmesi gerektiğini düşünüyorum
1608307461234.png

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791
Renkli tema vardı tercihlerde gözükmüyor.Mesaj göndermeye ve profile tıkladığımda hata veriyor.

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Kullandığınız web tarayıcısında sorun olabilir diyor

fatihege

Doçent
Reaksiyon puanı
398
Lütfen almış olduğunuz hataları sadece bu başlık üzerinden devam edelim ki görebilelim.

Birden konu mevcut ve diğer konuları kilitleyeceğim bilginize.
@Developer
Forum yüklenirken bildirim göstergesinde 1 veya 2 rakamı oluyor, yüklendikten sonra kayboluyor, bakıyorum bildirim görünmüyor. Eskiden 1 yazıyordu çoğunlukla şimdi sürekli 2 yazıyor.

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Bu ne oldu foruma :/ Sorun yüksek ihtimal benden kaynaklı :) Ama beğendim gibi bu yazı tipini.
forım.png
frımv2.png

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Forum yüklenirken bildirim göstergesinde 1 veya 2 rakamı oluyor, yüklendikten sonra kayboluyor, bakıyorum bildirim görünmüyor. Eskiden 1 yazıyordu çoğunlukla şimdi sürekli 2 yazıyor.
O bende de oluyor 16 yazıyor yüklenirken yüklenince gidiyir