Forum hakkındaki düşüncelerim.

Monterey

Asistan
Reaksiyon puanı
59
:D o dediğim forumda öyle mi bak bakalım
Evet öyle, hiçbir dorumu savunmak gibi niyetim yok ama siz istediniz.
0BCA014B-4323-4C3E-9AC8-5055269B9CE1.png

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Si

Siz 15-20 tane uyarı alırsanız ve aldığınız cezadan uslanmazsanız cezalar artar.
Ya ne alaka kardeşim. Burası o forum gibi bir yer değil. Sen bana nokta koymadığın için bir saat bile yemiyorsun demiştin? Bak yeniliyormuş. Ve o forumun kuralları öyle fakat burası neden oraya benzesin? Ben nokta koymak istemiyorum mesela bu yüzden bu foruma geldim. Dediğim gibi adam nokta koymadığı için kibir yapıyor niye burada da öyle bir şey olsun?

Monterey

Asistan
Reaksiyon puanı
59
SDN Foruma katılmakta ki amacınız ne?
Bakın, benim hiçbir forumu savunmak gibi bir amacım yok. O arkadaş başka forumun konusunu açınca cevap verdim. Üyelik açma sebebim ise başka forumlardaki envai çeşit teknik problemi çözmekten bıkmam.

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Bakın, benim hiçbir forumu savunmak gibi bir amacım yok. O arkadaş başka forumun konusunu açınca cevap verdim. Üyelik açma sebebim ise başka forumlardaki envai çeşit teknik problemi çözmekten bıkmam.
Savundun demiyoruz zaten kardeşim fakat orası çok katı kuralcı. İnsanlar zaten o tarz şeylerden bıkıyor

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,193
Anladığım kadarıyla bir çok mesajınız da eleştirel tavır sergiliyorsunuz. Sebebi nedir bunu anlayamadım?
Forum kurallarına aykırı olduğunu düşündüğünüz her şey raporlayabilirsiniz.
Biz gereken işlemleri yaparız.

Üyelik açma sebebim ise başka forumlardaki envai çeşit teknik problemi çözmekten bıkmam.
Bahsi geçen envai çeşit teknik problemler nedir?

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,872
Nokta koymadınız diye 1 saat bile ban yemezsiniz.
Buradaki kurallar Technopattaki gibi uygulanmıyor altını çizeyim. Her forumun kuralı farklı ve bu forumda küfür ve kötü amaçlı sözler hariç kimin nasıl yazdığına falan bile umursamazlar yetkililer. Eğer adamlardan rahatsız oluyorsanız takip etmek zorunda değilsin, yok sayabilirsin ya da buradan gitmekte serbestsiniz. Yani ben o adamlara ben kafa takmıyorum, bırakın yetkililer halletsin. :)

H1ÇK1R1K

Doçent
Reaksiyon puanı
386
Öncelikle merhaba. Eleştiri yapmadan önce şunu söyleyeyim, forumu 3-4 aydır üyelik olmadan takip ediyordum. Tatile gelince bir hesap açayım dedim. 2 ay öncesine kadar forumda düzgünce konular ve düzgün kullanıcılar vardı. Forumla asla bir alıp veremediğim yok, yapıcı eleştiri yapıyorum. 2 ay sonra ilk kez girdim ve saçma sapan konuların, iki kelimeyi bir arada ve düzgünce yazamayan kullanıcıların geldiğini gördüm. Yazım kurallarına uyulmuyor ve anlamsız cümleler kuruluyor. Acil para lazım, 50 tl gönderin diye konular açılıyor. Bence forumun amacı, kullanıcı ne yaparsa yapsın olmamalı. Bu yöntemle disiplin isteyen kullanıcıların gideceğini düşünüyorum. Üye olan kullanıcıyı ne yaparsa yapsın diye salmak yerine, yazım kuralları konusunda olmasa bile, üslup ve düzgün konu açılması bakımından sıkı tutmak gerektiğini düşünüyorum. Bu söylediklerim benim görüşlerim.Ekli dosyayı görüntüle 107561
Maalesef hocam. Forumun kalitesi, gün geçtikçe düşüyor. (Aynı korona vakaları gibi. Tabii ona düşüyor denemez.) Bende sizin gibi, 4 aylık üyeyim. Eskiden, harbi güzel forum idi. PC konusu açtım, telefon için S-PEN konusu açtım. Hepsine bilgilendirici ve tahrik içermeyen (ciddi bir yoruma bile atılan gülme ifadesi) mesajlar geliyordu. Şimdi bir şey deyin. Forumdaki bazı arkadaşlarımız, size gülme ifadesi atıp duruyor. (Benim için, tahrik anlamı taşıyor gülme ifadesi.)

Monterey

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Anladığım kadarıyla bir çok mesajınız da eleştirel tavır sergiliyorsunuz. Sebebi nedir bunu anlayamadım?
Forum kurallarına aykırı olduğunu düşündüğünüz her şey raporlayabilirsiniz.
Biz gereken işlemleri yaparız.
Başka bir forumdan geldiğim için biraz tuhafıma gidiyor.

Monterey

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Bahsi geçen envai çeşit teknik problemler nedir?
İnsanların açtığı, şu sürücüyü bulamadım, 190009xgd hatası nasıl çözülür, nasıl overclock yaparım, c++ dilini nasıl öğrenebilirim? Gibi problemler.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Isteyen yazım kurallarına dikkat edebilir. Ancak teknolojik bilgi vermek, yardım etmek bir yere kadar.
Düşüncelerimizi belli edebileceğimiz mesajlar, konular açılabiliriz şuan senin yaptığın gibi.
Gülüp eğlenebiliyoruz, bilgi edinebiliyoruz, tartışabiliyoruz. Her şeye gereksiz ceza da yok. Kısaca saygısızlık olmadıkça özgürüz. Diğer kurallar esnetilebiliyor yöneticiler vicdanlı.

Monterey

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Dostum biraz rahatla. Asıl olması gereken bu. İlk geldiğimde ben de nokta koymadan duramadim fakat normal olması gereken buymuş
Normal olan nokta koymamak değil, nokta koymak olmalı ama o da sizin tercihiniz, ben karışamam.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Şu forumda kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum.

En azından bu forumda trollüğe/hakarete vs. çabuk müdahale ediliyor.

3 ay önce DonanımHaber'de konu açtım. Siyasi bir konu da değil. Türk Telekom ile alakalı bir konuydu. Birisi konumda bana hakaret falan etmeye başladı. Sonra başka birisi geldi alakasız dalga geçen yorum falan yazdı. Raporladım. İnanın, tam 1 hafta sonra adamların yazdığı mesajları sildiler.

Monterey

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Isteyen yazım kurallarına dikkat edebilir. Ancak teknolojik bilgi vermek, yardım etmek bir yere kadar.
Düşüncelerimizi belli edebileceğimiz mesajlar, konular açılabiliriz şuan senin yaptığın gibi.
Gülüp eğlenebiliyoruz, bilgi edinebiliyoruz, tartışabiliyoruz. Her şeye gereksiz ceza da yok. Kısaca saygısızlık olmadıkça özgürüz. Diğer kurallar esnetilebiliyor yöneticiler vicdanlı.
Evet ancak, sürücüleri güncelleyince düzelecek sorunu daha da körükleyecek bir çözüm olan format atmayı öneriyor. Böyle kişilere teknoloji bölümü yasaklanmalı ya da ceza verilmeli.

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Şu forumda kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum.

En azından bu forumda trollüğe/hakarete vs. çabuk müdahale ediliyor.

3 ay önce DonanımHaber'de konu açtım. Siyasi bir konu da değil. Türk Telekom ile alakalı bir konuydu. Birisi konumda bana hakaret falan etmeye başladı. Sonra başka birisi geldi alakasız dalga geçen yorum falan yazdı. Raporladım. İnanın, tam 1 hafta sonra adamların yazdığı mesajları sildiler.
Modlarin elleyemedigi forum hocam orası. Önüne gelen geçen yazıyor da yazıyor...

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Evet ancak, sürücüleri güncelleyince düzelecek sorunu daha da körükleyecek bir çözüm olan format atmayı öneriyor. Böyle kişilere teknoloji bölümü yasaklanmalı ya da ceza verilmeli.
Hangi forumda olursa olsun böyle bir yasaklama iyi olmayacaktır. Kimse her şeyi bilemez. Zamanla öğrenir. Konuyu açan da 1 kişiye bağlı çözüm aramaz herhalde.
Ayrıca yazanlar direk çözümü söyleyemez. Çözüm için bir sürü varyasyon vardır. Çözüm önerisinde de kısa veya uzun yöntem fark eder mi ? Öneri sonuçta.

Monterey

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Hangi forumda olursa olsun böyle bir yasaklama iyi olmayacaktır. Kimse her şeyi bilemez. Zamanla öğrenir. Konuyu açan da 1 kişiye bağlı çözüm aramaz herhalde.
Ayrıca yazanlar direk çözümü söyleyemez. Çözüm için bir sürü varyasyon vardır. Çözüm önerisinde de kısa veya uzun yöntem fark eder mi ? Öneri sonuçta.
Ya bilen biri çıkmaz da bilgisiz ama zamanla öğrenecek kullanıcı, konu sahibinin sorununu içinden çıkılamaz bir hale sokarsa?

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Ya bilen biri çıkmaz da konu sahibinin sorunu içinden çıkılamaz bir hal alırsa?
Format atar çözülür ?
Her konuda çözüme ulaşılamaz. Kullanıcı kendi çözüm bulamaz ise internette arama yapar yine çözüm bulamaz ise forumlarda konu açar. Halen çözüm bulunmazsa teknik destek için servise veya tamirciye başvurur.
Burası para harcamadan çözüm bulmak için geçiş noktası benim gözümde

Monterey

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Format atar çözülür ?
Her konuda çözüme ulaşılamaz. Kullanıcı kendi çözüm bulamaz ise internette arama yapar yine çözüm bulamaz ise forumlarda konu açar. Halen çözüm bulunmazsa teknik destek için servise veya tamirciye başvurur.
Burası para harcamadan çözüm bulmak için geçiş noktası benim gözümde
Format atmakla her iş çözülmüyor. Bios güncellemesi ile ilgili yanlış bir bilgi uygulandığı anda bilgisayar çöp kutusuna istese de istemese de ayrılır.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Format atmakla her iş çözülmüyor. Bios güncellemesi ile ilgili yanlış bir bilgi uygulandığı anda bilgisayar çöp kutusuna istese de istemese de ayrılır.
Az önce format yazıyor dediğin için öyle yazdım şakasına. Önemli olan diğer kısım.

Monterey

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Az önce format yazıyor dediğin için öyle yazdım şakasına. Önemli olan diğer kısım.
Dediğim gibi, teknolojiye özen gösterilmeli. Bilgisiz bir kullanıcının oluşturacağı hasar konu sahibini çok üzer. Bu nedenle bilgisiz olduğu halde ezbere konuşan kullanıcıların icabına bakılmalı.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Dediğim gibi, teknolojiye özen gösterilmeli. Bilgisiz bir kullanıcının oluşturacağı hasar konu sahibini çok üzer. Bu nedenle bilgisiz olduğu halde ezbere konuşan kullanıcıların icabına bakılmalı.
Teknik servis sitesi olmadığından ve herkes gönüllü olarak yardım etmek istediğinden bilgi seviyesine göre sınava tabi tutulamaz. Sonuçta bir ücret almıyorlar. Şayet siz bir firmanın teknik servisine mail atarak soru sorun ürünü bize yollayın derler uğraşmazlar bile.

Sizin istediğiniz çok ütopik bir site.

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Burda o tarz konulara bilgisiz bir kullanıcı cevap yazsa bile bilen kişilerde cevap yazıyor örnek veriyorum biosla ilgili bir konuyada herkes cevap vermez yanlış yönledirilme var diye ceza verilmez dediğim gibi bilen kişiler zaten cevap yazar böyle konulara bir çok kez denk gelmişimdir dediğin gibi en son çözümü ilk öneren kullanıcılar var ama bu konuların altına bilen kişilerde cevap yazmıştır..

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Ekli dosyayı görüntüle 107562
korsana destek vermeyen forumda böyle insanların türemesi de ilginç.
Adama "Neyin kafasını yaşıyorsun" şeklinde yaklaşımda bulunurken iyi hoş değil mi? Sen önce kendine saygıyı terbiyeyi öğret sonra milleti eleştir. Klasik technopat üyesinden farkın yok, 2005'li yılların forumcuları da senin gibi her şeye atar yapardı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sarı reconun şakşakçıları yine saldırıya geçmiş, bir bitmediniz forumunuz batsın be kardeşim.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Bence forumun amacı, kullanıcı ne yaparsa yapsın olmamalı. Bu yöntemle disiplin isteyen kullanıcıların gideceğini düşünüyorum. Üye olan kullanıcıyı ne yaparsa yapsın diye salmak yerine
Şunu herkes anladı da bir başkaları anlamadı :) Başkalarını siz anlamışsınızdır. Başklarına bunu söylersesniz size mesela bu yanıtı verirler;
Raporla diye bir buton var. Ona basıp raporlayabiliyorsunuz. Biz raporlananlar için buradayız.

Çok genç yaşta gelen kişiler var bir nevi kreşimiz oldu ve siyasete bile gireni var :)