Format atmadan bilgisayarı nasıl hızlandırırım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan melis72
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

melis72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayrim bana muhalefet ediyor,format atmadan nasim temizler nasil hizini artira bilirim?Lütfen acale yardim edin hadi bekliyorum!!!

BthnYlmz09

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Kaldir at ya :D Kullanmadigin gereksiz programlari kaldir.. Disk birlestiriciyi calistir.. CCleaner gibi bir program calistir.. C'yi fazla doldurma. D'ye yuklen.. C'de windows old diye bi klasor varsa sil..

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Kaldir at ya :D Kullanmadigin gereksiz programlari kaldir.. Disk birlestiriciyi calistir.. CCleaner gibi bir program calistir.. C'yi fazla doldurma. D'ye yuklen.. C'de windows old diye bi klasor varsa sil..
Hepsini sölemişin banada bırak bende önereyim :D

Windows Xp kullanıyosan ilk önce 7 ye geçmeye bak çünkü microsoft windows xp ye desteğini çekti güncellemeler durdu, bu da demek oluyor ki her yeni bi siteye girdiğinde windows bunu zararlı yazılım olarak algılamayıp bilgisayarına yavaşlama olarak geri dönecektir . Daha 1000 lercesi var ama yorulurum :) bunu bi dene

S

SDN Okuru

SDN Okuru
c:windows/temp ve /prefetch dosyalarının içindekileri de sil :yes:

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
CCleaner programını kullanabilirsin. Ayrıca bilgisayarım hızlanacak deyip bazı yerlerde gördüğün "xp hızlandırma" adı altında olan ne olduğu belirsiz programları bilgisayarına kurma ve o kayıt defterinden değiştirilen ayarları yapma.
Ayrıca zamanlanmış görevlere disk temizleme ve disk birleştirme de ekleyebilirsin, bunun yanında msconfigden sistem açılışında otomatik açılan programlara bak, kullanmadıklarını kaldır.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Program olarak CCelaner'ı kullanırsın,performans olarak dersen donanım olarak yenilemek gerekir.

melis72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hepsini sölemişin banada bırak bende önereyim :D

Windows Xp kullanıyosan ilk önce 7 ye geçmeye bak çünkü microsoft windows xp ye desteğini çekti güncellemeler durdu, bu da demek oluyor ki her yeni bi siteye girdiğinde windows bunu zararlı yazılım olarak algılamayıp bilgisayarına yavaşlama olarak geri dönecektir . Daha 1000 lercesi var ama yorulurum :) bunu bi dene

Windows 7 kullaniyorum hepinize tesekkürler

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Program olarak CCelaner'ı kullanırsın,performans olarak dersen donanım olarak yenilemek gerekir.
ccleaner var,defragmentieren yaptim,temizlik yaptim +
SISTEMIN KAPANIS HIZINI ARTIMA…
Baslat – Çalistir – Regedit – Enter.
HKEY – LOCAL – MACHINE \\ System \\ CurrentControlSet \\ Control tiklayin.
Sag penceredeki { WaitTokillServiceTime Out } degerini yariya düsürün…
+SISTEM AÇILIS HIZINI ARTIRMA…
HKEY – LOCAL – MACHINE \\ System \\ CurrentControlSet \\ Control \\ Session Manager \\ Memory Manager \\ PrefetchParameters tiklayin.
Sag penceredeki { Enabled Prefetch } degerini 5 yapin ve altindaki tüm dosyalari silin…
bunu yaptim
ve bir de flas playeri güncelle diyor durmadan galiba onu da yaptim ama hala diyor

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Windows 7 kullaniyorum hepinize tesekkürler

ccleaner var,defragmentieren yaptim,temizlik yaptim +
SISTEMIN KAPANIS HIZINI ARTIMA…
HKEY – LOCAL – MACHINE \\ System \\ CurrentControlSet \\ Control tiklayin.
Sag penceredeki { WaitTokillServiceTime Out } degerini yariya düsürün…
+SISTEM AÇILIS HIZINI ARTIRMA…
HKEY – LOCAL – MACHINE \\ System \\ CurrentControlSet \\ Control \\ Session Manager \\ Memory Manager \\ PrefetchParameters tiklayin.
Sag penceredeki { Enabled Prefetch } degerini 5 yapin ve altindaki tüm dosyalari silin…
bunu yaptim
ve bir de flas playeri güncelle diyor durmadan galiba onu da yaptim ama hala diyor

Donanım özelliklerini yazar mısın?

melis72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayari almanca kullaniyorum,sirf yardim alirken kolaylik olsun diye türkceye cevirdim,yönlendirisen donamim özelliklerine nerden ulasa bilirim ya da neleri iceriyor,nerde bulunuyor

Donanım özelliklerini yazar mısın?

firtinax

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Wise disk cleaner ve wise registry cleaner kullan.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Windowsun içinde kendi araçları mevcud onları kullan derim yani her programa güvenme özellikle windowsta disk birleştirme işlemini atlama derim.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Advanced System Care bu iş için biçilmiş bir programdır. Basit & Uzman olmak üzere iki tür kipi vardır. Son derece kullanışlı ve faydalıdır.

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Bellek kapasitesini arttırabilirsin.

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
SSD al tak bilgisayarına attan inip uçağa binmiş gibi olursun

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bir antivirüsle virüs taraması yaptır.
Malwarebytes Anti Malware veya Spybot Search and Destroy ile spyware-malware taraması yaptır.

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Bir de yüklü anti vir programı varsa kaldır gitsin o da hızlandırır epeyce :) Risk almadan kazanç olmaz, ne kadar ekmek o kadar köfte.. :)

melis72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
AusLogics BoostSpeed programını indir.

ilk önce sistemi tarat.
270798591.jpg

sonra sistem danışmanına gir orda kullanmadığın hizmetli devre dışı bırak.faks hizmeti gibi vb.
645292171.jpg

Gelişmiş Araçlar sekmesine gelerek Sistem İnce Ayarları altından Hizmetleri İyileştir‘e tıkla
aşırı performansı seç.
878213911.jpg

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
"Speicherkarte" demek hafiza karti demek.

SSD ile alakasi yok. SSD ( Solid State Drive ) normal HDD ( sabit sürücü ) lere göre daha hizli ve daha performansli'dir.

leonfrt

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Format at gitsin en iyisi bende de aynı sorun bir ara olmuştu en iyi çözüm yolu format..

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=273839]melis72[/MENTION]

Sen [MENTION=269996]Liweru[/MENTION] arkadasimizin sorusuna cevap vermemissin :)

Donanim özelliklerini yazarsan iyi olur. Ayrica hangi konuda veya ne yaparken bilgisayarin sana muhalefet oluyor belirtirsen hic fena olmaz.

Örnek: Internette gezerken sorun mu cikariyor? Sayfalarimi yavas aciyor? Bu tarz bilgiler lazim bize.

zeratul

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çalıştır'a "services.msc" yazarak açılan pencereden gereksiz veya kullanmadığın hizmetleri sonlandırabilir ve otomatik olarak başlatılmasını engelleyebilirsin. Hangi servislerin gerekli hangilerinin gereksiz olduğunu bilmiyorsan internette bir miktar arama yapman gerekecek. Ve bu işi biraz dikkatli yapmalısın.

melis72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önce tesekkürler ediyorum,evet yavas aciliyor almanca schief gelaufen tam olarak ne bilmiyorum ama birseyler ters gidiyor manasinda olabilir öyle bildiriler geliyor,explorer yanit vermiyor diyor,bayagi SIKINTI yapiyor.Donanim özellikleri derken nedir ve nerden bulup söylerim bilmiyorum,benim bilgisayarim almanca,sirf yardim alirken tr ye cevirdim.

@melis72

Sen @Liweru arkadasimizin sorusuna cevap vermemissin :)

Donanim özelliklerini yazarsan iyi olur. Ayrica hangi konuda veya ne yaparken bilgisayarin sana muhalefet oluyor belirtirsen hic fena olmaz.

Örnek: Internette gezerken sorun mu cikariyor? Sayfalarimi yavas aciyor? Bu tarz bilgiler lazim bize.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=273839]melis72[/MENTION]

"Schief gelaufen" bir seylerin ters gittigi, yolunda olmadigi anlamina geliyor. Explorer yanit vermiyor sorununun bircok nedeni var. Donanim özellikleri derken: Islemci, bellek, ekran karti gibi bilgilere ihtiyacimiz var. [MENTION=269996]Liweru[/MENTION] arkadasimin vermis oldugu linklerden programlari indirip bu dediklerimi tespit edebilirsin.

Bu isin en kolay yolu ise bilgisayara temiz format atmak olacaktir. Ugrasmaya degmez :)

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
@melis72

"Schief gelaufen" bir seylerin ters gittigi, yolunda olmadigi anlamina geliyor. Explorer yanit vermiyor sorununun bircok nedeni var. Donanim özellikleri derken: Islemci, bellek, ekran karti gibi bilgilere ihtiyacimiz var. @Liweru arkadasimin vermis oldugu linklerden programlari indirip bu dediklerimi tespit edebilirsin.

Bu isin en kolay yolu ise bilgisayara temiz format atmak olacaktir. Ugrasmaya degmez :)

Bu sorunların asıl sebebi sistem özellikleri olabilir,ama bir türlü öğrenemedik.:)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=269996]Liweru[/MENTION]

Sabirla bekliyoruz :P

PatavatsiZ

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Aslında bu cevabı yazarken her maddenin alt kısmına indirmen gereken programların linklerini verebilirdim fakat programlar üzerinden doğabilecek sıkıntıların ( Keylogger , 3 Party tools yazılımlar vs. ) vebalini almak istemediğim için maddelerle sana açıklamaya çalışacagım.

1- Ilk olarak X bir antivirüs programı indirerek işe başlayabilirsin. ( Güncel Nod32 öneriyorum. Hem kasma hemde güvenlik açısından )
2- Daha sonrasında CCleaner programının güncel versiyonunu indirebilirsin. ( Anlatımlı bir Download bulki daha önce kullanmadıysan sıkıntı çekmeyesin )
3- Anti-Spyware bir program bulup onuda indir ( Ad-Ware Önerebilirim )
4- Bunları kurmadan önce bilgisayarında yerleşik olan antivirüs ve gereksiz gördüğün toolbar tarzı ağırlık yaratabileceğini düşündüğün programları sil. Ama lütfen nerede kullanıldıgını bilmediğin programlara dokunma :)
5- Sırasıyla Antivirüs - Antispyware - CCleaner programlarını kurup çalıştır. Gereken temizlikleri yap.
6- Eğer bilgisayarın Win Xp ise Bilgisayarım üzerinden sağ tık ile özelliklere gelip gelişmiş yazan yerden performans yazan kısma tıklayarak Bilgisayarı en iyi performansa ayarla yazan yerin yanındaki kutucugu tikli hale getir. ( Bu yaptığın işlem bilgisayarını en sade hale getirir ve en iyi performansa göre ayarlar )
Bilgisayarım>Özellikler>Gelişmiş>Performans>En iyi performans ( Sonrası uygula+tamam )
7- Benim tavsiyem öle cafcaflı arka planlar ekran koruyucuları vs. kullanmamaktır fakat onu senın zevkıne bırakıyorum ufakta olsa bunlar dahı performansını etkıler
8- Başlat>Çalıştır Kısmına gelip msconfig yazarak enter a bas. Açılan yeni sayfada başlangıç yazan sekmeye gelirsen orada bilgisayar açılışında çalışan uygulama,program,messenger,toolbar tarzı şeyleri göreceksin. Fazla bilgin olmadıgından detaya girmiyorum fakat messenger , toolbar vs. tarzı açılışta gereksız dusundugun seylerın yanındakı tik'i kaldırır ve uygula+tamam ile çıkış yaparsan bilgisayara restart attıgında açılış için yanında tik'i kaldırdıgın o programlar başlatılmayacak . Bu işlemde açılış sırasında ve sonrasında bilgisayar hızını etkiliyecektir.
9- Aşırı sağlam virüs yemediysen ve bilgisayarını güzelce temizleyip maddeler halınde anlattıklarımı yaparsan eğer hız konusunda artış olacağını göreceksin. Explorer yada X browser artık hangısını kullanıyorsan varsa güncellemelerını her daim yap. Buna windows güncellemelerınde dahil. Eksik Adobe flash player , java vs. eklentiler yuzunden de INTERNET kullandıgın zamanlarda kasmalar yaşayabılırsın. Flash Player ve JAVA eklentılerını google'dan arattırarak orjinal sitelerinden gerekli yönlendirmeleri takip ederek yapabilirsin.
10- Bu dediklerim Win7 içinde geçerlidir. Fakat onun performans ayarları biraz daha karmasık oldugundan daha fazla sıkıntıya girmeni istemiyorum.

Sorunlarını çözebilmem dileklerimle , iyi çalışmalar diliyorum.