Firefox 5.0 ve 6.0'ın çıkış tarihleri belli oldu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Pupilla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
mozillafirefox2011.jpg

Mozilla daha önceden de açıkladığı gibi yeni sürümlerine hız vermekte kararlı. 4.0 finalin çıkmasına az bi zaman kala, Mozilla yeni sürümleriyle ilgili planlamasını açıkladı.

Gelecek sürümlerde 4.0'ın baz alınacağı zaten biliniyordu.

Mozilla'dan Robert Sayre'in yaptığı açıklamaya göre Firefox 4 gelecek hafta yayınlanacak ve Firefox 5 ve 6 final sürümlerinin çıkması da çok uzun sürmeyecek.

Firefox 5.0, 4.0 sürümünden 16 hafta sonra yayınlanacak. Firefox 6.0 ise 5.0'dan yaklaşık 6 hafta sonra yayınlanacak.

Firefox 7.0 da 6.0'dan 6 hafta sonra yayınlanacak.

kaynak

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Lütfen firefox bir çıkış tarihi vermesin. 4. versiyon Kasım'da çıkacaktı diğer eski versiyonların tarihlerini tutturamadığını da söylemiyorum. Şimdi bu sürüm çıkmadan sonraki iki sürüm için mi konuşuyorlar...

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
yani firefox 5.0 4 ay kaldı o zaman:D

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Mozilla bu yeni sürümleri 4.0'ın üstüne kuracağı için bu tarihlerde oynama olacağını sanmıyorum:)

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
niye bu kadar kasıyoruz bu sürümlerden anlamıyorum.sanki firefox 3 internete girmiyor. :)

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Bu tarihlere +1 yıl ekleyin :D

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Sorun zaten Mozilla'nın yayınlayacağı sürümler için tarih verememesi değil, o tarihe sadık kalamaması... Ertelemeyeceklerinin garantisini versinler inanalım. :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Tarihi tutturamaması ile ünlenen mozilla'nın hala tarih vermesi güldürüyor ama insanı :D Yapmayın gözünüzü seveyim :D

Bir de şimdi bizim nesil abartı rakamlar görmedi ama misal ff değil de chrome için diyorum,

Chrome 22 , isim dandik olmadı mı :D Böyle 10 a kadar iyi de 11 - 12 -13 sanki tipsizleşiyor isim ha :)

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Nasıl bişiler çıkacak acaba :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Chrome'un dandik sürüm politikası uygulayıp insanları kandırmasına sinir oluyorum. Firefox dışında bir tarayıcı kullanmam ama bu sürüm politikası hoşuma gitmedi. Kararlı hale gelince yayınlarsın, her hafta bir güvenlik güncellemesi ekleyip yeni sürüm diye reklam yapmanın ne anlamı var.

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Chrome'un dandik sürüm politikası uygulayıp insanları kandırmasına sinir oluyorum. Firefox dışında bir tarayıcı kullanmam ama bu sürüm politikası hoşuma gitmedi. Kararlı hale gelince yayınlarsın, her hafta bir güvenlik güncellemesi ekleyip yeni sürüm diye reklam yapmanın ne anlamı var.

Chrome'un o dandik dediğin politikası sayesinde herhangi bir bug tespit edildiğinde anında güncelleniyor. Üstelik senin bir çaba sarfetmene gerek yok güncelleme için kendi yapıyor haberin bile olmuyor çoğu zaman güncellendiğinden. Firefox a gelince açıklar tespit edilse bile güncelleme yapmadığını herhalde biliyorsunuzdur. 6 ayda bir güncelleniyor. Eskiden firefox kullanıyordum ama artık ihtiyaç duymuyorum. Son derece hantal. Bu kafayla devam ederse firefox daha çok kullanıcı kaybedecek

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Açık tespit edilse bile güncellenmiyor mu, 3.6.15'in sonundaki 15 ne acaba? Makara olsun diye mi koymuşlar oraya. Evet Chrome'un sürüm politikası tamamen reklam amaçlıdır, her ortamda sürekli Chrome yeni sürüm çıkardı denmesi içindir. Böyle şeyler son kullanıcının hoşuna gidiyor. 9'la 10 arasında ne özellik eklendi, ayar sayfası yenilenmiş. 9 olmuş 10. Bak sen, ya bırakın Allah aşkına, çocuk mu kandırıyorsunuz...

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Daha önce dedim yine diyorum sürüm numaraları 5.0/6.0/7.0 diye çıkması hoşdurmaz onun yerine 4.5/4.6/4.7 diye çıkması daha makbuldur :) Lüftfen mozillla krolaşmayalım
pis.png
pis.png

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Açık tespit edilse bile güncellenmiyor mu, 3.6.15'in sonundaki 15 ne acaba? Makara olsun diye mi koymuşlar oraya. Evet Chrome'un sürüm politikası tamamen reklam amaçlıdır, her ortamda sürekli Chrome yeni sürüm çıkardı denmesi içindir. Böyle şeyler son kullanıcının hoşuna gidiyor. 9'la 10 arasında ne özellik eklendi, ayar sayfası yenilenmiş. 9 olmuş 10. Bak sen, ya bırakın Allah aşkına, çocuk mu kandırıyorsunuz...

Benim fikrime göre firefox un güncelleme politikası tamamen reklam amaçlı çünkü yeni sürüm çıkınca muhakkak takip etmek ve manuel olarak yüklemek zorundasın. Yani aa firefoxun yeni sürümü çıkmış yükleyeyim firefox 3 '3 milyon kere indirildi' bakalım 4 kaç kere indirilecek gibi reklam kokan hareketler işte anladınız. Ama chrome da senin bir şey yapmana gerek yok forumlarda görmesem güncellendiğini bile fark etmeyeceğim bunun neresi reklam

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Firefox'un güncelleme yöneticisi yok yani. Neyse ya boşver :D Zaten açık tespit edilse bile güncellenmiyor diyen birine yanıt vererek hatayı ben yaptım, kusura bakma :D

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Firefox'un güncelleme yöneticisi yok yani. Neyse ya boşver :D Zaten açık tespit edilse bile güncellenmiyor diyen birine yanıt vererek hatayı ben yaptım, kusura bakma :D

Yok rica ederim kusura bakmıyorum lütfedip de benim gibi birine yanıt verdiğin için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla firefox chrome gibi kendinden güncellenmiyor.2 aydır kullanmadığım için tam emin değilim yine de ben kullanırken kendinden güncellenmiyordu.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
9'la 10 arasında ne özellik eklendi, ayar sayfası yenilenmiş. 9 olmuş 10. Bak sen, ya bırakın Allah aşkına, çocuk mu kandırıyorsunuz...

* New version of V8 – Crankshaft – which greatly improves JavaScript performance ( %66 )
* New settings pages that open in a tab, rather than a dialog box
* Improved security with malware reporting and disabling outdated plug-ins by default
* Sandboxed Adobe Flash on Windows
* Password sync as part of Chrome Sync now enabled by default
* GPU Accelerated Video
* Background WebApps
* webNavigation extension API

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
GPU'yu flagstan açmak gerekiyor, henüz tam bitmiş değil. Diğer özellikler de öyle majör sürüm atlanacak yenilikler değil. Firefox 3.5-3.6 geçişi gibi. Hız artırdık diyorlar ama kendi testlerine göre konuşuyorlar sanırım.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
GPU Accelerated video diyor netteki flash videolar için konuşuluyor. adobe flash 10.2 ile bu mümkün hale geliyordu chrome tam olarak entegre edilmiş bu sürümde anladığım kadarıyla.
Yani girip ie9 test drive gibi sitelerdeki diğer gpu hızlandırmalardan bahsedilmiyor. o yüzden about:flags'dan açmayla ilgisi yok.

Majör sürüm atlanacak yenilikler değil de kime göre neye göre değil?
Tarayıcılar içinde en hızlı sürüm atlayan ve gelişen Chrome şu an piyasada. Bir güvenlik güncellemesi için yeni "alt" sürüm çıkarıyor evet. En başından beri böylede olması gerekirdi zaten. Firmada çalışanlar yığılıp cips yemek için para almıyor...

Not : Microsoft'u savunduğum zaman Microsoft çalışanı oluyordum. Şimdi biri beni Google Halkla ilişkiler müdürü ilan etmeden önce diyeyim :
Kişisel bilgisayarımda "Google Chrome" yerine Firefox 3.6 kullanıyorum. Nedeni ise Google'ın Türkiye'yi takmama politikası ve Chrome'deki gizlilik endişelerim.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
İyi de flash hızlandırmasınının Chrome ile bir ilgisi yok ki. Firefox 3.6'da da Flash hızlandırması var. Youtube'da bir videoya sağ tıklayın ve show video info deyin. Accelerated video rendering diyorsa hızlandırma açıktır. Bence bundan bahsetmemişler, bahsetseler bile bu bir yenilik değil.

Sürüm atlasın tabii, ama örneğin 3'le 10 arasında 7 sürüm atlayacak kadar ne eklediler? Reklam değil deniyor, ne peki?

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Google Chrome 10 adds another piece to the puzzle by enabling GPU acceleration for HTML5 video by default. This should result in lower CPU usage in all scenarios, with the biggest improvements seen when playing full-screen video. Apart from the better performance, this also leads to extended battery life on mobile devices.

HTML5 videolar için varsayılan olarak hızlandırma açılmış. Bu HTML5 videolarda tam ekranda daha düşük CPU kullanımı ve mobil aygıtlarda bataryadan tasarruf sağlıyormuş. Üstteki kendi görüşümdü.

3 ile 10 arasındaki 7 sürümde neler olduğuna bu linkden bakabilirsiniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Chrome#Release_history

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Evet HTML5 konusunda Chrome fersah fersah önde Firefox'tan, o konuda söylenecek bir şey yok. Yine de bu sürüm politikası fazla agresif ve göz boyama geliyor bana. Chrome'un politikasına göre Firefox'un 3.6'dan doğrudan 8-9'a falan geçmesi lazım o zaman bu özelliklerle.

Şöyle anlatayım, diyelim Google yine yeni bir sürüm çıkardı. Bu sitede herkes öntanımlı olarak kullanmasa bile bir dener en azından, ben de kendimi tutamayıp deniyorum. İşte bu zaafımızı kullanıyorlar :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bekliyoruz......