AliY
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 36
Aslında Firefox 3.5 Rc3'ün ziyade Nihayi sürümü bekliyordum ama Türkçe içeriği ile gelen bu sürümün çıkmasıda iyi oldu. Nihayi sürüm çıkmadan Türkçe dil tercihihli olanınıda denemiş olacağız. Son 3 sürümde bildiğiniz gibi Türkçe dil seçeneği yoktu ve çoğu kullanıcı bu yüzden Mozillaya kırgındı bu sürümle azda olsa bu kırgınlık geçecek sanırım.
Belki konuyla direk alakalı değil ama dolaylı yönden alakası olabilecek bir içeriğide aktarayım. Hatırlarsanız bir aralar Yüzüklerin Efendisi rüzgarı vardı ve Ülkemizde de bende dahil bir çok kişinin hayranlığını kazanmıştı. Sinemalarda Türkçe dil seçeneğiylede gösterildi ama bu çeşitli dil tercihleriyle gösterilmeden önce Film yapımcıları Ülkelerinde filmleri yayınlayacak firmalara bir bölüm gönderdiler ve bunların seslendirmesini yapıp geri göndermelerini istediler. Amaç filmin diğer dillerde de kusursuz bir şekilde olmasıydı. okadar ülke içinde sadece Türkiye'ye test amaçlı sahne gönderilmedi. bu Türkiye'yi yok saydıklarından değildi Dublaj konusunda çok iyi olduklarını bildiklerinden dolayı bu teste gerek bile görmemişlerdi. Şimdi diyorum ki bu son sürüm testlerinede nasıl olsa çeviri işini çok iyi yapıyorlar test etmeye bile gerek yok diye mi düşündüler. Düşünüyorumda Mozilla gibi organizasyon Türkiye gibi bir pazarı küstürmek pek akıl kârı bir iş değil.
Ve işte Firefox 3.5 RC3 sürümünü Türkçe indirip deneme fırsatını bulabileceğinin ilk Adya sürüm linki. Mozilla Firefox 3.5 RC3
Not: herzaman olduğu gibi bu sürümün test amaçlı olduğunu ama son RC sürüm olmasından dolayıda pek sorunla karşılaşağını sanmamkla birlikte bu uyarıyı yapma gereği görüyorum ve ikinci aday sürüm çıkarsa onuda buraya ilave ederim. iyi kullanımlar.
Not: İkinci Aday Sürüm (saat 15:27 itibariyle yayınlandı)'de yayınlandı. ilk link ikinci aday sürüm linkiyle değiştirilmiştir.