Fetih 2012!

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Bu akşama kadar öLmezsem ben de gidiyorum izLemeye :D

ykaduman

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ben herhangi bir sanat eseri ya da gösteride sadece şuna bakarım beğendim mi? beğenmedim mi? Eğer eleştirmek için bakarsak eleştirecek çok şey buluruz.Bazı insanlarda ve kimi zaman bende de olan sihirbazın hilesini ortaya çıkarma merakı izlediğimiz şeyden hiç bir zevk almamamızı sağlıyor bu alışkanlığımızı bir kenara bırakmak ise gösteriden zevk almamızı sağlıyor.

bibooo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Filmdi çıktığı ilk gün ilk seansına gidip izledim.Tek hayal kırıklığım afiş vermemeleri oldu :D Onun dışında görüntülerin bazır yerlerinde hatalar elbet vardı ama Yüzüklerin Efendisi'nden bu yana izledim en iyi savaş sahneleri bu filmde vardı :) Sevişme sahnesi ben gördüm diyemem yok dekolteymiş göğsü yok bilmem ne :) O dönem de yaşamış gibi yorumlamış herkes bunu :) Bir arkadaş doğru demiş 30 saniye dahi değil bu sahneler :) Filme gidip izleyin izlemeyen yorum yapmasın mümkünse çünkü şu ana kadar tarihimizi yansıtan filmler içinde en iyisi bu.Tarihsel bazı kronolojik hatalarda var filmde.Ama kesinlikle Türk Sineması'na yeni bir ivme kazandırdı bu film.

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Bende izledim dün gece 23:00'de. (300 kişilik salonda tek kişilik boş yer vardı, oda bilet aldığım arkadaşın bizi ekmesi sonucu boş kalan yerdi.) Sonuç;

Sonuçta bu FİLM bi BELGESEL değil. Tarihimizin her noktasını anlatması imkansız. Her olayı filme koyarsan film 10 saatte sürer 50 saatte.
3 saat sürdü film, buna bile çok uzun diyenler var.

GÖZE BATANLAR
Ulubatlı Hasan'ın destursuz o şekilde öpüştüğünü bende sanmıyorum.
Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbulu feth etti. Ama oğlu 5,6 yaşında vardı sanırım. Yani F.S.M 15,16 yaşında baba olmuş.
Şahi toplarının çizimini bizzat Fatih Sultan Mehmet'in yaptığını biliyorum, filmde ise tamamen urban ve era tarafından yapıldığı söyleniyor.

GÖZE HOŞ GELENLER
-Filmin başlangıç sahnesi; Peygamber efendimizin fethi müjdelemesi (ki, her ne kadar o Hadisin doğruluğu net olarak bilinmesede.)
-3 boyutlu görsel sahnelerin göze batmaması
-Savaş sahnelerinin gerçekliği
-Etkileyici konuşmaların insanı gururlandırması
-Müziklerin yerli yerine kullanılması
-Fragmanda gördüğümüz etkileyici sahneler dışında bir o kadar daha sahne var, yani herşey fragmana göstermelik konmamış.
-İstanbulun fetihini bilmeyen birinin filmi izlediğinde fethin gerçekleşemeyecği hissine kapılması.
-Ulubatlı Hasanın bayrağı sancağa dikme sahnesi.
-Yüzüklerin efendisi, Cennetin krallığı, 300 Spartalı'dan ne eksik yanı var? dedim.

gibi aklıma gelmeyen bi çok sahne.

Uzun lafın kısası, eğlenmek için Recep İvediğe giden 4.5 milyon kişiden biriyseniz,
Ecdadıyla gurur duymak için bu filme giden 10 milyon kişiden biri olun. Çünkü bu film 10 milyon'un kapısına da dayanır ve 10'u da fetih eder, demedi demeyin.

Saygılar.

GridLuck

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Karargaht arkadaşın dediklerine harfiyen katılıyorum. Perşembe günü 14:53'te izleyenlerden biriyim. Benimde dikkatimi çeken şu oldu ki; Fatih Sultan Mehmet'ten çok Ulubatlı Hasan göze battı. O ön planda kaldı. Halbuki böyle olmamalıydı bana göre. Onun dışında Hollywood kalitesinde bir filmdi. Gerçekten etkileyiciydi. Ki nitekim Almanya'da sinemada tanıtımlarını izleyen Universal Studios yetkililerinin filmin yurt dışı dağıtım hakkını almak istemeleri de ne kadar kaliteli olduğunun bir göstergesi olarak addedilebilir. Neticede büyük para harcanmış dev bir yapım. Hakkını vermek gerek diye düşünüyorum...

Maranello1905

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Filmi izlemedim , ama 17 milyon $ verildigine göre iyi biseylerde vardir heralde.bombos filmlere sirf Hollywood yapimi diye para verip gidiyoruz , Türk yapiminada gidelim . Sinema büyük bir güc sonucta . Ayrica Ulubatli Hasani Baska bi dizide tecavüzcüyü oynayan adamin oynamasinda ne gibi bir sorun var anlamadim.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ya nolucaktı? böyle konularda herkesi memnun edecek bir film yapmak imkansız. yazarın istediği gibi bir film yapılsa ancak stv de yayınlanır. hollywood vari yapsan muhaazakar kesim burun kıvırır. iyisi mi hiç yapmamak!

film izlemediğim için yorum yapmayacağım, ama stv ye olan takıntını anlamadım. bu filme en çok sahip çıkan medya organlarından birisi stv ve zaman grubu.

buskudar

Asistan
Reaksiyon puanı
75
Bende izledim dün gece 23:00'de. (300 kişilik salonda tek kişilik boş yer vardı, oda bilet aldığım arkadaşın bizi ekmesi sonucu boş kalan yerdi.) Sonuç;

Sonuçta bu FİLM bi BELGESEL değil. Tarihimizin her noktasını anlatması imkansız. Her olayı filme koyarsan film 10 saatte sürer 50 saatte.
3 saat sürdü film, buna bile çok uzun diyenler var.

GÖZE BATANLAR
Ulubatlı Hasan'ın destursuz o şekilde öpüştüğünü bende sanmıyorum.
Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbulu feth etti. Ama oğlu 5,6 yaşında vardı sanırım. Yani F.S.M 15,16 yaşında baba olmuş.
Şahi toplarının çizimini bizzat Fatih Sultan Mehmet'in yaptığını biliyorum, filmde ise tamamen urban ve era tarafından yapıldığı söyleniyor.

GÖZE HOŞ GELENLER
-Filmin başlangıç sahnesi; Peygamber efendimizin fethi müjdelemesi (ki, her ne kadar o Hadisin doğruluğu net olarak bilinmesede.)
-3 boyutlu görsel sahnelerin göze batmaması
-Savaş sahnelerinin gerçekliği
-Etkileyici konuşmaların insanı gururlandırması
-Müziklerin yerli yerine kullanılması
-Fragmanda gördüğümüz etkileyici sahneler dışında bir o kadar daha sahne var, yani herşey fragmana göstermelik konmamış.
-İstanbulun fetihini bilmeyen birinin filmi izlediğinde fethin gerçekleşemeyecği hissine kapılması.
-Ulubatlı Hasanın bayrağı sancağa dikme sahnesi.
-Yüzüklerin efendisi, Cennetin krallığı, 300 Spartalı'dan ne eksik yanı var? dedim.

gibi aklıma gelmeyen bi çok sahne.

Uzun lafın kısası, eğlenmek için Recep İvediğe giden 4.5 milyon kişiden biriyseniz,
Ecdadıyla gurur duymak için bu filme giden 10 milyon kişiden biri olun. Çünkü bu film 10 milyon'un kapısına da dayanır ve 10'u da fetih eder, demedi demeyin.

Saygılar.
Filmin frangmanını izlediğime holly woodun 1990lı yıllarındaki grafiklerine benzettim. 3 yıllık bir çalışmadan sonra bu grafikler kötü bence bu kadar emek verilmişse daha iyisi olabilirdi.

alperdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben filmi gidip izledim. uzun uzun anlatmaya gerek yok arkadaşlar. oturun izleyin. savaş sahneleri yeter. 17 milyon dolarlık bütçeye göre -ki amerika birleşik devletleri film sektöründe bu miktar çerezdir- hayli iyi duruyor. ha bizim yapımımız olduğu için eksik yönlerini dile getirmiyor muyuz? getiriyoruz. ama toplamda izlenmesi gereken bir film mi? evet öyle. keyif veriyor mu? veriyor. farklı mı türk sinema sektörüne bakıldığında? evet farklı. o zaman fazla da sorgulamadan keyif alarak izlemek lazım.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Yönetmen Faruk Aksoy'un geçmişeki projeleri de baya sağlammış.
http://www.imdb.com/name/nm1147588/

Çılgın Dershane
Çılgın Dershane Kampta
Avanak Kuzenler

Hani Hollywood filmlerinde denir ya,
Titanic'in yönetmeninden Avatar

Çılgın Dershanenin yönetmeninden Fetih 1453 :D

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşın birazda olsa tutarlılığı var bence. Ulubatlı Hasan'ın filmde zina yaparak çocuk sahibi olması.Ak Şemsettin Hz.'lerinin peltek şarapçı tipinde biri gibi gösterilmesi ve o mezar bulma hadisesinin gösterminin vasat kalması çok şaşırttı. Fetih'ten çok Ulubatlı Hasan'ın aşkı için intikamını izledik sanki. Fatih'in karısı rolündeki kadının o dekolteyle gezmesi ve oyunculuğunun yerlerde olması bu bütceli filme yakısmadı bence. Ama derseniz savaş sahneleri,efektler,kameranın kullanımı,sesler vs ona bu ülkede kimse laf edemez bence. Biz tarihi acıdan kendimizce bize ters düşenleri söylemek zorundayız susup adamlar bu kadar para yatırmıs elestirmek olmaz diyemeyiz. Bir daha izlemeye gideceğim o zaman daha güzel bir analiz yapabiliriz.

Senisma34

Profesör
Reaksiyon puanı
34
Bir de şu konu var. Filmi benim gibi izlemeyenler var. Tam detaylı anlatmasanız? Arkadaş gitmeye gerek kalmadı artık he.

Syesilta

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu kadar takıntılı olmayın bu sonuçta bu bir belgesel değil adı üstünde FİLM...

fergan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
filmin konusu istanbulun fethi olunca herkeste büyük beklenti olması normal.
film güzel ama istanbulun fethini sultan mehmeti yada akşamsettini yansıtamamış.
fethin en can alıcı noktaları var tarih kitaplarında,gemilerin karadan yürütülmesi mesela sadece vurgu yapılmış ama ne kadar büyük bir fikir olarak göremiyoruz filmde.
sultan mehmet karizmatik bir kişilik olarak yansıltılmamış.
akşamsettin hiç yok ve daha bir çok şey yok.

benim tavsiyem filmi herkes izlesin herkeste kendi eleştirisini yapsın.izlenmiycek bir film değil.
holywood 10 tane robin hood filmi çekti. bizde de daha güzel fetih filmleri niye çekilmesin.

SilverMan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Uluabatlı Hasan mezarından kalkıp gelse yönetmeni oracıkta keser. Uluabatlı Hasan'ın işi gücü yoktu sevgilisiyle öpüşüyor, padişah karısı dekolteyle geziyor. Sahtekar yönetmen ve pazarlamacıları. Fragmanda namazlar kılınıyor, hadis-i şerifler okunuyor. Filmde dudak dudağa.
Ak Şemseddin filmin sonunda birkaç kez gözüküyor. Halbuki zaferde en büyük pay sahiplerinden.
Fetih'in ruhu neydi? Filmde kim ne için savaşıyor. Askerler Japon askerleri gibi. Herkes intikam ile dolu. Yahu Osmanlı ne zaman intikam duygusu ile hareket etti?
Çok para harcanmış bir savaş filmi bu. İstanbul'un Fethi'ni filan anlatmıyor. Zaten anlatsaydı şaşardım. Şarapçının çekeceği İstanbul'un fethi ancak bu kadar olur. İzlediklerimi hafızamdan silip paramı da geri verebilseler dakika durmam. Muhteşem rezaletin pahalı sinema versiyonu özetle.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
FiLmi izLedim güzeLdi bir fiLm oLarak bakarsak saheneLer faLan,

Tarihimiz açısından bakarsak eğer sanki bir eksikLik bir takım eksikLikLer hissettim,buLamadım...

Neyse,umarım 1453 sinema sektörümüzün biraz canLanmasına vesiLe oLur.

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Kısaca bu film, Türkiyede yerli film sektörünün çıtasını yükseltti. Eğer yapımcı biraz daha dinine vakıf biri olsa idi, göze çarpan o eksiklerde olmazdı. Zamanla daha iyileri gelecektir Allahın izni ile, buda bi adım. Herşeye rağmen ben filmi oldukca beğendim, özellikle bu filmin yurtdışında da gösterilecek olması bizim açımızdan çok önemli. Gavurlar savaş yüzüksüz, büyüsüz nasıl kazanılırmış görsün (:

Reaksiyon puanı
4
1) BU HABER GERÇEK DIŞI. BU BAŞLIK BUGUNKU SÖZCÜ GAZETESININ MANSETIDIR.Ayrıca Bu konuyu açman bu filme gitmelimiyim tereddütümü ,kesin olarak gitmelisin olarak degıstırmeme neden oldu.
senin gibi bu topraklardan yok edılmesı gereken ulusalcılardan (dikkat edin milliyetçi demiyorum) bıktık.Bu film bana amerıkan savunma bakanlıgı pentagon tarafından açıklanan belgelere gore abd yi dunyada vergiye baglayan tek ülkenın osmanlı oldugunu hatırlatıyor.Ben bir türk genci ,genç bir mühendis olarak osmanlı devletını guzellıklle anıyor ve özlüyorum.(eminde olabılırsın osmanlı yı turkıye cumhuriyetinden daha çok seviyorum)sonuçta bu ülkeyı kuranda bır osmanlı subayı olan kemal ataturktur.Uzun yıllar batılılılar ve onların turkıyedeki satılmış uşakları turk halkını degerlerını geçmişini ögrenmesini istemedi.çünkü geçmişinde 1000 yıılk muhteşem bir tarihi vardı.bu tur filmler turk halkının geçmişini ögrenmesi için mukemmel sanatlrdır.konuyu açan arkadas bu millet geçmişini atalarını özlemle mutluluıkla anarken senın gıbı islamcı akit gazetesine dayanıp BUGUNKU SÖZCÜ GAZETESİNİN MANŞETİ ni koyacak kadar beyınsız insanlara gülmekte ve sövmekteddir.

TheJoker

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Filme bugün gittim, günde 16 defa sahnelenen Fetih 1453 filminde hiç boş yer yoktu. Film gözüme hoş geldi, beğendim kısacası.
Görselliği vs. hoşuma gitti. Bana göre tek ters düşen nokta, keşke 3 film yapsaydınız be arkadaş! Tarihimiz bu kadarmı ?

[MENTION=23713]Karargaht[/MENTION] arkadaşımızın sözlerine katılıyorum ve şu sözünü ayakta alkışlamak istiyorum. " Uzun lafın kısası, eğlenmek için Recep İvediğe giden 4.5 milyon kişiden biriyseniz,
Ecdadıyla gurur duymak için bu filme giden 10 milyon kişiden biri olun. Çünkü bu film 10 milyon'un kapısına da dayanır ve 10'u da fetih eder, demedi demeyin. "

ktlpby

Doçent
Reaksiyon puanı
0
1) BU HABER GERÇEK DIŞI. BU BAŞLIK BUGUNKU SÖZCÜ GAZETESININ MANSETIDIR.Ayrıca Bu konuyu açman bu filme gitmelimiyim tereddütümü ,kesin olarak gitmelisin olarak degıstırmeme neden oldu.
senin gibi bu topraklardan yok edılmesı gereken ulusalcılardan (dikkat edin milliyetçi demiyorum) bıktık.Bu film bana amerıkan savunma bakanlıgı pentagon tarafından açıklanan belgelere gore abd yi dunyada vergiye baglayan tek ülkenın osmanlı oldugunu hatırlatıyor.Ben bir türk genci ,genç bir mühendis olarak osmanlı devletını guzellıklle anıyor ve özlüyorum.(eminde olabılırsın osmanlı yı turkıye cumhuriyetinden daha çok seviyorum)sonuçta bu ülkeyı kuranda bır osmanlı subayı olan kemal ataturktur.Uzun yıllar batılılılar ve onların turkıyedeki satılmış uşakları turk halkını degerlerını geçmişini ögrenmesini istemedi.çünkü geçmişinde 1000 yıılk muhteşem bir tarihi vardı.bu tur filmler turk halkının geçmişini ögrenmesi için mukemmel sanatlrdır.konuyu açan arkadas bu millet geçmişini atalarını özlemle mutluluıkla anarken senın gıbı islamcı akit gazetesine dayanıp BUGUNKU SÖZCÜ GAZETESİNİN MANŞETİ ni koyacak kadar beyınsız insanlara gülmekte ve sövmekteddir.

abi sakin :D Ben ne ulusalcı yım ne milliyetciyim ne sağım ne solum ... Tarihine düşkün 16 yaşında bir gencim :) Ve ben bu konuyu açtıktan sonra sözcü gazetesi çıktı sanırım :D onlar benden görmüş O.o :D ben gazete okumayı pek sevmem de zaten satılmış satırlar... u Zaten muhteşemy.y ı izlemeyen birisi olarak bu AŞK filminide izlemem ama o kdar değişik yorumlar geldiki :D izleyesim geldi izledikten sonra güzel bir yorumda ben yapıcam...

musti1962

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bizler, geçmişte bu kusurlardan çok daha fazlasını içeren Yeşilçam gösterilerini bağrımıza basmış bir milletiz. Filmi daha ilk hafta sonunda paçavraya çevirmeyi kendilerine görev bellemiş sinema uleması bunu da akıllarının bir köşesine yazsın. 'Fetih-1453'de erotizm falan yok! Öte yandan, geriye kalan bir çift sözüm de bu filmde Fatih'in, Ulubatlı'nın hatırasına saygısızlık eden, aynı zamanda da İslâm ahlâkına aykırı "yüz kızartıcı sahneler bulunduğuna" ilişkin iddiaların sahiplerine...Açık söyleyeyim, sizinle aynı filmi izlediğimden bile kuşkuluyum. Eğer ki bire bir aynı filmi izlemişsek, o durumda da aynı dinî öğretiyi paylaştığımızdan kuşkuluyum!Peygamber'in insanı fıtratına alabildiğine saygılı, o fıtratı bütün unsurlarıyla, zaman zaman da insanca zaaflarıyla birlikte bir bütün olarak kabul eden alabildiğine "sahici" din tebliğinden ta 1400 yıl sonra, nereden türediği belirsiz, hastalıklı bir "püriten ahlak" algısını İslam coğrafyasına evrensel gerçek diye dayatmayı bırakın artık be kardeşim! Sizin 20'nci yüzyılda Anadolu'da gerçeğin kötü kalite bir replikası gibi yayılan bu püriten ahlâkınız yüzünden İslâm ümmeti ruh hastası oldu, birbirlerine düştü, en sevdiklerini öldürdü, kadın ya da erkek, Müslüman bireyler bir ömür boyunca doğru yolu bulamaz hale geldiler. Kendinizce bir sakal biçimi belirlersiniz, sonra da o sakal biçimini "evrensel sakal bırakma biçimi" olarak ilan edersiniz. Ki aynı şey, "dünyanın merkezi" olarak size ait olan her türlü tercih ve davranış için de aynen geçerlidir. Yeryüzündeki bütün Müslümanlar sizin gibi sakal bırakmak, sizin gibi saç uzatmak, sizin gibi giyinmek, sizin gibi konuşmak, sizin gibi yemek yemek zorundadırlar. Velev ki peygamber ve sahabesinin hayat tarzları, tavsiyeleri bu konuda farklı farklı kültürel renklere, sosyal çeşitliliklere cevaz veriyor olsa bile! Eşinize, çoluk çocuğunuza yıllar yılı tek bir tatlı söz söylemezsiniz, böyle kütük gibi davranmanın İslâm'da "ciddi" bir aile ilişkisinin temeli olduğunu varsayarsınız. Bir kızı, bir oğlanı seversiniz, içiniz sevgiden dolayı yanıp kavrulur, fakat diliniz bir tek romantik cümle bile dile getiremez. Gerekçe? Çünkü, sıkı Müslümanlar gönül işlerinde aynen bir odun gibi olmalıdır! Karşı cinse iltifat etmek Allah'a teslim olmuş gerçek bir mümine yakışmaz! İnsanlar birbirlerini severler kardeşim, hem de delicesine severler. Allah, aşkı da, seksi de nesillerin devamı için yaratmıştır, her ikisi de şeriat dairesi içinde yaşandığında haktır, hayata güzellik katan ilahî armağanlardır.Yok efendim, Ulubatlı Hasan nasıl olur da nehrin başındaki sahnede Era'yı öpermiş, kadın öpmek Ulubatlı'ya yakışır mıymış?Bir kere, sözü edilen sahne, benim hayatım boyunca izlediğim ahlâkî açıdan en masum, en temiz, en tutarlı sinematografik aşk anlarından biriydi. Hiçbir biçimsel çirkinlik içermediği gibi, bu iki karakter arasındaki duygusal yakınlaşma olması gereken noktaya gitti ve öyle de bağlandı. Ki öpüşme, son derece insanî bir reflekstir. Velev ki böyle bir an tarihte gerçekten yaşandı (ki eminim milyonlarca kez yaşanmıştır), sen Ulubatlı'nın zabıt memuru musun birader, hayatta attığı adımın her aşamasında yanında mıydın da onun ahlâk bekçiliğini yapıyorsun?
ALİ MURAT GÜVEN

Yazının tamamını okumak isteyenler;
http://yenisafak.com.tr/Sinema/?t=19.02.2012&i=368326&k=a2

ktlpby

Doçent
Reaksiyon puanı
0
konuyu açtım ama ilk yazdıklarımı desteklediğim için değil :D ama bir filmi izleyeyim :( :D

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
filmi izlemeden boş yorumlar yapmayalım
artıları eksileri tabiki olabilir ama sonuç olarak bir çok kişi gibi bende filmi beğendim.
bişeylere bk atmaya bayılıyoruz türk milleti olarak.

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Bi gün parayı bulursam 3'lemeyi ben yaparım (: fetihe hazırlık, fetih, fetih ve sonrası gibi.

TheJoker

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bu filmden sonra Çanakkale Destanımızın çekileceği kanaatindeyim şahsen.
Gururda duyarım!
Tarihimizden başka gurur duyacak neyimiz kaldı ?

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
[video=youtube;-Xrr2MCsQno]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-Xrr2MCsQno#![/video]​

ktlpby

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Çanakkele çekilsin çekilsin ama böyle adamlar çekmesin ve 1 BÖLÜMLE KISITLAMASINLAR :(( yoksa seyyid onbaşıyada zina yaptırırlar Allah korusun :))