ReDo
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 91
Bu akşama kadar öLmezsem ben de gidiyorum izLemeye 
ya nolucaktı? böyle konularda herkesi memnun edecek bir film yapmak imkansız. yazarın istediği gibi bir film yapılsa ancak stv de yayınlanır. hollywood vari yapsan muhaazakar kesim burun kıvırır. iyisi mi hiç yapmamak!
Filmin frangmanını izlediğime holly woodun 1990lı yıllarındaki grafiklerine benzettim. 3 yıllık bir çalışmadan sonra bu grafikler kötü bence bu kadar emek verilmişse daha iyisi olabilirdi.Bende izledim dün gece 23:00'de. (300 kişilik salonda tek kişilik boş yer vardı, oda bilet aldığım arkadaşın bizi ekmesi sonucu boş kalan yerdi.) Sonuç;
Sonuçta bu FİLM bi BELGESEL değil. Tarihimizin her noktasını anlatması imkansız. Her olayı filme koyarsan film 10 saatte sürer 50 saatte.
3 saat sürdü film, buna bile çok uzun diyenler var.
GÖZE BATANLAR
Ulubatlı Hasan'ın destursuz o şekilde öpüştüğünü bende sanmıyorum.
Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbulu feth etti. Ama oğlu 5,6 yaşında vardı sanırım. Yani F.S.M 15,16 yaşında baba olmuş.
Şahi toplarının çizimini bizzat Fatih Sultan Mehmet'in yaptığını biliyorum, filmde ise tamamen urban ve era tarafından yapıldığı söyleniyor.
GÖZE HOŞ GELENLER
-Filmin başlangıç sahnesi; Peygamber efendimizin fethi müjdelemesi (ki, her ne kadar o Hadisin doğruluğu net olarak bilinmesede.)
-3 boyutlu görsel sahnelerin göze batmaması
-Savaş sahnelerinin gerçekliği
-Etkileyici konuşmaların insanı gururlandırması
-Müziklerin yerli yerine kullanılması
-Fragmanda gördüğümüz etkileyici sahneler dışında bir o kadar daha sahne var, yani herşey fragmana göstermelik konmamış.
-İstanbulun fetihini bilmeyen birinin filmi izlediğinde fethin gerçekleşemeyecği hissine kapılması.
-Ulubatlı Hasanın bayrağı sancağa dikme sahnesi.
-Yüzüklerin efendisi, Cennetin krallığı, 300 Spartalı'dan ne eksik yanı var? dedim.
gibi aklıma gelmeyen bi çok sahne.
Uzun lafın kısası, eğlenmek için Recep İvediğe giden 4.5 milyon kişiden biriyseniz,
Ecdadıyla gurur duymak için bu filme giden 10 milyon kişiden biri olun. Çünkü bu film 10 milyon'un kapısına da dayanır ve 10'u da fetih eder, demedi demeyin.
Saygılar.
Bir de şu konu var. Filmi benim gibi izlemeyenler var. Tam detaylı anlatmasanız? Arkadaş gitmeye gerek kalmadı artık he.
sesli güldüm. :mrgreen:Yönetmen Faruk Aksoy'un geçmişeki projeleri de baya sağlammış.
http://www.imdb.com/name/nm1147588/
Çılgın Dershane
Çılgın Dershane Kampta
Avanak Kuzenler
Hani Hollywood filmlerinde denir ya,
Titanic'in yönetmeninden Avatar
Çılgın Dershanenin yönetmeninden Fetih 1453![]()
1) BU HABER GERÇEK DIŞI. BU BAŞLIK BUGUNKU SÖZCÜ GAZETESININ MANSETIDIR.Ayrıca Bu konuyu açman bu filme gitmelimiyim tereddütümü ,kesin olarak gitmelisin olarak degıstırmeme neden oldu.
senin gibi bu topraklardan yok edılmesı gereken ulusalcılardan (dikkat edin milliyetçi demiyorum) bıktık.Bu film bana amerıkan savunma bakanlıgı pentagon tarafından açıklanan belgelere gore abd yi dunyada vergiye baglayan tek ülkenın osmanlı oldugunu hatırlatıyor.Ben bir türk genci ,genç bir mühendis olarak osmanlı devletını guzellıklle anıyor ve özlüyorum.(eminde olabılırsın osmanlı yı turkıye cumhuriyetinden daha çok seviyorum)sonuçta bu ülkeyı kuranda bır osmanlı subayı olan kemal ataturktur.Uzun yıllar batılılılar ve onların turkıyedeki satılmış uşakları turk halkını degerlerını geçmişini ögrenmesini istemedi.çünkü geçmişinde 1000 yıılk muhteşem bir tarihi vardı.bu tur filmler turk halkının geçmişini ögrenmesi için mukemmel sanatlrdır.konuyu açan arkadas bu millet geçmişini atalarını özlemle mutluluıkla anarken senın gıbı islamcı akit gazetesine dayanıp BUGUNKU SÖZCÜ GAZETESİNİN MANŞETİ ni koyacak kadar beyınsız insanlara gülmekte ve sövmekteddir.
Bi gün parayı bulursam 3'lemeyi ben yaparımfetihe hazırlık, fetih, fetih ve sonrası gibi.