Facebook Home ilk 100’e bile giremedi

aloisnebel

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Facebook’un Android tabanlı akıllı telefonlar için hazırladığı Home arayüzü, şu ana kadar beklenen başarıyı gösteremedi. Uygulama, birçok ülkede ilk 100 uygulama arasına giremedi.

1305013facehome3.hlarge.jpg

Facebook, mobil kullanıcılarının PC kullanıcılarını geride bırakmasının ardından sunduğu Home arayüzüyle şu ana kadar istediği başarıyı elde edemedi. Veriler, sosyal medya ağının Nisan ayı başında sunduğu Home, Facebook’un 751 milyon mobil kullanıcısından sadece 1 milyonu tarafından indirildi.

Facebook’un mobil mühendislik birimi tarafından dün düzenlenen basın toplantısında, Home arayüzünün 1 ay içinde 1-5 milyon indirilme rakamına ulaştığı belirtildi.

Mashable’ın haberine göre, Facebook bu açıklamaya rağmen 1 milyon rakamının geçilip geçilmediği konusunda net bir bilgi sunmadı.

130513homeovrall.jpg

5 ÜZERİNDEN 2 ALABİLDİ

AppStore istatistiklerini toplayan App Annie sitesine göre, Facebook Home, sunulduğu ülkelerde en çok indirilen 100 uygulama sıralamasına bile giremedi.
ABD’de ilk günlerde ilk 50’ye girmeye yaklaşan Home, bugün ilk 300 civarında geziniyor.

Bir mobil uygulama için 1 milyon indirilme büyük bir başarı olsa da, mobil kullanıcı sayısı 750 milyonu aşan Facebook için çok düşük bir rakama işaret ediyor. Daha da kötüsü, Home, Google Play kullanıcıları tarafından 5 üzerinden sadece 2 yıldız alabilmiş durumda.

Home, HTC’nin First adlı akıllı telefonunda standart işletim sistemi olarak sunuluyor. Telefonun ABD’deki fiyatı iki yıl sözleşmeli olarak 99 dolar.

KAYNAK

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
1 milyon kez indirilmiş diye okudum

Yalpagan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Her 750 mobil kullanıcıdan 1'i indirmiş. Facebook açısından çok kötü bir durum.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Facebook'un ömrü bitti bitcek twitter'in bundan yararlanması lazım.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Facebook home ne işe yarıyor kullanan varmı ?

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
facebook twitter la alakası yok 2 si rakip firma bunu belirteyim

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
facebook ve twitter çok ayrı yerler ikisininde düşüş yaşayacağını sanmıyorum herkes twittera geçiyor deniyor ama ben facede aldığım keyfi twitterda bulamadım