Evliliğin Saçma olması

Soğukmevsim0011

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,130
Trolüne yazmıyorum düşüncelerim bu şekilde ayrıca ben yemin ettim evlenmicem hiç kimse buna karışamayacak hayatımı yaşayacağım zaten yakışıklı da değilim güzel birisi de beni sevmez o yüzden ben de beni hiçbir güç evlendiremez dedim

Evlenmeği bu şekilde düşünürsen olmaz tabi. Evlenmek sadece mirasını bölüşmek değil. Senin zina veya cinsel olarak günahlarından alıkoymasıdır. Tabi bu dediğim bir yarar. Diğer yararları da çok. Neslin devamı, mutluluk, huzur, berekettir dur evlilik. Bugün zinanın çoğalması evliliğin azalması ile oluyor. Evlenmeyen adam napar? Zina yapar. Evlilik ile ilgili hadis ve ayetleri söyleyeyim sana

İçinizden, kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratıp; aranızda muhabbet ve rahmet var etmesi, O’nun varlığının belgelerindendir. Bunlarda, düşünen Kavim için dersler vardır

Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Aziz ve celil olan Allah nezdinde evlilikten daha sevimli ve değerli bir bina inşa edilmemiştir

Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Evlenin ki sayınız artsın. Şüphesiz ben kıyamet günü diğer ümmetlere karşı düşük yapılanlar da dahil sizinle övünürüm.” [7]

Evlilik Sünnettir

Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Evlenmek benim sünnetimdir. Her kim benim sünnetimle amel etmezse benden değildir. Evleniniz, zira ben diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuzla övünürüm.

Genç Yaşta Evlenen Kimse

Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Genç yaşta evlenen gencin şeytanı şöyle feryat eder: “Vay olsun ona! Dininin benden korudu.” [13]

Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Genç yaşta evlenen her gencin şeytanı şöyle feryat eder: Vay olsun ona, vay olsun ona! Dinini üçte ikisini benden korudu.” O halde kul dinin diğer üçte birisi için de Allah’tan korkmalıdır.” [14]

Kaynak:Ayet ve Hadislerde Evlilik Hakkinda Hersey
Rica ediyorum şunu okur musun?

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,130

Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Evlenmek benim sünnetimdir. Her kim benim sünnetimle amel etmezse benden değildir. Evleniniz, zira ben diğer ümmetlere karşı sizin çokluğunuzla övünürüm.

Sen evliliğe yemin ediyorsun. Şeytan seni bu tarz düşüncelere iterek sünneti reddettiriyor

Soğukmevsim0011

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,567
Çocuk homoseksüel gibi geldi bana. Bundan evlenmek istemiyor olabilir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yanlış anlaşılmasın evlenmek istemeyenlere homoseksüel demiyorum.
Olabilir harbi.
Ulan ppme bakarak tovbe tovbe.
Kendimi kotu hissettim aglicam Ben gidiyorum

Niye kizgin attin ki ?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Olabilir harbi.
Ulan ppme bakarak tovbe tovbe.
Kendimi kotu hissettim aglicam Ben gidiyorum

Niye kizgin attin ki ?
Abi sana iyi like vermeyenin Like tuşu bozulsun.
Hakkı abi bile çare bulamasın o tuşa

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Hakkı abi forumu kullanıyor mu ya ?
sdn foruma davet edelim bayagi bilgili biri cok katkisi olur ?
Kullanmaz olur mu?
Onun gözü herkesin üzerinde...

scale_1200.jpg

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Benim bu konu hakkında düşüncelerim değişik. Düğün gibi saçma işlere karşıyım. Nikah yeterli bir şey değil mi? Nikaha ayrı para düğüne ayrı para kınaya ayrı para ona buna para para para. Ben ona vereceğim paraya çocuğumun geleceği için ayırırım ve ya yatırım yaparım. 2-3 saat için on binlerce para. :/ Git nikah dairesine çağır herkesi, imam da gelsin. Orada takı törenini de yap, imam nikahını da devlet nikahını da. Arkadaş evliliğe tamamen karşı çıkmış. Eğer evlenmeden aynı evde yaşanmaz gibi düşüncelere karşı böyle diyorsa kesinlikle haklı ancak evlilik durumunun tamamını kaldırmak mantıklı bir durum değil. Resmiyette evlilik sadece haklardır. Toplumda ise ciddi birlikteliğin adı. Evlilik haklar dışında önemli bir şey değil. İlişkiye verilen ad. Ahmet adını Mehmet yapınca aynı kişiyse sevgili adını eş yapınca aynı kişi. Çok abartmamak lazım yani. Kızgın emoji (?) bir durum değil yani.