Dostlar size ev yapımı Nutelleamın tarifini vereceğim.
Yapımı çok basit, tadı ise mükemmel derecede farklı ve leziz..
Ben bugün ikinci kere yaptım..
Hemen kısaca anlatayım
* 1,5 su bardağı kavrulmuş taze fındık.
* 1 Su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı hakiki süt tozu (tercihen)
* Yarım çay bardağı kavrulmuş badem
* 1 çay kaşığı tarcın.
* 1 Yemek kaşığı bal ( Tercihen)
* 1 adet 80 gr Nestle sütlü çikolata
* 1 adet 80 gr Nestle Bitter çikolata
Öncelikle kavrulmuş fındığımızı ve bademimizi rondodan ilk normal modda 3 dakika sonra bir müddet bekledikten sonra hızlı modda 5 dk boyunca karıştırıyoruz. Fındığımız iyice şokella kıvamına gelecek ve yağını dışarı çıkarıcak.. Diğer işleme geçmeden önce Rondonun kapağını açıp fındığın o miss gibi kokusunu içimize çekiyoruz..
Daha sonra Süt + süt tozunu + 1 yemek kaşığı balı kaynayana kadar beraber karıştırıyoruz.
Sütün kaynama işlemi devam ederken çikolatalarımızı parçalayıp Benmari usulü eritiyoruz.. (Benmari usulü hakkında internetten destek alınabilir, çok basit bir işlemdir.)
Sütümüz kaynadıktan sonra olduğu gibi karışımı fındığın üstüne döküyoruz.. Yaklaşık 1 dakika kadar karıştırıyoruz..
Daha sonra erittiğimiz çikolatayı ve tarçını karışıma döküyoruz. 2-3 dakikada böyle karıştırıyoruz..
Bitti mi ? Evet bitti.. Mis gibi Nutellamız hazır..
Kavanoza veya ağzını kapatabileceğiniz cam kaplara dolduruyoruz (Ben önceden kullandığım Sarelle kavanozuna dolduruyorum) hemencik soğumadan, daha sonra oda sıcaklığında bir miktar bekletip, kavanozların ağzını kapatarak dolaba kaldırıyoruz..
Akşamdan koyun , sabaha miss gibi leziz Nutellanız hazır..
En güzeli de yaptığınız kabın dibini kaşıkla sıyırmak..
Denemenizi öneririm, afiyet olsun.
Bunlar da yapım sonrası benim külüstür Nokia ile çekilen tazecik resimleri ;
Yapımı çok basit, tadı ise mükemmel derecede farklı ve leziz..
Ben bugün ikinci kere yaptım..
Hemen kısaca anlatayım
* 1,5 su bardağı kavrulmuş taze fındık.
* 1 Su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı hakiki süt tozu (tercihen)
* Yarım çay bardağı kavrulmuş badem
* 1 çay kaşığı tarcın.
* 1 Yemek kaşığı bal ( Tercihen)
* 1 adet 80 gr Nestle sütlü çikolata
* 1 adet 80 gr Nestle Bitter çikolata
Öncelikle kavrulmuş fındığımızı ve bademimizi rondodan ilk normal modda 3 dakika sonra bir müddet bekledikten sonra hızlı modda 5 dk boyunca karıştırıyoruz. Fındığımız iyice şokella kıvamına gelecek ve yağını dışarı çıkarıcak.. Diğer işleme geçmeden önce Rondonun kapağını açıp fındığın o miss gibi kokusunu içimize çekiyoruz..
Daha sonra Süt + süt tozunu + 1 yemek kaşığı balı kaynayana kadar beraber karıştırıyoruz.
Sütün kaynama işlemi devam ederken çikolatalarımızı parçalayıp Benmari usulü eritiyoruz.. (Benmari usulü hakkında internetten destek alınabilir, çok basit bir işlemdir.)
Sütümüz kaynadıktan sonra olduğu gibi karışımı fındığın üstüne döküyoruz.. Yaklaşık 1 dakika kadar karıştırıyoruz..
Daha sonra erittiğimiz çikolatayı ve tarçını karışıma döküyoruz. 2-3 dakikada böyle karıştırıyoruz..
Bitti mi ? Evet bitti.. Mis gibi Nutellamız hazır..
Kavanoza veya ağzını kapatabileceğiniz cam kaplara dolduruyoruz (Ben önceden kullandığım Sarelle kavanozuna dolduruyorum) hemencik soğumadan, daha sonra oda sıcaklığında bir miktar bekletip, kavanozların ağzını kapatarak dolaba kaldırıyoruz..
Akşamdan koyun , sabaha miss gibi leziz Nutellanız hazır..
En güzeli de yaptığınız kabın dibini kaşıkla sıyırmak..
Denemenizi öneririm, afiyet olsun.
Bunlar da yapım sonrası benim külüstür Nokia ile çekilen tazecik resimleri ;