Ev Yapımı Nutella

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Dostlar size ev yapımı Nutelleamın tarifini vereceğim.
Yapımı çok basit, tadı ise mükemmel derecede farklı ve leziz..
Ben bugün ikinci kere yaptım..

Hemen kısaca anlatayım

* 1,5 su bardağı kavrulmuş taze fındık.
* 1 Su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı hakiki süt tozu (tercihen)
* Yarım çay bardağı kavrulmuş badem
* 1 çay kaşığı tarcın.
* 1 Yemek kaşığı bal ( Tercihen)
* 1 adet 80 gr Nestle sütlü çikolata
* 1 adet 80 gr Nestle Bitter çikolata

Öncelikle kavrulmuş fındığımızı ve bademimizi rondodan ilk normal modda 3 dakika sonra bir müddet bekledikten sonra hızlı modda 5 dk boyunca karıştırıyoruz. Fındığımız iyice şokella kıvamına gelecek ve yağını dışarı çıkarıcak.. Diğer işleme geçmeden önce Rondonun kapağını açıp fındığın o miss gibi kokusunu içimize çekiyoruz..
ag.gif


Daha sonra Süt + süt tozunu + 1 yemek kaşığı balı kaynayana kadar beraber karıştırıyoruz.
Sütün kaynama işlemi devam ederken çikolatalarımızı parçalayıp Benmari usulü eritiyoruz.. (Benmari usulü hakkında internetten destek alınabilir, çok basit bir işlemdir.)

Sütümüz kaynadıktan sonra olduğu gibi karışımı fındığın üstüne döküyoruz.. Yaklaşık 1 dakika kadar karıştırıyoruz..

Daha sonra erittiğimiz çikolatayı ve tarçını karışıma döküyoruz. 2-3 dakikada böyle karıştırıyoruz..

Bitti mi ? Evet bitti.. Mis gibi Nutellamız hazır..

Kavanoza veya ağzını kapatabileceğiniz cam kaplara dolduruyoruz (Ben önceden kullandığım Sarelle kavanozuna dolduruyorum) hemencik soğumadan, daha sonra oda sıcaklığında bir miktar bekletip, kavanozların ağzını kapatarak dolaba kaldırıyoruz..
Akşamdan koyun , sabaha miss gibi leziz Nutellanız hazır..

En güzeli de yaptığınız kabın dibini kaşıkla sıyırmak..
Denemenizi öneririm, afiyet olsun.
smile1.gif


Bunlar da yapım sonrası benim külüstür Nokia ile çekilen tazecik resimleri ;

v6x97.jpg



v6x9w.jpg


v6xbb.jpg
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Evet boş Sarelle kavanozu :)
İlkinde su bardaklarına yaptıydım şekli hoşuma gitmemişti..
 

shadow2

Profesör
Katılım
23 Eylül 2009
Mesajlar
1,132
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Fındık ezmesi içinde
% 30 pudra şekeri
% 70 fındık
çok az bir miktar vanilya.
Yalnız fındıkları şekerle karıştıracak kadar öğütmek baya zahmetli. Ayrıca fındık biraz yağı dışarı salmasıda tat için iyi oluyor. dışarıdan fındık yağı takviyeside olabilir.
Evde yapılan her zaman satınalınandan daha sağlıklıdır.
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
[MENTION=63117]friendly[/MENTION] Kardeşim Gelmiş.
Tatlısı ile Nutellası ile Gelmiş.
Hoşgelmiş.:flowers:
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
@mustang abim sağolasın. :)

@shadow2 o dediğin tarifi de yaptım ben hocam.. Sen denedin mi bilmiyorum. Rondo ile fındığı öğütürsen yağını dışarı veriyor sorun değil de, lakin pudra şekeri ile güzel olmuyor. Pudra şekerinin tadı çok belli ediyor kendini yerken. Eğer denemeyi düşünürsen bal ve toz şekerle tavsiye ediyorum. 1 su bardağı fındık için 1,5 Yemek kaşığı toz şeker + 2-3 yemek kaşığı bal.. Tabi balı önceden benmari usulü iyice eritmen gerekiyor.

Ama kakaolusu bu benim yaptığım hepsinden lezzetli oldu diyebilirim. :)
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
@mustang abim sağolasın. :)
@shadow2 o dediğin tarifi de yaptım ben hocam.. Sen denedin mi bilmiyorum. Rondo ile fındığı öğütürsen yağını dışarı veriyor sorun değil de, lakin pudra şekeri ile güzel olmuyor. Pudra şekerinin tadı çok belli ediyor kendini yerken. Eğer denemeyi düşünürsen bal ve toz şekerle tavsiye ediyorum. 1 su bardağı fındık için 1,5 Yemek kaşığı toz şeker + 2-3 yemek kaşığı bal.. Tabi balı önceden benmari usulü iyice eritmen gerekiyor.

Ama kakaolusu bu benim yaptığım hepsinden lezzetli oldu diyebilirim. :)
Bu kilolar var ya kilolar, hep sizin yüzünüzden ha.:p
Gece gece ne tatlı bir tarif bu.:)
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Abi sorma bi rejime daha girmem gerekiyor kısa bir zaman içinde benim de.. :D
 

shadow2

Profesör
Katılım
23 Eylül 2009
Mesajlar
1,132
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
Ben bu sektörde çalıştım. Fındık ezmesi çok yaptık firma ismi vermeyeyim ama çok tercih edilen bir ürün.
Normal şeker alınıyor öğütücüden geçirilip pudra şekeri haline getiriliyor (biiraz daha kalın öğütücü)
pudra şekeri ile vanilya karıştırılıyor
Çifte kavrulmuş ikiz fındık yada 9mm üstü tane fındık ile zaman ayarlı olarak 33-67 oranında öğütücüden geçiriliyor.
Öğütücüden çıktığı kalılığa göre tat değişiyor ne kadar ince okadar güzel bence.
Yalnız sağlık açısından bal daha iyidir. Evde yapıyoruz madem balla yapmak lazım benim aklıma gelmediydi hiç. Ayrıca teşekkürler bal fikri için.
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Verdiğin 7 kilo geri geldi o zaman ha.:)

Ohoo abi o geri geldi, sonra bi daha gitti sonra gene gelmek üzere.. :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -
[MENTION=40387]sahad[/MENTION]ow2 farklı lezzetleri seviyorsan bir tutam da hakiki kestane balı ve tarçın ekleyebilirsin.
Çok değişik bir lezzet çıkıyor ortaya.. :)
 

esatceza

Asistan
Katılım
10 Şubat 2011
Mesajlar
104
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
işsizligin dibine dibine vurmuşunuz dostlar :)) not:ev işleri(ev hanımı)
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
işsizligin dibine dibine vurmuşunuz dostlar :)) not:ev işleri(ev hanımı)

İşsizlikle ne alakası var.. :)
Full time çalışıyorum çok şükür, severim ben yemek işleriyle uğraşmayı, hobilerimden birisidir.. :)

Ayrıca ben mesajlarımı düzenleyemiyorum dostlar sistem hata veriyor nedense, yukarıdaki mesajlarımın bazılarında sorunlar var. :/
 

BlackXr

Profesör
Katılım
11 Kasım 2011
Mesajlar
3,711
Reaksiyon puanı
32
Puanları
48
şu nutellanın tarifi gizliydi nerden buldun abi ya :D
 

muratflash

Rektör
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
13,809
Reaksiyon puanı
510
Puanları
113
Fatih abi iyi anlatmışsında benim tatlılarla aram yok.
Benim için su böreğini anlat hatta mümkünse anlatmada yap yiyelim bee..:D
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Ben Nutellayı çok sevdiğim için adını öyle dediydim.. :p

- - - Mesaj Güncellendi - - -
[MENTION=48671]muratflash[/MENTION] Su Böreğini bilmem zor iş o, ama çok güzel ve farklı şekilde tava böreği yaparım ayıptır demesi.. :)
 

oslun

Dekan
Katılım
2 Aralık 2008
Mesajlar
7,665
Reaksiyon puanı
33
Puanları
48
Kıvamı gayet iyi, eminim tadı da öyledir. Ellerine, emeğine sağlık
 
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,871
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,118
Puanları
113
eline sağlık çok güzel anlatmışsın sadece bitter çikolata niye var? çikolata marka tercihin için tebrik ederim herkes uyuyor bu konuda nestle emulgatör olarak ayçiçeği lestini kullanıyor diğerleri soya lestini kullanıyor bence nestle daha iyi sende onu seçmişsin .
ve bitter çikolata sevmem sütlü olcak yada extra sütlü onuda 2liraya alabilirsin 1927 yazıyor üstünde.
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Tamamı sütlü çikolata da tercih edilebilir.
Bitteri özellikle kakao yoğunluğu daha iyi hissedilsin diye tercih ettim. Bitterin o kendi acımsı tadı olmuyor ezmemde daha sonra yerken.

Ayrıca çikolata deyince Nestle tek markadır benim için.. :)
 
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,871
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,118
Puanları
113
doğru tespit bencede tek marka nestle ama arada ekonomik nedenle diğer markalara da kayma olabiliyor gerçi o zaman kredi kartım çoğunlukla engel oluyor red bakiye yetersizoluyor...
sonra nestleye de hasret bir ay.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

doğru tespit bencede tek marka nestle ama arada ekonomik nedenle diğer markalara da kayma olabiliyor gerçi o zaman kredi kartım çoğunlukla engel oluyor red bakiye yetersizoluyor...
sonra nestleye de hasret bir ay.
 

re13el

Dekan
Katılım
28 Şubat 2011
Mesajlar
9,153
Reaksiyon puanı
114
Puanları
63
Bize yapmayı öğretme abi, adres veriyorum yolla. :p
 

pilger

Doçent
Katılım
22 Nisan 2013
Mesajlar
988
Reaksiyon puanı
11
Puanları
18
[MENTION=63117]friendly[/MENTION] abim gelmiş hoşgelmiş gayette tatlı bir konuyla gelmiş :D Abi gizli nutellanın tarifini buldun sırada coca-cola var onuda buldun mu milyardersin :D
 
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=63117]friendly[/MENTION] den muhtesem geri dönüs :D
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Saolasın @pilger :)
Benim kolam ; Ayran + Soda + Nane onu önceden zaten bulduydum.. :D
 
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=63117]friendly[/MENTION]

Abi bu normal nutella ya göre daha civik duruyor dogru mu? Bir ara zamanim olursa denemeyi düsünüyorum :)
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
[MENTION=312196]edox[/MENTION] süt tozu katarsan eğer kıvam birebir aynı oluyor.
Süt tozunun zaten oradaki görevi kıvam vermesi.
Ben ilk yapışımda Süt tozu kullanmamıştım o zaman daha muhallebimsi olmuştu ama şimdi normali ile kıvamı birebir aynı..
Bir daha ki yapışımda farklı şeyler de denicem tabi :)
 
Üst