- Katılım
- 4 Temmuz 2013
- Mesajlar
- 419
- Reaksiyon puanı
- 73
- Puanları
- 28
Sağlıklı Ve Besleyici Ev Yapımı 10 Köpek Maması Tarifi

Tarif 1 : Sebzeli Balıklı Mama

Malzemeler
• 2 patates/ tatlı ya da normal olabilir
• 1 orta boy taze kabak
• 2 adet havuç
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 200 gram somon (derisi ile birlikte)
• 1 sap brokoli
• 1 su bardağı esmer pirinç
Yapılışı
• Pirinci 2 bardak su ile kaynatıp yumuşatın.
• Balığı ayıklayın.
• Brokolinin saplarını kesin. Patates, kabak ve havucu ayıklayıp küp şeklinde doğrayın ya da rendeleyin.
• Tüm sebzeleri bir tencereye alın, zeytinyağında kavurun. Sularını saldıklarında balığı ilave edin.
• Balık ve sebzeler yumuşadıklarında üzerlerine pirinci ilave edin.
• Tüm malzemelerin üzerine dilerseniz veterinerinizden alacağınız vitamin katkısını ilave edebilirsiniz.
Tarif 2 : Klasik Sebzeli Mama Tarifi

Malzemeler
• 1,5 su bardağı esmer ya da kepekli pirinç
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 tane rendelenmiş havuç
• 1 tane rendelenmiş kabak
• 150 gram hindi kıyma ya da ince kıyılmış
• ½ su bardağı bezelye, dondurulmuş ya da konserve olabilir
• 3 su bardağı kuzu ıspanak, doğranmış
Yapılışı
• 3 su bardağı suyu ve pirinci bir kaba koyun kaynatın ve pirincin yumuşamasını bekleyin.
• Derin bir tencereye yağı koyun, kıyılmış hindiyi koyun. 4-5 dakika kavrulmasını sağlayın.
• Tüm sebzeleri hindinin üzerine ilave edin ve 3-4 dakika kavurun.
• Tüm malzemeler kavrulunca üzerine pirinci ilave edin ve ılınmasını bekleyin.
Tarif 3 : Sığır Etli Sebzeli Yahni

Malzemeler
• 1,5 kilo kıyma
• 1,5 su bardağı esmer ya da kepekli pirinç
• 1 bardak barbunya fasulye
• 1,5 su bardağı küp doğranmış balkabağı
• 1,5 su bardağı doğranmış havuç
• ½ su bardağı dondurulmuş ya da konserve bezelye
Yapılışı
• Tüm malzemeleri geniş bir tencerenin içine alın.
• 6 bardak su ilave edin ve kısık ateşte 3-4 saat pişirin.
• Tamamen soğumaya bırakın.
Tarif 4 : Sebzeli Tavuklu Mama

Malzemeler
• 150- 200 gram kadar kemiksiz derisiz tavukgöğsü
• 1 su bardağı bezelye
• 1 su bardağı ayıklanmış doğranmış taze fasulye
• 1 orta boyu küp doğranmış tatlı patates (normal de olabilir)
• 2 orta boy sert elma
• 1,5 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
• Güvece ya da tencereye tavuk etini alın. Üzerini örtecek şekilde su ilave edin.
• Tüm doğranmış sebze ve bakliyatı tencerenin içine ilave edin. Bezelye hariç
• Kısık ateşte 5- 6 saat pişirin.
• İndirmeye yakın bezelyeyi ilave edin ve 30 dakika daha pişirip üzerine yağı ilave edin.
• Suyu bitip tüm malzemeler püre kıvamına geldiğinde artık mamayı ocaktan alabilirsiniz.
• Mama soğuduktan sonra dilerseniz buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuda 1 ay saklayabilirsiniz.
Tarif 5 : Hindi Etli Sebzeli Mama Tarifi

Malzemeler
• 100 gram yağsız hindi eti kıyması
• 2 yemek kaşığı hindi ya da tavuk ciğeri (ince kıyın)
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 su bardağı karnabahar
• ½ dilimlenmiş yeşil kabak
• Dilimlenmiş 2 adet havuç
• 1 bardak ayıklanmış brokoli
Yapılışı
• Buhar tenceresinde havuçları 10 dakika kadar pişirin ve yumuşamasını sağlayın.
• Bir tencereye yağı koyun, hindi ve ciğeri ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun.
• Buhar tenceresine sebzeleri atın ve yumuşak oluncaya kadar hepsini haşlayın.
• Haşlanan sebzeleri blender yardımı ile kıyın.
• Kıyılmış sebzeler ile kavrulmuş eti karıştırın.
• Dilerseniz paketlere ayırarak derin dondurucu da bir ay kadar saklayabilirsiniz.