Erdoğan'ın bu sözleri o diziyi bitirir mi?

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Başbakan Erdoğan, Kütahya'da hem Star TV'ye hem de Star'ın çok tartışılan dizisine sert sözlerle tepki gösterdi, "ilgilileri uyardık" dedi...

erdogan-1188567-350x178.jpg

Kütahya'nın Altıntaş İlçesi'nde inşa edilen ve hedeflenen tarihten önce tamamlanan Zafer Havaalanı, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle hizmete girdi. Erdoğan törende yaptığı konuşmada Muhteşem Yüzyıl dizisine çok sert tepki gösterdi.

"MUHTEŞEM YÜZYIL KONUSUNDA İLGİLİLERİ UYARDIK!"

Başbakan Erdoğan Star'da yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisine de tepki gösterdi. "Ne diyor muhalefet? Sizin Gazze'de ne işiniz var diyor. Suriye ile neden ilgileniyorsunuz diyor Lübnan'dan Kosova'dan Myanmar'dan size ne diyor? Hiç kusura bakmasınlar, biz 7 milyarlık bu dünyanın içinde yaşıyoruz. Bizim görevimiz nedir bunu çok iyi biliriz. Ecdadımızın at sırtında gittiği her yere biz de gideriz. Her yerle biz de ilgileniriz. Ama bunlar TV ekranındaki ecdadımızı zannediyorum o Muhteşem Yüzyıl belgeselindeki gibi tanıyorlar. Bizim öyle bir ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni, öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Saray'da o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi. Bunu çok iyi görmemiz, anlamamız lazım. Ben o dizilerin yönetmenlerini de o TV sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz. Bu milletin değerleri ile oynayanlara milletçe gereken dersin, cevabın hukuk içerisinde verilmesi gerekir. Biz şehitlerimizin bulunduğu, kardeşlerimizin yaşadığı her yere gider, onların sorunları ile ilgileniriz. Bu aziz millet tarihi boyunca bunu yaptı bugün de biz bunu yapıyoruz." dedi.

KAYNAK

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Eskişehir Havalanına uçak seferlerini iptal edip, Kütahya'ya havalanı yapmak ne desem belediyeden kaynaklanıyor. Hep solcu belediye hep hep yalan dolan TALAN :)

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Şanlı tarihimizi bir dizi ile batıranlara yazıklar olsun!

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Erdoğan doğruyu söylemiş.Gerçek tarihi araştırmadan yalan senaryo yazıyorlar kafalarına göre.Mezarında rahat uyumaya çalışan ecdadımızın kemiklerini sızlatıyorlar.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
zaten tek sorunumuz muhteşem yüzyıl... onu da hallettik mi, bizi tutabilene aşk olsun.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Başbakana sonuna kadar katılıyorum..

Para için herşey yapılmamalı..

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Medyanın etkisi düşünüldüğünde gayet yerinde gayet güzel konuşmuş Başbakanımız.

Ata Demirer'in dediği gibi koskoca padişah saray içinde sabahtan akşama kimi öpsem diye dolaşıyor. : )

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
adını dizi, filim, tiyatro vb. şeyler koyup milletimize hakaretler edenlerin kanından şüphem var

OceanDestiny

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Doru solemis basbakanim .d ben bu dizi oturupta hic izlemedim ki izlenmezde , okullarimizda adamin savaslari anlatilior dizide ise adami afedersinz ama pezev..... Gibi gosteriyolar .d izleyeni kınamak lazim bence .d

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
sanki okullarda size anlatılan tarih çok doğruydu da muhteşem yüzyıl bozdu sizi. ben dizinin izleyicisi değilim ama şöyle de birşey var ki yayınlandığı gün izlenme gruplarında ilk sırayı alan bir dizi izleyicinin desteği olmadan devam edemez. özellikle prime time denen ve herkesin en çok televizyon izlediği saatte. elinde kumanda diye bir alet var. izlemezsin olur biter. izlemediğin bir diziyi de ben izlemiyorum başkaları da izlemesin diye tenkit etmek de kimsenin haddine düşmez.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Tarihimizde zaten bir diziyle bozulcaktı zaten . Ülke başka sorun mu kalmadıda bi diziyi düşünür oldular.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Ben şahsım adına öyle nefret ettimki bu diziden bundan böyle hiç bir dizisine bakmam o kadronun.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
İzlemeyin o zaman arkadaşlar, ben arada bir İşler Güçlere bakarım o kadar. Kimse size izleyin demiyor ki zorla. :)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
İzlemeyin o zaman arkadaşlar, ben arada bir İşler Güçlere bakarım o kadar. Kimse size izleyin demiyor ki zorla. :)
Kimse zorla izle demiyor ama kanıma dokunuyor reklam araları fragmanlarını görmeye bile tahammül edemiyorum tarihime küfür edene bende ediyorum böyle biline.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Yavv arkadaşlar şimdi tarihimiz bi diziyle filan bozulacaktı laflarını bi geçin yaa.. Mesela bi Yahudi kalksa deseki Osmanlı kim l-n Türkler kim l-n dese hepimizin şeyi kabarır kalkar kükreriz yanii ama adamlar öyle yapmıyor işte diziyle filmle magazinle alttan alta ufak ufak seni deforme ediyor sonra onların senin yüzüne karşı söyleyemediği şeyi sen otomatikman kabul ediyorsun.. İŞTE SORUNDA BURADA..

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
İzlemeyin arkadaşım beğenmiyorsanız. O dizide herhangi bir küfür yada hakaret olgusuna rastlamadım(tartışmalar üzerine baktım 1-2 kez). Zaten bu kadar çok izleniyorsa izleyicinin tercihine saygı duyacaksınız. Biz bu ülkenin çoğunluğunun tercihine nasıl saygı duymak mecburiyetindeysek sizde bunu öğreneceksiniz.

Bırakın bu ecdad edebiyatını, bıkkınlık geldi artık. Çok iyi biliyorsanız yapın kendinizin bildiğiniz gibi bir osmanlı dizisi , buna alternatif olsun izlensin. Sizin kafanızdaki Osmanlı resmini de çözemedim gitti, böyle olmadığına çok yogun muhalefet ediyorsunuz ama olması gerekenleri madde madde yazın da bizde öğrenelim.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Osmanlı'nın düşmanı varsa bu diziye bütün malını mülkünü bağışlar. :)

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
"Beğenmiyorsanız izlemeyin" diyen arkadaşlar birisi çıkıp aynı şekilde "senaryolaştırılmış" belgelerle Atatürk' ün özel hayatını anlatan bir dizi çıkarsa aynı rahatlığı koruyabilecek misiniz? Dizinin eleştirilmesi ve kaldırılmak istenmesi ne kadar doğru bir davranış olsa da ülkenin başbakanının ülkede terör gibi önemli bir sorun varken çıkıp film ve dizilerden bahsetmesi o kadar saçma ve gülünç bir davranıştır.

Reaksiyon puanı
31

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
"Beğenmiyorsanız izlemeyin" diyen arkadaşlar birisi çıkıp aynı şekilde "senaryolaştırılmış" belgelerle Atatürk' ün özel hayatını anlatan bir dizi çıkarsa aynı rahatlığı koruyabilecek misiniz? Dizinin eleştirilmesi ve kaldırılmak istenmesi ne kadar doğru bir davranış olsa da ülkenin başbakanının ülkede terör gibi önemli bir sorun varken çıkıp film ve dizilerden bahsetmesi o kadar saçma ve gülünç bir davranıştır.

Böyle olaylara sadece duygularımızla yaklaşmamamız lazım. Ahali bir hırsızlık, cinayet, tecavüz, terör olayında aşırı öfkeyle ve duygu yoğunluğu ile kalkım zanlıyı linç etmesi, öldürmesi, idam etmesi vs nasıl yanlışsa, kanunlar, insan hakları, yargı vs göre hareket etmesi gerekiyorsa bunda da bu yol izlenmeli. Sonuç itibari ile bir dizi, kurgulanmış bir hikayesi var, herkesin kafasında bir padişah portresi var ve buna uymayan birşey gördüğünde hemen itiraz ediyor öfkeleniyor, küfür olarak algılıyor.

Birde padişahlara özenenler var ama boşuna heveslenmesin. Ecdadımız 30 yıl at üstünde gezdi, bizimkisini ise at 10. sn de üstünden attı. Fark bu.

Bugun zaten artık Atatürk eskisi gibi tabu değil, hakkında herkes birşeyler atıp tutuyor. Yapılan filmlerinin birçoğuna birçok atatürkçü itiraz etti, yönetmenini hainlikle suçladı fln ama değişen birşey olmadı. Yarın öbür gün eğer benzer bir atatürk filmi karşısında birileri yasaklansın, kapatılsın, küfür bunlar diye çıkışacak olursa da yine aynı şekilde onlara da bunun kurgu olduğunu, %100 gerçekleri yansıtmak mecburiyetinde olmadığını, kızabileceklerini fakat yapacak birşeyin olmadığını söylemeleri gerekecektir. Olması gereken budur.

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Böyle olaylara sadece duygularımızla yaklaşmamamız lazım. Ahali bir hırsızlık, cinayet, tecavüz, terör olayında aşırı öfkeyle ve duygu yoğunluğu ile kalkım zanlıyı linç etmesi, öldürmesi, idam etmesi vs nasıl yanlışsa, kanunlar, insan hakları, yargı vs göre hareket etmesi gerekiyorsa bunda da bu yol izlenmeli. Sonuç itibari ile bir dizi, kurgulanmış bir hikayesi var, herkesin kafasında bir padişah portresi var ve buna uymayan birşey gördüğünde hemen itiraz ediyor öfkeleniyor, küfür olarak algılıyor.

Birde padişahlara özenenler var ama boşuna heveslenmesin. Ecdadımız 30 yıl at üstünde gezdi, bizimkisini ise at 10. sn de üstünden attı. Fark bu.

Bugun zaten artık Atatürk eskisi gibi tabu değil, hakkında herkes birşeyler atıp tutuyor. Yapılan filmlerinin birçoğuna birçok atatürkçü itiraz etti, yönetmenini hainlikle suçladı fln ama değişen birşey olmadı. Yarın öbür gün eğer benzer bir atatürk filmi karşısında birileri yasaklansın, kapatılsın, küfür bunlar diye çıkışacak olursa da yine aynı şekilde onlara da bunun kurgu olduğunu, %100 gerçekleri yansıtmak mecburiyetinde olmadığını, kızabileceklerini fakat yapacak birşeyin olmadığını söylemeleri gerekecektir. Olması gereken budur.

29 Ekimde 10 Kasımda yapılan onca baskıya ve polis müdahalesine rağmen milyonlarca kişi yürüuüş yapıyor, atasını anıyor. Bu da gösteriyor ki bu milletin kafasından Atatürk' ü kolay kolay silemezsiniz.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bir Yahudi çıkıp Osmanlı kim lan diyince şeyi kabaracak arkadaşa bayıldım ben. :)
Biri bana bunu dese, ben de sanane lan derim.

Hakkaten süper söylemişler..
*bne diyince deliriyoruz da, skyorlar aldırmıyoruz. :)

Ecdad kelimesinin en yanlış kullanıldığı durum da sanırım Osmanlı İmparatorluğu konuları. Ecdad ata demek. Mübarek hepiniz saraydan gelmesiniz sanırım Osmanoğlu ailesi ecdadınız oluyor? :) Onlar sizin ecdadınızın kulluk ettikleri imparatordu, karıştırmayalım terminolojiyi.
Bana göre yayınlanmasıyla yayından kaldırılması arasında bir fark yok. Ama başbakan sevmiyor diye kaldırılmasına elbette olumlu bakacak değilim. Kendinden olmayan herkese yağmur gibi hakaret eden bu Türk-İslam sentezi toplumun, kendisiyle ilgili beğenmediği en ufak cümleye bile "hakaret ediliyor" diye saldırması çok üzücü.

Ama tabii yine boş yere tartışılıyor aslında.
30 yılı at üstünde geçirmiş olmasını marifet sayan kesimler var, bunu kötü olarak tanımlayan kesimler de. Aynı potada buluşmaları mümkün değil pek.

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bugün içinde yaşadığımız tarihin içine eeedyorlar siz daha yok osmanlı böylemiydi diye hayıflanıyorsunuz. Dünü bırakın bugün ve yarınınız kimin elinde canlı canlı katlediliyor ona bakın...!

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
29 Ekimde 10 Kasımda yapılan onca baskıya ve polis müdahalesine rağmen milyonlarca kişi yürüuüş yapıyor, atasını anıyor. Bu da gösteriyor ki bu milletin kafasından Atatürk' ü kolay kolay silemezsiniz.

Elbette silemezsiniz. Ben bunu savunmuyorum ki. O yürüyüşü bende destekledim, polisi eleştirdim ama konumuz o değil.

Ben muhteşem yüzyıl dizinin senaristlerinin özellikle kötülemek, hakaret etmek yada çarpıtmak amacıyla hareket ettiğini düşünmüyorum, kaldı ki dizide hakaret unsuru da göremiyorum. Zaten aksi bir durum olsaydı bu kadar izlenmezdi. O diziyi izleyenler de türk, osmanlı torunu değil mi!

Sorun Osmanlı hayranlarının padişahları ve Osmanlıyı kutsallaştırıp, onların da insan olduğunu ve hata/günah işleyebileceklerini unutmaları.

Reaksiyon puanı
31
Elbette silemezsiniz. Ben bunu savunmuyorum ki. O yürüyüşü bende destekledim, polisi eleştirdim ama konumuz o değil.

Ben muhteşem yüzyıl dizinin senaristlerinin özellikle kötülemek, hakaret etmek yada çarpıtmak amacıyla hareket ettiğini düşünmüyorum, kaldı ki dizide hakaret unsuru da göremiyorum. Zaten aksi bir durum olsaydı bu kadar izlenmezdi. O diziyi izleyenler de türk, osmanlı torunu değil mi!

Sorun Osmanlı hayranlarının padişahları ve Osmanlıyı kutsallaştırıp, onların da insan olduğunu ve hata/günah işleyebileceklerini unutmaları.
Hocam boşver artık kendini yoruyorsun oku ve geç ön yargıları değiştiremezsin bunu en az benim kadar sende biliyorsun :)

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Başbakanımızın bu dizi için söylediği şeyler gerekli mi değil mi bilmem ama adam söyleme ihtiyacı hissetmiş söylemiş, memleketin başka meselesi kalmadı da sen niye bu diziyle uğraşıyorsun demek yanlış olur zira söylenen bir söz sadece sanki adam gece gündüz bunlarla uğraşıyormuş gibi nitelendirmek haksızlık.Bana sorarsan bende sevmiyorum o diziyi, sevmiyorsan izleme kardeşim ! , izlemiyorum zaten ama izlemiyorum diye dizinin kötü olduğunu söylemeyeceğim diye birşey de yok.Sonuç olarak birileri sırf millet izlesin diye koskoca osmanlı padişahını karı kız peşinde koşturturken ve o millet de bu elemanları savunurken söylecek pek birşey yok. :) İyi seyirler size..