En uygun telefon hangisi olur ?

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
söylediklerinize katılıyorum ama şöyle bir düşünürsek exynos işlemciler bile sıkıntı yaratıyor, şuan aşşağı yukarı birçok programı da kullanabiliyorsun.İleride zaten uygulamalar intel işlemci de göz önüne alınarak yapılır.Yapılmasa bile en azından birçok uygulama vardır şuan bile.Yani dediğim gibi qualcomm olsa daha iyi olurdu ama o zamanda bu fiyatta olur muydu bilemiyorum.Ve ben eminimki elinden geldiğince telefonu güncellemeye çalışıyorlar.Tamam hatalı güncellemeler geliyor doğru ama en azından adamlar uğraşıyor.Ellerindeki tek amiral gemisi(pek kullanmıyorum aslında bu lafı :) ) zenfone 2 bu yüzden ellerinden geleni yapıyorlar.Ben marshmallow'unda geliceğini düşünüyorum.

Tabi asus icin oyle. Ama exynos islemciler ile inteli kiyaslamayin. Play store da intelin uyumlu olmadigi urunlerde bu surum.cihaziniz ile uyumlu degil.diyip direk indirmeye bile izin vermiyor. yani islci olarak seciminizi snapdragondan yana yapin eger yoksa exynos en uygun alternatif. Bugun reklamda gordum yakin zamanda alicaksaniz bimekste zenfone 2 16 gb 1.099 tl yaninda zenpower marka powerbank hediyeli.bir goz atin derim. Simdiden hayirli olsun. Bu arada aklinizda olsun asus zenfone 2 nin arayuzu cok guzel. Harici bir launcher gibi herseyi ayarlayabiliyorsunuz. O yuzden mnun kalicaginizi dusunuyorum.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Tabi asus icin oyle. Ama exynos islemciler ile inteli kiyaslamayin. Play store da intelin uyumlu olmadigi urunlerde bu surum.cihaziniz ile uyumlu degil.diyip direk indirmeye bile izin vermiyor. yani islci olarak seciminizi snapdragondan yana yapin eger yoksa exynos en uygun alternatif. Bugun reklamda gordum yakin zamanda alicaksaniz bimekste zenfone 2 16 gb 1.099 tl yaninda zenpower marka powerbank hediyeli.bir goz atin derim. Simdiden hayirli olsun. Bu arada aklinizda olsun asus zenfone 2 nin arayuzu cok guzel. Harici bir launcher gibi herseyi ayarlayabiliyorsunuz. O yuzden mnun kalicaginizi dusunuyorum.
ah şekşe mesajları güzelce okusaydınız. lenovo p70 almaya karar verdim.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
ah şekşe mesajları güzelce okusaydınız. lenovo p70 almaya karar verdim.

hizli hizli gecmisim evet okumadim :-) bak.ne dicem p70 de karar kilmisin eywl da fiyat araligin 1100 tl ya kliksada lg g3 32gb 1150 liraya dusmus dun gordum almadiysan bir bak 1150 tl ye lg g3 hemde 32 gb p70 e gore daha iyi. bir bak derim.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
hizli hizli gecmisim evet okumadim :-) bak.ne dicem p70 de karar kilmisin eywl da fiyat araligin 1100 tl ya kliksada lg g3 32gb 1150 liraya dusmus dun gordum almadiysan bir bak 1150 tl ye lg g3 hemde 32 gb p70 e gore daha iyi. bir bak derim.
aralarında 350 tl fark var. verilir mi verilir ama benim durum ona müsait değil.ben en fazla zorlasam 1100tl veririm ama 1100tlye çıkıpta aman aman çok farklı bir telefon göremedim.Kamerayı aslında önemsiyorum.1300 tl vs. telefona para vereceğime 800e telefon alırım.Daha sonra para elime geçince kamera alırım daha mantıklı.Hatta go pro almayı düşünüyordum.Öyle yapsam daha bile iyi olur.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

aslında video kalitesi gayet güzel. sadece ana kameranın fotoğraf kalitesi o kadar güzel değil.Ama zaten güzel bir manzara yakalarsanız çokta fena işler çıkarmaz bence.Her yönüyle ben telefonu başarılı buldum fiyatına göre.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
aralarında 350 tl fark var. verilir mi verilir ama benim durum ona müsait değil.ben en fazla zorlasam 1100tl veririm ama 1100tlye çıkıpta aman aman çok farklı bir telefon göremedim.Kamerayı aslında önemsiyorum.1300 tl vs. telefona para vereceğime 800e telefon alırım.Daha sonra para elime geçince kamera alırım daha mantıklı.Hatta go pro almayı düşünüyordum.Öyle yapsam daha bile iyi olur.

aslında video kalitesi gayet güzel. sadece ana kameranın fotoğraf kalitesi o kadar güzel değil.Ama zaten güzel bir manzara yakalarsanız çokta fena işler çıkarmaz bence.Her yönüyle ben telefonu başarılı buldum fiyatına göre.

1100tl max param olsa bir 50 tl daha bulur lg g3 32gb alirdim. laser otofocus var ois destegi var ana kamera guzel. on kamera kotu. islemci snpdrgn 801ac, 3gb ram, 2k ekran yani bu ozelliklerde1150 tl ye baska cihaz yok. bu kliksa da nasil oluyor 1150 tlye dusuyor anlamadim ama neredeyse bedavaya satcaklar. mantiken orta seviye bir telefon yerine gecen yilin amiral gemisini almak daha xazip.geliyor.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
ama batarya olarak lenovo daha iyi. performans olarak lenovo daha iyi-üzgümün 2k ekran koymasalardı-. kamera olarak g3 daha iyi.ekran kalitesi olarak g3 daha iyi.Ben batarya ve performansı tercih ederim doğrusu.evet g3 çok güzel ama çokta sıkıntısı var.-benim bakış açıma göre-.Lenovo da karar kıldım.hemde bütçe dostu :biggrin:

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
ama batarya olarak lenovo daha iyi. performans olarak lenovo daha iyi-üzgümün 2k ekran koymasalardı-. kamera olarak g3 daha iyi.ekran kalitesi olarak g3 daha iyi.Ben batarya ve performansı tercih ederim doğrusu.evet g3 çok güzel ama çokta sıkıntısı var.-benim bakış açıma göre-.Lenovo da karar kıldım.hemde bütçe dostu :biggrin:
lenovo p70de dokunmatik sikintisi var biliyon dimi?

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
hiç bir yerde öyle birşey görmedim ? kanıtlayabilir ya da gösterebilir misin ?

P70'te hiç bir sıkıntı yok. Arkadaşım aldı çok memnun hem oyun performansından hemde akıcılığından ama yukarıda arkadaşın dediği gibi, ne kadar performanslı bir telefonda olsa orta seviye sayılabilecek bir cihaz. Kamerasından pek performans beklemeyin. Ben olsam G3'e kayabilirdim ama P70 alırsanızda pek bi fark olmaz :)

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
P70'te hiç bir sıkıntı yok. Arkadaşım aldı çok memnun hem oyun performansından hemde akıcılığından ama yukarıda arkadaşın dediği gibi, ne kadar performanslı bir telefonda olsa orta seviye sayılabilecek bir cihaz. Kamerasından pek performans beklemeyin. Ben olsam G3'e kayabilirdim ama P70 alırsanızda pek bi fark olmaz :)
evet lg g3 gibi bi telefonu p70 ile aynı kefeye koymamak lazım ama şunuda söylersem yanlış olmaz.P70 in g3 e üstün geldiği noktalar var.Param olsa alırmıydım g3ü evet alırdım.Ama 800 tl gibi bi fiyata tam istediğim özellikte bir cihaz bulmuşken kaçırmamak lazım.Ayrıca şunu da göstereyim

12039289_390924454451666_4030405577759118862_n.jpg

Birde daha sonra biraz daha ekleyip fotoğraf makinesi alırım daha iyi olur bence.

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
evet lg g3 gibi bi telefonu p70 ile aynı kefeye koymamak lazım ama şunuda söylersem yanlış olmaz.P70 in g3 e üstün geldiği noktalar var.Param olsa alırmıydım g3ü evet alırdım.Ama 800 tl gibi bi fiyata tam istediğim özellikte bir cihaz bulmuşken kaçırmamak lazım.Ayrıca şunu da göstereyim

12039289_390924454451666_4030405577759118862_n.jpg

Birde daha sonra biraz daha ekleyip fotoğraf makinesi alırım daha iyi olur bence.

Tabi hocam o konuda çok haklısınız. Ben sadece gördüğüm eksiyi söylemek istemiştim -ki tek eksiside kamerası telefonun. Malzeme kalitesi cidden iyi. Bir çok oyunda yüksek grafiklerde 0 takılma ile oynuyorsunuz. Kendisi zaten akıyor telefonun. Bataryası desen efsane ve tüm bunlar 800 TL. Daha ne istenirki :)

Ha birde ekleme yapayım. Eğer bütçeniz çıkabiliyorsa Xiomi Mi 4'ü de tavsiye ederim. Hepsiburada'da 1099 lira. Tek eksisi arttırılabilir olmayan 16 gb hafızaya sahip olması :)

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
hiç bir yerde öyle birşey görmedim ? kanıtlayabilir ya da gösterebilir misin ?

Youtube da sabri alyu incelerken ifade ediyor. 55 dakikalik bi inceleme videosu var orda diyor. Yani boyle basinca algilamiyor bazen diyor. Hani bu konuya bir bak. Sonradan sikinti yasama. Ya sonucta fiyayina gore iyi bir cihaz bosver. Millet zamaninda s3 mini lere 800 900 lira para verdi. Simdinin giris seviyeleri bile canavar gibi.

Tabi hocam o konuda çok haklısınız. Ben sadece gördüğüm eksiyi söylemek istemiştim -ki tek eksiside kamerası telefonun. Malzeme kalitesi cidden iyi. Bir çok oyunda yüksek grafiklerde 0 takılma ile oynuyorsunuz. Kendisi zaten akıyor telefonun. Bataryası desen efsane ve tüm bunlar 800 TL. Daha ne istenirki :)

Ha birde ekleme yapayım. Eğer bütçeniz çıkabiliyorsa Xiomi Mi 4'ü de tavsiye ederim. Hepsiburada'da 1099 lira. Tek eksisi arttırılabilir olmayan 16 gb hafızaya sahip olması :)

Yaw şu çin telefonlarina ulkemizde servis olsa on numara ha. stoklara geldiginde bi baktim taş gibi alet. Ama insan guvenemiyor iste bozulsa yaptircak parcasini bulamican. Ama begendigim bir model xiaomi mi4. 1000 tlye canavar gibi alet.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
[MENTION=471361]...Görkem...[/MENTION] Sabri alyunun tüm videolarını izledim.Demek ki denk gelmemişim.Belkide anlıktır.1saatlik videosunda elbet bahsetmesi gerekirdi sürekli olsa.Arasırada basmayıversin bişey olmaz :D

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
[MENTION=450738]Prophotone[/MENTION] hocam 1300 ise bütçeniz (yeni okudum girişi :D ) Z2 veya Desire Eye'da bakabilirsiniz. Desire Eye 1300 civarlarına düşüyor ara ara :)

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
@Prophotone hocam 1300 ise bütçeniz (yeni okudum girişi :D ) Z2 veya Desire Eye'da bakabilirsiniz. Desire Eye 1300 civarlarına düşüyor ara ara :)
aman aman çok önemli bir farkı varmı peki ? 500 tl vericek kadar.Zaten htc pek sevmiyorum

z2 çok hoşuma gidiyor ama o fiyata bulmak kolay değil.Ve bulsam bile o kadar parayı vermek şuanlık zor gözüküyor.Kış geldi montuydu osuydu busuydu.O kadar para veremem büyük ihtimalle.

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
aman aman çok önemli bir farkı varmı peki ? 500 tl vericek kadar.Zaten htc pek sevmiyorum

z2 çok hoşuma gidiyor ama o fiyata bulmak kolay değil.Ve bulsam bile o kadar parayı vermek şuanlık zor gözüküyor.Kış geldi montuydu osuydu busuydu.O kadar para veremem büyük ihtimalle.

Hocam performans olarak aynı sayılabilirler ama teknik serviste biraz daha avantajlı ve kamera farkı çok yüksek.

Birde G3'ü pek tavsiye etmem. Onun yerine Z2 daha tercih edilesi. G3'teki 2K ekran var bildiğiniz gibi. Şu an oyunlar 2k çözünürlük desteklemediği için fhd de açıyor ama oyunlar desteklemeye başladığı zaman performans kaybı olacak çok.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Hocam performans olarak aynı sayılabilirler ama teknik serviste biraz daha avantajlı ve kamera farkı çok yüksek.

Birde G3'ü pek tavsiye etmem. Onun yerine Z2 daha tercih edilesi. G3'teki 2K ekran var bildiğiniz gibi. Şu an oyunlar 2k çözünürlük desteklemediği için fhd de açıyor ama oyunlar desteklemeye başladığı zaman performans kaybı olacak çok.
zaten z2 yi almak çok isterim ama hem z2 nin fiyatı pahalı 1300den fazla.Ayrıca o kadar para veremem dediğim gibi.İhtiyaçlar vs. olunca bütçeyi kıstım :biggrin:

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
[MENTION=471361]...Görkem...[/MENTION] Sabri alyunun tüm videolarını izledim.Demek ki denk gelmemişim.Belkide anlıktır.1saatlik videosunda elbet bahsetmesi gerekirdi sürekli olsa.Arasırada basmayıversin bişey olmaz :D

Yani surekli bir problem oldugundan degilde ara sira oldugundan bahsediyor. Incelemedigim bir model olmadigi icin bense ordan baktim cihaza.

zaten z2 yi almak çok isterim ama hem z2 nin fiyatı pahalı 1300den fazla.Ayrıca o kadar para veremem dediğim gibi.İhtiyaçlar vs. olunca bütçeyi kıstım :biggrin:

Sony xperia z2 performans olarak oldukca basarili. snapdragon 801 islemcisi fulk hd ekranda iyi bir performans sergiliyor. Lg g3 deki 2k ekran bu islemciyi yoruyordu. Bu nedenle full hd islemciye yuk olmuyor ve performans basariki bir hal aliyor. 3 gb ram ile arayuz zeten akici olan urun su gibi akiyor. Pil konusunda sony 3200 mah ile bu urunde oldukca basarili. Kasasi cerceveleri aluminyum oldugundan oldukca saglam. On arka cam oldugu icin premium bir his aliyorsunuz. bu urunun tek kotu yani kamerasi. Yani lg g3 en buyuk rakibi oldugunu goz onunde bulundurursak sadece kemera konusunda rakibinin gerisinde kaliyor. Diger buyun ozellikleri daha basarili.

Htc desire eye modelinde z2 de oldugu gibi snapdragon 801 islemcisi bulunmakta. Lakin eye modelinde z2 de oldugu gibi 3gb degil 2 GB ram bukunmakta. Fakat oda kamera performansinda basarili. Yani kamera sizin icin onemliyse htc eye modelini alin. Yok kamera onemli degil dersen z2 daha basarili. Ayrica guncelleme konusunda sony cok basarili. Fakat fiyat olarak kriterinize uymuyir teknimarketlerde iki modekide 1500 tl civsrinda bir fiyat etiketine sahip.

Reaksiyon puanı
16,128
araba alınır o 1300'e p70 iyidir dokunmatik sorunu masal.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Yakinda bende degistircem cihazi bu aralar bende o kafafayim soyle 1000 liralik.bi cihaz aliyim guzelde bi laptop alcam. bide bak su lenovo p1 gelsin ona bakalim. Parmak izi okuyucu falanda var. snapdragon 615 varmis kactan gelir acaba.