En uygun telefon hangisi olur ?

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Aylardır kafa yoruyorum ve en sonunda aradığım özellikleri listeledim.Bu kriterlere uygun telefon önerilerinizi bekliyorum.

Aradığım özellikler :
  • Güzel Kamera(instagram + vlog planlıyorum)
  • Başarılı oyun performansı (oyunlarda kasmadan akıcı bir şekilde oynamak istiyorum)
  • Bir günü çıkartabilen batarya.En azından telefonu kullanmadığım zamanlarda rahatlıkla bir günü çıkartsın.
  • Mümkünse taşınabilirliği rahat olsun.Cebime atıp rahatça gezebileyim.
  • En kötü lollipop olsun.
  • Sürekli problemlerle uğraşmak istemiyorum.
  • Max 1300 tl (benim bütçeye o bile fazla olabilir ama hadi 1300 diyelim)
  • SD kart olursa daha iyi olur aslında, eğer sd kartsız bi sıkıntı olmaz ise benim için problem yok (32gb bana rahatlıkla yeter)
  • En azından beni 3-4 yıl götürsün(en yeni telefonlarla kafa tutsun demiyorum ama en azından durup dururken kasmalar yaşanmasın.Ben onu arada sıfırlarım bile o problem değil.Ailemdekiler memur.Krediler vs. var.Aldığım zaman beni en kötü 3 yıl götürsün.

Aradığım özelliklerde aklıma yatan LG G3, LG G2 ve ASUS Zenfone 2 var.Bu özelliklerde tavsiye edebileceğiniz telefon var mı ?

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
G3 ya da Zenfone 2 al derim

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
G3 ya da Zenfone 2 al derim
ama hangisi ? kesin olarak bana telefon öneririn lütfen. birisini alıcam artık.zenfone 2 de intel işlemci olduğu için play store'den birşey indirirken bu sürüm ile uyulu değil vb. hatalar var diye biliyorum.Sıkıntı olur sa eğer ?

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Hocam beklentiler fazla bütçenin durumu kritik :) şu aralar lg g4 az kullanılmış temiz ikinci el bulabilirsen kaçırma derim. Beklentilerini fazlasıyla karşılar. İkinci el düşünmüyor isen Lg g3 ve zenfone 2 işini görür ama en azından 3-4 yıl demişsin bu kriteri en fazla 2 yıla indirir bu cepler.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
annemle konuştum, o bu kadar para vermeye bile razı değil sanırım (haklı da, bu para bir ailenin bir aylık geçimi hatta daha bile fazlası.)
Zenfone 2(16gb) 1099tl nasıl sizce , ihtiyaçlarımı karşılar mı sizce ?

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Kardeş o bütçeye o aradığın özellikleri zor bulursun önce beklentiyi düşür biraz yoksa pişman olursun

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ya 2. el alacaksın temiz yada beğendiğin bir telefonu ama bunların içinde samsung ve lg dışında biri olsun

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Kardeş o bütçeye o aradığın özellikleri zor bulursun önce beklentiyi düşür biraz yoksa pişman olursun

Ya 2. el alacaksın temiz yada beğendiğin bir telefonu ama bunların içinde samsung ve lg dışında biri olsun
zenfone 2 16gb bence beklentileri karşılar gibime geliyor, sen ne düşünüyorsun ?

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
1 Buçuk 2 yıl götürür seni sonra çöp

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Bak sen ne yap biliyon mu. Ya git kliksa dan 1250 tlye lg g3 32gb al. Veya 1250 -1300 tlye asus zenfone 2 al ( ama islemcisi 2.3 ghz hizinda olan). O pahali dersen metro markette falan bulursun 1050 - 1100 tlye lg g2 al.

Bak kriterlerin bu fiyat araligina hem oyun hem instagram icin kamera zor. Benim bu yazdiklarin sen oyun oynayabil die. lg g3 un kamersida guzel ayrica 1250 tl ye oyle bir telefon alamazsin.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
zenfone 2 16gb düşünüyorum şuan (g3 almak isterim ama 1300 tl bütçe veremem, 1100tl sanırım max olur.)

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
O zaman beklentilerinden fedakarlık yapıp zenfone'u alıcaksın en fazla 2 yıl sonra telefon sağlamda olsa o günün şartlarında yetersiz kalıcak ve çöpe atıcaksın ya da taş çatlasa takasta 250 liraya sayıcaklar. Ya da şimdi bi süre telefonsuz kalıp para biriktirip beklentilerini karşılayacak bir model alıcaksın.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
O zaman beklentilerinden fedakarlık yapıp zenfone'u alıcaksın en fazla 2 yıl sonra telefon sağlamda olsa o günün şartlarında yetersiz kalıcak ve çöpe atıcaksın ya da taş çatlasa takasta 250 liraya sayıcaklar. Ya da şimdi bi süre telefonsuz kalıp para biriktirip beklentilerini karşılayacak bir model alıcaksın.
neden karşılamasın beklentilerimi ? ben zaten sürekli üst düzey beklemiyorum ama enazından günlük kullanımda kasmalar yaşanmasın yeterli olur.Zaten android 5.0 da ram sızıntısı diye bi problem var.Güncelleme gelirse 5.1.1 yada marshmallow (büyük ihtimal gelir) o zaman çok daha stabil bir cihaz olur.

Zeze1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zenfone 2 16gb düşünüyorum şuan (g3 almak isterim ama 1300 tl bütçe veremem, 1100tl sanırım max olur.)

Usta lg g3 alma . Suan g3 ü 1000 tlye bile alabilirsin n11 üzerinden fakat arayüzü çok saçma lg nin. Zenfone 2 al arkana bakma. 1000 tllik cihazın kamerasının da note 5 gibi olmasını beklemiyorsan hiç durma usta. hatta 950 tlye bile alabilirsin 16 gblık zenfone 2 yi.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Tabi fiyat olarak size uygun olmasi lazim. Asus un iki versiyonu var. Biri islemcinin 1.8 ghz olani birde 2.3 ghz olani var. Bizim onerdigimiz 2.3 ghz olani. 1.8 olanin fiyati daha uygun. Ama performansi nedir bilemiyorum o modeli incelemedim. 1100 tl ye lg g2 dusunmezmiSiniz. g3 ile arasinda cokta buyuk bir performans farki yok.hemde suanki sistemiyle gayet stabil caliamakta

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Tabi fiyat olarak size uygun olmasi lazim. Asus un iki versiyonu var. Biri islemcinin 1.8 ghz olani birde 2.3 ghz olani var. Bizim onerdigimiz 2.3 ghz olani. 1.8 olanin fiyati daha uygun. Ama performansi nedir bilemiyorum o modeli incelemedim. 1100 tl ye lg g2 dusunmezmiSiniz. g3 ile arasinda cokta buyuk bir performans farki yok.hemde suanki sistemiyle gayet stabil caliamakta
çok düşünüyordum ama daha güncel bir telefon istiyorum.ayrıca sd kart ta yok ve fiyatı 1200 tl benim için max 1100tl. daha fazla vermek istemiyorum

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
neden karşılamasın beklentilerimi ? ben zaten sürekli üst düzey beklemiyorum ama enazından günlük kullanımda kasmalar yaşanmasın yeterli olur.Zaten android 5.0 da ram sızıntısı diye bi problem var.Güncelleme gelirse 5.1.1 yada marshmallow (büyük ihtimal gelir) o zaman çok daha stabil bir cihaz olur.
Şu anda note 5 kullanıyorum piyasanın en üst düzeyi. Bundan önce m9 kullandım arayüzü hiç kasmadı ama arka kamera beş para etmezdi ama ön kamera en iyi selfie kamerasıydı. Note arka kamerası harikulade ama ön kamera bence yetersiz ve arayüzü m9 kadar stabil değil. Gördüğün gibi iki markanın iki üst düzey cebinin küçük bi kıyaslamasında bile hiçbir zaman hiçbir telefonun beklentileri karşılamadığını görüyoruz. Asus zenfone 2 bu düzeyde bir telefon değil ve sen diyorsun ki kamerası güzel olucak, beni 3 yıl götürücek. Şu an bu beklentilere ve bütçene en uygun telefon lg g4 ikinci el.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
zenfone 2 16gb bence beklentileri karşılar gibime geliyor, sen ne düşünüyorsun ?

Valla geçen sene olsa bir şeyler derdimde 1 senedir pek araştırmıyorum telefonları o yüzden pek bir şey de demek istemiyorum ama tek bildiğim g3 g4 veya samsung serisinden uzak durman gerektiği

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
g4 alıcak param yok arkadaş :) tamam bende cam gibi fotoğraf çeksin. 6 gün pil ömrü olsun, telefonda gta 5 oynayayım demiyorum.(gerçi windows 10 kurabiliyorsunuz da o ayrı mevzu :D )

en azından ortalamanın üzerinde kamera kalitesi olsun.(internetteki örnekleri hoşuma gitti). performans olarak 16gblık modelinkini pek göremedim ama en azından bi asphalt 8 modern combat 5 rahatlıkla oynatır.Pili öyle sabah takıpta saat 4 gibi bitmesin, en azından saat 6-7ye kadar götürsün .(en kötü zenpower vs. alırım) fiyatıda 1100tlyi geçmesin. kullanım ömrü olarak ta 1-1.5 sene güzel bir performans versin. kalan seneleride günlük kullanımda arayüzü kasmasın yeteri olur :)

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
g4 alıcak param yok arkadaş :) tamam bende cam gibi fotoğraf çeksin. 6 gün pil ömrü olsun, telefonda gta 5 oynayayım demiyorum.(gerçi windows 10 kurabiliyorsunuz da o ayrı mevzu :D )
Üst düzey beklentin yoksa senin işini görür ama mutlaka 2.3 ghz modeline bak. Lenovo nun telefonlarıda güzel bakmanı öneririm.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Üst düzey beklentin yoksa senin işini görür ama mutlaka 2.3 ghz modeline bak. Lenovo nun telefonlarıda güzel bakmanı öneririm.
p70 çok güzel gözüküyor, performansı özellikle çok iyi ama zenfone 2 daha sağlam daha güvenilir duruyor.lenovo replika , çakma çin telefonları gibi duruyor.

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Asus sağlamdır ve lafta değil eline alınca hissediyosun :) Son yazdığın beklentileri çok rahat karşılar.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
çok düşünüyordum ama daha güncel bir telefon istiyorum.ayrıca sd kart ta yok ve fiyatı 1200 tl benim için max 1100tl. daha fazla vermek istemiyorum

Daha guncel bir telefon istiyorsun da. Arkadasimda zenfone 2 var. Bir guncelleme geldi lolipop un hangisi bilmiyom. kendi gozumle gordum yanindaydim guncellerken en ufak bir hata olmadi telefon kapandi bidaha acilmadi. Sonra altim telefonu bir onceki surumu bulduk asus tan pcye bagladim falan filan. Bak guncel ama guncelleme konusunda cok kotu asus. Bizzat sahit oldum. Ayrica zenfone 2 intel islemcili oldugu icin islemci guzel ama play store daki her uygulama uyumlukuk saglamiyor. Ayrica nerde yasiyon bilmiyom yasadigin sehirde metro market varsa gecen aydi galiba katalogunda 32gb lg g2 1050 tl idi. he uyumlukuk saglamasada asus zenfone 2 lg g2 den daha performansli. android yazilirken qualcomm un islemcileri goz onune alinarak yaziliyor. Bu nedenle ben telefon alirken veya tavsiye ederken qualcomm islemcili olmasina dikkat ediyorum. mediatek veya intel androidde qualcomm kadar uyumlu degil.

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Lenovo vibe x2 bunada bak derim. Testlerde g2, zenfone 2 den daha iyi puanlar almış.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Daha guncel bir telefon istiyorsun da. Arkadasimda zenfone 2 var. Bir guncelleme geldi lolipop un hangisi bilmiyom. kendi gozumle gordum yanindaydim guncellerken en ufak bir hata olmadi telefon kapandi bidaha acilmadi. Sonra altim telefonu bir onceki surumu bulduk asus tan pcye bagladim falan filan. Bak guncel ama guncelleme konusunda cok kotu asus. Bizzat sahit oldum. Ayrica zenfone 2 intel islemcili oldugu icin islemci guzel ama play store daki her uygulama uyumlukuk saglamiyor. Ayrica nerde yasiyon bilmiyom yasadigin sehirde metro market varsa gecen aydi galiba katalogunda 32gb lg g2 1050 tl idi. he uyumlukuk saglamasada asus zenfone 2 lg g2 den daha performansli. android yazilirken qualcomm un islemcileri goz onune alinarak yaziliyor. Bu nedenle ben telefon alirken veya tavsiye ederken qualcomm islemcili olmasina dikkat ediyorum. mediatek veya intel androidde qualcomm kadar uyumlu degil.
söylediklerinize katılıyorum ama şöyle bir düşünürsek exynos işlemciler bile sıkıntı yaratıyor, şuan aşşağı yukarı birçok programı da kullanabiliyorsun.İleride zaten uygulamalar intel işlemci de göz önüne alınarak yapılır.Yapılmasa bile en azından birçok uygulama vardır şuan bile.Yani dediğim gibi qualcomm olsa daha iyi olurdu ama o zamanda bu fiyatta olur muydu bilemiyorum.Ve ben eminimki elinden geldiğince telefonu güncellemeye çalışıyorlar.Tamam hatalı güncellemeler geliyor doğru ama en azından adamlar uğraşıyor.Ellerindeki tek amiral gemisi(pek kullanmıyorum aslında bu lafı :) ) zenfone 2 bu yüzden ellerinden geleni yapıyorlar.Ben marshmallow'unda geliceğini düşünüyorum.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Aylardır kafa yoruyorum ve en sonunda aradığım özellikleri listeledim.Bu kriterlere uygun telefon önerilerinizi bekliyorum.

Aradığım özellikler :
  • Güzel Kamera(instagram + vlog planlıyorum)
  • Başarılı oyun performansı (oyunlarda kasmadan akıcı bir şekilde oynamak istiyorum)
  • Bir günü çıkartabilen batarya.En azından telefonu kullanmadığım zamanlarda rahatlıkla bir günü çıkartsın.
  • Mümkünse taşınabilirliği rahat olsun.Cebime atıp rahatça gezebileyim.
  • En kötü lollipop olsun.
  • Sürekli problemlerle uğraşmak istemiyorum.
  • Max 1300 tl (benim bütçeye o bile fazla olabilir ama hadi 1300 diyelim)
  • SD kart olursa daha iyi olur aslında, eğer sd kartsız bi sıkıntı olmaz ise benim için problem yok (32gb bana rahatlıkla yeter)
  • En azından beni 3-4 yıl götürsün(en yeni telefonlarla kafa tutsun demiyorum ama en azından durup dururken kasmalar yaşanmasın.Ben onu arada sıfırlarım bile o problem değil.Ailemdekiler memur.Krediler vs. var.Aldığım zaman beni en kötü 3 yıl götürsün.

Aradığım özelliklerde aklıma yatan LG G3, LG G2 ve ASUS Zenfone 2 var.Bu özelliklerde tavsiye edebileceğiniz telefon var mı ?
G3 al ama skyah ve beyaz renkte kasada çatlama oluyor altin rengini al

ACMTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xperia z3 compact i zorlamani tavsiye ederim. Lg g2 gunumuz telefonlarina gore eski kaldi. Lgg3 e gelirsek telefonun stabilite sorunlari var bataryasi o ekran icin yeterli gelmiyor , yani arayuz de alicilik yok. Z3 compact ust duzey donanim , tasinabilirlik , guncelleme destegi , saglamlik ve en onemlisi batarya suresi ilr bunlarin onundedir.

SeeTake

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Kardeşim senin aradığın telefon xperia z3 compact

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
ekranı küçük geliyor bana, birde fiyatı 1500 civarı diye biliyorum.Mesajları okursanız max bütçenin 1100tl olduğunu görürsünüz.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
son olarak lenovo p70'te karar kıldım. cihaza hayran kaldığımı söylemeden edemeyeceğim.