• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

En sevdiğiniz Rapçi kim?

Didem Ergin

Profesör
Reaksiyon puanı
2,343
Son yılların en popüler müzik türlerinden olan Rap, ülkemizde büyük bir kitleye sahip desek yanlış olmaz. Sizin en sevdiğiniz rapçi kim ya da en sevdiğiniz rap şarkısı? Link de bırakabilirsiniz :)

1560009272921-untitled-1.jpg

Mücevher hariç hepsini dinliyorum bende :)
Şimdi 3 Nisan'da Kubilay Karça'nın S.O.S parçası çıkacak onu bekliyorum geçen gün instagram da canlı yayınında demosunu dinletti gayet hoşuma gitti tamamı nasıl bakalım ?

Ati242, POS, Fro, Badis, ve tüm Antalya'lı hemşerilerimi dinlemeye çalışıyorum. PP'den anlaşılacağı üzere; Stabil, İmpala, Rizzo Guerta, Arman Yekta, Saian&Patron&K"st&Keysi, Jagged, Def, Massaka, Enes Alper, Boykot, Gazapizm. Almanya tarafında; Gringo44, Hasan K., Brudi030, Ufo361, Capital Bra, Fero, Mert Abi...

Almanya'da Gringo44, Türkiye'de PMC ekibi, Enes Alper, Stabil kapışır gibi.

Türkiye'de ceza ezhel khontkar patron

Ati242, POS, Fro, Badis, ve tüm Antalya'lı hemşerilerimi dinlemeye çalışıyorum. PP'den anlaşılacağı üzere; Stabil, İmpala, Rizzo Guerta, Arman Yekta, Saian&Patron&K"st&Keysi, Jagged, Def, Massaka, Enes Alper, Boykot, Gazapizm. Almanya tarafında; Gringo44, Hasan K., Brudi030, Ufo361, Capital Bra, Fero, Mert Abi...

Almanya'da Gringo44, Türkiye'de PMC ekibi, Enes Alper, Stabil kapışır gibi.
Bu PMC bullshit! :)

Ben cezacıyım:) Küçüklükten beri onu dinlerim.Zaten yabancı müziklerle pek aram yok.Rap içinde cezanın müziği güzel.Sözleride.

Sagopa'nın eski albümlerini çok severim. Özellikle Bir Pesimistin Gözyaşları albümü sanat eseri kıvamındadır. Keza Romantizma ve Kötü İnsanları Tanıma Senesi de öyle. Şarkı koleksiyoncusu ve Saydam Odalar albümleri de baya iyidir. Ancak Kalp Hastası albümü ile o eski stilinden biraz dışarı çıktı. Şimdilerde hafiften Trap olayına döndü. Pek hoşuma gitmiyor. Çünkü eskiden insanların ortak acısı paylaşır, kimsenin söyleyemediği şeyleri söylerdi. Şimdilerde bu tarz parçalar yok denecek kadar az. Yine Ceza'nın eski şarkılarını çok severim. Norm Ender'in eski şarkıları da iyiydi özellikle Çıktık Yine Yollara baya iyi mesajlar veriyordu. Güncel rap sanatçıları ve rap şarkıları ilgimi çekmiyor. Şimdiki rap ilgimi çekmiyor maalesef.

Önceden Sagopa Kajmer dinlerdim lise yıllarımda. Uzun zamandır hiç dinlemedim.

Fakat şunu da söylemeliyim, Cümle Mühendisi, Gölge Haramileri, Merhametine Dön gibi kült eserlerin sahibi olan biri nasıl bu kadar ayağa düştü anlamak zor.

Türkiye'de Rap müziğin dinlenmesinin sebebi Pop müziğinin batışından kaynaklanmakta. Çünkü sürekli aynı parçalar dinliyor gibi geliyor insanlara..

Tabii bu daha önceden Rap müzik dinlenmiyor değildi, sadece o tadı tadamayanlar vardı..

Ceza , Patron, Norm olabilir

Rapçı değil de, 2 rapçının (Bekabir-Azade) söylediği şu bir şarkının bende büyük yeri vardır.