En sağlam linux dağıtımı hangisi

En sağlam linux hangisi ?

• Kullanılan toplam oy
    344

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Ubuntu One da zaten fazla alan almak paralı dediğim gibi Ubuntu TV leri çıkardılar bunlar paralı bir de sanırım Mobil için Ubuntu var ama o parasız Canonical a saygım sonsuz masaüstü ortamını ellemeden parasını kazanır gibime geliyor Shuttleworth zeki adamdır çıkış yolu bulur haa aklıma şimdi bir proje geldi eğer Valve yeni bir konsol çıkarırsa Ubuntu lu bir konsol olabilir neden olmasın yani zaten L4D2 yi de Ubuntu üzerinde denemişlerdi

--- Mesaj Güncellendi ---

Bu arada yeni Ubuntu yu denedim 12.04 ü yani bir önceki sürümüne göre daha iyi olduğu açık şekilde belli gayet iyi bakalım hata falan verecekmi
12.04 daha iyi çünkü kısıtlamaları iyice arttırmışlar sağda dock ya sadece görünür oluyor ya da sade gizli daha önceden 4 ayrı seçenek vardı synaptic yada compiz yüklemek için depo aktif etmek gerekiyor e acemi kullanıcıda bunu görünce ürkecek ve yüklemeyecek sonuç olarak yine windows gibi oluyor ne verdiysek onu kullan fazlası sana ne gerek zihniyeti.

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
12.04 daha iyi çünkü kısıtlamaları iyice arttırmışlar sağda dock ya sadece görünür oluyor ya da sade gizli daha önceden 4 ayrı seçenek vardı synaptic yada compiz yüklemek için depo aktif etmek gerekiyor e acemi kullanıcıda bunu görünce ürkecek ve yüklemeyecek sonuç olarak yine windows gibi oluyor ne verdiysek onu kullan fazlası sana ne gerek zihniyeti.

Bilgisayar kapanmama sorunu vardı bir önceki sürümlerde bundada devam ettiğini görüyorum değiştiriyorum şimdi Kubuntu yu deniyeceğim sizin tavsiye ettiğiniz bir şey varmı

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
LMDE Netrunner Zorinos Ve magma linux memnun olduğum dağıtımlar Sabayonda iyidir ama benim makine ile anlaşamadılar.
Bilgisayar kapanmama sorunu vardı bir önceki sürümlerde bundada devam ettiğini görüyorum değiştiriyorum şimdi Kubuntu yu deniyeceğim sizin tavsiye ettiğiniz bir şey varmı

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kubuntu fena degil ama herseyi kendin download ediyosun.
eski 600mb cd linuxlarda bile daha cok uygulama vardi. koskoca dvd ama ne qemu var ne wine ne baska bisey.
kapanmama derken neyi kastediyosun bilmiyorum ama buyuk ihtimal ilgili power yonetimi programi yuklu olmadigindandir

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kubuntu fena degil ama herseyi kendin download ediyosun.
eski 600mb cd linuxlarda bile daha cok uygulama vardi. koskoca dvd ama ne qemu var ne wine ne baska bisey.
kapanmama derken neyi kastediyosun bilmiyorum ama buyuk ihtimal ilgili power yonetimi programi yuklu olmadigindandir

Bilgisayar ı kapat tuşuna basıyorum Ubuntu yazısında takılı kalıyor öylece hiç bir şey olmuyor

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
benim favorim knoppix ve mint ancak bunlarin package serverlari cok olmadigi icin kubuntu kullaniyorum genelde . ancak eski 5.1 kadar olmasada knoppix hala iyi sayilir bence :Pkapanma sorunu bicok linuxta olabiliyo hatta windowsta da oluyo :p sebebi genelde acik kalan kapatilamayan programlar . linux icin kapanma dugmesine basilinca tum programlari kapatan bi komut dosyasi olusturmak kisaca sorunu cozer ama kullandigin linuxun dokumlerine yada linux kapnirken otomatik komut dosyasi calistirmayi arastirirsan eminm vardir biyerlerde ayrintilari :P

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim favorim knoppix ve mint ancak bunlarin package serverlari cok olmadigi icin kubuntu kullaniyorum genelde . ancak eski 5.1 kadar olmasada knoppix hala iyi sayilir bence :Pkapanma sorunu bicok linuxta olabiliyo hatta windowsta da oluyo :p sebebi genelde acik kalan kapatilamayan programlar . linux icin kapanma dugmesine basilinca tum programlari kapatan bi komut dosyasi olusturmak kisaca sorunu cozer ama kullandigin linuxun dokumlerine yada linux kapnirken otomatik komut dosyasi calistirmayi arastirirsan eminm vardir biyerlerde ayrintilari :P
Windows 8 in ilk zamanlarında oluyordu sonradan çözdüler sanırım

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Redhat paralı bir linux dağıtımı fakat güvenilir. Hatta RedHat Enterprise Virtualization paketi ile eSXi kadar olmasa bile (Snapshot alamama) gayet kaliteli bir sunum sağlıyor.

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ubuntu linux dünyasının windowsu gibi, kolay hazır rahat ama linuxçulara sorsan sevmezler genelde.

ben opensuse,fedora,arch kullandım.

En çok sevdiğim arch linux oldu. notebookun harici ekran kartını bumbleebe de ancak o tanıdı en sağlıklı. Hem tam hakimiyet veriyor.

Yanlız Freebsd denmiş orda. o linux değil bsd dir! ikisini aynı kefeye koymayın. Freebsd daha çok sunucularda kullanılır ki eski çalıştığım şirkette 8 ay onu kullandım ve çöktüğünü bir gün bile görmedim.

Arayüzle kullanacaksan pcbsd kullanacaksın ama arch daha sağlam.

Şu komut işi bitiriyor ağa: pacman -Syu yada yaourt -Syu

bütün sistem deki yazılımları en güncel stabil versiyonlara güncelliyor(yanlız linux kerneli de güncelleniyor ve driverlar cozurtabiliyor deneyimle sabittir dikkatli olun)

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Mageia güzeldir, 10 numaradır. 2. sürümünü denemeye ne zaman kısmet olacaksa.

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
şimdi ben ubuntu 12.10 indirdim iso dosyası. bunu cd ye yazdırmam mı gerekiyor kurmak için. win 8 kurulu ikisini bir nasıl kullanabilirim.

şimdi ben ubuntu 12.10 indirdim iso dosyası. bunu cd ye yazdırmam mı gerekiyor kurmak için. win 8 kurulu ikisini bir nasıl kullanabilirim.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Artık "Windows 8 Enterprice x64 "
ancak şıklarda göremedim...

---Ali Kinik - Ben Senin Askinla Yaslaniyorum---
Dilimde değilsin deliliğimde
Hangi yöne varsam taşlanıyorum
Bu kızıl günlerin vebali kimde
Ben senin aşkınla yaşlanıyorum

Yılların öfkesi çok zalim oldu
Ne mecalim kaldı ne halim oldu
Saçımdaki aklar delilim oldu

Ömrün gülü soldu döndü akşama
Ne duama ses var ne bedduama
Çoluğa çocuğa karıştım ama
Ben senin aşkınla yaşlanıyorum...

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Artık "Windows 8 Enterprice x64 "
ancak şıklarda göremedim...

---Ali Kinik - Ben Senin Askinla Yaslaniyorum---
Dilimde değilsin deliliğimde
Hangi yöne varsam taşlanıyorum
Bu kızıl günlerin vebali kimde

Yılların öfkesi çok zalim oldu
Ne mecalim kaldı ne halim oldu
Saçımdaki aklar delilim oldu

Ömrün gülü soldu döndü akşama
Ne duama ses var ne bedduama
Çoluğa çocuğa karıştım ama
Ben senin aşkınla yaşlanıyorum...

Şiire lafım yok ta konu ile alakasız olmuş.

SincapHenry

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir kere Pardus projesi durdu. Ankette durması biraz saçma. Arc, Slack, Gent bu dağıtımlar iyi bir bilgi birikimi gerektiriyor. Sağlam derken stabil demek istediğini varsayıyorum. Bu konuda en iyisi PclinuxOs'dur. Mandriva tabanlıdır ve türkçe deyimiyle yuvarlanan bir yapıya sahiptir. Yani sürüm kendi kendini zamanla sürekli günceller. Sen zırt pırt yeni sürüm çıkmış mı diye bakmazsın. Köküne kadar da Türkçeleşir. İki tıklama yeterlidir. İkinci stabil sistem ise Ubuntu'nun LTS sürümleridir. Ötekilerinde fazla hata kaydı olduğu için senin canını sıkan bir durumla karşılaşman yakındır. 1-) PcLinuxOS 2-) Ubuntu LTS LinuxMint'e bir türlü ısınamadım o yüzden geçiyorum o dağıtımı. Depolarda sürekli problem çıkarıyordu. Karar senin yinede.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Gerçek manada en sağlam Debian'dır çünkü kararlılık ilk prensibidir ama biraz geriden takip eder bilinçli olarak.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Şiire lafım yok ta konu ile alakasız olmuş.
Şiir birisi için be dostum belki okumuştur?Yada çoktan unutmuştur bizi ama biz onu unutamadık ne çare...

Debian iyidir ...Microsoft bırakırsa işletim sistemi yapmayı debian kullanırız bizde:)

BrainPaid

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Debian tabanlı Ubuntu hariç linux kullanmadım o yüzden oylamaya katılmayalım yanlış sapmalara sebebiyet vermemelim :) Ama masaüstleri hakkında yorum yapabilirim ki şu ana kadar kullandığım en iyi ve kullanışlı masaüstü (GTK+3) Gnome.

Unity nedendir bilmiyorum Gnome'dan yavaş.

En görsel masaüstleri sırasıyla En iyi KDE, sonra Gnome, Sonra Unity 3D bence.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Şu konuda bir sefer anlaşalım Ubuntuyu sadece çok duyduğu için iki kez kullanmış kişler gelip burda ubuntu sağlam demesin. Bu Volvo veya Saab hakkında fikri olmayan bir kişinin Fiat çok sağlam demesi ile eş bir durum. UBUNTU SAĞLAM DEĞİL bunu herkes anlasın artık SAĞLAM LAZIMSA ARCH, DEBİAN, GENTOO kullanabilirsiniz

izmir car hire

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İleri düzeydeki bir linux kullanıcısı için iki ana dağıtım tanırım.
1- Slackware
2- Debian

Kurmak da zor, çökertmek de...

Bunların hafifletilmiş ve kullanımı rahatlatılmış versiyonlarını, acemiler için öneririm.

Linux dışında tavsiyem:

Sun firmasından ücretsiz Orjinal DVD'lerini isteyebileceğiniz Open Solaris'dir.

2004 yılında Amd 1600 işlemcili bilgisayarıma kurduğum Suse hala sağlam duruyor. Rpm dosya sistemi kullandığı için bu da sağlam ve kullanımı rahat diye öneririm.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Open Solaris projesi bitti; Sun, Orcale tarafından satın alındı ama sen diyorsun ki Sun firmasından ücretsiz orjinal Open Solaris DVD'si isteyin. :)

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bu gun ubuntu wubi kurdum güncelleme yaptım tamamen Türkçe oldu ayrıca rekoq tarayici kurdum bir tek compız i çalıştıramadim bütün donanim ları tanıdı flash player kurulu geliyor zaten ama temel bileşen olması gereken vlc programını göremedim ayrıca sol bari sağ a yada üste nasil taşıyabilirız ve sayfa kapatma ikonları solda olması kafa karıştırıyor sağa çekme olasılıği varmıdir.

thex

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sonu gelmez tartışma başlar ve devam eder...

northpower

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aslında konu başlığı hangi linux değil en sağlam linux? o yüzden kolaylık farklı güncellik farklı sağlam farklı şeyler. güncel olmadığı için sağlam olmadığı söylenen sürümler var. söyleyenleri anlayamıyorum. "güncel" den kasıt nedir acaba? kernel içindeki programlar driverlar ya da uzun zamandır yeni sürüm çıkarmamış olması? cidden merak konusu benim için. söyle bişey söyleyeyim. diskler çıkalı ne kadar oldu düşünün bir son kayaların üzerinde binlerce yıldır kaybolmadan duran çizimleri düşünün. kaybolan dosyaları düşünün. sağlamlık evet ama hangi açıdan diye düşünmek gerek. bir de ben oy kullanmadım kesin kanaat oluşturacak kadar bilgili değilim. ubuntu pardus mandrive suse fedora redhat ve birkaç linux daha kullandım. hatta üniversitede linux lab kurulumunda yardımcı olmuştum bir redhat üzerinde 11 kullanıcı açıp 256mb lık ramlerle ana makinaya bağlı 11 basit özellikli makina ayarlamıştık ve sunucu üzerinden hizmet almalarını sağlamıştık. makinaların tek yaptığı ana makinaya bağlanıp oturum açmak ve ana makinadaki işlerine devam ederler. gelen öğrenciler linux üzerinde çalışırlar internete girerler döküman işlerini yaparlar vs. ( redhat tam o dönem ücretlendirildi yerine piyasada fedora kullanılmya başlandı.)

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Zorin OS'ta güzel ama fazla sorun yaratıyor. Mageia 3 çıkacak o nasıl olur sizce?