En iyi FPS oyunları?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 12ada
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

En İyi Fps Serisi

• Kullanılan toplam oy
    26
  • Anket kapatılmış .

m!ndf!elds

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Simülasyon tarzı bir oyun oynamak isteyen Battlefield 3 oynayabilir, ama arcade oynamak için Cod serileri ve özellikle Quake 3 paha biçilemez. Herşey grafik veya gerçekçilik değildir, önemli olan oyunun bilek gücünü ortaya çıkarabilmesidir. Özellikle Quake 3 sadece aim'ine güvenen insanların oynayabileceği hala da uluslararası büyük turnuvalarının yapıldığı efsane bir oyundur.

lianxing

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben şöyle bi yaklaşımla açıklamak istiyorum, pc oyunculuğuna 90 senesinde amiga ve commodore lar ile başlayan bir nesil evladı olarak, Benim gelmiş geçmiş 1 numaram ( Karar vermek zor olsada ) dos tabanlı wolf 3D dir , hatırladığım kadarıyla ilk adımı o atmıştı fps ye..
Klasiklere saygı kısmını geçip yakın zamana bakarsak eğer , hala günümüzde bazı firma ve oyunların başarısına ulaşamadığını düşündüğüm oyunlar ve sevme nedenlerim şunlardır:

1. Far Cry : Neden derseniz Atmosfer ve grafikler gerçekten şahane,dağın tepesinde oturup mangal yakasınız geliyor,oyundaki özgürlük,yani haritanın istediğiniz yerinden gidebilme ve stratejinizi istediğiniz gibi geliştirebilme seçeneği.İster gizli ister allah kitap dalarak.Üçüncü ve benim bugüne kadar hiç bir oyunda görmediğim oyun uzunluğu ( Tomb raider the last revelation hariç tabiiki ama o FPS değil o yüzden konu dışı kalması gerekli ) benim gibi oyuna doymayan bi adamın bile oyunun bittiğini düşündüğü bölüm, meğersem sadece oyunun 4 te biriymiş :)

2. Oblivion : Çok fazla yoruma gerek yok , aslında kendileri rpg olmasına rağmen fps sınıfına da çok güzel hareket çekip listeleri alt üst etmiştir.( Böyle büyük bir single player oyunda seçeneklerde bu kadar genişlik ve özgürlük görmedim arkadaş :D )

3. Medal of Honor Allied assault : Bu oyunu 3 e yazmamın sebebi call of duty nin atası olmasıdır, zira akabinde oyun yapımcıları EA games ten ayrılıp activision u kurmuştur ve günümüzdeki COD vs MOH durumu gözler önünde.Vs atacak kadar bile kaliteden yoksun artık MOH serisi.

4. COD 2 : Küçük kardeşi black ops un multiplayerini oynasamda Uzuuunca bi süre beni oynasana.com da eğlendirmiştir,şunu da belirteyim bir başyapıttır.

5. Battlefield 1942 ( Secret Weapons ve Road To Rome patchleri ile birlikte ) : En büyük farkı tarzı ile yarattı ve bence hala kafede oturup 7 8 arkadaş oynasak Battlefield 3 ten daha çok zevk alırız.

6. Swat 3 : Taktik ve aksiyonun güzel bi harmanlaması.Acımasızca eleştirmeyelim,zamanında o kadarı olmuş işte...

7. Rainbow Six : Hala günümüzde hakettiği değeri görememiştir.Ama Tom clancy yi suçlayamam zira oyunculuk da kapasite gerektirir ve binbir çeşidi var.Kendimde bu oyuna hakettiği değeri göstermedim doğrusu.Ama tarzının 1 numarasıdır bence taktik strateji türü FPS oyunlarının atası ve 1 numarasıdır. Öyleki dilerseniz ve o yeteneğiniz varsa; bütün bir görevi hiç mouse u ellemeden sadece bölüm öncesi yaptığınız strateji ve adamlarınıza dakika dakika verdiğiniz emirler ve komutlarla geçebilirsiniz.

Yazı umduğumdan da uzun oldu.Ama şunu da belirteyim ön yargılı yaklaşmak amacında değildim.Bir bakıma kendi Bakış açımdan size tecrübelerimi aktarmaya çalıştım.
Bunlar şu anda hatırlayabildiklerim ve yazmaya üşenmediklerim.

GG...

AMA FATAL Bİ HATA YAPMIŞIM BUNU DA EKLEYEYİM :D Sizi unutmadık,unutmayacağız :D ( CS ve Half-Life ) :))) internet kafelere milyon dolarlar yatırmamızı sağlayan oyunlar :D

008taki

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Beyler FEAR unutmuşuz galiba .) crysis 2 , COD MW , Prototype , Bioshock. Cs 1.6 sız olmaz tabi

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
1 - Call Of Duty Serisi
2 - Battlefield Serisi
3 - Max Payne Serisi
4 - Asssasin's Creed Serisi
5 - Gears Of War
6 - Counter Strike Serisi
7 - Diğer

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
FPS demişin araya Assasin Creed sokmuşsun.

YeniJenerasyon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım hiç yoktan google amcaya sorsaymışsın "assasin's creed fps mi ? "diye :D

kara_kutu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Counter Strike kolay oynanışı ve sürükleyiciliği ile bence 1 numara.
Ama kişiden kişiye değişir tabiki.

Uğurcan7

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1-Kantır Sıtrayk
2-CoD
3-Battlfield
4-Asssasin's Creed

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Call of Duty ve Counter Strike. :)
Asssasin's Creed ise FPS değil. :)

xanovera

Asistan
Reaksiyon puanı
1
half life ?

bu arada (FPS) First Person Shooter, kendi gözünden görüyormuşsun gibi oynanan oyunlardır. (Assassin’s Creed?)

Kenpachi

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Max Payne ve AC TPS'dir...

Oby_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Counter da fps ise atin beni asagiya ya valla atin... Bu arada tabiki Battlefield.. Parantez Bad Company 2

KaptaPrism

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Gears of War
Max Payne
Assassin's Creed

bu üçün FPS ( First Person Shooter ) değildir.Bunları listeden çıkart.

Ve CoD

hulusi98

Asistan
Reaksiyon puanı
8
call of duty ,battlefield ,counter strike klasik :)

not:verdiğin bazı oyunlar fps deil tps :)

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
CoD'un önüne kim geçebilir ki ? en iyi serilerinden birisi

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Senaryo olarak Cod, grafik ve oynanış olarak BF, fps olaraksa tabiki cs hatta sadece 1.6

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
half life tabiki bide dostum fps ve rpg ayrımına göz at derim

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
FPS demek HALF LIFE demekken, bu listede HALF LIFE gibi bir efsanenin olmaması ilginç olmuş...

HL, "diğer" olarak gösterilmemeli..

Bu arada aklımız hâlâ Alyx ve Gordon'un, Dr. Eli'ın öcünü nasıl alacağında...Bakalım serinin devamında neler olacak...10 yıldır bekliyoruz...Ne oyunmuş mübarek...

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Ben Call Of Duty'i beğeniyorum gerek kurgu olsun gerek karakterler olsun fps'in tam hakkını veren bir oyun.

efee05

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Battlefield 3, nedeni ise genellikle oyunları multiplayer oynayan biri olarak Battlefield 3 en iyi multiplayeri olan FPS oyunudur.Dediğin gibi COD da hedef vurmak daha kolay ben ise zor olmasını tercih ediyorum.

herifz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni bir şeyler arıyorsan 2013 yılında çıkan Renaissance Heroes'i önerebilirim. Türkçesi'de şuanda Türk bir yayıncı firma tarafından yayınlanıyor. 8 farklı karakteri var ve çok eğlenceli modlara sahip. Google üzerinde aratırsan oyunla alakalı bilgilere ulaşabilirsin. :)

holigantr06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
renaissance heroes 2013 yılının en iyi fops oyun ve 1 haziranda açık betaya giriyor tavsiye ederim