En iyi FPS oyunları?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 12ada
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

En İyi Fps Serisi

• Kullanılan toplam oy
    26
  • Anket kapatılmış .

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar.Bana göre en iyi oyunlar FPS oluyor.Ayrıca oyunların FPS olması daha rahat,akıcı ve iyi nişan almayı sağlıyor.

First Person Shooter ;Birinci kişi kamerasından oynanan oyunların genel adı , Birinci Şahıs Nişancı.

Birçok FPS oyun oynadım ve bence en iyisi COD (Call Of Duty) Serisi.COD serisinde farkettiğim bir şey var mouse kontrolü.Aynı mouse kontrolünü battlefield oyununnda göremedim.Nişan alma hareket eden hedefleri vurma v.s gibi şeyler COD serisinde daha rahat ve daha iyi.

Lafı fazla uzatmadan konu başlığında olduğu gibi oynadığınız en iyi FPS oyunlarını yazmanızı istiyorum.Nedenini de belirtirseniz iyi olur.Yazdığınız FPS oyunlarının grafikleri,sesleri,konusu v.s gibi özelliklerinin iyi olmasına dikkat edelim.Umarım bu konu birçok arkadaşa oyun seçiminde yardımcı olacaktır
:yes:
Benim önerim :
COD
Medel Of Honor

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Cs 1.6 :) (O bir efsane)
CS GO (Betasını oynadım çok iyi) (Grafiksel açıdan iyi ve kontrolleri çok güzel.)
COD MW serisi (Rahat kontrolleri var. Çekici hikayelere sahip. Sinematikler hoş. Görevler güzel :))
BF 2142, BF2 BC, BF3 ( BF 2142'nin geçtiği tarih, araçlar vs. çok güzel. Bad Company 2 Sürükleyici :), BF3 grafiksel olarak çok iyi durumda )
Medal of Honor (Hikaye ve Grafikler)
Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 (Biraz eski ama oynanışı hoşuma gidiyor takım kontrolü ve yönlendirme var.)
Operation Flashpoint: Red River (İngilizcesi iyi olanlar için çok sürükleyici, başından kalkamıyorsunuz.)
Crysis, Crysis 2 (Farklı bir deneyim yaşatıyor :))

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Kesinlikle bu konuda istisnasız iki oyun yazarım. Battlefield 3 ve Arma II.. İkiside alanında en iyisidir. Savaş taktiğinden silah tepkilerine seslerden grafiklere fps deneyimini en iyi yaşatacak iki oyun..

Suicide Veil

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bulletstorm tam deşarjlık bir oyun tavsiye ederim

FourZeroTwo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sadece FPS oynayanlar oyundan bahsetmesin sözüm meclisten dışarı.

Tam bir RPG sever olarak. FPS ler hakkında bir iki görüşümü belirteyim. FPS oyunların hikaye kurgusu mecburen birbirine benziyor. Hani örnek vermek gerekirse Türk dizileri güzel örnek olur hepsi birbirine benzer ama bazıları işlerini iyi yapıyor.

FPS oyunlarıda öyle. En kötü RPG oyununun bir tarafına tutunarak oynayabilirsiniz ama FPS te bu mümkün değil. Örnek olarak Sniper Ghost Warrior gibi bir oyun olmamalıydı (tabi sniper ibaresi ile oyun dünyasının yüzkarası city interactive iyi para kazandırdı o ayrı)

Neyse en iyi FPS ye gelelim fanlık yapmadan cevaplayın en iyi FPS oyunları hep COD serisinden çıkmıştır 2,4,5,6,7,8
Sebebi ise gayet açık senaryo multi veya ekstralarda en iyi olmamasına rağmen alt alta toplayınca açık ara lider oyun. Özelliklede Black Ops

3d-enjoy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
benim favorim bf serisi,özellikle Battlefield 3 :)
bunun dışında metro 2033 te harikaydı:)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Sadece FPS oynayanlar oyundan bahsetmesin sözüm meclisten dışarı.

Tam bir RPG sever olarak. FPS ler hakkında bir iki görüşümü belirteyim. FPS oyunların hikaye kurgusu mecburen birbirine benziyor. Hani örnek vermek gerekirse Türk dizileri güzel örnek olur hepsi birbirine benzer ama bazıları işlerini iyi yapıyor.

FPS oyunlarıda öyle. En kötü RPG oyununun bir tarafına tutunarak oynayabilirsiniz ama FPS te bu mümkün değil. Örnek olarak Sniper Ghost Warrior gibi bir oyun olmamalıydı (tabi sniper ibaresi ile oyun dünyasının yüzkarası city interactive iyi para kazandırdı o ayrı)

Neyse en iyi FPS ye gelelim fanlık yapmadan cevaplayın en iyi FPS oyunları hep COD serisinden çıkmıştır 2,4,5,6,7,8
Sebebi ise gayet açık senaryo multi veya ekstralarda en iyi olmamasına rağmen alt alta toplayınca açık ara lider oyun. Özelliklede Black Ops

Arkadaşım fanlık yapmadan diyorsun ama cod fanı olduğun o kadar açık ve netki. Cod serisine senaryo konusunda laf atmam adamlar gerçekten kaliteli iş yapıyor ama iş multiye gelince cod serisi internet cafelerde liseden kaçıp hadi olm cod atak diyen tiplerin oynadığı oyundan öteye geçemez benim gözümde. Ne gerçekçi silah tepkileri ne sesler ne grafikler var. 100 metrekare alanda sniper kullanıyorsun ve buna fps diyorsun. Stun atıyorsun 3 tane adam slow motiona geçiyor. Takım oyunu diye birşey yok ki takım oyunu olacak bir haritayada sahip değil. 15 tane adam öldür helikopter çağır adamları öldürsün köpek filan çağır bunlar fps ise biz fps oynamayalım daha iyi. Git bir Battlefield, bir Bad Company 2 herşeyi geçtim bir Arma II oyna ondan sonra fpsden bahset. Oyunun satış rakamlarının çok olması bu oyunun çok iyi olduğu anlamına gelmez. Uzun süre Cod 4 ve cod 6 oynadım multiplayer. İyide oynarım ama Battlefield gibi bir efsane oyunu gördükten sonra coda bakış açım tamami ile değişti. Komik video bölümünde açtığım konudada aslında Codun ne kadar basit bir multiplayer oyunu olduğunu gözler önüne seriyor. Dediğim gibi senaryo modunda lafım yok gerçekten hollywood filmi kalitesinde senaryoya sahip ama dürüst olmak gerekirse Codun multiplayer deneyimi yeni rakiplerine kıyasla çok sıkıcı ve sıradan. kilometrelerce uzaktan keskin nişancılık yapmak varken veya bir tank helicopter jip f16 kullanmak varken neden bir helikopter çağırmak için 12-15 kill yapayım ki ? ? ?

FourZeroTwo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=83278]samilcan[/MENTION] sen bf3 ün multisini oynamadığımı mı düşünyorsun ?

Yazdığımı düzgün oku bak ne demişim. Cod ne senaryo ne multş ne de ekstra oyun modlarında en iyisi değil. Ama bunların üçünü birleştirip toplarsan liderdir.

Cod un multisini anlamadığın belli cod 4 ün yaptığı devrimi unutmuşsun sanırım o tür devrimler sürekli olmaz. Yeni oyun motoruyla beraber yenilenir.

Ama şu aptal düşünceyi(sana değil fikrine ) sil. Cod u liseliler oynayabilir ama sebebine bakmak lazım.

Nedir ? Oyun rahat bir şekilde kırılıyor. Para vermeden oynuyabilirsin. Ama bf öyle değil bc2 hala kırılamadı kırılmazda.

Codun perk sistemi bir devrimdir. Böyle bir özelliğe sahip olan bir oyuna liseli oyunu diyemezsin ki liseli olduğunu biliyorum.....

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
@samilcan sen bf3 ün multisini oynamadığımı mı düşünyorsun ?

Yazdığımı düzgün oku bak ne demişim. Cod ne senaryo ne multş ne de ekstra oyun modlarında en iyisi değil. Ama bunların üçünü birleştirip toplarsan liderdir.

Cod un multisini anlamadığın belli cod 4 ün yaptığı devrimi unutmuşsun sanırım o tür devrimler sürekli olmaz. Yeni oyun motoruyla beraber yenilenir.

Ama şu aptal düşünceyi(sana değil fikrine ) sil. Cod u liseliler oynayabilir ama sebebine bakmak lazım.

Nedir ? Oyun rahat bir şekilde kırılıyor. Para vermeden oynuyabilirsin. Ama bf öyle değil bc2 hala kırılamadı kırılmazda.

Codun perk sistemi bir devrimdir. Böyle bir özelliğe sahip olan bir oyuna liseli oyunu diyemezsin ki liseli olduğunu biliyorum.....

Birinci olarak Codun benim gözümde sadece senaryo modu liderdir geri kalan bütün kısmı benim için ARTIK fos. Dediğim gibi öncedende sıkı bir cod oyuncusuydum. Ayrıca merak etme codun multisini gayette iyi anlarım anladığım için fanboyluk yapmıyorum ve sezarın hakkını sezara veriyorum. Perk sistemi olsun Create Class olsun döneminin en iyi devrimiydi. Ama geçmiş geçmişte kaldı. Gerçek Fps oyuncularına 3-4 seridir aynı grafikler aynı oynama stili aynı perkleri aynı haritaları yutturamazsın. Al eline Barrett M82 ( 2 km menzile sahip bir silah ) yi önündeki adama ateş et oda ölmesin. Buna Fps değil oyuncuların egosunu tatmin etmek için yapılan basit strateji denir. Oyun kırılma konusuna gelince iyiki Battlefield ve Badcompany bu konuda başarılı. Cod serisinde elini sallayarak 50 levellere gelenleri görüyoruz. Ondan sonra serverlar hilecilerle,basit adamlarla doluyor..

FourZeroTwo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=83278]samilcan[/MENTION] büyüksün. Ama ben 20 oyun üst üste crash haritasını koysunlar gene oynarım. Tabi f16 ya binmeyide eksik etmem :)

turgutcosan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En gerçekçi savaş oyununun arma 3 olduğu düşünüyorum. Online multiplayer için ise battlefield 3.

Nesta #13

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Counter Strike 1.6 efsanedir az oynamadım :)

Crossfire iyidir ama çok hile var oyunda yoksa oyun boyutlarına sistem gereklerine göre çok iyi .

Efes4224

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben sniper ghost warrior almayı düşünüyorum multiplayer oynamak için onu mu almalıyım oynayanıo çokmudur param boşa gider mi yada rainbow six vegas 2 mi alıyım mp için. lütfen bi yardım edin arada kaldım :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
ben sniper ghost warrior almayı düşünüyorum multiplayer oynamak için onu mu almalıyım oynayanıo çokmudur param boşa gider mi yada rainbow six vegas 2 mi alıyım mp için. lütfen bi yardım edin arada kaldım :)

İkisine de para verme derim Battlefield 3 varken diğer multiplayerlar çocuk oyunu gibi birşey :)

--- Mesaj Güncellendi ---

En gerçekçi savaş oyununun arma 3 olduğu düşünüyorum. Online multiplayer için ise battlefield 3.

Arma 3 en gerçekcisi olucak evet ama herkes sevmez. Unutma oyunlar gerçekciliğe ne kadar yaklaşırsa o kadar sevilmez. Sadece kaliteden anlayan insanlar bu oyunun farkını anlar. :) Sabırsızlıkla bekliyorum bende..

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
eger online fps oyunları oluyosa bence en iyisi point blank.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim Favorilerim Arasındaki Oyunlar
1.Call Of Duty
2.Killzone }Bu Oyunlar Dünyanın En İyi FPS Oyun Frimaları Tarafından Üretilmiş Ve Milyonlarca Oynayıcısı İle
3.Battlefiled Dünyaya Damgasını Vuran Oyunlardır ......
4.Medal Of Honor

IXI.VALUE.IXI

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence,
1) [ CRYSİS 1-2-Warheard- ].Bide 3 çıkacakmış şubat 2013 te.
2) [ METRO 2033 ].Onunda 2013 te Metro Last night oyunu çıkacakmış.
3) son olarakta [ COD serisi ]

thedark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Call of duty black ops 2
Call of duty modern warfare 3
Battafield 3
Counter strike GO

S

SDN Okuru

SDN Okuru
battlefıeld diyonuz ama ona 110 lira kim verir çok pahalı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Online'da S2 Son Silah ve Sudden Attack Sudden Attack'ın grafikleri çok iyi olmasa da oynanışı ve silahları müthiş aynı zamanda S2'nin de grafiklerinden şaşmam
AMAAA... online degıl diyorsanız Jericko ve Doom serisi :biggrin: