En iyi antivirüs hangisi?

SolidStar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar ben bir liste çıkardım.Antivirüs listesi kendi araştırmam konusunda ve biraz da kod bilgimle birlikte bir araştırma yaptım en iyi antivirüsler.İlk5

1-Bitdefender Security :Bitdefender antivirüs son zamanlarda biraz daha iyi oldu.Ancak pcnizde bitek kendisinin olmasını istemesi gıcıklık.
Artı yönleri:Güçlü ve virüs tarayıcısı sistemi yormuyor.
Eksi yönleri: Tüm antivirüsleri kaldırarak sisteminizi bir tek kendi korumasına bırakıyor.Yani bitdefender çökecek olsa sisteminiz gitti. Puanı:9/10
2-AVG Internet Security: Gerçekten dost bir yazılım olan AVG sisteminizi optimize ederek hızlandırabiliyor da.Ben bunun pek faydasını göremedim.
Artı yönler:Gittikçe daha da gelişen bir virüs yazılımına sahip olması.
Eksi yönleri:Tarama sırasında çoğunlukla sistemi dondurması bilgisayarı yeniden başlatmanızı gerektirmesi. Puanı:8/10
3-SPYHUNTER 4: 90.000 adet virüs yazılımını bünyesinde barındıran ve sistemi dondurmayan tarama seçenekleri ile gerçekten bir harika!
Artı yönleri: Çok güçlü tarama yapabilmesi ve virüsleri rahatlıkla bulabilmesi.
Eksi yönleri:Tarama tamamlandıktan sonra virüsleri güvenle kaldırabilmeniz için sizden para istemesi ve ödemediğiniz sürece virüslerin sisteminizde rahatlıkla dolaşması.(Ancak bulunan virüslere sağ tıklayın go to file yapın sonra shift+delete+enter yapın.Silinir hem de kalıcı olarak):clap:
Diğerlerini araştırıyorum.Şimdilik bunlarla idare edin :D

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar ben bir liste çıkardım.Antivirüs listesi kendi araştırmam konusunda ve biraz da kod bilgimle birlikte bir araştırma yaptım en iyi antivirüsler.İlk5

1-Bitdefender Security :Bitdefender antivirüs son zamanlarda biraz daha iyi oldu.Ancak pcnizde bitek kendisinin olmasını istemesi gıcıklık.
Eksi yönleri: Tüm antivirüsleri kaldırarak sisteminizi bir tek kendi korumasına bırakıyor.Yani bitdefender çökecek olsa sisteminiz gitti. Puanı:9/10
2-AVG Internet Security: Gerçekten dost bir yazılım olan AVG sisteminizi optimize ederek hızlandırabiliyor da.Ben bunun pek faydasını göremedim.
Eksi yönleri:Tarama sırasında çoğunlukla sistemi dondurması bilgisayarı yeniden başlatmanızı gerektirmesi. Puanı:8/10
3-SPYHUNTER 4: 90.000 adet virüs yazılımını bünyesinde barındıran ve sistemi dondurmayan tarama seçenekleri ile gerçekten bir harika!
Eksi yönleri:Tarama tamamlandıktan sonra virüsleri güvenle kaldırabilmeniz için sizden para istemesi ve ödemediğiniz sürece virüslerin sisteminizde rahatlıkla dolaşması.(Ancak bulunan virüslere sağ tıklayın go to file yapın sonra shift+delete+enter yapın.Silinir hem de kalıcı olarak):clap:
Birde buraya bak :D
http://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-7/julaug-2013/

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Spyhunter antivirüs kategorisine girmez.. Anti malware yazılımı diye biliyorum ama gerçek zamanlı koruması var.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6

Öyle geniş bir konuda başlık açmışsınki içerik kıt olmaktan öte yetersiz ve yanlış bilgiler , gözlemler içeriyor. İnternet security sürümlerini ve sadece iki tanecik eklemişsin.

Güvenlik sektörü çok geniş bir mecra. Bu pastadan alınan dilimler ortada az çok.

Amerika menşeli Symantec Norton, McAfee, Japonya menşeli Trend Micro ve Rusya menşeli Kaspersky şu anda piyasada bu sektörden en çok pay alan şirketlerdir. Daha sonra sırasıyla da Finlandiya çıkışlı F-Secure, Almanya çıkışlı Avira, Çek Cumhuriyeti çıkışlı olan iki şirket Avast!, AVG, Slovakya çıkışlı ESET geliyordur.

Antivirus programları sistemlerin güçlülüğü ile doğru orantıda bir performans sergilerler.

Düşük yapıda sistemler için Avira, Panda Cloud, ESET NOD32, Vİpre, Comodo AV gibi seçenekler uygun olacaktır.

Orta yapıdaki sistemler içinse Norton, AVG, Avast, F-Secure, Bitdefender, Panda, Trend Micro kullanılabilir.

Üst seviyede ise Kaspersky, G-DATA, Trend-Micro, Bitdefender, F-Secure, Trustport sorunsuzca çalışır.

Her zaman sadece sisteminizde 1 antivirus programı çalıştırın. 2 tane aynı anda çalışması sistemi kararsızlaştırır. Dondurur. Verim alamazsınız. ASLA gerçek zamanlı 2 tane antivirusü sisteminizde çalıştırmayın.

Ancak On-Demand kurulabilen (Avira gibi) seçeneklerde sistemde 2 antivirus olabilir ama bu durumda birisi aktif diğeri pasif olacaktır sadece tarama yapmak için sistemde kullanabilirsiniz.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
aranızda McAfee kullanan var mı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sakın kullanmasın.Kevin Mitnick usta konuşmuş.McAfee yaptığı tek iyi şey video yapmak diyor.:D

kevin-mitnick-370x229.jpg

Security expert and reformed hacker Kevin Mitnick has branded anti-virus software useless, claiming: "The only thing McAfee is good at is making videos."

kaynak

junichi01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaş 2-3 tanevirüs sistemini kurup ne yapacaksın zaten :D 1 tane avast kur hem hafif hem etkili cool bir antivirüs sistemi :D ve interneti de düzgün kullanmayı bilirsen zaten sorunda pek çıkmaz

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Arkadaşlar ben virustotal.com da analistlik yapıyorum ve düzenli olarak esete çalışıyorum https://www.virustotal.com/tr/community/. Gönderdiğim ve tespit edip raporladığım dosyalarla 1 sene içerisinde ün kazandım. 6 senelik tecrübelerime dayanarak ESET Smart Security gibi bir teknolojiyle daha karşılaşmadım. ESET dünyanın en iyisidir ve bunu herkes kabul etmeli. ESET Smart Security 7 niz varsa hiçbir sorun yoktur çünkü eseti ben geliştiriyorum :)

apsh.png

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
aynen bende aslında esedi bende sevmiyorum ama son sürüm smart security 7 çok hoşuma gitti ve denemeye karar verdim şuan bilgisayarıda kasmıyor çok rahat çalışyor

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
aynen bende aslında esedi bende sevmiyorum ama son sürüm smart security 7 çok hoşuma gitti ve denemeye karar verdim şuan bilgisayarıda kasmıyor çok rahat çalışyor

Yani böyle bir teknoloji varken neden diğerleri ? Antivirüs derecelendirmesi yapan microsoft ödüllü sitelerde defalarca para dönüyor ondan sonra en iyisi Bitdefender Avira. Sen kur bakayım bi bitdefender harddiskini seneye kullanabiliyor musun heleki kaspersky kullanıyorsan harddiskine acıyorum kaynak tüketimi hatsafada. Bakın ben senelerdir bu işte koşturuyorum ben size tarafsız olarak değerlendirmemi yapayım ben 3 antivirüs tanırım kim ne derse desin buyrun;

1.ESET Smart Security 7

Kaynak tüketimi: 10,0
Zararlıları algılama: 9,5
Kullanım kolaylığı: 9,5
Güvenlik duvarı: 8,5
Tarama hızı: 9,0
Zararlıları kaldırma: 7,5
Ek özellikler 9,0

2. Fortinet (Hadi ordan diyeceksiniz ama en iyi imza veritabanına sahip zararlıları en iyi şekilde tespit eden yazılım)

Kaynak tüketimi: 8,0
Zararlıları algılama: 9,9
Kullanım kolaylığı: 7,0
Güvenlik duvarı: 9,0
Tarama hızı: 8,0
Zararlıları kaldırma: 9,5
Ek özellikler 8,0

3. Emsisoft (her 15 dakikada bir güncelleme sunarlar ve neredeyse tespit edemediği yoktur)

Kaynak tüketimi: 8,0
Zararlıları algılama: 9.7
Kullanım kolaylığı: 8,5
Güvenlik duvarı: 9,0
Tarama hızı: 9,5
Zararlıları kaldırma: 9,0
Ek özellikler 8,5

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
emsisoftu çok merak ediyorum bir gün deniyecem koruması nasılmış

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
http://www.lavasoft.com

Ad-Aware Türkiyede çok az bilinir gerçi avrupadada az bilinir ama Dünyanın en iyi antivirüs programidir ücretli kasper sky dan bile daha kalitelidir diyebilirim... Her türlü virüsü anında bulur kefilim :)

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Ben de Kaspersky kullandım 2011-2012-2013 ancak artık Kaspersky'nin hiçbir şey bulmadığını görünce kaldırdım ESET kurdum. VE şimdilik deneme sürümünü kurdum deneme sürümü bitince 3'lü paket alıcağım.

İndirdiğim bir dosyayı KAspersky ile tarıyordum hiçbirşey yok diyordu, ESET onlkine ile tüm sistemi tarıyordum o ne indirdiğim dosyadan virüs, trojan vs çıkıyordu... Bu birkaç kez başıma gelince daha 2 aylık lisans sürem olmasına rağmen KAspersky'den vazgeçtim. Zira güvenlik benim için daha önemli sonuçta alışveriş yapıyorum... Kart bilgileri başkalarının eline geçmesin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu yüzden mi ben bilgisayarı formata verince tamirci eset yüklüyo ?? eseti severim:)

Vocal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaspersky'ı asla bırakmam. :sleep:

yasaklı

Asistan
Reaksiyon puanı
14
En stabil ve kullanışlı olanı Kaspersky bence.

norm_life

Doçent
Reaksiyon puanı
54
ben avast premier yükledim pc yi kasmıyo gayette güzel 1 aylık deneme sürümü var artık bitince crack falan yapıcaz ya da yeni antivirüs yüklerim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Avast Pro yada İnternet security kur satın aldık bitince yeniliyoz hiç bi sorun olmuyo virüs geldiği anda dın dın dın işi bitti:thumbup:

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yeni avira 2014 sürümleride gayet güzel net hızı ve pc hiç sıkıntısı yok.