Ekranla ilgili bir problem yaşıyorum yardımcı olabilecek var mı ?

Mert Y.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle iyi günler.
Benim yaşadığım probleme gelecek olursak, ben yaklaşık 5 yıldır toshiba satellite L850-1R5 laptop kullanıyorum ekran kartı Amd Radeon HD 7670M 2 Gb paylaşımsız. 1 hafta önce oyun esnasında takılma oldu. takılma son 0.5 sn nin ses ve görüntü olarak sürekli tekrarından oluşuyor ve görev yöneticisini açıp kaoyunu kapattığımda masaüstüne geçebiliyorum ve bilgisayarı oyun açmadan (Browser üzerinden) dizi veya ilm izleyebiliyorum. ancak bilgisayarda herhangi bir oyun oynamak söz konusu bile değil oynamayı denediğim oyunlar Cs go ve Dota 2 ancak cs de donuyor, dota 2 de ise ekran tamamen kararıyor ancak karakteri hareket ettirebiliyor ve yetenekleri kullanabiliyorum ancak dediğim gibi ekran simsiyah. bilgisayara ekran kartı driverini tekrar kurmayı denedim ancak sorun çözülmedi. Dosyalarım kalacak şekilde format attım ve driveri tekrar yükledim sorun hala devam ediyor. işin daha tuhaf karşıladığım yani ise oyunda ilk 5 dakika gibi bir süre içerisinde herhangi bir problem yaşamıyorum yani 5. dk dan sonra Cs de donma Dota 2 de ise ekran kararması yaşıyorum Görev yöneticisini açmadan da kapatamıyorum oyunları. ancak son 3 gündür falan uğraştığımda ekranda yırtılma gibi bozulmalar oluyor sağ tuş yenile dediğim zamansa geçiyor. merak ettiğim asıl nokta bu problemin neye bağlı olduğunu öğrenmek ve mümkünse bu problemi ortadan kaldırmak. Yeni bilgisayar alamıyorum, maddi sebeplerden dolayı "git yeni bilgisayar al kurtul" diye direk cevap vermeyin diye dipnot olarak yazıyorum :) Şimdiden teşekkürler. iyi günler :)

FlameWinder

Asistan
Reaksiyon puanı
109
İlk ekran kartı arızamda benzer sorunlar yaşamıştım ancak bunu referans almak pek doğru değil aklıma ne yazık ki pek bir şey gelmiyor. Hata esnasında ekran kartı ısınızı kontrol ettiniz mi? Fanın dönmesinde sorun yaşanıyor mu?

Mert Y.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyuna girip denedim ve şöyle bişey daha oldu duvarlar yeşil gibi oldu :( sıcaklık 60 derece iken oldu sorun ve fan çalışıyor. Birde şunu ekliyim driveri tekrar kurduğumda dota 2 de sorun yaşamadan oynadım ve problem çözüldü diye kapatmıştım bilgisayarı.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
amd'nin mobildeki kronik sorunu oyunun en en anında mort olur o mxm değil servise ver garanti yoksa yeni gtx1050ti olan monster'lara bak onun amdli modeli yok.

Mert Y.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sanırım diyosun ki çöp oldu :(