Ekranın Donma Problemi

slmn227

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, bilgisayarım Acer Aspire-5739G modeli. Sorunum ise şöyle;

Herhangi bir anda ekran donuyor(bazen bilgisayarı açar açmaz,bazen sadece chrome açıkken ve genelde video izlerken.)

Ekran donduğunda eğer arkada bir ses varsa o donmayabiliyor yer yer. Yani ses normal bir şekilde devam ediyor. Ya da bazen ses de donabiliyor;donduğu anda hangi ses çıkıyorsa o takılı kalıyor. (darrrrrrrrrrrrr ya da zırrrrrrrr gibi..)

Bir de donacağı zaman genelde önden bir iki kere göz kırpıyor ekran. Böyle bir tekler gibi,arada bir frame kaybolmuş gibi,öbür tarafa gidip gelir gibi...
gibi gibi gibi...

Uzun süredir yaptığım gözlemler sonucu usb den bir şey bağladığımda donma olasılığı artıyor.

Bu durum bazen birkaç ay boyunca hiç olmazken;bazen de çıldırtacak seviyede her saat başı oluyor.

Tavsiyeler üzerine şimdiye kadar yaptıklarım ise;
-Defalarca format attım. (windows 7 64 bit kullanıyorum.)
-Ekran kartı sürücüsünü güncelledim,tekrar kurdum,acer in sitesindeki sürücüyü kurdum. Bir çok kombinasyon denedim.
-2x2gb lik ram takılı bilgisayarda. "Bunlar uyumsuz çalışıyor olabilir" görüşü üzerine tek tek farklı soketlere takarak; yani toplamda 4 kombinasyonu da denedim.
-Çeşitli codec denemeleri de yaptım.

Yine oluyor,yine oluyor!

Bulabildiğim yegane çare ise şu: Bilgisayarı açmak için kullandığımız güç düğmesine pcıuğğğ!! sesini duyana kadar abanmak suretiyle basıyorum. Ardından aynı düğmeye açmak için tekrar basıyorum.

Yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

slmn227

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar kimse yok mu yardım edecek?

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Aynı ürünü alan başka kullanıcılar da bu problemi yasiyormus. Bir çoğu Vista'ya geri donduklerini belirtmisler. Denetim masası yönetici araclari icinden Olay goruntuleyicisini açarak mevcut hata kodlarını bulup buraya yazarsan, sorun ayrıntılı incelenebilir. Windows 7 kurulumunda Recoveryi silmediysen simdilik eski sisteme geri donebilirsin.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Merhabalar, bilgisayarım Acer Aspire-5739G modeli. Sorunum ise şöyle;

Herhangi bir anda ekran donuyor(bazen bilgisayarı açar açmaz,bazen sadece chrome açıkken ve genelde video izlerken.)

Ekran donduğunda eğer arkada bir ses varsa o donmayabiliyor yer yer. Yani ses normal bir şekilde devam ediyor. Ya da bazen ses de donabiliyor;donduğu anda hangi ses çıkıyorsa o takılı kalıyor. (darrrrrrrrrrrrr ya da zırrrrrrrr gibi..)

Bir de donacağı zaman genelde önden bir iki kere göz kırpıyor ekran. Böyle bir tekler gibi,arada bir frame kaybolmuş gibi,öbür tarafa gidip gelir gibi...
gibi gibi gibi...

Uzun süredir yaptığım gözlemler sonucu usb den bir şey bağladığımda donma olasılığı artıyor.

Bu durum bazen birkaç ay boyunca hiç olmazken;bazen de çıldırtacak seviyede her saat başı oluyor.

Tavsiyeler üzerine şimdiye kadar yaptıklarım ise;
-Defalarca format attım. (windows 7 64 bit kullanıyorum.)
-Ekran kartı sürücüsünü güncelledim,tekrar kurdum,acer in sitesindeki sürücüyü kurdum. Bir çok kombinasyon denedim.
-2x2gb lik ram takılı bilgisayarda. "Bunlar uyumsuz çalışıyor olabilir" görüşü üzerine tek tek farklı soketlere takarak; yani toplamda 4 kombinasyonu da denedim.
-Çeşitli codec denemeleri de yaptım.

Yine oluyor,yine oluyor!

Bulabildiğim yegane çare ise şu: Bilgisayarı açmak için kullandığımız güç düğmesine pcıuğğğ!! sesini duyana kadar abanmak suretiyle basıyorum. Ardından aynı düğmeye açmak için tekrar basıyorum.

Yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Kullandığın windwos CD sinde problem vardır.
Yanlış bişeyler yapıyorsundur.
Güvendiğin dosyalarda virüs vardır.
Donanımsal uyuşmazlık vardır.
Sürücülerinde uyuşmazlık vardır.
Donanımının sürücüleri W7 ile çalışırken problem çıkartıyordur.
Bilgisayarında fiziki bir problem vardır.

Daha bir sürü sebep sayabilirim.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
https://www.mediafire.com/?c7lm4f2aimbba5d

Ben pek anlamadım,300 küsür event vardı.O yüzden rapor şeklinde alıp upload ettim. Umarım buradan bir şey çıkarabiliriz.

Notebooku satin aldiginda uzerinde yuklu olan isletim sistemini tekrar kur, kurmadan once recovery partition varsa yedegini al, silindiyse harddiski windows kurulumu sirasinda formatla. Hizli format secenegi ile formatlama. Windowsu tekrar kurduktan sonra ilk once ekran karti driverini yukle. Control center yazilimini yukleme. Daha sonra wireless driverini yukle. Butun suruculeri yuklemeden once bilgisayarin kilitlenip kilitlenmedigine bak. Olay goruntuleyicisindeki problemlerin cogu yazilimsal problemler. Ozellikle ekran karti ve wireless karti driverini baska bir kaynaktan indirip kur.