LuciferM
Asistan
Arkadaşlar merhaba. Maalesef Şubat ayında Sinerji Bilgisayardan hazır sistem pc satın aldım. Bilgisayarın özellikleri 4070TI ekran kartı, Ryzen 7 7700x işlemci, 32 GB Corsair Vengeance RAM, 240mm Sıvı soğutucu mevcut. Bilgisayarı kullanmaya başladığımdan beri hiç düzelmeyen bir sorun var ki servise de gönderdim işlemci, ana kart ve ekran kartının kontrolleri sağlandı hem de 3.taksidini ödeyeceğim fakat sorunum hala devam ediyor. Sorunum ise 2K çözünürlükte ultra ayarlarda ve rtx açmadan hangi oyuna girersem gireyim normal değerler alırken bir anda durduk yere ekran kartı kullanımı çok fazla düşüyor ve kimi zaman ekran kartı rpm 0 oluyor. Daha sonra garip bir cızırdama sesine benzer bir ses geliyor ve o anda tüm değerler takılı kalıyor oyun yavaşlıyor ve o ses geçtikten sonra tüm değerler eski seviyesine yani olması gereken düzeye geri geliyor. Bazen de bu cızırdama sesi olduğunda en son hangi tuşa bastıysam sanki hala o tuşa basıyormuşum gibi cızırdama sesi geçtikten sonra da o tuş komutu geliyor ekrana. Bu arada bu bahsettiğim sorunla ilgili videolar da mevcut dosyaco adlı siteye upload etmiştim eğer forum kurallarına aykırı değilse paylaşabilirim. Umarım yardımcı olursunuz çünkü gerçekten kafayı yedirtecek bu sorun artık bana.