Ekranda renkler kaydı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan joeam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

joeam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Saygıdeğer arkadaşlarım, 3 yıldır toshiba notebook cihazımı sorunsuzca kullandım. Dün bi CREATIVE hoparlör almıştım. Bugün bilgisayarı onun yanına koydum bi 10 dakika kadar yanyana durdular :) yani hoparlör ekranın tam arkasındaydı. Sonra bilgisayarı elime bi aldım ekranda titreme ve kırmızı renkler çoğalmış. Hoparlörün etkisi var mı yoksa ekran kartı ile ilgili bi problem mi bilmiyorum. Konuyla ilgili yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ben de zamanında, yanlışlıkla ekrana mıknatıs yaklaştırmıştım... Tabiki bozulmuş ve mor göstermeye başlamıştı. Çözümü yenisini almak olduydu

joeam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi söyleyeceklerimi hayal edin
s5.gif
ekranın sol tarafını kendinize sağ tarafıda karşı yöne doğru ittirin ben o şekilde yaptım bütün renk kaymaları düzeldi. 2 dk sonra geri geldi aynı işlemi yine yaptım şu anda 2 saattir sıkıntı yok. Bu şekilde düzelebiliyorsa kesin çözümü nedir acaba?

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
O şekilde geçici çözümler oluyorsa sorunun fiziksel yani donanımsal olduğu kesin gibi.
Ama hoparlörün buna sebep vermesi şaşırtıcı. Servise bir danışın. Belki çok küçük bir arızada olabilir sebep, belkide tüm ekranın değişmeside gerekebilir. Yaklaşık 300tl eder ekran değişimleri.
http://www.notebookdepo.com/toshiba-notebook-lcd-ekrani

Umarım tekrarlamaz sorunun.