RTX ON
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 43
Merhabalar, öncelikle Hayırlı Ramazanlar. Arkadaşlar dün akşam ekran kartımı temizlemeye karar verdim. Isı değerleri normaldi ama anakartı yinede toz yapıyordu içinde toz vardı fanların arasından gözüküyordu oluk oluk. Ama abartılacak kadar değil hep kenarlarındaydı tozlar. Temizlemeden önce oyunlarda 60-65 arası çalışıyordu ve fan normal sessiz çalışıyordu. Akşam çok normal bir şekilde açtım termal macunu kulak çöpüyle sildim yeni termal macun sürdüm gayet düzenli bir biçimde. Soğutucuyu bloğundan ayırdım. Metal demirleri dış fırçası ile temizledim. Fanları da peçeteyle sildim aynen herşeyi geri taktım. Bakın termal macunu iyi sürdüğümden, herşeyi aynen olduğu gibi taktığımdan sonuna kadar eminim. İlk defa yaptığım bir iş değil. Normal şekilde bilgisayarı çalıştırdım. Isı değerleri boştayken 34 derece 35 derece. 36 Dereceyi görmüyor bile boşta müzik falan dinlerken. Ama herhangi bir oyuna geçince fanlar bildiğiniz çığlık atıyor ve ısı değerleri 90 95 e yükseliyor 101 i de gördü. Her zaman oynadığım ayarlarda sessiz şekilde 60 derece çalışan ekran kartı temizleyince sadece oyunlarda çok fazla ısınıyor. Ayarları minimuma çekiyorum yinede fanlar maks. ayarda çalışıyor ama yinede soğutmaya yetmiyor. Oyundan çıkınca ısı birden 40 'n altına düşüyor. Birşeyleri hatalı yapsam boşta da ısınır veya açılmaz. Oyunlarda FPS Düşmesi olmuyor FPS aynı ama çok kötü derecede ısınıyor. Sizce ne yapmam gerekli
Ekran kartım : R9 270X
Ekran kartım : R9 270X