Ekran kartı veya ankart sorunu

batutotis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam arkadaşlar benim 2 aya yaklaşık oyunlara girdiğimde sorun oluyor oyunları oynayamıyorum çizgiler çıkıyor veya şekiller bozuluyor bu acaba ekran kartındanmı kaynaklanıyordur yoksa anakartanmı kaynaklanıyor,ekran kartınımı yenileyeyim bana bi yardımcı olun

driverler,güncellemeler,directX herşey tamam hiç bir sorun yok sadece oyunda oluyor bana bi yardım edin ekran kartım nvidia geforce fx 5200

Reaksiyon puanı
189
ekran kartın çok fazla ısınıyodur. genelde bu sorunları bundan dolayı yapar. fx 5200 serisi çok eskidi zaten daha fazla oyun oynayabilmek için daha üst bir modele geçmelisin bence...

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
selam arkadaşlar benim 2 aya yaklaşık oyunlara girdiğimde sorun oluyor oyunları oynayamıyorum çizgiler çıkıyor veya şekiller bozuluyor bu acaba ekran kartındanmı kaynaklanıyordur yoksa anakartanmı kaynaklanıyor,ekran kartınımı yenileyeyim bana bi yardımcı olun

driverler,güncellemeler,directX herşey tamam hiç bir sorun yok sadece oyunda oluyor bana bi yardım edin ekran kartım nvidia geforce fx 5200
monitörden gelen kabloyu onboard ekran kartına bağlayıp da bi dene.. gerçi o/b ekran kartı o oyunları kaldıramaz ama en azından ekran kartından dolayı mı yoksa diğer bileşenlerden dolayı mı öprenmiş olursun..
ama büyük ihtimalle ekran kartındandır.. zaten oyuna meraklı birisiysen, ekran kartının eskidiğinin farkına varmışsındır ve ötv indiriminde son 3 gündeyiz derim..

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bence ekran kartını yenilemeden önce yapman gerekenler var.Öncelikle Ekran kartıyla soğutucusunu ayır,oradaki macunlar bozulmuş,kurumuş olabilir,orayı temizle güzelce nohut tanesinin yarısı kadar thermal macun sür ekran katının işlemcisinin üzerine sonra soğutucuyu yerine monte et ve bu şekilde bir dene hala aynısını yapıyorsa ufukta yeni bir ekran kartı görünüyor sana,şimdiden kolay gelsin.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
başlık düzeltildi lütfen forum kurallarını okuyunuz

grandprix

Asistan
Reaksiyon puanı
3
2 3 sene önce aynı sorun bende de olmuştu Knight online oynarken sanki photoshop ile yapılmış desenler falan oluyordu her yolu denedim sorun anakartta idi.Bütün parçaları başka pclerde denedim anakart hariç sorun yoktu.Anakarta bütün parçalarını degiştirmiştim sorun aynı. yani anlicagın sorun anakartta ama yine sende imkanın var ise baska pc de dene. Fazla bilgin yoksa en yakın teknik servise danış.

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
sen hiç ugrasma bos yere o makinayı download pc'si falan yap :D fx5200'ü toprağa vereli çok olduk :D