Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Rivayete göre; Osmanlı Devleti'nin büyük imparatoru Sultan Selim, 16. yüzyılda Antep'e gelmiş ve burada Alinazik ile tanışmıştır.
Sultan selim antepe geldiğinde yediği yemeği çok beğenerek bu yemeği
Hangi eli nazik yaptı diye sorar bunun üzerine bu lezzet tarihimize “Alinazik diye geçer
Rivayete göre; Osmanlı Devleti'nin büyük imparatoru Sultan Selim, 16. yüzyılda Antep'e gelmiş ve burada Alinazik ile tanışmıştır.
Sultan selim antepe geldiğinde yediği yemeği çok beğenerek bu yemeği
Hangi eli nazik yaptı diye sorar bunun üzerine bu lezzet tarihimize “Alinazik diye geçer
Gaziantep mutfağında etin ayrı bir yeri vardır Sadece et değil ne eti olduğu da önemli Bazı yemeklerde kuzu tercih edilirken bazı yemekler
ise dana eti ile yapılıyor.
Antep fıstığı potasyumca zengindir. 1 avuç Antep fıstığı bir büyük muzun yarısından fazla potasyum içerir Antep fıstığında bolca lif ve protein vardır Vitamin ve mineralce zengin Antep fıstığı faydalıdır
Gaziantep mutfağının eşsiz zenginliği kimi zaman şehri ziyaret edenlerin başını döndürüyor. İnsan bazen bu zenginliğin içerisinde hangi birini tadacağını şaşırıyor