onurozan91
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 0
İslami bir konuda Oda TV'yi kaynak gösteren arkadaş kafan mı güzel
Haram ve Helal Konusu Yoruma Açık Değildir...
Bencesi Sencesi yoktur...
Bir konu hakkında önce Kur'an-ı Kerim'e bakılır.
Burada cevap bulunmaz ise Peygamber efendimizin uygulamalarına ve sözlerine bakılır.
Eğer burada da yok ise bu kez İslam Alimlerinin birlikte verdikleri hükümlere bakılır.
Ama bu 1 -2 alim değil aynı asırda yaşayan neredeyse tüm Alimlerin o konu hakkında ittifak etmesini gerektirir. Yani kolay mesele değil...
O İslam Alimi dediğimiz kişiler de bu günün Yaşar Nuri'si Zekeriya Beyaz'ı gibi isimler değil dikkat ediniz...
Yine Helal Haram konusunda şöyle bir husus vardır.
Dinler insanların mantıkları üzerine kurulmamıştır.
Allah nasıl istediyse öyle kurulmuştur. Bu yüzden bana şöyle mantıklı geliyor, bana şöyle mantıksız geliyor diye hüküm verilemez.
Din Allah'ın dinidir. O nasıl emrettiyse öyledir.
Helal ve Haram konusunun bu kadar ciddi olmasının bir diğer boyutu da şudur.
Eğer Haram olan bir şeyin haram olduğunu bildiğiniz halde yaparsanız Günahkar olursunuz.
Örneğin Dinen içki içmek haramdır. Bunu bilirsiniz ama yine de içki içmeye devam edersiniz. Bu durumda İçki İçmenin günahını alırsınız.
Ama İçki içmek Haram değildir derseniz kendinizi Allah yerine koyup Allah'ın verdiği hükmün tam tersini söylemiş olduğunuzdan dinden çıkarsınız.
Bu yüzden Helal olan bir şeye Haram demek, Haram olan bir şeye Helal demek insanı dinden çıkarır.
İnkar etmeden uygulamak ise sadece günaha sokar ve eğer bir gün kalben pişmanlık duyarsanız Af kapısı da açıktır.
Bu yüzden bilmediğiniz konularda mantık yürütüp hüküm vermeye çalışmayın...
Hükmü beğenmiyorsan günahına razı olur uygulamaya devam edersin...
O senin bileceğin iş... Cezasını sen çekersin...
İslam diyince neden cemaatçiler atılıyor öne, anlamıyorum. Onlar herşeyin en doğrusunu bildiğini mi zannediyorlar yani ? Bu kadar basit mi. Kendilerine kılıf giydirip (somut ve soyut anlamda) birşey olduklarını falan mı düşünüyorlar kendi kafalarında ?
Ayrıca kafam güzeldir değildir o beni ilgilendirir.
Ve son olarak, bu insanlar ;
Nerede yetişmişlerdir? Bunların inleri neredeydi nasıl bizim hayatımıza karıştılar diye düşünmemek mümkün değil? Her akşam tv de bilim kanallarını izliyorum Hayretler içindeyim dünya neyin peşinde biz nerelerdeyiz. Bu ülkenin üstüne aklını alan bir ilaç döküldüğüne inanıyorum. Binlerce araştırma ve keşif günümüzden 30 yıl sonra kullanılacak teknolojiler müthiş araştırmalar ve bunlara yatırılan paralar.Bilime verilen değer. Bu ülkelerin Bilimadamına verdiği değer beni hem şaşırtıyor hemde çok üzüyor. Hepimizin beynini uyuşturuyorlar çocukları bitiriyorlar bizi düşünemez hale getirdiler. Ucuz tartışmalar çağdışı konuşmalar bunların büyük başlıklarla medyada yayınlanması Sürekli geriye dönüş mesajları resmen korku ülkesinde yaşadığımız gerçeği beni çok ürkütüyor. Çağ elimizden akıp gidiyor biz düşünemez olduk. "Türkiye o bu ülkenin sosyolojik oyunlarını oynadığı bir deney ülkesi konumunda".
Silkinmek gerek ama nasıl?