- Reaksiyon puanı
- 630

Sen hiçbir suç işlememişsindir ama o potansiyele sahipsindir. Neden riske girilsin ki? Yasakla gitsin.Alkol alan şöförü denetle yakala cezalandır, trafikten men et ne yaparsan yap ama bu o şöförün suçudur. Alkol ile trafiğe çıkılmayacağı ceza kanunlarıyla açıkça belirtilmiş, buna uymayana ceza ver. Ama sen alkolü yasaklarsan ehliyeti olan olmayan, araba kullanan kullanmayan, herkese bu cezayı kesmiş olursun. Ben hiçbir suç işlemediğim halde cezalandırılmış olurum.
Alkol sana göre keyfi bir eylemdir bir başkasına göre yaşam tarzıdır. Sen alkolü yasaklarsan kendi benimsediğin yaşam tarzını başkasına dayatmış olursun ki buna hakkın olamaz.
Trafikte seyir halinde iken telefonla konuşan, sıgara içen, sohbet eden, tv seyreden, radyo dinleyen ve bu nedenle yaşadığı dikkat dağınıklığı sonucu kaza yapan şöförlerde var aynı alkol örneğinde olduğu gibi. Bu durumda telefon, sıgara kullanımını ve satışını, gsm operatör reklamlarını yasaklamayı kalkarsak, radyo ve televizyon satışlarını, yayınlarını yasaklarsak sence doğru mu yapmış oluruz?
Diktatoryal ve faşist eğilimler çizdiğinin farkındasındır umarım![]()
Italya-Pisa da saat 10 dan sonra sise ile icki satisi yasak, ancak plastik bardaklarda etiketsiz olarak var ; )Hiç bir ülkede saat yasagı yok dünyanın her yerinde uygulanıyor diye kandırmasınlar milleti sadece reklam yaş sınırı üzerine yasalar var.
Sen hiçbir suç işlememişsindir ama o potansiyele sahipsindir. Neden riske girilsin ki? Yasakla gitsin.
Dediğim gibi, başkasının yaşam tarzı, birilerine zarar veriyorsa, o, artık o kişiyi bağlar. Dolaysıyla yasaklarım.
Haklısın ama, alkol cidden çok başka bi' şey. Alkol farklı, sen kendi kendini o hale sokuyorsun. Ne yaptığının farkında değilsin, bu sadece trafik için değil, toplum içinde de geçerli.
Normal bi' ülke olsaydık, belki..
Ama bizim gibi bir ülkede, alkolün zararı daha fazla oluyor maalesef.
Bana edebileceğin en büyük hakareti ettin.
Sol görüşlü bi' insanım, sadece bazı çizgilerim var. Yasakçı zihniyete ben de karşıyım.
Yıllar yıllar önce Dini Devletten ayırdılar, sonra dini sizden ayırdılar, verdiler elinize laiklik diye bir morfin çekip çekip uyudunuz yıllarca.
Dinde Devlette İnsan içindir, nasıl ayıracaksın bunu bir birinden.
Öncelikle şunu demeliyim ki, şuanki düşüncelerimin abuk sabuk olduğunu düşünmüyorum, hala da arkasındayım.Potansiyeli neye göre ölçüyorsunAlkol kullananlara potansiyel suçlu gözüyle bakmak nasıl bir insafsızlıktır. Bu mantıkla sen Hitleri ,İsrail'i de aklarsın, nede olsa onlarda biryerlerinden ölçtükleri potansiyel tehlikeler üzerinden yaklaştılar olaylara.
Senin yaklaşımından devam edelim; Tüm insanlar potansiyel suçlu olmaz mı böyle bir durumda? Yarın öbürgün kimin hangi suçu, cinayeti işleyeceği belli mi? Potansiyeli alkol tüketimine göre mi ölçeceğiz yoksa bilinç, eğitim, vicdan, zeka, karakter, inanç vb göre mi?
Amerika da siyahilerin bir yerlerinden hesapladıkları suça karışma yüzdeleri ve potansiyelleri ile siyah insanlara 100 yıllarca sistematik ırkçlık yaptı, hapislerde süründürdü, tüm siyahları potansiyel suçlu gördü, şimdi siyahi başkanları var.
Bugun dini duyguları sömürülerek sözde islami terör örgütlerine katılmaya ikna edilen binlerce genç var, senin mantığınla yola çıkıp islam dinini mi yasaklayalım, insanlarca sömürülmeye müsait vicdani duyarlılık ve zafiyet yaratıyor diye.
Amerika gümrükte ortadoğululu ve müslümanları potansiyel suçlu, terörist görüp donlarına kadar aramıyor mu? Vize ve benzeri yasaklar getirmiyor mu?
Bizde de o hastalık var, PKK kürt terör örgütü diye tüm kürtleri terörist sanıp, ayrımcılık ve ırkçılık yapanımız yok mu?
Polis tüm eylemcileri potansiyel suçlu ve terörist görmüyor mu?
Bizim gibi ülkelerde alkolün zararları daha fazla oluyor demişsin. Bizim ülkemizin sorunu alkolizm değil, sorun bilinçsiz, eğitimsiz, cahil toplum.
Örnekleri saymakla bitmez, yanlış düşünüyorsun. Sana kızıyormuyum hayır, senin yaşlarındayken benim de abuk sabuk düşüncelerim vardı fakat zamanla okudukça, yaşadıkça, gözlemledikçe insanın fikirlerinde sürekli değişiklikler oluyor.
Sol görüşlü olduğunu söylemişsin, bence bir süre kendi başına kalıp düşüncelerini ve davranışlarını gözden geçirmelisinBahsettiğin o bazı çizgiler seni yanlış yollara sokuyor.
Öncelikle şunu demeliyim ki, şuanki düşüncelerimin abuk sabuk olduğunu düşünmüyorum, hala da arkasındayım.
Bu yazdıklarının tamamından senin, alkolü bilinçli bi' şekilde tüketen biri olduğunu anladım.
-Da, işte herkes senin gibi bilinçli değil, onu diyorum ben.
Ya insanların eğitim seviyesini yükselteceksin (ki zaten öncelikte bu olmalı), ya da eğitimi yükseltemiyorsan, bunu yapamayışının cezasını insanlar hayatlarıyla ödemesinler diye kökten yasaklayacaksın.
"Milletin eğitimsizliği" diye bir şey diyemezsin, sen eğer başbakansan ölen 1 kişinin bile hayatını düşünmek zorundasın. O ölen 1 kişi evlense, ondan 1 nesil gelecek.Milletin eğitimsizliği yüzünden ben neden alkolümden oluyorum bunu bir açıkla bana. Trafik kazası deme yine ama.
Ya insanların eğitim seviyesini yükselteceksin (ki zaten öncelikte bu olmalı), ya da eğitimi yükseltemiyorsan, bunu yapamayışının cezasını insanlar hayatlarıyla ödemesinler diye kökten yasaklayacaksın.
Cep telefonunu bilinçli kullanırsın, fren yerine gaza basarken bilincinle basarsın.Takmışlar alkollü araba kullanana cep telefonu kullananda var yolda yasakla hadi cep telefonu kullanımını
Fren yerine gaza basan bayanlarda var yasaklayın hadi bayanların araba kullanmasını.
Biz bu işi çözemicez beceremiyorz o zaman yasaklıyalım gitsin mantıgı ile yönetilmek...
"Milletin eğitimsizliği" diye bir şey diyemezsin, sen eğer başbakansan ölen 1 kişinin bile hayatını düşünmek zorundasın. O ölen 1 kişi evlense, ondan 1 nesil gelecek.
Trafik kazası, senin için yeterli bir sebep değil mi?
Üstte açıklamayı yaptım da, tekrar yazayım.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Cep telefonunu bilinçli kullanırsın, fren yerine gaza basarken bilincinle basarsın.
Ama alkol alıp 130 la yayanın üzerine bilinçli gitmezsin.
Ben 6 ay Avrupa'da yaşadım. Ne tinerci geldi para istedi, ne de ayyaşın teki gelip bana zarar verdi.
Ülkeden ülkeye fark var güzel kardesim. Avrupa diye genelleme yaparsan yanlis yapmis olursun.
Tinerci'yi birak, uyusturucu ve alkol kullananlarin bile benden para istedigi zamanlar oldu.
Emniyet Genel müdürlüğünün istatistiklerine ve Türkiye trafik kazalarını önleme derneğinin verilerine göre trafik kazalarının en önemli 4 nedeninden bir tanesi alkollü araç kullanmakken alkol yasaklarına trafik kazalarını sebep olarak göstermenin saçmalık olduğunu düşünen zihniyet nasıl bir zihniyet acaba merak ediyorum.İstanbul cumhuriyet Başsavcılığının verilerine göre aile içi şiddet vakalarının yarısından çoğunun nedeni alkol ve uyuşturucuyken neyin hesabındasınız anlamadım.Siz içiyorsunuz uslu akıllı duruyorsunuz diye herkesi kendiniz gibi mi sanıyorsunuz? Kusura bakmayın da dünya sizin etrafınızda dönmüyor ya da dönüyor..
Senin terör olarak gördüğün konuya hiç girmeyeceğim, çünkü ben ona terör demiyorum da, neyse.Kendinle çelişiyorsun. Fren yerine gaza bilinçli mi basıyor insanlar? Cep telefonu kullanırken bilinçli mi kaza yapıyorlar?
Madem o başbakanın 1 kişinin hayatını önemsemek zorunda, işe terörü çözmekle başlasın. Alkol yasakları vs. şeylerle milleti uyutmasın. Alkol yasaklarını trafık kazalarını sebep göstererek savunmak kadar saçma birşey yok.
Sen alkollü araç kullanımından kaynaklı kazaları önlemek istiyorsan, polisin denetimlerini artıracak. Rüşvet almayacak.
Sen alkol alıp sağa sola zarar veren insanları görmek istemiyorsan, o başbakanının polisi yine tedbirini alacak.
Ben 6 ay Avrupa'da yaşadım. Ne tinerci geldi para istedi, ne de ayyaşın teki gelip bana zarar verdi. Ama orada alkol alımı serbest. Bu tarz yasaklar sadece halkı oyalar. Çözüm üretmez.
Evet.Fren yerine gaza bilinçli mi basıyor insanlar? Cep telefonu kullanırken bilinçli mi kaza yapıyorlar?
Bak arkadaş iyi bi' şey yazmış, emniyetin istatistiklerine göre kazaların çoğu alkolden oluyor. Ki zaten genelde de öyle, doğuda kazalar dikkatsizlikten, batıda alkolden olmuyor mu?Alkol yasaklarını trafık kazalarını sebep göstererek savunmak kadar saçma birşey yok.
Polisin, burada rüşvetle ne alakası var?Sen alkollü araç kullanımından kaynaklı kazaları önlemek istiyorsan, polisin denetimlerini artıracak. Rüşvet almayacak.
Orayla burayı kıyaslaman da ayrı bi' tuhaf.Ben 6 ay Avrupa'da yaşadım. Ne tinerci geldi para istedi, ne de ayyaşın teki gelip bana zarar verdi. Ama orada alkol alımı serbest. Bu tarz yasaklar sadece halkı oyalar. Çözüm üretmez.
Bolca vaktim, savunduğum düşünceyi ikna edebilecek kadar bilgi seviyesine sahip olduğumu düşünüyorum.@nikney sen benim anlatmak istediklerimi anlamıyorsun belki yaşının da etkisi vardır bunda. o yüzden uzatmayacağım daha fazla.
Rusya'da saat yasağı var. 22:00 dan sonra hiçbir alkol ürünü alamıyorsun.Hiç bir ülkede saat yasagı yok dünyanın her yerinde uygulanıyor diye kandırmasınlar milleti sadece reklam yaş sınırı üzerine yasalar var.
Rusya'da saat yasağı var. 22:00 dan sonra hiçbir alkol ürünü alamıyorsun.