Dünyada Alkol Yasakları Nasıl Uygulanıyor

danceinthedark

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ya arkadaş içmek isteyen içer içmek istemeyen içmez sen niye karışıyorsun saatlere reklamları yasakla sponsorları yasakla ama saate karışma bari

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Gerçi ben bunun tam anlamıyla uygulanacağını sanmıyorum her markete bir polis koyacak değiller ya marketler mutlaka satar gibime geliyor

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Alkol alan şöförü denetle yakala cezalandır, trafikten men et ne yaparsan yap ama bu o şöförün suçudur. Alkol ile trafiğe çıkılmayacağı ceza kanunlarıyla açıkça belirtilmiş, buna uymayana ceza ver. Ama sen alkolü yasaklarsan ehliyeti olan olmayan, araba kullanan kullanmayan, herkese bu cezayı kesmiş olursun. Ben hiçbir suç işlemediğim halde cezalandırılmış olurum.

Alkol sana göre keyfi bir eylemdir bir başkasına göre yaşam tarzıdır. Sen alkolü yasaklarsan kendi benimsediğin yaşam tarzını başkasına dayatmış olursun ki buna hakkın olamaz.

Trafikte seyir halinde iken telefonla konuşan, sıgara içen, sohbet eden, tv seyreden, radyo dinleyen ve bu nedenle yaşadığı dikkat dağınıklığı sonucu kaza yapan şöförlerde var aynı alkol örneğinde olduğu gibi. Bu durumda telefon, sıgara kullanımını ve satışını, gsm operatör reklamlarını yasaklamayı kalkarsak, radyo ve televizyon satışlarını, yayınlarını yasaklarsak sence doğru mu yapmış oluruz?

Diktatoryal ve faşist eğilimler çizdiğinin farkındasındır umarım :)
Sen hiçbir suç işlememişsindir ama o potansiyele sahipsindir. Neden riske girilsin ki? Yasakla gitsin.

Dediğim gibi, başkasının yaşam tarzı, birilerine zarar veriyorsa, o, artık o kişiyi bağlar. Dolaysıyla yasaklarım.

Haklısın ama, alkol cidden çok başka bi' şey. Alkol farklı, sen kendi kendini o hale sokuyorsun. Ne yaptığının farkında değilsin, bu sadece trafik için değil, toplum içinde de geçerli.

Normal bi' ülke olsaydık, belki..
Ama bizim gibi bir ülkede, alkolün zararı daha fazla oluyor maalesef.

Bana edebileceğin en büyük hakareti ettin. :)
Sol görüşlü bi' insanım, sadece bazı çizgilerim var. Yasakçı zihniyete ben de karşıyım.

forumstar

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hiç bir ülkede saat yasagı yok dünyanın her yerinde uygulanıyor diye kandırmasınlar milleti sadece reklam yaş sınırı üzerine yasalar var.
Italya-Pisa da saat 10 dan sonra sise ile icki satisi yasak, ancak plastik bardaklarda etiketsiz olarak var ; )

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Sen hiçbir suç işlememişsindir ama o potansiyele sahipsindir. Neden riske girilsin ki? Yasakla gitsin.

Dediğim gibi, başkasının yaşam tarzı, birilerine zarar veriyorsa, o, artık o kişiyi bağlar. Dolaysıyla yasaklarım.

Haklısın ama, alkol cidden çok başka bi' şey. Alkol farklı, sen kendi kendini o hale sokuyorsun. Ne yaptığının farkında değilsin, bu sadece trafik için değil, toplum içinde de geçerli.

Normal bi' ülke olsaydık, belki..
Ama bizim gibi bir ülkede, alkolün zararı daha fazla oluyor maalesef.

Bana edebileceğin en büyük hakareti ettin. :)
Sol görüşlü bi' insanım, sadece bazı çizgilerim var. Yasakçı zihniyete ben de karşıyım.

Potansiyeli neye göre ölçüyorsun :) Alkol kullananlara potansiyel suçlu gözüyle bakmak nasıl bir insafsızlıktır. Bu mantıkla sen Hitleri ,İsrail'i de aklarsın, nede olsa onlarda biryerlerinden ölçtükleri potansiyel tehlikeler üzerinden yaklaştılar olaylara.

Senin yaklaşımından devam edelim; Tüm insanlar potansiyel suçlu olmaz mı böyle bir durumda? Yarın öbürgün kimin hangi suçu, cinayeti işleyeceği belli mi? Potansiyeli alkol tüketimine göre mi ölçeceğiz yoksa bilinç, eğitim, vicdan, zeka, karakter, inanç vb göre mi?

Amerika da siyahilerin bir yerlerinden hesapladıkları suça karışma yüzdeleri ve potansiyelleri ile siyah insanlara 100 yıllarca sistematik ırkçlık yaptı, hapislerde süründürdü, tüm siyahları potansiyel suçlu gördü, şimdi siyahi başkanları var.

Bugun dini duyguları sömürülerek sözde islami terör örgütlerine katılmaya ikna edilen binlerce genç var, senin mantığınla yola çıkıp islam dinini mi yasaklayalım, insanlarca sömürülmeye müsait vicdani duyarlılık ve zafiyet yaratıyor diye.

Amerika gümrükte ortadoğululu ve müslümanları potansiyel suçlu, terörist görüp donlarına kadar aramıyor mu? Vize ve benzeri yasaklar getirmiyor mu?

Bizde de o hastalık var, PKK kürt terör örgütü diye tüm kürtleri terörist sanıp, ayrımcılık ve ırkçılık yapanımız yok mu?

Polis tüm eylemcileri potansiyel suçlu ve terörist görmüyor mu?

Bizim gibi ülkelerde alkolün zararları daha fazla oluyor demişsin. Bizim ülkemizin sorunu alkolizm değil, sorun bilinçsiz, eğitimsiz, cahil toplum.

Örnekleri saymakla bitmez, yanlış düşünüyorsun. Sana kızıyormuyum hayır, senin yaşlarındayken benim de abuk sabuk düşüncelerim vardı fakat zamanla okudukça, yaşadıkça, gözlemledikçe insanın fikirlerinde sürekli değişiklikler oluyor.

Sol görüşlü olduğunu söylemişsin, bence bir süre kendi başına kalıp düşüncelerini ve davranışlarını gözden geçirmelisin :) Bahsettiğin o bazı çizgiler seni yanlış yollara sokuyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya ne çar çar ediyorsunuz madem bu kadar çok içki içmek istiyorsun bakkaldan marketten dit 21:55 de ala evine stokla burda neyin tantanasını yapıyorsunuz sıgarayı yasak edince niye bu kadar hır gür yapmadınız bu yasa geçti ve geçicek size ve sizin gibilere inat geçecek halk bunu istiyorsa 3-5 kişinin hohuu demesiyle bu engellenmez sen git yine en iyi bildiğin işi yap içmeye devam damara devam bu sloganlarla kendinizi daha da gazlayın daha da için daha fazla için çoluk çocugunuzla birlikte için içinnnnnnn patlayana çatlayana kadar için emin olun kimse siz ne yapıyorsunuz demez laiksen de sen laiksin dinsizliğin adını da laiklik koydular ya onuda anlamıyorum bu ülkenin büyük bölümü dindar ve topluma açık yerlerde butür şeylerin olmasını kimse istemez ve engeller ve engel olur ha sen içmek istiyorsan evinde üret paran çok ise git markettten al evinde iç kimse bişey demez emin ol

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Yıllar yıllar önce Dini Devletten ayırdılar, sonra dini sizden ayırdılar, verdiler elinize laiklik diye bir morfin çekip çekip uyudunuz yıllarca.
Dinde Devlette İnsan içindir, nasıl ayıracaksın bunu bir birinden.

Dinsizlik kötü bir şey değildir.Din olmadanda iyilik, ahlak gibi kavramlar olabilir.Çoğunluğun bir dine inanması azınlık dine inanan insanların haklarının elinden alınmasını gerektirmez.Herkes dini başkalarının hayatına müdahale etmediği sürece istediği gibi yaşayabilmekte özgür olmalıdır. İşte bu yüzden laiklik her dinden insanın devlet önünde eşit haklara sahip olabilmesi için bir gerekliliktir.

Dini sizden ayırdılar da ne demek ya? Sen dinini istediğin gibi özgürce yaşayabiliyorsun ki bu cümleyi "sizden" kelimesini kullanarak kurabiliyorsun.bunu sağlayan laikliktir. Kimse seninle aynı dine veya herhangi bir dine inanmadığı için kötü pis kaka insan değil.Uyuyan sensin ne yazık ki.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Potansiyeli neye göre ölçüyorsun :) Alkol kullananlara potansiyel suçlu gözüyle bakmak nasıl bir insafsızlıktır. Bu mantıkla sen Hitleri ,İsrail'i de aklarsın, nede olsa onlarda biryerlerinden ölçtükleri potansiyel tehlikeler üzerinden yaklaştılar olaylara.

Senin yaklaşımından devam edelim; Tüm insanlar potansiyel suçlu olmaz mı böyle bir durumda? Yarın öbürgün kimin hangi suçu, cinayeti işleyeceği belli mi? Potansiyeli alkol tüketimine göre mi ölçeceğiz yoksa bilinç, eğitim, vicdan, zeka, karakter, inanç vb göre mi?

Amerika da siyahilerin bir yerlerinden hesapladıkları suça karışma yüzdeleri ve potansiyelleri ile siyah insanlara 100 yıllarca sistematik ırkçlık yaptı, hapislerde süründürdü, tüm siyahları potansiyel suçlu gördü, şimdi siyahi başkanları var.

Bugun dini duyguları sömürülerek sözde islami terör örgütlerine katılmaya ikna edilen binlerce genç var, senin mantığınla yola çıkıp islam dinini mi yasaklayalım, insanlarca sömürülmeye müsait vicdani duyarlılık ve zafiyet yaratıyor diye.

Amerika gümrükte ortadoğululu ve müslümanları potansiyel suçlu, terörist görüp donlarına kadar aramıyor mu? Vize ve benzeri yasaklar getirmiyor mu?

Bizde de o hastalık var, PKK kürt terör örgütü diye tüm kürtleri terörist sanıp, ayrımcılık ve ırkçılık yapanımız yok mu?

Polis tüm eylemcileri potansiyel suçlu ve terörist görmüyor mu?

Bizim gibi ülkelerde alkolün zararları daha fazla oluyor demişsin. Bizim ülkemizin sorunu alkolizm değil, sorun bilinçsiz, eğitimsiz, cahil toplum.

Örnekleri saymakla bitmez, yanlış düşünüyorsun. Sana kızıyormuyum hayır, senin yaşlarındayken benim de abuk sabuk düşüncelerim vardı fakat zamanla okudukça, yaşadıkça, gözlemledikçe insanın fikirlerinde sürekli değişiklikler oluyor.

Sol görüşlü olduğunu söylemişsin, bence bir süre kendi başına kalıp düşüncelerini ve davranışlarını gözden geçirmelisin :) Bahsettiğin o bazı çizgiler seni yanlış yollara sokuyor.
Öncelikle şunu demeliyim ki, şuanki düşüncelerimin abuk sabuk olduğunu düşünmüyorum, hala da arkasındayım.

Bu yazdıklarının tamamından senin, alkolü bilinçli bi' şekilde tüketen biri olduğunu anladım.
-Da, işte herkes senin gibi bilinçli değil, onu diyorum ben. :)

Ya insanların eğitim seviyesini yükselteceksin (ki zaten öncelikte bu olmalı), ya da eğitimi yükseltemiyorsan, bunu yapamayışının cezasını insanlar hayatlarıyla ödemesinler diye kökten yasaklayacaksın.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Öncelikle şunu demeliyim ki, şuanki düşüncelerimin abuk sabuk olduğunu düşünmüyorum, hala da arkasındayım.

Bu yazdıklarının tamamından senin, alkolü bilinçli bi' şekilde tüketen biri olduğunu anladım.
-Da, işte herkes senin gibi bilinçli değil, onu diyorum ben. :)

Ya insanların eğitim seviyesini yükselteceksin (ki zaten öncelikte bu olmalı), ya da eğitimi yükseltemiyorsan, bunu yapamayışının cezasını insanlar hayatlarıyla ödemesinler diye kökten yasaklayacaksın.

Milletin eğitimsizliği yüzünden ben neden alkolümden oluyorum bunu bir açıkla bana. Trafik kazası deme yine ama.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Takmışlar alkollü araba kullanana cep telefonu kullananda var yolda yasakla hadi cep telefonu kullanımını

Fren yerine gaza basan bayanlarda var yasaklayın hadi bayanların araba kullanmasını.

Biz bu işi çözemicez beceremiyorz o zaman yasaklıyalım gitsin mantıgı ile yönetilmek...

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Milletin eğitimsizliği yüzünden ben neden alkolümden oluyorum bunu bir açıkla bana. Trafik kazası deme yine ama.
"Milletin eğitimsizliği" diye bir şey diyemezsin, sen eğer başbakansan ölen 1 kişinin bile hayatını düşünmek zorundasın. O ölen 1 kişi evlense, ondan 1 nesil gelecek.

Trafik kazası, senin için yeterli bir sebep değil mi?

Üstte açıklamayı yaptım da, tekrar yazayım.

Takmışlar alkollü araba kullanana cep telefonu kullananda var yolda yasakla hadi cep telefonu kullanımını

Fren yerine gaza basan bayanlarda var yasaklayın hadi bayanların araba kullanmasını.

Biz bu işi çözemicez beceremiyorz o zaman yasaklıyalım gitsin mantıgı ile yönetilmek...
Cep telefonunu bilinçli kullanırsın, fren yerine gaza basarken bilincinle basarsın.
Ama alkol alıp 130 la yayanın üzerine bilinçli gitmezsin.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Ne fark eder ha biliçli ha biliçsiz ikisininde sonu aynı degilmi

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
"Milletin eğitimsizliği" diye bir şey diyemezsin, sen eğer başbakansan ölen 1 kişinin bile hayatını düşünmek zorundasın. O ölen 1 kişi evlense, ondan 1 nesil gelecek.

Trafik kazası, senin için yeterli bir sebep değil mi?

Üstte açıklamayı yaptım da, tekrar yazayım.

Cep telefonunu bilinçli kullanırsın, fren yerine gaza basarken bilincinle basarsın.
Ama alkol alıp 130 la yayanın üzerine bilinçli gitmezsin.

Kendinle çelişiyorsun. Fren yerine gaza bilinçli mi basıyor insanlar? Cep telefonu kullanırken bilinçli mi kaza yapıyorlar?
Madem o başbakanın 1 kişinin hayatını önemsemek zorunda, işe terörü çözmekle başlasın. Alkol yasakları vs. şeylerle milleti uyutmasın. Alkol yasaklarını trafık kazalarını sebep göstererek savunmak kadar saçma birşey yok.
Sen alkollü araç kullanımından kaynaklı kazaları önlemek istiyorsan, polisin denetimlerini artıracak. Rüşvet almayacak.
Sen alkol alıp sağa sola zarar veren insanları görmek istemiyorsan, o başbakanının polisi yine tedbirini alacak.

Ben 6 ay Avrupa'da yaşadım. Ne tinerci geldi para istedi, ne de ayyaşın teki gelip bana zarar verdi. Ama orada alkol alımı serbest. Bu tarz yasaklar sadece halkı oyalar. Çözüm üretmez.

finisterre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
her daim iceriz rakimiz baligimiz muhabbetimiz nesemiz olsun yeter. cok beter ozlemisim memlekete donunce solugu meyhanede aliriz:) olacakti simdi simdi pilaki, yogurtlu patlican, kalamar, peynirin yaninda bir buyuk sahaya surulmus, off ki ne offf.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Ben 6 ay Avrupa'da yaşadım. Ne tinerci geldi para istedi, ne de ayyaşın teki gelip bana zarar verdi.

Ülkeden ülkeye fark var güzel kardesim. Avrupa diye genelleme yaparsan yanlis yapmis olursun.

Tinerci'yi birak, uyusturucu ve alkol kullananlarin bile benden para istedigi zamanlar oldu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeşim bilip bilmeden konuşuyorsun insanların yöneticilerine karşı olan zan'ını düşürüyorsun istersen biraz araştırma yap
avrupada yasaklar daha sert ve SAAT YASAĞI O SÖYLEDİĞİN AVRUPA ÜLKERLERİNDE DE VAR !

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ülkeden ülkeye fark var güzel kardesim. Avrupa diye genelleme yaparsan yanlis yapmis olursun.

Tinerci'yi birak, uyusturucu ve alkol kullananlarin bile benden para istedigi zamanlar oldu.

Avrupa Birliğinde bulunan ve Avrupa kıtasında olduğu için Avrupa sayılan ülkelerden bahsetmiyorum. İskandinavyada bulundum 6 ay. Anlatmak istediğimi de anlamamışsın zaten.

Reaksiyon puanı
0
Emniyet Genel müdürlüğünün istatistiklerine ve Türkiye trafik kazalarını önleme derneğinin verilerine göre trafik kazalarının en önemli 4 nedeninden bir tanesi alkollü araç kullanmakken alkol yasaklarına trafik kazalarını sebep olarak göstermenin saçmalık olduğunu düşünen zihniyet nasıl bir zihniyet acaba merak ediyorum.İstanbul cumhuriyet Başsavcılığının verilerine göre aile içi şiddet vakalarının yarısından çoğunun nedeni alkol ve uyuşturucuyken neyin hesabındasınız anlamadım.Siz içiyorsunuz uslu akıllı duruyorsunuz diye herkesi kendiniz gibi mi sanıyorsunuz? Kusura bakmayın da dünya sizin etrafınızda dönmüyor ya da dönüyor..

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Emniyet Genel müdürlüğünün istatistiklerine ve Türkiye trafik kazalarını önleme derneğinin verilerine göre trafik kazalarının en önemli 4 nedeninden bir tanesi alkollü araç kullanmakken alkol yasaklarına trafik kazalarını sebep olarak göstermenin saçmalık olduğunu düşünen zihniyet nasıl bir zihniyet acaba merak ediyorum.İstanbul cumhuriyet Başsavcılığının verilerine göre aile içi şiddet vakalarının yarısından çoğunun nedeni alkol ve uyuşturucuyken neyin hesabındasınız anlamadım.Siz içiyorsunuz uslu akıllı duruyorsunuz diye herkesi kendiniz gibi mi sanıyorsunuz? Kusura bakmayın da dünya sizin etrafınızda dönmüyor ya da dönüyor..

Sorarım sana o aile içi şiddet vakalarının sebebi alkol mü eğitimsizlik mi?
Devletin kendi beceriksizliğini örtbas etmek için alkol yasakları gündeme geliyor. Karısını çocuğunu döven adam bu alkol yasaklarından sonra uslu uslu oturacak mı? Alkollü araç kullanan adam bu yasaklardan sonra dışarda bir barda içip dönüşte arabasını kullanmayacak mı?

Ben burada alkol suçludur suçsuzdur demiyorum. Getirilen yasaklar; alkollü araç kullanımı,aile içi şiddet vs. gibi gerekçelerle savunuluyor. Bu savunma şekli yanlıştır. Bu yasaklar, o olayların hiçbirini önlemez.
Bu yasakların benim görüşüme göre tek amacı, bazı kesimlerin kendi yaşam biçimlerini tüm insanlara dayatmak istemesidir.

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Aşağıdaki uygulamalar alkolü; toplum sağlığını, huzurunu, güvenliğini vb unsurları sağlamak için bu ülkelerin; günahlarından arınmak için vaftizlerinde kullandıkları, kutsal gördükleri halde alkolü başka hangi amaçla kullanımını sınırlandırma yoluyla yasaklama yoluna gidebilirler.Sadece trafikte habersiz sizi, sevdiklerinizi biçen alkollü sürücüler için mi? Neden bu ülkeler bazı yılları alkolle mücadele yılı dahi ilan etmişlerdir.Hiçbiri müslüman ülke değil.Ülkemizde bu kısıtlamalar muhafazakarlık ve alkol kullanan kişilerin seçimlerine bu amaçla bir müdahale olarak görenler doğaldır ki olacaktır.Aşağıda ki sebeblere sığınıp arkasına saklanıp bu amaçla dahi yapsalar aynı sigara da olduğu gibi bu yasaklar alkol kullanımını da azaltacaktır. (Dünya Sağlık Örgütü Tütün Kontrol Program Sorumlusu Dr. Toker Ergüder, 19 Mayıs 2008 tarihinde uygulamaya konulan kapalı alanlarda sigara içme yasağının ardından, Türkiye'de, önceki yıllara göre yaklaşık 2 bin ton daha az sigara tüketildiğini açıkladı. Kaynak)Zararları herkesçe bilindiği halde ulaşılmasının zorlaştırılması sigaranın, alkolü yasaklanması anlamına gelemez.Özel hayata, tercihlere müdahale olarak görmek bana göre sadece geçmişten beri sistemli şekilde aşılanan iran olucaz vb korkularının getirdiği bir sonuç.İran değil ama bu kısıtlamalarla bir Texas Modelinin eline su dökemeyiz.

Rusya
- Rusya sigara ve alkol gibi toplum yapısını felç eden zararlı alışkanlıklara karşı savaş açtı.
Hazırlanan plan çerçevesinde şehir yönetimi her yıl alkol satışı yapan noktaları yüzde 20 azaltacak. Moskova belediyesinin internet sayfasında yayınlanan taslak çalışmaya göre, 2015'e kadar başkentte alkol satışı yapan büfe ve marketlerin sayısı yüzde 90 azaltılmış olacak. Alkole karşı savaş açan Moskova şehir yönetimi düşük dereceli alkol ve birayı da yasak kapsamına alıyor.Rusya'da
ALKOLDEN HER YIL 75 BİN KİŞİ ÖLÜYOR

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Ağustos 2009'da alkolü "ulusal felaket" olarak tanımlamış ve alkolle mücadele için sosyal program hazırlamıştı. Bu çerçevede gece 24: 00 sabah 07: 00 arasında alkol satışı yasaklanmış, 18 yaşından küçüklerin alkol ve sigara alımı da sınırlandırılmıştı.
Rusya kişi başına düşen yıllık 17 litre alkol tüketimi ile dünya sıralamasında ilk üçte yer alıyor. Halkın yüzde 76'sının düzenli olarak alkol aldığı ülkede 75 bin kişi her yıl alkol nedeni ile yaşamını yitiriyor. İstatistiklere göre Rusya'da alkole başlama yaşı da 14'e kadar indi.

Kaynak

İngiltere - Ülkede geçen 20 yılda alkol kullanımıyla bağlantılı ölümlerin iki katına çıktığı açıklanmıştı.
Kaynak

Amerika
- New York başta olmak üzere bir çok eyalette yalnız alkollü içeceklerin satışına değil halka açık alanlarda içilmesine de izin verilmiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 9305
Lacivert boyalı alanlar da tüm alkollü içeceklerin satışı için lisans gerekli. Mavi renkli alanlarda kısmi lisans uygulaması yapılıyor. Mor renkte karışık bir uygulama söz konusu. Pembe renkli alanlar da ise yerel yönetimler karar veriyor

A tipi lisans genellikle bakkallara verilir ve bira gibi malt ile fermantasyona uğramış "sarhoş" edici ürünlerin satışına izin verir.

B tipi lisans ise restoran, kafe ve barlara verilir. B tipi lisansta fermantasyona uğramış, sarhoş edici içeceklerin satışına izin verir.

C tipi lisans diğer iki lisans ile aynı olmakla beraber, iş yerlerine verilen lisans türüdür.

TEXAS MODELİ DAHA DA ZORLAYICI

TAPDK Başkanı Küçük'ün model olarak gösterdiği Texas modeline bakacak olursak, 1935 tarihli kurulmuş olan ve sektördeki üretim, ithalat, ihracat, dağıtım ve reklam gibi tüm alanlarını denetleyen, sektörün tüm kanallarını kontrol eden Texas Alkollü İçecekler Komisyonunu görürüz. Komisyonun temel ilkesi gençlerin alkollü içeceklere meyil etmelerine mani olmak ve güvenli şekilde alkol ticaretinin oluşmasını sağlamak olarak ilan edilmiştir. Texas Alkollü İçecekler Komisyonu Uygulama, Düzenleme, Kaynak ve Hukuk dairesi olmak üzere dört daireden oluşan bir yapıya sahiptir. Kurum politikası gereği, daireler mümkün oldukça hızlı sonuç almaya ve toplumsal faydayı gözetmeyi hedeflerler. Texas Alkollü İçecekler Komisyonunun aldığı kararlar ışığında Texas'daki sosyal hayatı inceleyecek olursak:

*Eyalet sınırları içerisinde her gün, her an alkollü içecek satışı yapılamaz.
Alkollü içecekler 10.00-21.00 saatleri arasında satış izni olan özel yerlerden alınabilir.(Bira ve şarap için özel mahkemelerin kararları vardır.)

*Likör mağazaları Pazar günleri kapalıdır. Pazar günleri marketler ve bakkallarda alkollü içecek satamazlar. Restoranlar da ise yalnızca yemeğin yanında belirli miktarda servis edilebilir.

*21 yaşın altında alkol alımı ve tüketimi yasaktır.

*Alkollü araç kullanırken yakalanan şoförün ilk seferde 90 gün, ikinci seferde ise 180 gün ehliyetine el konulur. Üçüncü seferde ise aracı bağlanır.

*Araç içerisinde alkol taşınması yasaktır. Alkollü içecekler açılmamış halde bagaj içerisinde taşınabilir.

Kaynak

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Kendinle çelişiyorsun. Fren yerine gaza bilinçli mi basıyor insanlar? Cep telefonu kullanırken bilinçli mi kaza yapıyorlar?
Madem o başbakanın 1 kişinin hayatını önemsemek zorunda, işe terörü çözmekle başlasın. Alkol yasakları vs. şeylerle milleti uyutmasın. Alkol yasaklarını trafık kazalarını sebep göstererek savunmak kadar saçma birşey yok.
Sen alkollü araç kullanımından kaynaklı kazaları önlemek istiyorsan, polisin denetimlerini artıracak. Rüşvet almayacak.
Sen alkol alıp sağa sola zarar veren insanları görmek istemiyorsan, o başbakanının polisi yine tedbirini alacak.

Ben 6 ay Avrupa'da yaşadım. Ne tinerci geldi para istedi, ne de ayyaşın teki gelip bana zarar verdi. Ama orada alkol alımı serbest. Bu tarz yasaklar sadece halkı oyalar. Çözüm üretmez.
Senin terör olarak gördüğün konuya hiç girmeyeceğim, çünkü ben ona terör demiyorum da, neyse.

Fren yerine gaza bilinçli mi basıyor insanlar? Cep telefonu kullanırken bilinçli mi kaza yapıyorlar?
Evet.
Alkol yasaklarını trafık kazalarını sebep göstererek savunmak kadar saçma birşey yok.
Bak arkadaş iyi bi' şey yazmış, emniyetin istatistiklerine göre kazaların çoğu alkolden oluyor. Ki zaten genelde de öyle, doğuda kazalar dikkatsizlikten, batıda alkolden olmuyor mu?
Polisin, burada rüşvetle ne alakası var?

Orayla burayı kıyaslaman da ayrı bi' tuhaf.

Neyse, sanırım ben kendimi ifade edemiyorum, söylemek istediğimi tekrar söyliyim.

Avrupa dediğiniz yer ile burayı kıyaslamayın, serserinin teki gidiyor arkadaşlarıyla sahile, içiyorlar rakıları, biniyorlar şahine. Şehir içinde aşırı hız yapıp kaza yapıyorlar.

Sen şimdi o adamı eğitsen ne değişecek?
Ölen insanlar geri gelecek mi?
-Hayır.

Ama yasaklarsan, hem daha fazla ölümün önüne kesin olarak geçmiş olursun.

Hem de insanların sağlığı daha az riske girer, insanların sağlığı daha az girerse ne olur?
Sağlık harcamalarına daha az para harcarlar, sağlık harcamalarına daha az para harcarlarsa ne olur?
Sağlık harcamalarına gidecek olan para, ihtiyaçlar yönünde kullanılır ve bu da kişinin refahını yükseltir.

Bak, gördün mü? Demek ki bu hayatta o alkolü almaktan daha güzel ve önemli şeyler de varmış. :)

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=325419]nikney[/MENTION] sen benim anlatmak istediklerimi anlamıyorsun belki yaşının da etkisi vardır bunda. o yüzden uzatmayacağım daha fazla.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
@nikney sen benim anlatmak istediklerimi anlamıyorsun belki yaşının da etkisi vardır bunda. o yüzden uzatmayacağım daha fazla.
Bolca vaktim, savunduğum düşünceyi ikna edebilecek kadar bilgi seviyesine sahip olduğumu düşünüyorum.
Buralardayım, istersen sıfırdan, en baştan da başlayabiliriz.

qazxcv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiç bir ülkede saat yasagı yok dünyanın her yerinde uygulanıyor diye kandırmasınlar milleti sadece reklam yaş sınırı üzerine yasalar var.
Rusya'da saat yasağı var. 22:00 dan sonra hiçbir alkol ürünü alamıyorsun.

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
İçmek güzel milli içkimiz ayran olunca puhahahaha :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Alkolle bilmem neyle yine gündemi değiştirdiler halkı uyuttular bakalım bunun arkasından ne çıkacak. Asıl acı olan hala halkı düşündükleri için yaptıklarını sananlar var ne zaman bu milletin gözü açılacak. Halk düşünülse yapılacak çok iş var alkole cipse gelene kadar.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
nmqzx.jpg

:D

green_lion

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Milletler hak edildiği şekilde yönetilirler.

Alkol zararlı diyenlere aşağıda zararlılar listesi yapmaya çalıştım.

Obezite yapıyor diye çikolata ve cipsleri yasaklayacaklar. E ölüyor insanlar bu obeziteden. Dürüm, hamburger gibi yağlı yemekler olmamalı mesela.
Televizyon izlemeyi yasaklayacaklar millet boş zamanını daha iyi değerlendirsin diye
Müzik hele o müzik yokmu ne şeytan o müzik dikkat dağıtıyor arabalardan söküp atacaklar
Beyaz ekmek heh unutmuşum yasaklayalım. Beyaz un zararlı
Başka ne kaldı hmmmm tamam şeker ve tuz. Oranlarını devlet belirleyecek karneyle satılsın mesela.

90 lı yıllarda türbanlı vatandaşlarımızın üniversiteye girememesine ben çok üzülürdüm. Cidden haksızlıktı. Biz istediğimiz dine inanmakta ve yaşamakta özgür olmalıyız zulüm görüyoruz diyorlardı. Şimdi güç onların eline geçti ama şimdi kendilerinin haricindeki kimse kendi inancını/inançsızlığını yaşayamıyor. Kendi deyimlerine göre bu zulümdür. Ben demiyorum yani. Zulmün tanımını kendileri yapıyorlardı. Acaba sadece müslümana yapılan zorluklar mı zulüm???

Birisi demiş ki içme kardeşim. Alkol içmek zorundamısın. Sanane aslan. İçip sana zorluk çıkartıyorsam kır kafamı. Sana zararım yoksa kapat perdeni.
Ramazanda oruç milletin başına vurduğunda kavga olmuyormu ???? Orucu yasaklamayı düşündünmü sen hiç??

Birisi demiş alkol ancak ezikler çaresizlerin yaptığı şeydir. Adamım bugün kullandığın elektrik içtiğin ilaçlar hepsi o alkolü rahat içenlerin eseri. Asıl ezik kim oluyor söylememe gerek varmı? İslam alemi olarak yaklaşık 300 senedir işe yarayacak bir tane bile icat yapamamanın tek sebebi sizin gibi milletin ne yaptığını ne ettiğini düşünmekten başka şey yapamayanlar. Hayata ve insanlığa ne kattında diğer insanları ezik olarak görüyorsun?? Sen kendini bir tanımla ezik olmadığına bir inanalım karşında saygı duruşuna geçelim.

Bakın bazı şeyleri tahmin etmek çok zor değil. Burası Türkiye. Yarın başınıza tam ters görüşten birisi geçtiğinde ağlanmanız sızlanmanız yalandır bilinecek. Kimse üzülmeyecek. Ben bile dindaşlarımın haline üzülmeyeceğim. Çünkü iki yüzlüsünüz. Siz yaşama hakkı diye inlerken şimdi başkalarını hapsetmeye başladınız. Adalet bu değil. Doğruluk bu değil. Dürüstlük bu değil. Halk arasında şeriat isteyenlerin oranı yarı yarıya bile değil. Hangi halk bunu istiyor söyleyin bana. Çevrenizde tanıdığınız okul arkadaşlarınız mı? Hayatında şehrinden dışarı çıkamamış adamlar tüm memleketi yalamış yutmuş. Bu yüzden gelişemiyoruz. Nelerle uğraşıyoruz. Yazık bize.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Burası "Türkiye Cumhuriyeti" PKK da terör örgütüdür. Lami cimi yok. Zerre kadar güvenmediğim insanlar kafasına göre yasak koyacak bende ona uyacam görürsem söylerim.