Dünyada Alkol Yasakları Nasıl Uygulanıyor

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
bu günlerde geçecek, düze çıkacağız hala azda olsa ümidim var..

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bir hakikate kırk yalan katar isen hakikatin değeri kalmaz burdaki olay da buna döndü.

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Litvanya'da saat 22:00 dan sonra alkol yasak.Birgün markketten kola alacaktım.Alkol dolabıda yanında.Güvenlik alkol alacağımı sanıp izin vermedi.Düşünün yani.Bazıları bu durumu yaşamadığından atıp tutmasın.

Reaksiyon puanı
0
Sorarım sana o aile içi şiddet vakalarının sebebi alkol mü eğitimsizlik mi?
Devletin kendi beceriksizliğini örtbas etmek için alkol yasakları gündeme geliyor. Karısını çocuğunu döven adam bu alkol yasaklarından sonra uslu uslu oturacak mı? Alkollü araç kullanan adam bu yasaklardan sonra dışarda bir barda içip dönüşte arabasını kullanmayacak mı?

Ben burada alkol suçludur suçsuzdur demiyorum. Getirilen yasaklar; alkollü araç kullanımı,aile içi şiddet vs. gibi gerekçelerle savunuluyor. Bu savunma şekli yanlıştır. Bu yasaklar, o olayların hiçbirini önlemez.
Bu yasakların benim görüşüme göre tek amacı, bazı kesimlerin kendi yaşam biçimlerini tüm insanlara dayatmak istemesidir.
Bende sana sorarım aile içi şiddetin yüzde 20 sinden fazlasının eğitimli insanlarla ilgili olduğunu biliyor musun? Şiddeti sadece eğitimsiz insanlar uygulamıyor ya da maruz kalmıyor.Savcılıklara başvuran bir sürü akademisyen kadın hatta profesörler bile var.Cahilin eğitimlisi eğitimsizi olmaz. Eşeğe altın semer vursan eşek yine eşek vesselam.
"Alkol bütün kötülüklerin anasıdır" Şimdi Trafik kazalarının en büyük sebeplerinden biri alkol olacak,toplumun temel yapı taşı olan ailenin baş dinamiti alkol olacak sonra da savunulmayacak gerekçe olacak öyle mi? yok böyle bir şey gerçekten.Zaten sizin yasak dediğiniz şey alkol içme yasağı değil.Sizin o bazı kesimler dediğiniz zaten çoğunluk olan kesim:) Tüm insanlar alkol tüketiyor da bizim mi haberimiz yok?

yuuksel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaradan ile kul arasındaki ilişkiler yasalarla düzenlenemez. bir ülkede kimse aynı yaradana, aynı dine yada aynı kurallara inanmak zorunda değildir. ha inananların da hepsi uymak zorunda değildir. inananıp uyanların mükafatı da inanmayanın cesası da ahirete kalacaktır. bu yüzden devlet işleri dini dayanaklarla yapılmaz, yoksa yöneticiler kendisini "tanrı" sanmaya başlar..

tenkitin bu işin 1300 senelik yaşanmışlığını görmezden geliyor
halifelerimiz uygulamada kendilerini tanrı olarak görmedi
bunu hiçbir vakanüvist de yazmadı
bakış açın doğru değil

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=157115]yuuksel[/MENTION] peygamberin torunlarını damadını bile tekbir getirerek öldürenler acaba kendini ne zannediyordu ???

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
İşte yine başa döndük
yine herkes kendi doğrusunun en doğru olduğunu savunmaya başladı
herkes istediğini yapsın özgür olsun diyenler bile kendi fikrini dayatmaya başlıyor hemen

Benim fikrim zarar veren her şeyin kullanımına belli bir fayda / zarar oranında yasak getirilebilir

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Tartışmaya gerek yok, içen adamın bu yasağa uyacağını mı zannediyoruz? Hayır...

Evinde içene karışan yok ama..

Sadece benim istediğim tv'lerde gündüz vakitlerinde içki reklamı yasaklanmalı. Çocuklara özendirilmemeli...

Trafikte içkili olan kişilere öncelikle uyarı, uymayanlara belirli uyarılardan sonra ehliyetlerine el konulmalı.

İçki yasaklandı diye müslüman kardeşlerim üzülüyorsa, bende onlar için üzülüyorum...

İçene sözümüz yok ama içip içip sokağa çıkmamalarından yanayım.

İçenlerin en kısa zamanda bırakmaları temennisi ile...

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
meselenin iki boyutu var.Önce ben alkol kullanmam sebebi öncelikle alkol yüzünden çocukluğum dehşetiçinde geçti ve o dehşeti elhamdülillah çocuklarıma yaşatmadım
Kur'anda yasak sünnette de ve icmadada kıyastada sabit
Ya ben bakarım Hz Ali[keremallahuvecheh] Bu konuda ne demiş ilmin kapısı olması hasebiyle.Bir yerde eline damlası dökülse keseceğinden denize dökülse deniz kuruyupta orada yetişen i yemeyeceğinden bahsediyor yani bizi uyarıyor..Avrupanın ne yaptığı bizi ilgilendirmez.Kadın sabak bir bardak şarapla güne başlar ama onlar zurnaolmak için içmezler
yani her zaman herkezin almasının kolaylaştırılmasnı gerektirmez ha içen önceden tedariklidir yani içkişsini ekmeğinden önce alır
bu meselenin bir yüzüdür birde empati yapalım
sen şimdiye kadar devlet olarak içki fabrikaları kur tekel ıl sonra içkiyi devlet tekeline al bütçenin çoğunu buradan karşıla işte bu riyadır ikiyüzlülüktür