1ruby1
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 38
bu günlerde geçecek, düze çıkacağız hala azda olsa ümidim var..
Bende sana sorarım aile içi şiddetin yüzde 20 sinden fazlasının eğitimli insanlarla ilgili olduğunu biliyor musun? Şiddeti sadece eğitimsiz insanlar uygulamıyor ya da maruz kalmıyor.Savcılıklara başvuran bir sürü akademisyen kadın hatta profesörler bile var.Cahilin eğitimlisi eğitimsizi olmaz. Eşeğe altın semer vursan eşek yine eşek vesselam.Sorarım sana o aile içi şiddet vakalarının sebebi alkol mü eğitimsizlik mi?
Devletin kendi beceriksizliğini örtbas etmek için alkol yasakları gündeme geliyor. Karısını çocuğunu döven adam bu alkol yasaklarından sonra uslu uslu oturacak mı? Alkollü araç kullanan adam bu yasaklardan sonra dışarda bir barda içip dönüşte arabasını kullanmayacak mı?
Ben burada alkol suçludur suçsuzdur demiyorum. Getirilen yasaklar; alkollü araç kullanımı,aile içi şiddet vs. gibi gerekçelerle savunuluyor. Bu savunma şekli yanlıştır. Bu yasaklar, o olayların hiçbirini önlemez.
Bu yasakların benim görüşüme göre tek amacı, bazı kesimlerin kendi yaşam biçimlerini tüm insanlara dayatmak istemesidir.
yaradan ile kul arasındaki ilişkiler yasalarla düzenlenemez. bir ülkede kimse aynı yaradana, aynı dine yada aynı kurallara inanmak zorunda değildir. ha inananların da hepsi uymak zorunda değildir. inananıp uyanların mükafatı da inanmayanın cesası da ahirete kalacaktır. bu yüzden devlet işleri dini dayanaklarla yapılmaz, yoksa yöneticiler kendisini "tanrı" sanmaya başlar..