"Dünya dönmüyor, sabittir"

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
[video=youtube;7DdVj_qfVlU]https://www.youtube.com/watch?v=7DdVj_qfVlU[/video]

bunu izlemiştir herhalde :D

by mühendis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şöyle bir hipotez aklıma geldi. Evreka!
Dünya dönmüyor. Bütün evren Dünya etrafında dönüyor.

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
DunyaDonuyorSenNe.jpg

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bir suudi imam!!!!için uygun olan açıklama budur.En azından içindekini yansıttığı için tebrik ediyorum.Kendisi bakkal vahhabın oğlu muhammedin inanç temsilcisi olduğuna göre 1700-1800 senelerinin anglikan görüşlerini paylaşmasıda normaldir.Galileo dan bahseden kardeşim galileo o devirlerde siz istesenizde istemesenizde dünya dönüyor demişti.İslamiyet yıldız bilminin neresindedir.Kur'an gökyüzündeki hareketliliği en ince ayrıntısına kadar bildirirken onlarının Rabblerinin emri ile belli bir yolda ilerlediğini milyarlarcasının birbirine çarpmadan birbirlerinin arasından geçtiğini bildirip tarık suresinde kutup yıldızından bahsetmiştir.yine dünyanın gerek kendi gerekse güneş etrafındaki dönüsüylede gün ay yıl gibi kavramlarıda bize bildirmiştir.İşte islamdan uzaklaşan toplumların gülünç hali belkide onlara tekerleğin ve Amerikanın keşfinide anlatmak lazım.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Zahmet edip cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim .Gök bilimi hakkında öğrenecek çok şey var araştırmaya devam.Şimdi aklıma geldi Ömer Hayyam Dunyanin döndüğünü Imam Gazaliye kanıtlamak için bir deneye davet etmiş deneye katılan Gazali ; durduğum nokta hariç etrafimdaki herşey dönüyor yer sarsılıyor gibi hissetim diyor.Deneyin etkilerini büyü olarak yorumlayan insanlar da olmuş. Kitabın ismi aklıma gelmiyor galiba Ömer Hayyam in hayatını anlatan bir kitapti Kitabın ismini hatırlarsam tekrar okurdum galiba lise donemlerinde kütüphaneden almıştım.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
[video=youtube;IFPbFbncfQQ]https://www.youtube.com/watch?v=IFPbFbncfQQ[/video]