Soru Dünya aslında cehennem mi?

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Katılım
26 Ekim 2020
Mesajlar
5,359
Reaksiyon puanı
4,531
Puanları
1,358
Yaş
35
Arkadaşlar 1999 dan beri 1 kere yüzüm ciddi şekilde gülmedi, bazen isyan ettim bazen şükrettim namaz kıldım alkol içtim dedim ki tamam bir süre sonra herşey iyi olacak, iyi olacak diye diye 36 yaşımı gördüm ortada iyi birşey yok olmadığı gibi genel olarak kötü ve git gide kötüye gidiyor.

Tevekkül etmiyordum son 2 aydır tevekkül ediyorum ettikçe musibet üzüntü artıyor, kurban olduğum Rabbim yüzümü güldürmüyor.

İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.

Ben ciddi ciddi cehennemi yaşıyorum diye düşünmeye başladım hayatım bazen biraz iyiye gidiyor ama birden bire tam tersine gidiyor, sebep ne anlamıyorum bir kişinin karısına kızına bakmadım bir kişinin ahını almadım elimden geldiğince ufak olsun büyük olsun yardım ettim, bir kişiye bile kaş göz kalp kırıcı hareket yapmadım, karşılıkta beklemedim ama karşılık olarak Rabbim bana musibet üzüntü verdi.

Alkol içmişsin içiyorsun diyeceksiniz ama kimler ne pislikler yapıyor alkol içince bile bir kişiyi üzmedim içtiysem kendime içtim.

Millet ne ahlar alıyor üzüyor eşini aldatıyor hayatı 4x4 lük ben sokaktan geçene selam vermeyim Rabbim musibet üzüntü veriyor.

Bu işte başka birşey var ama ne çözemedim, tüm tanıdık eş dost senden daha iyisini bu hayatta görmedim çok temiz kalplisin kardeşim diyor ben kötülük yaparım birine sen asla yapmazsın diyor.

Ben yaptığım iyiliğide cennete gideyim Peygamber efendimize komşu olayım cehennemin kapısını bile görmeyim diye yapmadım.

Rabbimden beklentim insanca yaşayacağım iş belediye olabilir, ayrıldığım kız arkadaşımla evlenmek anne babadan ev araba var ama evi arabayı kendim çalışarak alsam daha iyi, nasipte olsa bir iki çocuk bu işte standart insanca yaşayacağım bir hayat ama bunu bile Rabbim nasip etmiyor, diyorum hayatımı sonlandırayım madem olmuyor bu sefer inancım izin vermiyor sanki gayya kuyusundayım bu hayatta.

Güvenlik görevlisiyim kimlik süremi geçirdim normalde 1.5 ayda çıkan kimlik 3 ay oldu polisi jandarmayı kursu aradım bekleyeceksin diyor ilk defa oldu bu diyor bu bile bana denk geliyor, Rabbim sürekli her konuda bekletiyor birşey istediğim anda olmuyor.

Rabbim beni niye bekletiyor anlamıyorum 80 yaşıma gelip elden ayaktan düşünce mi yuva kurduracak bana neyi amaçlıyor.

Yaş 36 oldu istediklerimi vermeyecekse alsın canımı kurtulayım yaşamaya hevesim kalmadı 1.5 aylık güvenlik kimlik süresini 3 aydır bekliyorum kasık fıtığı ameliyatı oldum ağır kaldıramayacam 6 ay boyunca eski hayatıma dönemem, bana kendi nasip eylediği kız arkadaşımı elimden aldı, şuan çalışamıyorum bile resmen kolsuz bacaksız bir insan gibiyim şuan 😔

Kısaca Rabbim bana çok yüklendi artık huzur istiyorum sağlık istiyorum yuva kurmak istiyorum vermeyeceksede bir an evvel canımı alsın kurtulayım 😔
 

Orm

contravolta
Moderatör
İçerik Ekibi
Katılım
29 Şubat 2020
Mesajlar
3,649
Çözümler
5
Reaksiyon puanı
4,008
Puanları
358
Rabb'imin imtihanları. İmanı sağlam olan bu sınavları da geçer.

İlle de dünyada huzur, ille de ferahlık diyorsun. Belki de sen ahiretini düşünene kadar dünya sana haram kılınmış haberin yok abi.
 
Üst