Donanım tavsiyesi

yedek1000

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
71
Merhaba.

Dizüstü bilgisayarım 16 GB desteklemediği için masaüstü bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Dizüstü bilgisayarlar fazla pahalı oluyor. Şöyle bir sistem topladım ekran kartı oyun oynamayacağım için ihtiyacım olmayacak. İşlemci vb. fazla diyorsanız ona göre tavsiyelerinizi bekliyorum. Sanal işletim sistemi kuracağım ve onun üzerinde işlem yapacağım.

Fiyatı aslında 5000 TL altında tutmayı düşünüyorum bu yönde tavsiyelerinize açığım.

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
Merhaba.

Dizüstü bilgisayarım 16 GB desteklemediği için masaüstü bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Dizüstü bilgisayarlar fazla pahalı oluyor. Şöyle bir sistem topladım ekran kartı oyun oynamayacağım için ihtiyacım olmayacak. İşlemci vb. fazla diyorsanız ona göre tavsiyelerinizi bekliyorum. Sanal işletim sistemi kuracağım ve onun üzerinde işlem yapacağım.

Fiyatı aslında 5000 TL altında tutmayı düşünüyorum bu yönde tavsiyelerinize açığım.

Anakarttan biraz kısabilirsin bence biraz fazla gibi 4400 mhz lik ram almıyacaksan tabi.
ayrıca ssd'yi biraz kısıp yanına hdd alınabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakarttan biraz kısabilirsin bence biraz fazla gibi 4400 mhz lik ram almıyacaksan tabi.
ve ram 2 kanal yapılabilir.

yedek1000

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
71

ve ram 2 kanal yapılabilir.
Tavsiyeler için teşekkürler. SSD 'ye o kadar çok alıştım ki o nedenle ondan fedekarlık yapmıyım özellikle Win10'da.

Anakart ve Ram için biraz daha geleceğe yönelik olsun diye düşündüm ama arada bariz fark yok ise daha düşük model anakart ve ram tavsiyenizi almak isterim.

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
Tavsiyeler için teşekkürler. SSD 'ye o kadar çok alıştım ki o nedenle ondan fedekarlık yapmıyım özellikle Win10'da.

Anakart ve Ram için biraz daha geleceğe yönelik olsun diye düşündüm ama arada bariz fark yok ise daha düşük model anakart ve ram tavsiyenizi almak isterim.
ssd'den fedakarlık derken sadece gb olarak kısabilirsin diye demiştin 1 tb yerine 512 mesela.

Anakart ve Ram'de sıkıntı yok aslında ramleri daha çok performans için söylemiştim. Anakartı ise paradan biraz kısmak için ama eğer bunu istiyorum diyorsan hiç sıkıntı yok. Ama ramleri çift kanal yapmanı şiddetle tavsiye ederim.

yedek1000

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
71
ssd'den fedakarlık derken sadece gb olarak kısabilirsin diye demiştin 1 tb yerine 512 mesela.

Anakart ve Ram'de sıkıntı yok aslında ramleri daha çok performans için söylemiştim. Anakartı ise paradan biraz kısmak için ama eğer bunu istiyorum diyorsan hiç sıkıntı yok. Ama ramleri çift kanal yapmanı şiddetle tavsiye ederim.
8+8 doğru mu anlıyorum. İşlemci için bazıları intel'in daha iyi olacağını söyledi ama sizin tavsiyeniz ne olur?

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
8+8 doğru mu anlıyorum. İşlemci için bazıları intel'in daha iyi olacağını söyledi ama sizin tavsiyeniz ne olur?
Ekran kartı almıyacağını söyledin kesinlikle amd derim. Evet ramleri 8+8 yaparsan daha iyi performans açısından. Bende yakında yapmayı planlıyorum.

Irıs von Everec

Profesör
Reaksiyon puanı
1,472
Ramlerin çift kanal yapılması gerektiği söylenmiş ama sistemin bu halde çalışmayacağı söylenmemiş.

Amd işlemciler için sonunda G ibaresi olan, İntel işlemciler için sonunda F ibaresi olmayan bi işlemci seçilmeli sistemin çalışabilmesi için.

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
Ramlerin çift kanal yapılması gerektiği söylenmiş ama sistemin bu halde çalışmayacağı söylenmemiş.

Amd işlemciler için sonunda G ibaresi olan, İntel işlemciler için sonunda F ibaresi olmayan bi işlemci seçilmeli sistemin çalışabilmesi için.
İşlemci de g ibaresi göremedim ben?

İşlemci de g ibaresi göremedim ben?
tamam şimdi gördüm teknik özelliklerinde yazıyormuş.

yedek1000

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
71

Ramler çift kanal yapılınca mı AMD G ve İntel F serisi bir işlemci ile sorun mu yaşanıyor? Bu konuda bilgim yokta.

Herobrine

Müdavim
Reaksiyon puanı
4,024
AMD işlemcilerde G ibaresi, içinde ekran kartı bulunduğunu söylüyor. Yani bu bir APU. Eğer ekran kartı almayacaksanız, G ibareli işlemci alın. İntel işlemcilerde ise eğer ekran kartı almayacaksanız F ibareli işlemci almayın. Diyelim ki i3 10100F var, bunu Onboard ekran kartı olarak kullanamazsın. 10100F'nin yanına herhangi bir GPU almalısın. İllaki AMD alacağım diyorsan AMD Ryzen 3 2200G alabilirsin. Anakartı da Asus Prime B450M-K II öneririm.

JawBone

Doçent
Reaksiyon puanı
612
Ramler çift kanal yapılınca mı AMD G ve İntel F serisi bir işlemci ile sorun mu yaşanıyor? Bu konuda bilgim yokta.
Ekran kartı almayacaksan işlemciye dahil grafik birimi olması lazım. Arkadaş diyor ki G serisinde dahili grafik var, G serisi alman lazım.

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
ayrıca ramle alakaları yok rami çift kanal yapmanın amacı daha çok performans için. Bir işi bir kişiye vermek mi hızlı olur iki kişiye vermek mi? mantık olarak aynılar.