Dolar ve Euro rekorlar kırmaya devam ediyor!

Reaksiyon puanı
892
Dolarla satın almıyor olabilirsiniz ama kullandığımız “yerli” kıyafetlerin üretiminde kullanılan makineler ithal,yediğimiz “yerli” gıdaların ana maddeleri ithal,kullandığımız “yerli” telefonların televizyonların parçaları ithal.Sadece yabancı markalar artıyor zannetmeyin.İki sene 1599₺ olan vestel tvler şimdi 3000₺

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Dolarla satın almıyor olabilirsiniz ama kullandığımız “yerli” kıyafetlerin üretiminde kullanılan makineler ithal,yediğimiz “yerli” gıdaların ana maddeleri ithal,kullandığımız “yerli” telefonların televizyonların parçaları ithal.Sadece yabancı markalar artıyor zannetmeyin.İki sene 1599₺ olan vestel tvler şimdi 3000₺
Tekstilde kullanılan makinelerin çok çok büyük bir kısmı yerli ve milli üretimdir, 2000'lerin başlarından itibaren bu süreç böyle devam etmektedir. Kullanılan makinaların markaları yabancı olabilir fakat üretim yerleri çoğunlukla ülke içindedir ve ihraç edilmektedir. Tekstil ve makarna sanayi birbiri ile aynı kaderle yollarına devam etmektedir buna yerli ve milli otomobil de eklenecek inşaAllah. Her şeyde hemen mükemmeliyet sağlanamaz biraz zaman alır, kararlı olunursa... İnanç meselesi özet olarak.

Reaksiyon puanı
892
Tekstilde kullanılan makinelerin çok çok büyük bir kısmı yerli ve milli üretimdir, 2000'lerin başlarından itibaren bu süreç böyle devam etmektedir. Kullanılan makinaların markaları yabancı olabilir fakat üretim yerleri çoğunlukla ülke içindedir ve ihraç edilmektedir. Tekstil ve makarna sanayi birbiri ile aynı kaderle yollarına devam etmektedir buna yerli ve milli otomobil de eklenecek inşaAllah. Her şeyde hemen mükemmeliyet sağlanamaz biraz zaman alır, kararlı olunursa... İnanç meselesi özet olarak.
Bakalım inşallah dediğiniz gerçekleşir ama şu anlık durum bu gibi gözüküyor.

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Azerbaycan'ın parası bile bizimkinden daha iyi
1 dolar 1.70 Azerbaycan Manatı
1 dolar 7.92 Türk Lirası

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Tüm dünyada ekonomik sıkıntı var, dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD de bile 30-40 milyon kişinin evsiz kalbileceği söyleniyor, sizler ise rahat koltuklarınızı oturmuş herkese buradan gider yapıyorsunuz.
Rahat olan siz olduğunuz için umrunuzda değil bence. Parası olmayana 3 liralık malı 5 liraya almak zor gelir. Parası olana ha 3 lira ha 5 lira ne farkeder?

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
1602151079267.png

Düşünsene ÖTV falan işin içinde değil. 15k $ karşılığında 120k TL anapara ile aynı şeyi alıyorsun.

myexq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Endüstri ülkesi olmamanın sonuçları. Ülkenin dış borcu gittikçe katlanıyor ve piyasaya dışarıdan yeterli dolar sokabileceğimiz bir kol yok, sektör yok. Dünya kriz yaşıyor Türkiye'nin durumu normal diyenler aklını kaçırmış. Cumhurbaşkanı Katar'dan dolar talep etmeye gitti sanırım.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Tüm dünyada ekonomik sıkıntı var, dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD de bile 30-40 milyon kişinin evsiz kalbileceği söyleniyor, sizler ise rahat koltuklarınızı oturmuş herkese buradan gider yapıyorsunuz.
Abicim, büyüğümüzün sesimizi çıkarmıyoruz fakat ekonomik sıkıntılarımız sadece virüs çıktığından beri mi var? Son 5 senedir gittikçe kötüye doğru ilerliyoruz. Ev fiyatları, yemek fiyatları, araba fiyatları, altın kuru, dolar, euro ve sterlin kurları oldukça artıyor. Siz hala bir şeyleri savunmaya çalışıyorsunuz. Biraz tarafsız olup olaya halk gözünden bakmanızı rica ediyorum. İyi forumlar.

Anivia

Doçent
Reaksiyon puanı
446
Doları dolarla mı alıyoruz ne tantana yaptınız ya...

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Rahat olan siz olduğunuz için umrunuzda değil bence. Parası olmayana 3 liralık malı 5 liraya almak zor gelir. Parası olana ha 3 lira ha 5 lira ne farkeder?

Bu ülkede karnı doymayan değil, gözü doymayan insan çok var.
Abicim, büyüğümüzün sesimizi çıkarmıyoruz fakat ekonomik sıkıntılarımız sadece virüs çıktığından beri mi var? Son 5 senedir gittikçe kötüye doğru ilerliyoruz. Ev fiyatları, yemek fiyatları, araba fiyatları, altın kuru, dolar, euro ve sterlin kurları oldukça artıyor. Siz hala bir şeyleri savunmaya çalışıyorsunuz. Biraz tarafsız olup olaya halk gözünden bakmanızı rica ediyorum. İyi forumlar.
Elinizin altında internet var, araştırın bu ülkede 2002 den önce kaç kişye bir araba, ev , telefon, TV, buzdolabı vs vs.yani böyle boş söylemlere kızıyorum ben, hepimizün elbette sıkıntısı var, ben 50 yaşındayım 3500 TL maaşla çalışıyorum nasip olursa seneye emekli olacağım.
Bende daha rahat olayım isterim.

Son düzenleme:

myexq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20

Elinizin altında internet var, araştırın bu ülkede 2002 den önce kaç kişye bir araba, ev , telefon, TV, buzdolabı vs vs.yani böyle boş söylemlere kızıyorum ben, hepimizün elbette sıkıntısı var, ben 50 yaşındayım 3500 TL maaşla çalışıyorum nasip olursa seneye emekli olacağım.

Sizin gibi düşünenler oldukça bu gidişle emin olun artık karnımızda doymayacak.

myexq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Sen benden farklı olarak ne düşünüyorsun merak ettim.

Ekonominin yapısı değişmeli 20 yıldır iktidarda bir parti ekonominin hacmini arttırmak dışında ekonomiye bir şey katmadı üretim ve ihracat ekonomisine bu ekonomiyi evirmedi bugün bunun sıkıntısını yaşıyoruz ve dış sermayeye muhtacız. AKP iktidar olunca ABD eliyle dış sermaye ve IMF sayesinde iyileşmeler oldu ve 2010'a kadar sorun yoktu ama bu ülkeye milli anlamda bir ekonomi katkısı çok az oldu neredeyse hiç olmadı. Bu kırılgan ekonomi üzerine mega(!) projelerle daha da borçlandık özel sektörün borcu zaten konuşmaya gerek yok. Bugün Cumhurbaşkanı geçmişte yaptığı gibi resmen Katar'dan kabaca dolar dilenmeye gitti. 20 gün önce 2700 lira olan ürün şuan 5100 lira. Gerçek enflasyon uçmuş her şey sürekli zamlanıyor ama siz evinizde buzdolabı elinize telefon varsa rahat mı batıyor diyorsunuz. Çok yazık keşke biraz ekonomi bilseniz.

Belki bunlar size yardımcı olur.

abi pro

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
9
muhtemeen kışta biraz düşer 5-10 kuruş bağırcaklar allah huekber dolar düşüyor gelişiyoz diye sonra yükselek tekrar gündem değiştircekler

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871

HAHAHAHAH abi 2002 de telefon yeni icad olmuştu neden bahsediyorsun allah aşkına? Şey deyin bir de 2002 de hanginizin evinde 16gb ramli bilgisayar, windows 10 işletim sistemi, akıllı telefon vardı? Gelişen teknolojiyi, şartları hükümete bağlayacak kadar dar bakmayın ne olur.

Tahsiliniz ne bilmiyorum ama 50 yaşınızda 3500 tlye çalışıyorsanız, bir şeyleri sorgulamanın tam da sırası. 20 yaşınızdan beri aynı işi yaptığınızı düşünüyorum 30 yıllık tecrübeli personelin 3500 e çalışması size mantıklı geliyor mu?

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
HAHAHAHAH abi 2002 de telefon yeni icad olmuştu neden bahsediyorsun allah aşkına? Şey deyin bir de 2002 de hanginizin evinde 16gb ramli bilgisayar, windows 10 işletim sistemi, akıllı telefon vardı? Gelişen teknolojiyi, şartları hükümete bağlayacak kadar dar bakmayın ne olur.

Tahsiliniz ne bilmiyorum ama 50 yaşınızda 3500 tlye çalışıyorsanız, bir şeyleri sorgulamanın tam da sırası. 20 yaşınızdan beri aynı işi yaptığınızı düşünüyorum 30 yıllık tecrübeli personelin 3500 e çalışması size mantıklı geliyor mu?
Demogoji yapma da cevap yaz, araba ev buzdolabı TV yeni icat edilmedi herhalde.

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Demogoji yapma da cevap yaz, araba ev buzdolabı TV yeni icat edilmedi herhalde.
Gökten yağmur yağsa mevcut hükümetten bileceksin abi. Zamanında çok denedik anlatmayı anlatamadık. Demagoji değil gerçekler bunlar. Milletin 2 asgari ücretle 4000€ ya aldığı arabayı 10 yıl para biriktirip 60 bin liraya alıyosun. Sorarsan altında araba var. Markası ne? Avrupada yüzüne bile bakılmayan, sadece ülkemiz gibi gelişmekte olan(az gelişmiş) ülkelerde bu derece satılan Reno Clio, Fiat Linea.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Ekli dosyayı görüntüle 118984

Düşünsene ÖTV falan işin içinde değil. 15k $ karşılığında 120k TL anapara ile aynı şeyi alıyorsun.
1602156556039.png

Yukarıdaki bisikletler özel yapım, yarış veya antreman bisikletleri ... Özel yapım bisikletler ve aşırı pahalılar bunlar yerine çok seçenek var aşağıda sunduğum gibi...:

1602156687827.png

Sizin verdiğiniz örnek aynı şuna benziyor, otomobil alacak bi kişi yerli model oto parasına ferrari hayal eden biri gibi veya turistik bir geziye çıkacak birisinin marsa yolculuğa para biriktirip ah vah etmesi gibi... :)

Türk Lirasını dövün ama işkence yaparak öldürmeyin bari ?

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Ekli dosyayı görüntüle 119005
Yukarıdaki bisikletler özel yapım, yarış veya antreman bisikletleri ... Özel yapım bisikletler ve aşırı pahalılar bunlar yerine çok seçenek var aşağıda sunduğum gibi...:

Ekli dosyayı görüntüle 119006

Sizin verdiğiniz örnek aynı şuna benziyor, otomobil alacak bi kişi yerli model oto parasına ferrari hayal eden biri gibi veya turistik bir geziye çıkacak birisinin marsa yolculuğa para biriktirip ah vah etmesi gibi... :)

Fark bu işte Amerikan/Avrupalı birisi 15000 birim paralık çalışıp sizin deyiminizle "özel yapım, yarış veya antreman bisikletleri" alabiliyorken, biz 15000 birim paralık çalışıp attıklarınız bile alamıyoruz :)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Herkes alınterinin, aklının, çalıştığının sonuçları kadar haklıdır... Bu ülke bu halde son 20 yıldır değil hatta öncesinde çok daha beterdi, her yer çöplükten, pislikten geçilmiyordu, susuzluk vardı, ekmek karne ile veriliyordu ... Şimdi biraz olsun nefes alınabiliniyor, işsizlik hiç olmadığı kadar düşük...

Yalnız ben burda hükümeti ve devleti her anlamıyla savunamayacağım tabii... İşi ehline vermeme hastalığıhala devam ediyor, makam ve mevkilerde akraba ve tanıdıklar daha çok işgal ediyolar...

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Herkes alınterinin, aklının, çalıştığının sonuçları kadar haklıdır... Bu ülke bu halde son 20 yıldır değil hatta öncesinde çok daha beterdi, her yer çöplükten, pislikten geçilmiyordu, susuzluk vardı, ekmek karne ile veriliyordu ... Şimdi biraz olsun nefes alınabiliniyor, işsizlik hiç olmadığı kadar düşük...

Yalnız ben burda hükümeti ve devleti her anlamıyla savunamayacağım tabii... İşi ehline vermeme hastalığıhala devam ediyor, makam ve mevkilerde akraba ve tanıdıklar daha çok işgal ediyolar...

Ya bırakın artık artık bu boş beleş lafları. Ekmek karneyle alınıyormuş da bilmem neymiş de... Ben 37 yaşındayım daha ne tüp kuyruğu gördüm ne karneyle ekmek alındığını. Sizin dediğiniz zamanlar nuh nebiden kalma zamanlar.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,773
Tamam ülke iyi durumda değil ekonomi sıkıntıda TL değer kaybediyor. Şu an muhalefet başa gelse sihirli değnekle her şey bir gecede düzelmeyecek. Milletvekili maaşları zam almaya devam edecek. Var mı muhalefette babayiğit ben gelince vekil maaşlarını düşüreceğim kamuda harcama kısıtlamasına gideceğim. Audi A6 yerine Clio makam aracım olacak ya da kendi aracımı makam aracı olarak kullanacağım yakıtını kendi cebimden karşılayacağım ve kişisel harcamalarımı kendi maaşımdan karşılayacağım diyen olur ve bunu yaparsa ülkeye adalette gelir düzende gelir huzurda gelir.

mapavrili

Profesör
Reaksiyon puanı
1,444
Ya bırakın artık artık bu boş beleş lafları. Ekmek karneyle alınıyormuş da bilmem neymiş de... Ben 37 yaşındayım daha ne tüp kuyruğu gördüm ne karneyle ekmek alındığını. Sizin dediğiniz zamanlar nuh nebiden kalma zamanlar.
Sen o zaman IMF Türkiye masası şefinin ülkemizde devlet başkanı gibi karşılandığını htırlarsın, memura işçiye emekliye zam yok, çaya un şekere tüpe yakıta zam ypcaksınız yoks kredi vermeyiz dediğini bilmen lazım, yad şu tür üretimleri yapın şunları da bırakın dediklerini bilmen lazım

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ekli dosyayı görüntüle 119005

Ekli dosyayı görüntüle 119006

Bir bisiklete 20 bin tl normal yani öyle mi?