Anomali bebe
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 89
Yalan kesin imkansız
Hocam yağmur dansı yetmez tek başına istersen çakma hpca tutalım cincilerden okutalım ülkeyiBiz de dolar düşsün diye, yerli yağmur dansı yapsak, olur mu acaba? ?
Piyasa beklentiye girdi o yüzden düşüyor.Bence bir yerde ibre tersine dönecek. Anormal şekilde sert düşüş var.
Berat ALBAYRAK'ın bu kadar etkisi olacağını sanmıyorum. Zaten 2 sene Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptı. Halbuki 2016'dan beri yükseliyor dolar. Ha bir de 2 günde ekonomi anlamında ne değişiklik/iyileştirme yaptık da dolar düşüyor?
Güya öyle biri varmış..birisi demişti tv de ama hatırlamıyorum... " dünyayı yöneten 200 kişinin içinde bir türk var.." demişti.. istanbulda bir yerdeki üniversitesi nin tabelasında yazıyormuş adıda gerisini söylemem dedi...Büyük büyük dedesi Masson bir kişi bulunda 0.50 kuruşları görsün. ?
Masson olması önemli İlluminati içindeki Üçken içindeki göze biraz göz rahatlatıcı ilaç sıkarız bizden razı kalıp bize gözünü dikmez.
Çok garip hemde çoookkk.
Vay be ekonominin kötü olduğunu düşünüyordum.
Yarın akşama kadar 4'e inebilir bu hızla. ?
4 altına bile iner bence. Koltuğu böyle gidişle Amerikalılar kaçırabilir.Düşer ama okadar değil..?
Hava alırlar anca... koltuk reisi kimseye yedirtmeyiz..????4 altına bile iner bence. Koltuğu böyle gidişle Amerikalılar kaçırabilir.
Gizli bir yere götürün onu.
Elinde patlamasın ?Söylemesi ayıptır bu sabah 1000 dolar alarak dolara müdahale ettim.Baktım düşüremiyorlar biz de vatanseveriz neticede
![]()
Hava alırlar anca... koltuk reisi kimseye yedirtmeyiz..????
Evet. Korumak lazım onu. Koltuk reis için canımızı seve seve veririz. ?4 altına bile iner bence. Koltuğu böyle gidişle Amerikalılar kaçırabilir.
Gizli bir yere götürün onu.
Patladı bileElinde patlamasın ?
Vatanı kurtaran sen olursun belki. Bir daha al 1000 dolar.Patladı bileVatan sağolsun
Ben bozana kadar düşer rahat olunVatanı kurtaran sen olursun belki. Bir daha al 1000 dolar.
Forum üyeleri toplanıp zararını öder bence.
O özellik bende de var...Ben bozana kadar düşer rahat olunBizim genlerden gelen bir özellik bu
![]()
7.50 ye kadar bende gerisi sende o zamanO özellik bende de var...
Mesaj otomatik birleştirildi:
Birseyi aldıktan sonra düşüyor..
bana göre düşüncen yanlış çünki 3 5 kişinin sattığı 10 20 bin dolar veya 100 olsun piyasaya güven endekslemez çünki mb kasası - rezervde şu an zaten, ayrıca döviz diyeceğim çünki dolar düşmüyor sadece tl bütün para birimleri karşısında değer kazanıyor bunun nedenide kabine revizesi + mb başkanının radikal açıklamaları + abd seçimleri sonrası belirsizlikte bulunan para politikaları. şuan ki durumda dolar evet 7.80 ve 8 tl yi dirençleyebilir fakat uzun vadede ben 6 6.5 seviyelerinde en azından yılbaşı sonrasına kadar seyredeceğini düşünüyorum.8 in altında çok dalgalanma olur 8 in üstüne tekrar sık sık çıkıp düşebilir insanlar swap işlemlerine son sürat başladı gibi. Swap yapanların aklına "evet bu dolar artık 8 in altında olacak gibi" fikri yerleştiği anda 8 in altında kalıcı olacaktır.Kalıcıdan kastım hükümet yetkililerin de açıklamarından bağımsız yoksa bir yetkilimiz çıkıp şu ülkeye giriyoruz vs vs. derse tüm bu söylenenler havada kalır tabiki.
Sdn forum cemaati el atarsa olur.. bize 50 bin dolar alacak kadar versinler sonra 1.5 kadar düşürürüz.. ????7.50 ye kadar bende gerisi sende o zaman![]()
bahsettiğim swap işlemleri 3-5 kişinin sattığı dolardan geçmiyor zaten .Dolar kurunun yüksekliği ile swap işlemlerinin dolara etkisi ters ortantılıdır. Diğer bir anlamla, sayıları tamamen uyduruyorum doların 20 tl oldupu ortamda 500 milyon dolarlık yapılan işlem yüzdesel bazda etkisini çok fazla gösterir. Aynı şekilde, doların 3 tl olduğu ortamda yapılacak 20 milyar dolarlık değişim işlemi ise neredeyse hiç etki göstermeyebilir.piyasadaki özellikle 8.30-7.90 arasındaki dakikalık dalgalanmaların bu bazlı olduğu düşünüyorum.Zaten önceki mesajları mı okuduysanız bu dolar seyrinin aşağı ivmesi kabine değişikliğinden kaynaklandığını, dolar güven endeksinin temelinde bunlardan bahsetmiştim.Benim orda vurgulamak istediğim dalgalanmalardı. Bu haftaki kapanış çok önemli yapılacak açıklamalar ,alınacak kararlar vs.. 6-6.5 seviyelerine inme ihtimal dahilinde olur mu olursa ne kadar süre içinde olur hiç fikir yürütemiyorum malumunuz ekonomi pamuk ipliğinde Amerikan hükümetinden gelen " Türkiye ekonomisi twiti " zamanında bir gecede 1.5 Tl ye yakın yükselmeye sebep olmuştu. Eğer piyasalarda güven oluşursa , ekstrem bir durum oluşmazsa bende ivmenin aşağıya doğru seyrinin devam olacağını düşünüyorum. Örneğin az önce geçen son dakika " Yunanistan açıklamasının" yarın açılışı nasıl etkileyeceğini merak ediyorum.bana göre düşüncen yanlış çünki 3 5 kişinin sattığı 10 20 bin dolar veya 100 olsun piyasaya güven endekslemez çünki mb kasası - rezervde şu an zaten, ayrıca döviz diyeceğim çünki dolar düşmüyor sadece tl bütün para birimleri karşısında değer kazanıyor bunun nedenide kabine revizesi + mb başkanının radikal açıklamaları + abd seçimleri sonrası belirsizlikte bulunan para politikaları. şuan ki durumda dolar evet 7.80 ve 8 tl yi dirençleyebilir fakat uzun vadede ben 6 6.5 seviyelerinde en azından yılbaşı sonrasına kadar seyredeceğini düşünüyorum.