Dolar 8TL altında

Ecomanya

Profesör
Reaksiyon puanı
658
9qnW4sW_6BvK4EvC-fkifQwq7xliy1uwa69-7cBWPMRK8lDG8cptfJ7o4pe0Xu4Nv3ZT7PaJPo-RrqEOtZ1usbPbGWnSRXRJNuuIf-ehG8Ur-sLhWGW6M89vrEgqnfJOVmissjDkN-YuvuC2nMfTh5fPoANI1A

Yanlış bilmiyorsam Amerika'da bir şehirde belediye başkanı bir köpekti. Biz de koltuğu başkan yapalım, 1 günde 40 kr düşmesine yol açtı. Sonra Binali Bey'in yardımcısı atandı ve toplam 60kr düşmüş oldu. Oyum sana koltuk, sonuna kadar koltukçuyuz arkadaş! :D
Köpek olayı dikkatimi çekti. Köpek kadar kariyerimizde değerimizde yok be..

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Bunu hükümetin yapacakları belirler. Şuanda bir sessizlik var buda dolar - tl ilişkisine yarıyor. Gerilim yok , askeri atılım mesajları son zamanlarda olmadı. Yada Örneğin yeni seçilen Amerikan başkanının Türkiye aleyhine açıklamasıda yok . Bunlar olursa artacaktır. ( Bir yaz gecesi Trump ın Türkiye ekonomisini mahvedeceğim tvitiyle doların 1.5 TL arttığı günü unutmayalım)
Danışmanı Carpenter:

Türkiye'nin mevcut seyrini sürdürmesi halinde "olumsuz sonuçlarla" karşılaşır
Türkiye'yi yaptırımlar yoluyla ekonomisini çökertmek istemiyoruz
Fakat Türkiye'nin seyrini değiştirmesi halinde ilişkiler pozitif ilerleyebilir

dedi...

Ayrıca Yunanistan ve Mısır Biden'e Doğu Akdeniz'deki gelişmelere daha kesin bir biçimde dahil olmasını bekliyor" şeklinde ifade bulundu.

Güney Kıbrıs son yayınladığımız Navtexi tanımadığını söyledi...

Ortalık karışacak gibi

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Bence bir yerde ibre tersine dönecek. Anormal şekilde sert düşüş var.
Berat ALBAYRAK'ın bu kadar etkisi olacağını sanmıyorum. Zaten 2 sene Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptı. Halbuki 2016'dan beri yükseliyor dolar. Ha bir de 2 günde ekonomi anlamında ne değişiklik/iyileştirme yaptık da dolar düşüyor?

Reaksiyon puanı
3
Şirketlere el koyma mı? Mesela hangisi?
mesele koyup koymamasi degil, istedigi zaman bunu sopa olarak gosterme gucu. is bankasi'nin chp hisselerini kurcaliyor, istese el koyar mi? bal gibi koyar. el koyarim diye tehdit etmesi de basli basina bir problem. bir donem feto borsasi avukatlari, sirketleri feto iddiasiyla el koyma uzerinden haraca bagladiklari da yazilmisti.

hukukun dedikodusu, keyfiyeti olmaz. kurallari, kanunlari olur.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
mesele koyup koymamasi degil, istedigi zaman bunu sopa olarak gosterme gucu. is bankasi'nin chp hisselerini kurcaliyor, istese el koyar mi? bal gibi koyar. el koyarim diye tehdit etmesi de basli basina bir problem. bir donem feto borsasi avukatlari, sirketleri feto iddiasiyla el koyma uzerinden haraca bagladiklari da yazilmisti.

hukukun dedikodusu, keyfiyeti olmaz. kurallari, kanunlari olur.

Paylaştığınız haberde zaten devletin bunu yapmaktaki haklı gerekçesi Almanya ve ABD örnekleri ile açıklanmış.

Reaksiyon puanı
3
Paylaştığınız haberde zaten devletin bunu yapmaktaki haklı gerekçesi Almanya ve ABD örnekleri ile açıklanmış.
almanya ve abd'nin yonetim sistemi bizim sistemimizle ayni mi? su an baskan erdogan bir sey demeden ulusal basin 24 saat haber veremiyor sizce boyle bir ortama yatirim gelir mi? mesele sadece ucuz is gucu degil. nasil gelecek peki sizce doviz bu memlekete? daha milletin yastik altindaki dovizini altinini sisteme sokacak guveni veremiyorsun, yabanci yatirimciya nasil guven vereceksin?

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Reaksiyon puanı
6,381
Düştü. Mesela ekran kartı.
Dolar 8,50 falanken 3300 TL'lerdeydi dolar düştükçe 3064 TL oldu.
Her gün veya haftalık ve aylık alışverişlerde ekran kartı almıyoruz ama.

Ben çocukken 400 TL ile iki araba şey alıyorduk, yine ben çocukken 1000 hatta geçen ay iki araba 1200 lira (Küsüratlarını yazmıyorum) idi.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
Her gün veya haftalık ve aylık alışverişlerde ekran kartı almıyoruz ama.

Ben çocukken 400 TL ile iki araba şey alıyorduk, yine ben çocukken 1000 hatta geçen ay iki araba 1200 lira (Küsüratlarını yazmıyorum) idi.
Evet doğru. Ama ben demek istedim ki, dolar düşünce ekran kartı gibi şeylerin fiyatı da düştü.
Sen alabileceklerimiz dedin diye bende onu demek istedim.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,436
Büyük büyük dedesi Masson bir kişi bulunda 0.50 kuruşları görsün. ?
Masson olması önemli İlluminati içindeki Üçken içindeki göze biraz göz rahatlatıcı ilaç sıkarız bizden razı kalıp bize gözünü dikmez.

Reaksiyon puanı
5,173
Büyük büyük dedesi Masson bir kişi bulunda 0.50 kuruşları görsün. ?
Masson olması önemli İlluminati içindeki Üçken içindeki göze biraz göz rahatlatıcı ilaç sıkarız bizden razı kalıp bize gözünü dikmez.
Biber gazı sıkakım hiç açamasın:D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence bir yerde ibre tersine dönecek. Anormal şekilde sert düşüş var.
Berat ALBAYRAK'ın bu kadar etkisi olacağını sanmıyorum. Zaten 2 sene Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptı. Halbuki 2016'dan beri yükseliyor dolar. Ha bir de 2 günde ekonomi anlamında ne değişiklik/iyileştirme yaptık da dolar düşüyor?
Her şeyi değiştirdik. Swap baskısını kaldırdık. Ardından yıllardır faiz düşürmeyi hedefleyen düşünceden kurtulup faiz arttırımına gittik.

Yukarıda yazdığım Türkiye'nin son 2 yıldaki ekonomi planıydı. Artık her şey tam tersi. Siz para briminin değerini tek başına üretim belirliyor sanmıyordunuz heralde. Ki öyle olsa dolar şuan 5 lerde olurdu.

Son düzenleme: