Dolar 8TL altında

GhosT57

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,901
Allah'ım! 2 haftaya doları 6TL YAP! Amiin
Mesaj otomatik birleştirildi:

yihuuu 7.80

Reaksiyon puanı
425
EcVIyYbXYAIo7Iu.jpg

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Bence bir yerde ibre tersine dönecek. Anormal şekilde sert düşüş var.
Berat ALBAYRAK'ın bu kadar etkisi olacağını sanmıyorum. Zaten 2 sene Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptı. Halbuki 2016'dan beri yükseliyor dolar. Ha bir de 2 günde ekonomi anlamında ne değişiklik/iyileştirme yaptık da dolar düşüyor?
Piyasa beklentiye girdi o yüzden düşüyor.
Edit: İki kere alıntı yapmışım :)

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Büyük büyük dedesi Masson bir kişi bulunda 0.50 kuruşları görsün. ?
Masson olması önemli İlluminati içindeki Üçken içindeki göze biraz göz rahatlatıcı ilaç sıkarız bizden razı kalıp bize gözünü dikmez.
Güya öyle biri varmış..birisi demişti tv de ama hatırlamıyorum... " dünyayı yöneten 200 kişinin içinde bir türk var.." demişti.. istanbulda bir yerdeki üniversitesi nin tabelasında yazıyormuş adıda gerisini söylemem dedi...

Oldner

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Kisa vadede 8 'in altinda kalir bence. Ancak zaten ekside olan rezervleri unutmayalim. Daha ekonomimizin kotu oldugunun halka yansidigi krizi yasamadik. Bir sureligine yaklasik 4 5 ay devam ettikten sonra artar diye dusunuyorum.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Çok garip hemde çoookkk.
Vay be ekonominin kötü olduğunu düşünüyordum.

Yarın akşama kadar 4'e inebilir bu hızla. ?

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464

anldbn

Asistan
Reaksiyon puanı
107
8 in altında çok dalgalanma olur 8 in üstüne tekrar sık sık çıkıp düşebilir insanlar swap işlemlerine son sürat başladı gibi. Swap yapanların aklına "evet bu dolar artık 8 in altında olacak gibi" fikri yerleştiği anda 8 in altında kalıcı olacaktır.Kalıcıdan kastım hükümet yetkililerin de açıklamarından bağımsız yoksa bir yetkilimiz çıkıp şu ülkeye giriyoruz vs vs. derse tüm bu söylenenler havada kalır tabiki.
bana göre düşüncen yanlış çünki 3 5 kişinin sattığı 10 20 bin dolar veya 100 olsun piyasaya güven endekslemez çünki mb kasası - rezervde şu an zaten, ayrıca döviz diyeceğim çünki dolar düşmüyor sadece tl bütün para birimleri karşısında değer kazanıyor bunun nedenide kabine revizesi + mb başkanının radikal açıklamaları + abd seçimleri sonrası belirsizlikte bulunan para politikaları. şuan ki durumda dolar evet 7.80 ve 8 tl yi dirençleyebilir fakat uzun vadede ben 6 6.5 seviyelerinde en azından yılbaşı sonrasına kadar seyredeceğini düşünüyorum.

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
7.50 ye kadar bende gerisi sende o zaman :D
Sdn forum cemaati el atarsa olur.. bize 50 bin dolar alacak kadar versinler sonra 1.5 kadar düşürürüz.. ????

Ulan bir de düşerse abd bizi nükleer bomba gibi sanıp bizi uçurur.. ????onlar uçurmazsa forum dilencilikten uçurur.. ???

Targaryen

Asistan
Reaksiyon puanı
269
bana göre düşüncen yanlış çünki 3 5 kişinin sattığı 10 20 bin dolar veya 100 olsun piyasaya güven endekslemez çünki mb kasası - rezervde şu an zaten, ayrıca döviz diyeceğim çünki dolar düşmüyor sadece tl bütün para birimleri karşısında değer kazanıyor bunun nedenide kabine revizesi + mb başkanının radikal açıklamaları + abd seçimleri sonrası belirsizlikte bulunan para politikaları. şuan ki durumda dolar evet 7.80 ve 8 tl yi dirençleyebilir fakat uzun vadede ben 6 6.5 seviyelerinde en azından yılbaşı sonrasına kadar seyredeceğini düşünüyorum.
bahsettiğim swap işlemleri 3-5 kişinin sattığı dolardan geçmiyor zaten .Dolar kurunun yüksekliği ile swap işlemlerinin dolara etkisi ters ortantılıdır. Diğer bir anlamla, sayıları tamamen uyduruyorum doların 20 tl oldupu ortamda 500 milyon dolarlık yapılan işlem yüzdesel bazda etkisini çok fazla gösterir. Aynı şekilde, doların 3 tl olduğu ortamda yapılacak 20 milyar dolarlık değişim işlemi ise neredeyse hiç etki göstermeyebilir.piyasadaki özellikle 8.30-7.90 arasındaki dakikalık dalgalanmaların bu bazlı olduğu düşünüyorum.Zaten önceki mesajları mı okuduysanız bu dolar seyrinin aşağı ivmesi kabine değişikliğinden kaynaklandığını, dolar güven endeksinin temelinde bunlardan bahsetmiştim.Benim orda vurgulamak istediğim dalgalanmalardı. Bu haftaki kapanış çok önemli yapılacak açıklamalar ,alınacak kararlar vs.. 6-6.5 seviyelerine inme ihtimal dahilinde olur mu olursa ne kadar süre içinde olur hiç fikir yürütemiyorum malumunuz ekonomi pamuk ipliğinde Amerikan hükümetinden gelen " Türkiye ekonomisi twiti " zamanında bir gecede 1.5 Tl ye yakın yükselmeye sebep olmuştu. Eğer piyasalarda güven oluşursa , ekstrem bir durum oluşmazsa bende ivmenin aşağıya doğru seyrinin devam olacağını düşünüyorum. Örneğin az önce geçen son dakika " Yunanistan açıklamasının" yarın açılışı nasıl etkileyeceğini merak ediyorum.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Düşmemek için direnç gösteriyor ama daha da değer kaybecek gibi. :)

IMG_20201112_114633.jpg

Targaryen

Asistan
Reaksiyon puanı
269
Yakın bir tarihte Faiz kararı alınacak.Piyaslarsa yüksek baz puan beklentisi oluştu şuanda düşme trendinin devamının sebebi bu.Eğer faiz 500 bp arttırılırsa doların 7.40-7.60 seviyelerine indiğini görebiliriz 7.70 de destek olur. Eğer beklendiği gibi çıkmaz 200-300 baz puan arttırımı gelirse dolar 8.10-8.20 seviyelerinde işlem görür . En kötü senaryo ise faiz arttırım kararı alınmaması olur beklentiye göre 0bp ile geçilirse kısa sürede 8.50-9.0 seviyeleri görülür.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Önceden dolar 1.80-2 olunca çok üzülürdük şimdi 8in altına düştü diye seviniyoruz..