muratteas
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 96
ayrıca doktorlar hatalarının bedelini toprak altında öderler 

Doktorların hiçbiri açıkta kalmaz:dil:Mesela bunca yıl okuyup işsiz olanlarda var
Özel hastanede 10,000 alan var
%80-90 para için okuyor bizzat tıp okuyan arkadaşlarla konuştumyazılanları okudum da
insanları tıp fakültesine alırken başka testlerde yapmalılar bence
mesele para değil mesele bunca yıl oku sonra bir öğretmen maaşı al..
muhabbetler pek hos degil arkadaslar para icin okunacak meslek degil doktorluk.
---------- 28-08-2010 saat 00:00 eklendi ---------- önceki mesaj 27-08-2010 saat 23:56 eklenmişti ----------
afedersin arkadasim ama ögretmen de bir devlet memuru degil mi ? O okumadan mi meslek sahibi oluyor ? Calismadan mi maas aliyor ?
mesele para değil diyosun sonra senden sadece 1 sene eksik okuyan öğretmenlerin maaşına laf ediyosunmesele para değil mesele bunca yıl oku sonra bir öğretmen maaşı al..
Öğretmenlere sonsuz saygım vardır. Bu bir kenarda dursun şimdi. Onlarca doktorla görüştüm konuştum ve şunu gördüm : Doktor olmak cidden zor.
12 sene ilkö. ve lise. sonra 6 yıl üniversite. Ve de tus 4 yıl. Tus okumayana doktor demiyorlar bu zamanda . Pratisyenleri okullarda çocuklara iğne yapsınlar diye gönderiyolar. Ve şuna inan okulumuza aşı için gelen tüm doktorlarla birebir görüştüm hiçbiri hayatından memnun değil hepside bayhan gibi arabesk şekilde dolaşıyor
Ayrıca Tıp okumak o kadar kolaysa buyrun araştırın. Ders çalışmaktan kafada saç kalmayacakRuh gibi olacaksınız. Ve tus denen gerçekten iyi bir çalışma isteyen bir sınav da cabası. Toplamda 22 sene okuyoruz.
Peki şimdi soruyorum Öğretmen olmak bu kadar zor mu ?
Öğretmen bir ayda 8-10-15 gün boyunca nöbete kalır mı? Hayır
Öğretmenin ekstradan bi 6 sene daha okumasına da gerek yok....neyse yeterli sanırım...
Ve ayrıca ben bu işe kendimi adamak için girdim. Çok ilginçtir ki hastane kokusu her zaman cezbetmiştir beni. Ve insanlara yardım etmeyi sevmişimdir.
Doktorluk kutsal bir meslektir. Anneniz hastalandığında ya da nineniz onu bir öğretmene götürmezsiniz. Doktora götürürsünz...
Ama şunuda unutmamak gerek Doktorlarıda Öğretmenler yetiştirir....
mesele para değil mesele bunca yıl oku sonra bir öğretmen maaşı al..
Doktorların hiçbiri açıkta kalmaz:dil:
Arkadaş tıp 'ı sevdiğini istediği söylüyo ama bence hikaye öyle olsaydı burda acill doktorların maaşı diye konu açmazdı .. Okumana , saçlarını dökmene hak veriyorum zor bi meslek ama insan bu mesleği gönülden isteyerek yapmalıki başarılı olsun bi mevkiye gelsin ... Bir hastayı kabul ederken cebini düşünmemelisin başarıyı düşünmelisin .. Benim karşıma senin düşüncende bi dr. çıktı heyete girdim o üstlendi ameliyatımı ve ben şuan onun hatasından dolayı 10 yıldır tekerlekli sandalyeye , başkalarına mahkum yaşıyorum .. sana keyfinden söylemiyo bunca kişi seviyorsan, insanları iyileştirmek istiyorsan bu mesleği seç.. dediğin doğru bu zamanda parada lazım onca okumaya seviyeli bi hayatta lazım ama önce başarı .. sen başar hayat sana mükafatını verecek elbet ..
Öğretmenlere sonsuz saygım vardır. Bu bir kenarda dursun şimdi. Onlarca doktorla görüştüm konuştum ve şunu gördüm : Doktor olmak cidden zor.
12 sene ilkö. ve lise. sonra 6 yıl üniversite. Ve de tus 4 yıl. Tus okumayana doktor demiyorlar bu zamanda . Pratisyenleri okullarda çocuklara iğne yapsınlar diye gönderiyolar. Ve şuna inan okulumuza aşı için gelen tüm doktorlarla birebir görüştüm hiçbiri hayatından memnun değil hepside bayhan gibi arabesk şekilde dolaşıyor
Ayrıca Tıp okumak o kadar kolaysa buyrun araştırın. Ders çalışmaktan kafada saç kalmayacakRuh gibi olacaksınız. Ve tus denen gerçekten iyi bir çalışma isteyen bir sınav da cabası. Toplamda 22 sene okuyoruz.
Peki şimdi soruyorum Öğretmen olmak bu kadar zor mu ?
Öğretmen bir ayda 8-10-15 gün boyunca nöbete kalır mı? Hayır
Öğretmenin ekstradan bi 6 sene daha okumasına da gerek yok....neyse yeterli sanırım...
Ve ayrıca ben bu işe kendimi adamak için girdim. Çok ilginçtir ki hastane kokusu her zaman cezbetmiştir beni. Ve insanlara yardım etmeyi sevmişimdir.
Doktorluk kutsal bir meslektir. Anneniz hastalandığında ya da nineniz onu bir öğretmene götürmezsiniz. Doktora götürürsünz...
Ama şunuda unutmamak gerek Doktorlarıda Öğretmenler yetiştirir....
ben hiç evi arabası olmayan sürünen standartlarda yaşayan doktor görmedim![]()
konuyu pörtletecem ama fazla yüklenmişsiniz çocuğa . Belli ki korkmuş ilerisi için o yüzden sormuş. Bi de banlanmış![]()
konuyu pörtletecem ama fazla yüklenmişsiniz çocuğa . Belli ki korkmuş ilerisi için o yüzden sormuş. Bi de banlanmış![]()
bence eski konuları hortlatanlar da banlanmalı:thumbdown:
Sebep ?
--Konuyu hortlatmam güncel kalmasını sağlayacaktır. Başlıktaki soru ise baya cezbedici bir soru. Herkes tarafından sorulan bir sorudur. Yılda 7000 öğrenci mezun oluyorken 7000 öğrenci yeni kayıt yapıyor. Toplamda 14000 öğrenciyi ilgilendirir. Bunlardan 1000 tanesi üye olsa yeter mi ? Bence yeter...sence?
2 bin liradan az maaş alan doktor mu var? inşaat amelesi bile 2 bin liraya para demiyor. hiç inandırıcı değil.
ayrıca geçen gün şehit olan polisler de masa başında ölmedi.