Doktor Maaşları

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
ayrıca doktorlar hatalarının bedelini toprak altında öderler :)

walcott39026

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Mesela bunca yıl okuyup işsiz olanlarda var:D

Özel hastanede 10,000 alan var
Doktorların hiçbiri açıkta kalmaz:dil:

---------- saat 02:15 eklendi ---------- önceki mesaj saat 02:14 eklenmişti ----------

yazılanları okudum da
insanları tıp fakültesine alırken başka testlerde yapmalılar bence
%80-90 para için okuyor bizzat tıp okuyan arkadaşlarla konuştum:D

cperinaz

Asistan
Reaksiyon puanı
4
muhabbetler pek hos degil arkadaslar para icin okunacak meslek degil doktorluk.

---------- 28-08-2010 saat 00:00 eklendi ---------- önceki mesaj 27-08-2010 saat 23:56 eklenmişti ----------

mesele para değil mesele bunca yıl oku sonra bir öğretmen maaşı al..

afedersin arkadasim ama ögretmen de bir devlet memuru degil mi ? O okumadan mi meslek sahibi oluyor ? Calismadan mi maas aliyor ?

rocky76

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benım yakın dostumun bır akrabası var aylık en asagı 40 binlira alıyor.SEn onlara bakma :) Hayırlı olsun bu arada.

onlinemovies

Asistan
Reaksiyon puanı
1
muhabbetler pek hos degil arkadaslar para icin okunacak meslek degil doktorluk.

---------- 28-08-2010 saat 00:00 eklendi ---------- önceki mesaj 27-08-2010 saat 23:56 eklenmişti ----------

afedersin arkadasim ama ögretmen de bir devlet memuru degil mi ? O okumadan mi meslek sahibi oluyor ? Calismadan mi maas aliyor ?

Öğretmenlere sonsuz saygım vardır. Bu bir kenarda dursun şimdi. Onlarca doktorla görüştüm konuştum ve şunu gördüm : Doktor olmak cidden zor.
12 sene ilkö. ve lise. sonra 6 yıl üniversite. Ve de tus 4 yıl. Tus okumayana doktor demiyorlar bu zamanda . Pratisyenleri okullarda çocuklara iğne yapsınlar diye gönderiyolar. Ve şuna inan okulumuza aşı için gelen tüm doktorlarla birebir görüştüm hiçbiri hayatından memnun değil hepside bayhan gibi arabesk şekilde dolaşıyor :)

Ayrıca Tıp okumak o kadar kolaysa buyrun araştırın. Ders çalışmaktan kafada saç kalmayacak :) Ruh gibi olacaksınız. Ve tus denen gerçekten iyi bir çalışma isteyen bir sınav da cabası. Toplamda 22 sene okuyoruz.
Peki şimdi soruyorum Öğretmen olmak bu kadar zor mu ?

Öğretmen bir ayda 8-10-15 gün boyunca nöbete kalır mı? Hayır
Öğretmenin ekstradan bi 6 sene daha okumasına da gerek yok....neyse yeterli sanırım...

Ve ayrıca ben bu işe kendimi adamak için girdim. Çok ilginçtir ki hastane kokusu her zaman cezbetmiştir beni. Ve insanlara yardım etmeyi sevmişimdir.
Doktorluk kutsal bir meslektir. Anneniz hastalandığında ya da nineniz onu bir öğretmene götürmezsiniz. Doktora götürürsünz...
Ama şunuda unutmamak gerek Doktorlarıda Öğretmenler yetiştirir....

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
kardes once hayırlı olsun . doktorlar zaten parayı donerden goturuyor hele bırde performans dıye bısey cıkardı bakanlık. adam karnı agıran vatandasa ne olursa olsun serum tahlıl fızıksel muyene rontgen tırnak cekımı evet evet tırnak cekımı gırıyor ve performansı arttırıp donerı tavan yaptırıyor. gıt bır acıle sor bak daha neler duyarsın

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Öğretmenlere sonsuz saygım vardır. Bu bir kenarda dursun şimdi. Onlarca doktorla görüştüm konuştum ve şunu gördüm : Doktor olmak cidden zor.
12 sene ilkö. ve lise. sonra 6 yıl üniversite. Ve de tus 4 yıl. Tus okumayana doktor demiyorlar bu zamanda . Pratisyenleri okullarda çocuklara iğne yapsınlar diye gönderiyolar. Ve şuna inan okulumuza aşı için gelen tüm doktorlarla birebir görüştüm hiçbiri hayatından memnun değil hepside bayhan gibi arabesk şekilde dolaşıyor :)

Ayrıca Tıp okumak o kadar kolaysa buyrun araştırın. Ders çalışmaktan kafada saç kalmayacak :) Ruh gibi olacaksınız. Ve tus denen gerçekten iyi bir çalışma isteyen bir sınav da cabası. Toplamda 22 sene okuyoruz.

Öğretmenin ekstradan bi 6 sene daha okumasına da gerek yok....neyse yeterli sanırım...

Ve ayrıca ben bu işe kendimi adamak için girdim. Çok ilginçtir ki hastane kokusu her zaman cezbetmiştir beni. Ve insanlara yardım etmeyi sevmişimdir.
Doktorluk kutsal bir meslektir. Anneniz hastalandığında ya da nineniz onu bir öğretmene götürmezsiniz. Doktora götürürsünz...

Yazdıklarının hiç bir anlamı yok. Madem doktor olmayı kendin seçtin tabiki en uzun eğitim alacaksın.
İnsanların, biyolojileri,genleri, sağlık problemleri vs. kolay çözülmedi. Sizi boşuna tutmuyorlar okullarda 22 sene.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
mesele para değil mesele bunca yıl oku sonra bir öğretmen maaşı al..

öğretmen bunca yıl okumuyor mu? 2 yıl daha uzun olmasının sebebi, nispeten pratik kazanılması, bir ekstrası yok doktorluğun, sıradan doktor olursan tabiki de sıradan memur maaşı alacaksın. Hangi meslekte kafanı kullanırsan paranı kazanırsın, doktor olmuşsun öğretmen olmuşsun fark etmez. Ne öğretmen tanıdıklarım var 5-6000 kazanınca o ayı zararda kapattığını düşünüyor, ne doktor tanıdıklarım var 20 yıldır çalışıyor maaşı 1800 olmuş orada duruyor..

Bence de saçmalıyorsun, o mesleği seçen sensin, iyi ya da kötü yapacaksın. Tıp okuması zorda mühendislik, öğretmenli kolay mı? Bir gitte oku bakalım, kolaymıymış. :) Hemen her bölümde her üniversite de okuyan arkadaşlarım var, kimin ne kadar zorlandığını görüyoruz.. :)

Doktorların hiçbiri açıkta kalmaz:dil:

4-5 yıldır bir yerde çalışmaya başlayamamış bir sürü tanıdığım doktor var. Neden? Çünkü pratisyen hekimi devlet çakılı tayinle doğuya atıyor. TUS kazanamassan tek çare o, ailesini bu tarafta bırakıp oraya gitmek istemeyince de işsizlik ortaya çıkıyor...

jonjon

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
54
Arkadaş tıp 'ı sevdiğini istediği söylüyo ama bence hikaye öyle olsaydı burda acill doktorların maaşı diye konu açmazdı .. Okumana , saçlarını dökmene hak veriyorum zor bi meslek ama insan bu mesleği gönülden isteyerek yapmalıki başarılı olsun bi mevkiye gelsin ... Bir hastayı kabul ederken cebini düşünmemelisin başarıyı düşünmelisin .. Benim karşıma senin düşüncende bi dr. çıktı heyete girdim o üstlendi ameliyatımı ve ben şuan onun hatasından dolayı 10 yıldır tekerlekli sandalyeye , başkalarına mahkum yaşıyorum .. sana keyfinden söylemiyo bunca kişi seviyorsan, insanları iyileştirmek istiyorsan bu mesleği seç.. dediğin doğru bu zamanda parada lazım onca okumaya seviyeli bi hayatta lazım ama önce başarı .. sen başar hayat sana mükafatını verecek elbet ..

Reaksiyon puanı
189
Arkadaş tıp 'ı sevdiğini istediği söylüyo ama bence hikaye öyle olsaydı burda acill doktorların maaşı diye konu açmazdı .. Okumana , saçlarını dökmene hak veriyorum zor bi meslek ama insan bu mesleği gönülden isteyerek yapmalıki başarılı olsun bi mevkiye gelsin ... Bir hastayı kabul ederken cebini düşünmemelisin başarıyı düşünmelisin .. Benim karşıma senin düşüncende bi dr. çıktı heyete girdim o üstlendi ameliyatımı ve ben şuan onun hatasından dolayı 10 yıldır tekerlekli sandalyeye , başkalarına mahkum yaşıyorum .. sana keyfinden söylemiyo bunca kişi seviyorsan, insanları iyileştirmek istiyorsan bu mesleği seç.. dediğin doğru bu zamanda parada lazım onca okumaya seviyeli bi hayatta lazım ama önce başarı .. sen başar hayat sana mükafatını verecek elbet ..

Kesinlikle katılıyorum. Emin ol sen de hayatını derdi sadece para kazanmak olan birine emanet etmek istemezsin. Kimse isemez...

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
devlet her zaman diğer çalışanlardan daha rahat yaşayacağın maaşı veriyor,
yani korkma...
ama para derdinede düşecek bi izlenim vermişsin...
daha hasta görmeden para diyorsun...
sen iyi bir doktor ol para zaten gelir...
önemli olmak iyi dr olmak...

RE_6

Profesör
Reaksiyon puanı
10
@Jonjon geçmiş olsun çok üzüldüm... :crying:

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
arkadaşa gereksiz yere yüklenmişsiniz elbette zor bir bölüme girmiş yapacağı meslek kadar alacağı paraya da bakma hakkı var.
ve bir işçi ile doktoru kıyaslayanlar var.çok gereksiz çünkü bu adam onca yıl okudu okuyacak.alsın hakkınıda.
lüleburgazda iç hastalıkları doktoru vardı genelde oraya gidiyorduk kardeşim için.
doktor beyin aylık 45bin tl aldığını biliyorum.(özel muayenehanesinde sadece)

cperinaz

Asistan
Reaksiyon puanı
4

Ilkögretim lise diye anlattigini ögretmen olmak icin de okuyor insanlar arkadasim üniversitede de sadece 2 yil fazla okuyorsunuz. Ha uzmanlik yaptim docent oldum prof. oldum cok okudum demeye gelirsek ögretmen de o kadar okusa prof. olmaya kadar da gelse adaletsiz maas dagilimini cok daha belirginlesecektir. Nöbete gelince her meslegin zor yanlari vardir . Sen de öyle olacaksin diye demiyorum ama ben mesai saati basladiginda odasinda olan, ögle molasindan tam saatinde gelen doktoru cok nadir gördüm. Ögretmen 10 dk gec girsin bakalim derse neler oluyor ?

Her meslegin farkli zorluklari oldugunu , herkesin aldigi parayi sonuna kadar hak etmesi taraftari oldugumu belirtirim. Hicbir meslek hele ki ögretmenlik hor görülemez.

Saygilarimla...

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ben hiç evi arabası olmayan sürünen standartlarda yaşayan doktor görmedim :D

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Hastasıyız doktorun:mrgreen: Yahudi doktor arkadaşım var o genelde para kazanmak istiyorsanız doğum uzmanı olun der haksızda değil...:)

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
konuyu pörtletecem ama fazla yüklenmişsiniz çocuğa . Belli ki korkmuş ilerisi için o yüzden sormuş. Bi de banlanmış :)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
madem hortladı bi yorumda bizden olsn :)

Benim arkadaş Aile hekimi 6bin TL alıyor ya 11 saat Haftanın 6 günü çalışıyorum adam benim 3 katım alıyor gelde kızma :)

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
--Konuyu hortlatmam güncel kalmasını sağlayacaktır. Başlıktaki soru ise baya cezbedici bir soru. Herkes tarafından sorulan bir sorudur. Yılda 7000 öğrenci mezun oluyorken 7000 öğrenci yeni kayıt yapıyor. Toplamda 14000 öğrenciyi ilgilendirir. Bunlardan 1000 tanesi üye olsa yeter mi ? Bence yeter...

Şimdi soru şu "Ya sence" ?

Not : Google'a "Doktor maaşları" yazıldığında sdn nin ilk sayfada ve 10. sırada çıktığını da söyleyebilirim

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Konu eski ama yinede eklemek istiyorum.
Bu sene aynı şey benim arkadaşında başına geldi.

Onada tıpkı senin duydukların gibi söylemler aldı ama hiçbirini dinlemedi şimdi tıp okuyor.Çünkü adamın hayaliydi.Onun için maaş vs. etkenler önemli değildi.

Demek istediğim insan bir işi maaşı ön plana alarak çalışmamalı.

Biz öğrenciler rotasız bir yoldayızdır.(Bunu lys sınavından sonra ki gördüklerimden sonra diyorum)

Yarın sonuçlar açıklanır diyelim 400 adam bu puana ''ne olur?'' diyor.:(

Kardeşim,bakkaldan erzak mı alıyorsun yoksa hayatının yarısını geçireceğin bir iş mi?

İyi bir puan aldıysan sevdiğin,seveceğin bir bölümün en iyi üniversitesine git.

İyi bir maaşın olabilir ama iyi bir ortamın olmayabilir iyi düşünelim...

GaMeRR119

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yurtdışında Yükseklisans Ve Doktaralık Programları Var Bunlara Katılmışmı O Psikiyatır...Ya Bırak Böyle Şeyleri Kardeşim Bizim Devlet Hastahanesinde Sözleşmeli Olarak Çalışan Psikologlar 2.500 Maaş Alıyorlar Yaww :D:D

dana

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Ben yıllarca tıp okuyacağım,ondan sonra 2000 lira maaş bile almayacağım.Bak sen.

Benim bir polis arkadaşım var. Ben 25 yaşımdayım,o 21. ben 7 sene tıp okuyorum. O 2 sene polis meslek yüksekokulunda okudu. Ben 7 sene deli gibi çalıştım gecemi gündüzüme kattım. Üstelik işim insan sağlığı. Bana gelen hastanın öksürüğü bile 2 günde geçmezse dünya hakaret işitiyorum.
o ise şehrin merkez karakolunda masabaşı iş yapıyor ve 2000liradan fazla net maaş alıyor. Arada da ösym sınavlarına maçlara falan gidip görev alıyor.bunun için de para alıyor.
nitekim paramız az.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
2 bin liradan az maaş alan doktor mu var? inşaat amelesi bile 2 bin liraya para demiyor. hiç inandırıcı değil.

ayrıca geçen gün şehit olan polisler de masa başında ölmedi.

dana

Asistan
Reaksiyon puanı
5
2 bin liradan az maaş alan doktor mu var? inşaat amelesi bile 2 bin liraya para demiyor. hiç inandırıcı değil.

ayrıca geçen gün şehit olan polisler de masa başında ölmedi.

Net maaşı kastediyorum ben.
Bir de tüm polislere genelleme yapmadım.Arkadaşımdan bahsediyorum sadece.
Oturduğu yerden 2500 lira para kazanıyor.Yaşı 21. günde 8-10 saat çalışarak çok çalıştığını nöbetlerinin ağır olduğunu iddia ediyor. Ben de 36 saat nöbet tutup 15 saat dinleniyorum.