Disklerle alakalı bi durum var ama ne?

Bu konuyu okuyanlar

kevser2009

Öğrenci
Katılım
6 Mayıs 2009
Mesajlar
34
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Allahını seven bi yardımcı olsun abiler.Kafayı bozacağım.Bende Dell Studio 1535 Marka Laptop var.320 Gb Harddiskim var.Harddiskim 3 e bölünmüş durumda.55 Gb-75 Gb-180 Gb.Herneyse.Öyle garip şeyler yaşıyorumki.Vista kurarken hani ilk reset yapıp kuruluma devam ediyorya oraya gelince resetten sonra kuruluma geçmeyip mavi ekran hatasıyla baştan başlıyor sürekli mavi ekran.Acaba Dvd denmi diye düşündüm.Değişik bir Vista başka Dvd ile denedim.Gene aynı.Üstelik Orjinal Dvd.Keyim felan Orjinal.Baktım olmayacak.Windows 7 beta buldum bir yerden onu kurdu mavi ekran hatası felan vermedi.Xp denedim bi ara kuruluma daha geçmeden mavi ekran vermişti.Dün denedim kurdu.Şuan Xp kullanıyorum.Gelelim Fdisk atmaya onuda boottan izin vermiyor silemiyorum yani.Kimi diskime biçimlendirme seçeneği aktif değil.Xpde ise tüm harddisklerim görünüyor.Ama 55 Gb bölüme biçimlendirmeye izin vermiyor.Ama veri felan atabiliyorum.Sorun yok.Şaşırdım kaldım.Acaba Vistayı başka diske felan kursam kurarmı yada napacam.Fdiskde atamıom.Ama şuan c de xp kurulu sorunsuz çalışıyor.Vista home kuracağım kuramıom.Disklerle alakalı bi problem varda ama ne ?Yapmam gereken başka ne var?Lütfen...
 

yusufsan21

Dekan
Katılım
27 Eylül 2008
Mesajlar
6,978
Reaksiyon puanı
35
Puanları
48
Ya bir Linux çalışan cd ya da gparted live cd ile aç sistemi.

Özellikle gparted ile disklerde istediğin işlemi yapabilirsin.

Hatta mümkünse 10 GB bir alana bir linux dağıtımı kur orda kalsın istediğin zaman onunla disklerini kontrol falan edersin.
 

GKHNCKR

Profesör
Katılım
7 Mayıs 2009
Mesajlar
3,980
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
başım ağrıyor desem linux kur diyeceksiniz yaa :)

bir kere diskler ile ilgili olduğundan emin olamazsın. işletim sistemi kurulurken mavi ekran hatası alıyorsun. demek ki sisteminde ki bir aygıt ile uyum sorunu yaşıyor. bu aygıtın ne olduğunu pc kullansaydın tespit edebilirdin (ekran kartı, PCI kartlar vs.). Ayrıca bir diskte iken diğer disklere format atamıyorsan bir sebebi vardır. Bahse konu disk önyükleme alanı vs. olabilir. eğer illede atmak istiyorum diyorsan paragon, acronis gibi bootable disk cdleri var. onları kullanarak istediğin hareketi yapabilirsin. diyelim ki önyükleme alanına format attın sonra işletim sistemin açılmadı, kurtarma yaparsın olur biter..
 

kevser2009

Öğrenci
Katılım
6 Mayıs 2009
Mesajlar
34
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
valla bişi anlamadım yapabilceğim en kolay ne var.
 

ioz

Öğrenci
Katılım
26 Temmuz 2009
Mesajlar
12
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
servis yolu tutman gerekebilir.
 
Üst